auto trailer

auto trailer

De auto is te klein, de lading te groot, te zwaar of te vuil? In ieder geval nu de gedachten draaien rond een auto trailer. Op dezelfde manier kan het idyllische vakantie met het gezin met de caravan van cruciaal belang om te gaan met het probleem van de auto trailers zijn. Wat uw reden, voor hun eerste rit met een bijlage op de auto, moeten worden geïnformeerd over het onderwerp. Niet elke trailer is goedgekeurd voor elk voertuig en bepaalt ook het rijbewijs, waarop een trailer gewicht moet worden uitgevoerd.

Ten eerste zijn er veel juridische regels en voorschriften, aan de andere kant is voorzien van een beetje oefening om veilig en veilig manoeuvreren met een trailer. We kunnen geen praktische oefeningen te bieden, maar bieden algemene kennis voor de exploitatie van een auto met een aanhanger.

Inhoud: auto trailer

  • Soorten trailers
  • Soorten trailers
  • Remsystemen trailers
  • Rijbewijzen en regelgeving
  • Snelheidsbeperkingen voor autoaanhangers
  • Verzekeringen, belastingen en TÜV

Soorten trailers

assige aanhangwagen 

Dit type trailer is waarschijnlijk de meest voorkomende onder auto-fans. De constructie bestaat uit een frame waarop de schacht, en waarvan de assen zijn vast bevestigd. Kleine hangers hebben meestal slechts één as, meer dan twee dicht op elkaar staande assen. Overschrijden assen is de afstand van een meter, de aanhangwagen nog geldt Duits recht als een enkele as, en dat tandem trailer genoemd. Het stuurgedrag lijkt samen aanhangwagens in de eenassige natuurlijk door de starre assen van de bandenslijtage significant hoger op krappe bochten.

Multi-assige opleggers met gestuurde vooras 

Multi-assige opleggers zijn de uitzondering op het gebied van auto-trailers. Ze worden gewoonlijk in het gebied van trucks en mocht voor groter Laad geschikt. Over het algemeen hebben ze twee of meer assen, waarbij de vooras is stuurbaar en kan worden geroteerd door een draaitafel.

oplegger

Wat ooit de vrachtauto (trekker-opleggers) gereserveerd, zijn er nu ook in de autosector. Vooral in busjes en pickups deze trailers variant vaker wordt gebruikt en heet Mini-oplegger in dit geval. Voor het gebruik van een speciaal voertuig lichaam als een trekker nodig is. Dit wordt met name gemaakt voor het aan de aanhangwagen of oplegger te gebruiken. Ook voor het trekkende voertuig een speciale houder, waardoor de oplegger gedeeltelijk ondersteund en gedeeltelijk getrokken. De trailer behoeft daarom geen vooras gemaakt kan worden langer en is makkelijker dan een meerassige aanhangwagens worden gerangschikt.

Soorten trailers

auto trailerAanhangwagen met dekzeil

Inmiddels zijn er veel verschillende soorten auto trailers op de markt. De meest voorkomende en meest universele vorm van Vlakke of boxtrailers, kan tot op zekere hoogte geladen. Bovendien kan een overeenkomstig raster om te worden gemonteerd op een dieplader spanning een dekzeil overheen.

de bagagelabels is eveneens geconstrueerd om de aanhangers, maar een gesloten structuur met deuren of helling.

In aanvulling op de standaard types zijn er ook speciale uitvoeringen zoals autotransporter, paard aanhangwagens, caravans, catering aanhangwagen of aanhangwagens.

Remsystemen trailers

Kleine aanhangwagen up 750kg totale massa vereisen snelweg wetgeving geen aparte rem en alleen afgeremd door de rem van de auto.

Overschrijdt het totale gewicht van de aanhangwagen 750 kg, een rem noodzakelijk. De meeste trailers zijn voorzien van een zogenaamde oplooprem uitgerust. Vertraagt ​​de auto van de trailer wordt uitgevoerd op het voertuig en een kracht uitoefent op de paal uit. de stroom wordt dan mechanisch overgebracht via hendel om de rem van de oplegger op de dissel. De remkracht is evenredig met de vertraging van de auto. Bij het achteruitrijden de auto drukt ook tegen de paal en de rem zou normaal leiden. Dit probleem wordt vermeden met een automatische achteruitrijvergrendeling, die verplicht sinds 1991 en deactiveert de rem.

Aanhangwagen zwaarder dan 3500 kg hebben een drukluchtremmen, maar valt eerder zelden voor personenauto's.

Rijbewijzen en regelgeving

Een auto met een aanhanger moet elke dragen dat over de rijbewijs features. Er zij echter op gewezen dat de aanhanger slechts eventueel een maximaal totaal gewicht van 750 kg. Bovendien is het totale gewicht van de voertuigcombinatie ten hoogste 3500 kg en de aanhangwagen niet zwaar als de trekker.

Indien de aanhangwagen meer dan het totaal gewicht van 750 kg of het totaal gewicht van de combinatie meer dan 3500 kg en minder dan 4250 kg is de Rijbewijs 96 nodig.

Indien de totale massa van de combinatie, het merk van 3500kg, het is de License klasse BE die nodig zijn om in staat zijn om het team te leiden. Hier de trailer kan, maar de totale massa van 750 kg mag bedragen dan blijven onder 3500 kg.

Snelheidsbeperkingen voor autoaanhangers

auto trailerTrailers met een snelheid van 100 km / h goedkeuring

Algemeen voor een aanhangwagen rijden met een maximumsnelheid van 80 km / uur, die wordt geregeld in § 18 van de verkeersregels. Met uitzondering echter het tempo van 100 km / h goedkeuring 5 No. 3 van de wegenverkeerswet. 18 mei paragraaf volgens §. Access. Om bepaalde richtlijnen op het trekkende voertuig en de aanhangwagen nodig. Deze zijn in de 9e uitzondering ordonnantie verkeersregels van 15 oktober 1998 (Bundesgesetzblatt I, blz. 3171) beschreven en is te vinden op de Federale Mini Terium van Justitie en consumentenbescherming.

Deze uitzondering vraagt ​​om een ​​onderzoek en een identificatie. Veel supporters die voldoen aan de eisen zijn al verkocht met een overeenkomstige label. Een extra verlies is dus niet nodig.

Verzekeringen, belastingen en TÜV

Net als alle andere voertuigen die deelnemen aan de weg, moet ook een trailer TUV, moet een aansprakelijkheidsverzekering en belastingen worden betaald. Dit zijn aanzienlijk lager dan de kosten van een auto, maar moet worden beschouwd. Wie maakt gebruik van een aanhangwagen slechts tweemaal per jaar, is waarschijnlijk goedkoper met een geleend.

de rit is het geval van aanhangwagens tot 3,5 ton per twee jaar TÜV noodzakelijk. Zwaardere trailer kijkt uit naar versterking van de inspectie per jaar. hoofdzakelijk getest verlichting eventueel de rem, de koppeling en de banden. Aangezien dit is niet zo ingewikkeld voor een normale auto trailer kan een eigen controle eerder aangewezen zijn en onnodige kosten te vermijden. De gereguleerde TÜV-cost beginnen met 26,50 € en maak kennis met de totale gewichtsklasse. Actuele prijzen zijn te vinden op TÜV: TÜV-fees

Tijdens het rijden van de auto gebeurtaansprakelijkheidsverzekering voor schade aan andere voertuigen één. Niettemin moet de aanhanger een eigen aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Dit gebeurt wanneer het veroorzaakt geen schade ontstaan ​​tijdens de werking. Dit kan gebeuren als de trailer wordt ontbonden of uitgeschakeld en is niet goed beveiligd. Terwijl de verzekeringskosten van 15 € tot 100 € ontstaan ​​die afhangen van het gebruik, brutogewicht en ongevallen met voertuigen. Indien nodig kan een uitgebreide bescherming verzekering is ook mogelijk voor een aanhangwagen.

De staat wil in de vorm van belastingen hebben zijn aandeel. Deze zijn gebaseerd op het totaalgewicht en bedroeg 2.015 Sectie 200 kg totaalgewicht 7,46 € en zijn beperkt tot een maximum van € 373,24. Waarbij ten Starrdeichsel- of center (opleggers), kan de mogelijke verticale belasting verwijderd.

Koop auto trailer online