Air kompressor hjemmet og værksted

Arbejder med trykluft ved loft konvertering

Bogstaveligt, ordet i den tyske kompressor "Kompressor" - og det er præcis, hvad disse enheder: De suger luft, knuge stram og gemme dem i en trykbeholder, den såkaldte kedlen. Luften i det tager et mindre volumen end i den normale, ekspanderede tilstand, men det har et højere tryk. det frigiver dem fra kedlen, udvider og frigiver energi. Og det er denne energi kan bruges til driften af ​​forskellige værktøjer og andre tekniske applikationer. Derfor kompressorer og trykluftværktøj findes i mange professionelle værksteder, men også ved at blive mere almindeligt i husholdninger hjem forbedring.

Indhold: luftkompressor

  • Hvordan en kompressor
  • bruge luftkompressor
  • Olie i luften
  • Lufttryk og luftstrømning
  • Kompressor og kedel størrelse

Hvordan en kompressor

Funktionsprincip af en stempelkompressorSom en stempelkompressor driver: Stemplet (1) bevæger sig frem og tilbage i en cylinder (2). Cylindervæggen af ​​stemplet er tætnet med tætningen (3). Ved tilbagetrækning af stemplet trækker gennem indsugningsventilen (4) for luft, under fremføring lukker denne ventil, bliver luften komprimeret og udtømmes gennem udløbsventilen (5).

I hjemmet og hobby såkaldt stempelkompressorer anvendes i de fleste tilfælde. De arbejder på en meget lignende princip som en luftpumpe eller en bilmotor i indsugnings- og kompressionsslagene: en stemplet bevæger sig i et hus, der omgiver ham tæt, trækker luft og komprimerer det.

Modsætning motoren og luftpumpen imidlertid trykluften udledes direkte, men pumpes ind i en trykbeholder. Dette indebærer to fordele: Her store mængder luft kan lagres og derefter uddrives når kompressoren stemplet kontinuerligt vil fremme. Desuden skal motoren for kompressoren derefter ikke køre kontinuerligt.

Trykket i kompressoren kedlen kan overvåges ved hjælp af en trykmåler. Er det ønskede driftstryk nås, kan hvert værktøj blive sat i bevægelse. Samtidig, kompressoren selv reagerer på trykket i kedlen: Når der falder under et fastsat minimum tryk motoren starter og fylder kedlen igen med tilstrækkelig trykluft. Men hvis det indstillede maksimale tryk nås, stopper pumpen. Et farligt overtryk Endelig en sikkerhedsventil åbner og lader off tryk.

// Side: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Format: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer (37381/651157 '17.861, '');

Air kompressor hjemmet og værksted

bruge luftkompressor

Stationære drevet luftkompressorNår der arbejdes i et værksted meget almindelig med trykluft, kan installationen af ​​en stationær kompressor være umagen værd. De enkelte værktøjer er så forbundet med luftslanger til haner i en permanent installeret trykluftledning.

Luft værktøjer er forbundet med en passende trykslange sædvanligvis direkte til kompressoren. I sjældnere tilfælde kompressoren er stationær installeret med faste trykledninger - men dette er fælles snarere i et kommercielt miljø eller i en meget intensiv komprimeret brug luft.

Lufttrykket er implementeret i værktøjet enten mekaniske bevægelser, såsom pneumatiske skruetrækkere, -Naglern eller -Schleifern. Eller han arbejder direkte med den udstødte luftstrøm, såsom sandblæsningsmidler kanoner, Reifenfüllgeräten, maling sprøjtepistoler eller rengøringsmidler kanoner.

De enheder, der bruger luft strømmer direkte, fordelen er indlysende. Mekaniske trykluftværktøj imidlertid drage fordel af det faktum, at de kan være mindre, lettere og billigere konstrueret, da de ikke har brug for et separat drev.

lille kompressorMeget små kompressorer er egnede til fx at dæk påfyldning eller rengøring.Luftkompressor sidebilledeTypisk for mange brugere med hobby værksted er en mellemstor mobil kompressor med 50 liter kedel, som kan placeres på hjul til hans hjemmeside.
// Side: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Format: Standard Banner (under tema) 468x60
SmartAdServer (37381/651157 '16464 '');

Air kompressor hjemmet og værksted

Olie i luften

Trykmåler til en kompressorPraktisk, når en kompressor giver flere luftudgange rådighed, hvoraf tilvejebringer en oliefri luft. Ellers skal et oliefilter anvendes eller smøredel tilsluttes afhængigt af anvendelsen. Smøreapparatet kan placeres direkte her til reduktionsventilen, eller umiddelbart før værktøjet.

I mekaniske redskaber er altid, brugt lidt olie til at smøre de bevægelige dele. Denne specielle luft olie kan meget præcist afmålt tilsat fra en lille oiler, der er flangemonteret foran værktøjet, fjerner den nødvendige mængde olie fra en lille reservoir og blandet til luftstrømmen. Smøreapparatet kan betjenes individuelt såvel som en kombineret enhed med en trykreduktionsventil, der justerer præcis den nødvendige plads for det respektive værktøj lufttryk.

I andre programmer, for eksempel når maleri eller rengøring, forstyrrer olie, men arbejdet er meget stærk - det kan forurene de overflader, der skal rengøres eller forårsage maling defekter dig selv igen. For at undgå dette, nogle kompressorer tilbyder en olie-fri forbindelse, men ofte vil du nødt til at sætte et filter foran værktøjet, som adskiller olien fra luften. men du bør indse, er, at gode filtre er ikke billige. Så hvis du planlægger at male med kompressoren, evnen af ​​kompressoren levere oliefri luft fra fabrikken, hans købsbeslutning.

Under alle omstændigheder bør du hver bruge en separat trykluft slange til at arbejde med olie eller olie-fri applikationer.

Lufttryk og luftstrømning

Dæk fyldt med trykluftTil applikationer såsom påfyldning af bildæk, er der ikke behov høj luftydelse. Det tryk, der kræves taler til det meste under 3 bar inden for grænserne.

I de fleste tilfælde, dog vil et andet kriterium bestemme beslutning om køb af: Hvor meget luft kan være en kompressor med det pres for at levere inden for en bestemt tid? Genindvindingsværdien tryk er ofte en begrænsende faktor, fordi nogle applikationer kræver tryk på mere end 6 til 8 bar.

på den anden side er kritisk, mængden af ​​luft. Her skal du kigge nøje, når de køber, fordi de fleste er her for at finde mere information. For det første sugestyrke, hvilket kan være interessant teknisk helt. Vigtigt i praksis, men udgangseffekten er ved et bestemt tryk. Det afgør, om den særlige værktøj bliver givet en tilstrækkelig mængde luft.

er særligt sultne luft normalt værktøjerne skal levere høj mekanisk ydeevne over en længere periode. Disse omfatter slagnøgler, slibemaskiner eller chipping hamre, der anmoder ofte flere hundrede liter luft per minut ved et tryk på omkring 6 bar. Med mindre mængder af luft spray og blæsepistoler klare, men vil stadig blive brugt op til 200 liter luft / minut her afhængig af anvendelsen. Andre værktøjer såsom Hæftning og sømning værktøjer har brug for hvert slag omkring en halv liter luft i nogle applikationer med tryk på op til 8 bar - hvis du ikke er udelukket her i akkord, krævede effekt klæber derfor dei begrænset.

Før du køber en kompressor bør du derfor give oplysninger om, hvilke luftstrømme og tryk kræver dine planlagte programmer og erhverve en tilstrækkelig stærk enhed.

Arbejde med pneumatisk mejselLangvarig arbejde med mekaniske værktøjer som dette, når mejsling en stor trykbeholder er fordelagtigt, eftersom der kræves en konstant høj luftvolumen.sømSøm og hæftemaskiner er sparsommelige, fordi de kun forbruge hver luften, mens udløse et chok. Trykket skal være tilstrækkelig høj, men kedlen kan have et mindre volumen.

Kompressor og kedel størrelse

Mobil luftkompressorUanset om du køber en let at transportere, transportabel kompressor, en kompakt enhed eller en stor kompressor fra den professionelle sektor, afhænger udelukkende af din ansøgning profil. Kun kvalitet varer, bør det altid være.

Her kan men ikke til mottoet "mere er bedre" for at fortsætte. En professionel enhed med gryde og luft strøm, for eksempel, er nyttigt, når behovet opstår. men der bare fylder sine dæk og fri blæser fra tid til anden på værkstedet rum og emner, er vred over en sådan anordning, på grund af den store kedel brug for lidt tid, før det er fyldt med det nødvendige tryk.

Heldigvis markedet tilbyder en række enhedsklasser. De spænder fra mini-kompressor, der er velegnet uden kedel til oppumpning dæk, bolde, gummibåde og børnebassin og dels også meget praktisk drift på batteri, til den magtfulde værksted kompressor, der også kan dække et krav meget høj luft i kontinuerlig drift, men er stor, tung og dyr.

Afhængig af anvendelsen profil, kan det være værd, så skiftevis at arbejde med hver enhed mere egnet til både store som til også at skabe en lille, mobil kompressor og. Kom sultne luft værker meget sjældne, men du kan købe en billigere kompressor med 50 liters tank, men derefter nødt til at regne med hyppige pauser, mens pumpen fylder lufttilførslen igen.

Kun én du bør overveje i hvert enkelt tilfælde: betyder Køb en høj kvalitet mærke udstyr, fordi der ud over et langt liv, så få et produkt, som tryk på 10 til 15 bar sikkert at håndtere.

Køb kompressor på Westfalia