Air compressor de woning en werkplaats

Werken met perslucht op de zolder

Letterlijk, het woord in het Duitse compressor "Compressor" - en dat is precies wat deze apparaten: Ze zuigen lucht, balde strak en bewaar ze in een drukvat, de zogenoemde boiler. De lucht daarin draait kleiner volume dan in de normale, uitgezette toestand, maar het heeft een hogere druk. bevrijdt hen van de ketel, zet het uit, het vrijgeven van energie. En het is deze energie kan worden gebruikt voor de werking van de verschillende instrumenten en andere technische toepassingen. Daarom, compressoren en pneumatische gereedschappen die in veel professionele workshops, maar ook steeds vaker in home improvement huishoudens.

Inhoud: compressorlucht

  • Hoe een compressor
  • Gebruik luchtcompressor
  • Olie in de lucht
  • Luchtdruk en luchtstroom
  • Compressor en ketelgrootte

Hoe een compressor

Werkingsprincipe van een zuigercompressorAls compressor werkt: De zuiger (1) heen en weer beweegt in een cilinder (2). De cilinder van de zuiger is afgedicht met afdichting (3). Bij het terugtrekken van de zuiger door de inlaatklep (4) lucht trekt, gedurende het vooruit sluit deze klep, de lucht wordt samengeperst en via de uitlaatklep (5) afgevoerd.

In het huis en hobby zogenaamde zuiger compressoren worden gebruikt in de meeste gevallen. Ze werken op een zeer vergelijkbaar principe als een luchtpomp of een auto-motor van de inname en compressie slagen: een zuiger beweegt in een behuizing rondom hem in de buurt, zuigt lucht aan en comprimeert het.

In tegenstelling tot de motor en de luchtpomp, maar de perslucht direct geloosd, maar gepompt in een drukvat. Dit brengt twee voordelen: Hier grote hoeveelheden lucht kunnen worden opgeslagen en vervolgens uitgezet als de compressor piston voortdurend zou bevorderen. Bovendien is de motor van de compressor moet dan niet continu.

De druk in de compressor ketel kan worden gevolgd met een drukmeter. Is de gewenste werkdruk is bereikt, kan elk gereedschap in beweging worden gezet. Tegelijkertijd, de compressor zelf reageert op de druk in de ketel: Bij onderschrijden van een ingestelde minimale druk de motor start en vult de ketel weer voldoende perslucht. Indien de ingestelde maximum druk is bereikt, stopt de pomp. In een gevaarlijke overdruk ten slotte, een veiligheidsklep geopend en kunt off druk.

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Formaat: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer ( '37381/651157' 17861, '');

Air compressor de woning en werkplaats

Gebruik luchtcompressor

Stationaire aangedreven luchtcompressorBij het werken in een atelier veel voorkomende met perslucht, kan de installatie van een stationaire compressor moeite waard. De afzonderlijke gereedschappen worden dan verbonden met luchtslangen op tikken in een permanent geïnstalleerde persluchtleiding.

Luchtgereedschappen zijn verbonden met een geschikte drukslang gewoonlijk direct naar de compressor. In zeldzame gevallen is de compressor stationair gemonteerd met vaste drukleidingen - maar dat is gebruikelijk plaats in een commerciële omgeving of in een intensieve persluchtverbruik.

De luchtdruk wordt toegepast in het werktuig hetzij mechanische bewegingen, zoals pneumatische schroevendraaiers, -Naglern of -Schleifern. Of hij werkt rechtstreeks samen met de uitgestoten luchtstroom, zoals zand straalpistolen, Reifenfüllgeräten, verf spuitpistolen of reiniging geweren.

De apparaten die de lucht direct gebruik maken van stroom, het voordeel is duidelijk. Mechanische lucht gereedschap, echter profiteren van het feit dat ze kleiner, lichter en goedkoper gebouwd kan worden, omdat zij niet een afzonderlijke aandrijving nodig.

kleine compressorZeer kleine compressoren zijn bijvoorbeeld geschikt voor spanning brengen van banden of reiniging.Luchtcompressor zijaanzichtTyperend voor veel gebruikers thuissleutelaars is een middelgrote mobiele compressor met 50 liter boiler die op wielen kan worden geplaatst om zijn site.
// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/651157' 16464, '');

Air compressor de woning en werkplaats

Olie in de lucht

Manometer een compressorPraktisch, als een compressor verschaft verscheidene luchtuitlaten en waarvan levert een olievrije lucht. Anders moet een oliefilter worden gebruikt of smeerpot verbonden afhankelijk van de toepassing. De smeerinrichting kan hier rechtstreeks worden geplaatst om de drukregelaar, of onmiddellijk voordat het gereedschap.

Mechanische hulpmiddelen wordt altijd gebruikt wat olie om de bewegende delen te smeren. Deze speciale lucht olie kan zeer nauwkeurig worden gedoseerd toegevoegd een kleine smeerpot die flensgemonteerde voorkant van het gereedschap, verwijdert de vereiste hoeveelheid olie uit een klein reservoir en gemengd met de luchtstroom. Smeerinrichting kan ook individueel worden gebruikt als een gecombineerde eenheid door een drukregelaar die exact benodigde ruimte voor het betreffende gereedschap luchtdruk regelt.

In andere toepassingen, bijvoorbeeld wanneer het schilderen of reinigen, verstoort olie, maar het werk is zeer sterk - het kan de te reinigen oppervlakken verontreinigen of veroorzaken verfdefecten jezelf weer. Om dit te vermijden, sommige compressoren bieden een olievrije verbinding, maar vaak moet je een filter in de voorkant van de tool, die de olie scheidt van de lucht te zetten. maar je moet beseffen is dat een goede filters zijn niet goedkoop. Dus als je van plan bent om te schilderen met de compressor, het vermogen van de compressor olievrije lucht te voorzien van de fabriek, zijn koopbeslissing.

In ieder geval moet u elk gebruik maken van een aparte persluchtslang voor het werken met olie of olie-gratis applicaties.

Luchtdruk en luchtstroom

Band gevuld met persluchtVoor toepassingen zoals het vullen van autobanden, wordt geen hoge luchtopbrengst nodig. De druk vereist praat hoofdzaak onder 3 bar binnen grenzen.

Hoeveel lucht kan een compressor met de druk om te leveren binnen een bepaalde tijd te zijn: in de meeste gevallen echter een ander criterium zal de aankoopbeslissing te bepalen? De realiseerbare druk is vaak een beperkende factor, omdat er weinig toepassingen vereisen een druk van meer dan 6 tot 8 bar.

Anderzijds kritisch, de hoeveelheid lucht. Hier moet je goed kijken bij het kopen, omdat de meeste zijn hier om meer informatie te vinden. Ten eerste, de zuigkracht, dat kan interessant technisch vrij zijn. In de praktijk belangrijk, maar het uitgangsvermogen bij een bepaalde druk. Zij beslist of het bepaald instrument wordt voorzien van een voldoende hoeveelheid lucht.

zijn bijzonder hongerig lucht meestal de gereedschappen moeten hoge mechanische prestaties over een langere periode. Deze omvatten slagmoersleutels, schuurmachines of bikhamers die vaak een paar honderd liter lucht per minuut aanvragen bij een druk van ongeveer 6 bar. Met kleinere hoeveelheden lucht spray en blaaswapens het hoofd te bieden, maar zal nog steeds worden gebruikt tot 200 liter lucht / minuut hier afhankelijk van de toepassing. Andere hulpmiddelen zoals nieten en spijkeren gereedschap nodig voor elke tel ongeveer een halve liter lucht, in sommige toepassingen met een druk tot 8 bar - als je hier niet in het akkoord zijn uitgesloten, de gewenste vermogen hecht dus dei beperkt.

Vóór de aankoop van een compressor moet u daarom voorzien in informatie over welke luchtstromingen en drukregeling vereisen uw geplande toepassingen en het verwerven van een voldoende krachtig apparaat.

Die met de pneumatische beitelLangdurige werken met mechanische hulpmiddelen zo als beitelen een groot drukvat is voordelig omdat een continu hoog volume lucht nodig.NailersSpijkeren en nietmachines zuinig zijn omdat ze alleen consumeren elk lucht, terwijl wat leidde tot een schok. De druk moet voldoende hoog zijn, maar het toestel kan een kleiner volume hebben.

Compressor en ketelgrootte

Mobiele luchtcompressorOf u nu een gemakkelijk te vervoeren, draagbare compressor, een compact apparaat of een grote compressor uit de professionele sector te kopen, hangt volledig af van uw aanvraag profiel. Alleen kwaliteit van goederen, moet het altijd zijn.

Hier kan je maar niet aan het motto "meer is beter" om door te gaan. Een professionele apparaat met ketel en vliegtuigen, is bijvoorbeeld nuttig wanneer het nodig is. maar die net vult zijn banden en vrij blazen van tijd tot tijd in de werkplaats ruimten en werkstukken, is boos over een dergelijk apparaat, als gevolg van de grote boiler wat tijd nodig voordat het wordt gevuld met de vereiste druk.

Gelukkig is de markt biedt een scala aan apparaatklassen. Ze variëren van mini-compressor die geschikt zonder boiler voor het oppompen van banden, ballen, rubber boten en kinderbad en gedeeltelijk ook handig gebruik van de batterijen, de krachtige zuigercompressor die ook een zeer hoge eis lucht continu bedrijf kan bedekken, maar is groot, zwaar en duur.

Afhankelijk van de toepassing profiel, kan het de moeite waard, daarna afwisselend samenwerken met elke inrichting geschikter voor zowel grote als ook een kleine mobiele compressoren maken en. Kom hongerig lucht werkt erg zeldzaam, maar u kunt een goedkopere compressor met 50 liter tank te kopen, maar dan moet rekening houden met frequente pauzes, terwijl de pomp de luchttoevoer weer vult.

Alleen degene die je zou moeten overwegen in elk geval: niet koopt een hoogwaardig merk apparatuur, want naast een lange levensduur, krijgen dan een product dat de druk van 10 tot 15 veilig bar te hanteren.

Koop compressor bij Westfalia