anlæg og pleje for tidlige blomstring stauder i haven

farverige accenter med fjeder blomstrende planter

Blomster af en lilla anemone

I begyndelsen af ​​foråret, haverne stadig se meget dyster og nøgne. Blandt de første planter til at gøre i marts og april i farver i haven, herunder de tidlige blomstrende stauder. I kombination med mørke træsorter kan de spille til deres styrker meget godt, for de ikke blot tjene som et grønt bunddække, men blomstrer i det tidlige forår og i forskellige farver.

Populære tidligt blomstrende stauder inkluderer for eksempel den alfer blomst anemone, som også er kendt under navnet træ anemone, og speciallæge i skyggefulde steder i Salomons segl. 

Lær værdifulde oplysninger om dyrkning og pleje af de tre tidlige blomstrende stauder her og få yderligere oplysninger om de optimale plante-kombinationer til en blomstrende have i foråret.

Indhold: Tidlige blomstrende stauder til haven

 • Landskabspleje med stauder
 • Elfenblume (Epimedium)
 • Populære sorter af Elfenblume for haven plantning
 • Krav og ideel placering af Elfenblume
 • overvintre Elfenblume
 • Busch anemone (Hvid Anemone)
 • Ideel placering og optimal jord til Anemone
 • opretholde Buschwindröschen korrekt
 • Solomon segl (Polygonatum)
 • Salomons segl fabrik
 • Pleje af Solomon tætning

Landskabspleje med stauder

Stauder er de mest populære haveplanter, fordi de ofte med dekorative blomster staude farvede accenter og danner et grønt tæppe i den frostklare haven med sine blade. Så stauder grønnere i foråret hjemmet haven, varsler forårets komme.

Hertil kommer, stauder er i optimale betingelser og en moderat pleje med alderen smukkere og udkraget. Ideelt set bør du kombinere din staude grænse med tidlige og den sene blomstrende planter, så du bliver belønnet fra det sene efterår til godt ind i sommeren med lyse blomster.

Hvis du betaler i tillæg til en harmonisk farve koncept i kontrast til målrettede eller bevidst gewälten blomsterfarver fra en farve familie, din have hele året for blikfang.

Elfenblume (Epimedium)

Blossoms af ElfenblumeElverne blomst blomstrer i forskellige nuancer.

Den Horny Goat Weed (Epimedien) hører til de tavse stjerner blandt stauder: dit navn, de skylder deres skrøbelige leder, "elvernes" Toppe, der er lidt ligner blomsterne af orkideer. Blomsten farve spænder fra pink og lilla over hvide til gul. Selv multi-farvede blomster er tilgængelige takket være forskellige nye sorter i butikkerne.

Den Epimedien er især værdsat som bunddække på grund af deres smukke løv, for deres blomster er ganske små afhængig af sorten: du kun har en diameter på 0,5 til 2 cm. Derfor er du nødt til at se endnu nærmere på Horny Goat Weed at opdage sin skønhed.

Men indsatsen er værd. Bare på en lidt større, vilde græs overflade alfer blomster er særligt karakteristisk i deres blødhed. Hertil kommer, at Epimedie er ekstremt robust og derfor var føderalt tysk flerårig plante (IMS) til "Perennial of the Year 2014" gekührt.

Populære sorter af Elfenblume for haven plantning

elfenblumeDen Elfenblume er ofte plantet som bunddække.

Der er nogle interessante denne sæson sorter, såsom de mange forskellige Epimedium pinnatum "Sortehavet" med deres gul-orange stribede blomster. Om vinteren er deres blade farvet påfaldende rød-blå. Allerede i april hun viser hendes blomster.

De løvfældende arter Epimedium grandiflorum "Lilafee" bevægende i lilla violette blomsterfarver fra april til maj og er op til 20 cm høj. Den vokser bedst i delvis skygge skovbryn.

De petite sorter flerårig hør "nanum diamant" har store, hvide blomster og deres blade har i opløbet ved en slående rød kant. Denne staude blomstrer fra juni til august, og er op til 30 cm høj.

sorten Epimedium x warleyense "appelsin dronning" er en lovende, godt voksende og stedsegrønne ny sort med lyse, orange blomst. Denne robuste staude er ideel for begyndere og meget fordringsløs.

elfenblumeEpimedium trives i delvis skygge med humus rig jord optimal.

Krav og ideel placering af Elfenblume

Horny Goat Weed kan findes i enhver have center eller endda i flerårige planteskoler i dit område. Alle varianter er tilgængelige her fordringsløse bunddække, der også tåle korte perioder med tørke.

Epimedium foretrækker et sted beskyttet mod træk i delvis skygge, for eksempel, at de trives under løvtræer. De har brug for en moden som muligt, humus og løsnede jord.

antydningI potter, du kan for eksempel placere Elfenblume attraktivt under en phylum. Spanden skal derefter ikke stå i forrygende solen.


Elfenblume feltBlade og kviste beskytter rødderne af elvere blomst i vinter.

overvintre Elfenblume

Epimedium danne fine rødder under jordens overflade, og derfor kræver en målrettet vinter beskyttelse. Ideal er de faldne blade af træerne: Det tjener stauder som et yderligere lag af beskyttelse mod kulde og frost.

Hertil kommer, at Epimedium bruge rådne blade som naturlig gødning.

I foråret de stauder komme tilbage uafhængigt af løv produceret, hvilket gør dem ekstremt let at rengøre, fordi en besværlig opsamling bladene ikke længere i efteråret. Alternativt kan bark eller kviste tjene som en naturlig vinter beskyttelse.

Busch anemone (Hvid Anemone)

WindflowerDen Windflower trives i skoven.

Træet anemone, ofte kaldet blot Anemone eller Anemone, hører til planten familien af ​​ranunkelfamilien og er en sikkerhedsforanstaltning grøn staude, der skiller sig ud i foråret med deres lyse blomster.

Især ofte finder man de anemone arter i skoven under løvfældende træer og -gehölzen. Her de flerårige trives, fordi det bruger det indfaldende lys i foråret for deres plantevækst, så længe træerne er stadig nøgne. efterhånden danne de løvfældende træer deres tætte løv, den anemone nyder godt af en beskyttet placering i delvis skygge. Om sommeren, Anemone inddrive eventuelle blade og overvintre i jorden, indtil det følgende forår. Alle de næringsstoffer, der er nødvendige for denne periode sparer anlægget i den underjordiske jordstængler.

Ideel placering og optimal jord til Anemone

Blomsten af ​​WindröschensThe Windflower danner en enkelt lyse blomst per plante.

Den frühlblühende Anemone foretrækker en læ under buske, hække eller løvfældende træer. Her de 1,5-4 cm store blomster i foråret fra overdreven udsættelse for sol er beskyttet, men planten får nok lys for en sund vækst. Her Buschwindröschen er op til 25 cm høj og danner en lys blomst af per plante.

Den blomster stjerne består af seks til otte kronblade og har en slående gul støvdrager. Den blomstrer udvider marts-maj Da anlægget, dog konstant for flere løbere, flere og flere blomster kan beundres med stigende stativ alder.

Ideel vokser planten i næringsrige humus rig lerjord, og hvordan det kan findes i skove og behandles med kompost blomsterbede.

opretholde Buschwindröschen korrekt

WindflowerTræet anemone vokser godt selv uden yderligere pleje foranstaltninger.

Træet anemone er en yderst robuste anemoner og ganske uhøjtidelig. Vil hun overladt til sig selv, det trives problemer, der kan gengive ved at dividere Rhizomwurzeln hurtigt hele haven.

antydning: Ønsker du at kontrollere plantevækst, du kan forkorte skuddene direkte under overfladen med en spade. For en selektiv multiplikation kan du plante rodstiklinger om vinteren i haven og dække med kviste eller blade for nogle ekstra vinter beskyttelse.

Da træet anemone ikke er udsat for direkte sol, skal det vandes kun moderat. Ofte nok naturlig nedbør i foråret for en sund plantevækst. Har beskyttede træer allerede dannet en tyk barkflis, bør du vand din Anemone tilføjelse, fordi bladene fungere som en naturlig paraply og får ingen regn vand til rødderne af stauder.

Solomon segl (Polygonatum)

Salomon spejlDe Salomon spejl danner hvide blomster klokker på en overhængende stilke.

Den Salomons segl, ofte blot kaldet White Wurz, hører til plante familie af asparges-familien og i gennemsnit når en højde på omkring 50 centimeter, i nogle fantastiske steder, men også en højde på 100 centimeter er realistisk.

Den glatte stængler vokser elegant overordnet hænge på ham de duftende hvide, grønne modificerede blomster, der afspejler den form for små klokker. De vises fra maj til juni som en kæde på den grønne skyde. Endelig skoven staude udvikler mørke bær og gul i efteråret og dermed tjener i løbet af året som en farverig bunddække.

opmærksomhedAlle plantedele af Solomon tætning, især bær er meget giftige. Generelt, det kommer med at spise små Vergifungssymptomen såsom kvalme og opkastning. Ikke desto mindre bør dette anlæg ikke blive plantet i haver, hvor børn eller kæledyr opholder sig.

Salomons segl fabrik

Salomons seglBladene af Salomon forsegle beskytte sarte blomster som små paraplyer.

Den Salomons segl er en skygge kærlig staude og vokser bedst på gennemtrængelig og moderat fugtig jord. Vandmætning, er det også i denne tidlige blomstring Staudenart undgås, fordi det skader de sarte rødder. For optimal plante eksperter vækst anbefale en rig muld til udplantning.

Ideel plantning tid er det tidlige forår. Sæt hver plante omkring 25 centimeter fra hinanden i løs jord. Prevail gode jordbundsforhold, jordstængler spredt på egen hånd, så der til sidst store områder er dækket af Salomons segl.

antydning: Som passende tilstødende planter, Hostaer, liljer og rhododendron har vist sig effektive.

Pleje af Solomon tætning

Salomons seglCaterpillar angreb: larver af Salomons segl sawfly tilføje staude for meget skade.

Allerede under plantning og senest igen til knop i foråret Solomon Segl gødningen er afleveret vandingsvandet. Denne gødning fremmer plantevækst under blomstring, er flere Düngmaßnahmen ikke påkrævet.

Når kunstvanding er vigtigt, især for unge planter, at underlaget aldrig tørrer helt ud, hæld din segl derfor regelmæssigt.

Efter blomstring, sommer-grønne stængler af planten tilbage. Det var kun i det sene efterår, er planten skæres tilbage tæt på jorden.

Hvis du har et angreb Larver af Solomon tætning sawfly bemærke, bør du Absammeln alle larver så hurtigt som muligt og ødelægge. Sprøjt din staude med ekstra miljøvenlige og godkendt til haven brug insekticider. Larverne lever af den spæde blade og kan forårsage en hurtig bladtab.

Køb tidlig blomstring stauder online