Alppiruusu kasvien ja hoito

Alppiruusu kuten frühblühender Zierstrauch

alppiruusu

Alppiruusut muodostavat suvun, jonka yli 1000 rhododendron lajien määrä. Kasvaville harrastus puutarhassa hybridit ovat erityisen sopivia, jotka ovat peräisin Aasian ja Pohjois-Amerikan lajeja.

Samaan aikaan alppiruusu on yksi suosituimmista koristepensaat. Monine värikkäitä kukkia hän on takaisin huhtikuussa silmäänpistävä ja houkuttelee ensimmäisenä hyönteisiä puutarhaan.

Kuitenkin pensas ottaa myös luova toiminto: Olipa istutetaan yksinäinen kasvi, ryhmä tai hedge, alppiruusut ovat suuria ja pieniä puutarhoja rakenteen ja muutaman vuoden kuluttua seistä näyttää luonnollisen suojan.

Alppiruusut palkita puutarhurit vähän huoltoa pitkä kukinta. Ota selvää, mitä sinun pitäisi etsiä terveen kasvien kasvua.

istuttaminen sisällön Rhododendron ja ylläpitää

  • Lajikkeiden alppiruusut
  • Patenttivaatimusten ja selektiivinen ylläpito Rhododendron
  • Joten istutus alppiruusut
  • Vuodesta maanmuokkauksen istutusta
  • Leikkaamiseen toimenpiteet Rhododendron
  • Taudit ja tuholaiset

Lajikkeiden alppiruusut

Alppiruusut on monen kokoisia ja kukka värit kukkivat lajit erityisesti huhti-kesäkuussa. jaa kasvitieteilijä alppiruusut seitsemään ryhmään, joten ihanteellinen koriste pensas löytyy tahansa kotona puutarhassa.

Kompakti viljely Yakushimanum hybridit ovat ihanteellisia kotipuutarhoissa niiden luonnollinen pyöreä muoto. Muutaman ensimmäisen vuoden aikana, tila koristepensaat kuljettaa kukkaloisto ja siedetty paahtavassa auringonpaisteessa ilman ongelmia.

Isokukkaisiin hybridit tarvitsevat, korkeuteen jopa neljä metriä on riittävästi tilaa kukkapenkissä, jottei vahingossa Varjosta pienempiä laitoksia. Monet linnut pesivät sitten pesimäaikaan suojaavassa pensaita.

Japanin atsaleat keskuudessa ikivihreä alppiruusut ja heittää lehtensä sitä kautta seuraavaan kevääseen. Sen voimakas kukka värit ne antavat iso puutarha ääriviivat. Toisin ovat putoava atsaleat sen tuoksuvat kukat. Nämä atsaleat kehittää houkuttelevia värikäs syksyn lehdet.

Patenttivaatimusten ja selektiivinen ylläpito Rhododendron

alppiruusuAlppiruusut kukkivat eri värejä valkoisesta violetti.

Useimmat alppiruusut viihtyvät erinomaisesti kirkkaassa Penumbra, mutta jotkut lajit suosivat aurinkoisia paikkoja. Ilmoittaa siksi ennen ostamista vastaavilla etuja löytää oikea laitoksen valittuun paikkaan.

Lisäksi monet Rhododendron lajien vuosien varrella ovat laajoja ja korkeat. Jos tila on melko rajallinen epäonnistuu omassa puutarhassa, sinun pitäisi valita kleinwüchsigere lajikkeita, kuten repens hybridejä. He vakuuttavat kirkkaan punaisia ​​kukkia ja kompakti tapa.

Alppiruusu asettaa suuria vaatimuksia maaperän rakenne: Alustan tulee olla humus ja on pH-arvo välillä 4,5 ja 5,5. Hapan maaperä, mikä varmistaa ihanteellisen kasvien kasvua.

alppiruusuRhododendrons tuottaa lukuisia kukkia optimaalisissa olosuhteissa.

Jos pH-arvo maaperän näiden arvojen yläpuolelle, asiantuntijat suosittelevat istuttamalla uusia lajikkeita INKARHO-alppiruusu. Jälkeen viimeistely kalkki sietävien sovellus, me Ziersträuche siedetty hieman hapan maaperä hyvin.

vihje: Kasvien alppiruusut ei välittömässä läheisyydessä puu, tässä juureen paine on liian suuri.

Alppiruusu jäätyä äärimmäisen harvinaista talvella, koska monet lajit ovat sitkeitä. Jos pensaat ovat kärsineet talven yli, mutta se oli liian kuiva heille edetä. Monet alppiruusut ovat ikivihreitä, niin haihtuu myös talvella. Puute veteen, ne kuivuvat. Kaada siis säännöllisesti alppiruusut pysyviä kuivat kaudet talvella.

vihjeKesällä vain maa kastellaan säännöllisesti alle pensas välttää polttaminen kukkia.

Joten istutus alppiruusut

alppiruusuAlppiruusut ovat voimavara tahansa puutarhassa ja houkuttelevat mehiläisiä ja monet muut hyönteiset.

Alppiruusut vaativat humusta maaperä, koska ne löytyvät Oldenburg alueella. Siellä ne kasvatetaan usein puhtaasta turvesuot.

Kuitenkin puutarhurit voivat istuttaa muualla Saksan kaunis koristepensaat hänen puutarhassa, kun hän huomasi joitakin perussääntöjä istutuksen. Ratkaisevia tekijöitä ovat oikeassa paikassa ja optimaaliset maaperän, kohdennettuja maanmuokkauksen tärkeä rooli terveen kasvien kasvua.

Alan ammattimies voi määrittää pH-arvon maaperään. Tarvittaessa apua erityinen alppiruusu lannoitetta maanmuokkauksen.

Vuodesta maanmuokkauksen istutusta

alppiruusuSuljetussa alkuunsa jo lupauksia kukkaloisto.alppiruusuAlkuunsa avautuu ja näyttää niiden väri-loistava terälehtiä.

Useimmat alppiruusut toimitetaan kontti tavaroiden kertakäyttöisiä potin. Nämä pensaat voi gepfanzt yli auki ympäri vuoden, mutta kevät istutus on todistettu matalassa juurtunut alppiruusut.

Nostaa tehtaan säiliöstä ja varmista, että juuri pallo on kostea. Tämä ei pidä paikkaansa, juuripaakun perusteellisesti kastellaan. Tätä tarkoitusta varten, asettaa laitoksen niin kauan säiliössä vedellä, kunnes juuripaakun nousta kuplia ei enää. Jos paali ei ole yhtä vahva tiivistetty, se voidaan myös laittaa veteen helposti yhdessä kontteja.

Sen jälkeen, kun ihanteellinen sijainti on määritetty, istutus reikä kaivetaan, jossa on kaksi kertaa leveys ja syvyys juuripallon. Sitten täyttää istutus reikä kolmasosa kanssa kostealla turpeella ja orgaaninen alppiruusu lannoite optimaalisen kasvun.

Nyt ajaa kohdennettuja syvä keventäminen: Dig ympäri istutus reikä, niin että turve ja lannoitteiden sekoita hyvin alustaansa. viihtyvät irtomaata ja sitten kasvattaa hienojuurten hyvin.

Seuraavassa vaiheessa, antaa lisää turve seinämiin istutus reikä, niin että juuripaakun Rhododendron on täysin ympäröi puhkeamista turvetta. On tärkeää, että turve on kosteat.

Aukkojen kanssa louhinnan tai erityinen alppiruusu maata ja vettä voimakkaasti, niin kasvien ja maan sidoksen hyvin.

Leikkaamiseen toimenpiteet Rhododendron

alppiruusuAlppiruusut ovat heti kukinnan uusia nuppuja, eikä sitä pitäisi leikata.

Ziersträuche voi olla laaja ja sekava koko kanssa vuosia. Kokematon puutarhurit nopeasti pääsyn puutarhasakset ja leikkaa versot. Tällaiset toimenpiteet kuitenkin keskimääräistä Rhododendron kestävät erittäin huono, koska koriste pensas heti kukinnan jälkeen, joka on jo uusia silmuja seuraavan vuoden.

Leikkaamiseen toimenpiteiden Rhododendron niitä sen vuoksi suositella pääsääntöisesti.

Puhdistettu lajikkeet ovat epäedullisessa asemassa leikkaamalla toimia, cuttling lisättyjä lajikkeet ovat paljon suvaitsevainen. Jos kaikesta huolimatta topiary suorittaa valitsemalla kevättalvella, kun se ei enää johtaa vakavaan pakkaset yöllä. Nuput ovat kuitenkin leikataan pois ja on olemassa mahdollisuus, että koriste pensas toiset kaksi vuotta kantavat ei kukkia.

vihje: Kukinnan jälkeen kuihtunut kukat leikataan pois. Olla varovainen, ettei vahingoita uusia silmuja.

Osta Rhododendron verkossa

Taudit ja tuholaiset

tuhoeläinGraphocephala fennahi infektoi koriste pensas sienen kanssa.

graphocephala fennahi on pelätty tuholaisten päälle koriste pensas. Purjehtii hyönteiset ovat enintään 1 cm kokoisia ja näkyvästi väri on vihreä-punainen.

Loppukesästä naaraat munivat alla alkuunsa asteikot nuput, joten ne aiheuttavat pieniä leikkauksia kasvi. Nämä muodostavat läpimenoportti varten sienen "Pycnostysanus azaleae"Joka johtaa Knospenabsterben ja vahingoittaa Bush aikavälillä.

Määrittämään ruskea värjäytynyt silmuja, kannattaa abknispen nämä ja hävitä talousjätteen mukana, koska on komposti, sieni taudinaiheuttajia voisi levitä. Akuutti cicada tartuntoja He taistelevat keltaisella paneelit pysyvät missä ripustaa hyönteisen ja kuolevat. Yleensä ansa per Rhododendron kasvi on riittävä.

vihje: Will elokuun lopulla taisteli cicadas uudelleen, aiheuttaen episodi infektio voidaan vähentää.

jopa kärsäkäs Erityisesti arvostan hyökkäyksiä alppiruusut. Miten tunnistaa tartuntoja ja levittää kovakuoriainen ympäristöystävällisiä, oppivat taistelu meidän artikkeli aiheesta kärsäkäs.

Alppiruusu Welke - versotautien in Rhodondendron

Vahingoittaa Rhododendron WelkeAlppiruusu Welke esitetty ruskea, kiertynyt lehdet.

versotaudit voidaan satunnaisesti havaittu alppiruusut. Tämä johtuu punkin Phytophthora kuihtuvat (Phytophthora spp.). Ensinnäkin yksittäisiä versoja kuihtuvat, ja myöhemmin koko kasvi saattaa kuolla.

Sieni-infektio voi tapahtua kahdella tavalla: on ampua vinkkejä tai juuria. Jos maaperä on tiiviisti tiivistetty ja on kestävä kosteutta, juuret ovat heikentyneet, ja ne ovat ihanteellinen kohde sieni-itiöt.

Versotaudit ei voi taistelivat suoraan. Jos tulehdus on ampua vinkkejä eikä juurten kautta vaikuttaa kasvin osat leikataan takaisin terve alue. Sienet pitäisi jo leviävät maaperässä ja juuret ovat saastuneella kasvi kuolee todennäköisesti. Tässä kohtaa on syytä poistaa tehtaan kokonaan ja hävittää kotitalousjätteen mukana, koska sienet selviäisi kompostiin käyttäen itiöitä pitkiäkin. Maahan työmaalla on vaihdettava ennen uuden istutus ja valmistettu komposti.

Osta Rhododendron verkossa