Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

Bandschuurmachine-test: De Bosch bandschuurmachine met stoom

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

Bandschuurmachines worden altijd gebruikt wanneer grote gebieden zijn glad te slijpen. Het schuurpapier wordt geleid rond als een eindloze band rond twee rollen, die zij geven het werkstuk, waardoor een aanzienlijke verwijdering van materiaal. Naast stationaire apparatuur, zoals bewerking van kleinere werkstukken, zijn er ook draagbare inrichtingen die over grote gebieden kunnen worden uitgevoerd.

In dit huis verbetering Test, we omgaan met de Bosch model PBS 75AE, die een enorme indruk, zelfs in een geval maakt: Met dit apparaat kunt u hard werken en veel terrein - veel stof inbegrepen. Met name de innovatieve zuig ons daarom geïnteresseerd: Houdt de technisch relatief duur stoffilter wat het belooft?

Inhoud: bandschuurmachine Bosch PBS 75AE in de test

 • Verpakking en specificaties
 • Uitpakken, monteren en aansluiten
 • De eerste snede
 • Snijd op volle kracht
 • De stofafzuiging
 • Belt verandering
 • Bosch PBS 75AE: Testresultaat
 • kopen producten van Amazon

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

Verpakking en specificaties

De Bosch PBS 75AE komt niet als een merk-usual, in een volumineuze en robuuste koffer, de weerstand ook zware werkzaamheden op het terrein. Het apparaat is goed en slip-proof verpakking, een slijpband, en een zuiginrichting met filter zijn opgenomen. Ten eerste, een zekere massiviteit opvalt: Dit bandschuurmachine is zeker een groot kaliber voor grote klussen.

specificaties:

 • power: 750 W, wat neerkomt op 1,02 pk - genoeg voor een bromfiets!
 • Bandsnelheid (instelbaar): 200-350 m / min
 • Schuren riemlengte: 533 mm
 • Bandbreedte: 75 mm
 • gewicht: 3,5 kg

Uitpakken, monteren en aansluiten

De eerste indruk van de zaak niet teleur: de Bosch PBS 75AE is inderdaad een hulpmiddel dat de Duitse vakmanschap uitstraalt in elke schroef. De handgrepen houden goed, de tool is eenvoudig uit te pakken en te zorgen begeleiding.

Behalve voor de installatie van het luchtfilter van de bandschuurmachine reeds gereed, een schuurband gemonteerd. Voor de montage het luchtfilter is eenvoudig op naar de aansluitzijde van het apparaat, de oriëntatie variabel. Echter, is het raadzaam om de filterhouder aan de behuizing naar achteren. Hij is uit de weg met de slijpwerkzaamheden. 

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de testBandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

De eerste snede

Bandschuurmachines ook daadwerkelijk geschikt zijn in termen van hun prestaties voor het malen werden grove structuren. Zo koppig behangresten kan gemakkelijk worden verwijderd met bandschuurmachine, bijvoorbeeld; en vloer verf en oude vlekken op tuinhuisjes en banken zachte de draaiende schuurband snel. Met fijnere schuurbanden, maar je kan zeker benaderen en een massief houten bord zelf - dit hebben we getest in onze test.

Ten eerste, stellen we de snelheid op het laagste niveau. De zware, maar gemakkelijk hanteerbaar bandschuurmachine geeft zelfs bij het aanbrengen van een gevoel van veiligheid dat hij ook kan krijgen tijdens het werk: In deze tool, je echt het gevoel dat hij doet voor de klusjesman harde werk. Het hout wordt met geweld verwijderd zonder afbreuk te doen aan de prestaties. In dit geval moet het apparaat in beweging gehouden: een lelijke rand weer snel vermalen tot het houtoppervlak slechts moeilijk "strijken" is.

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de testBandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

Snijd op volle kracht

We wenden tot: Nu zetten we de kracht en de snelheid regulator totdat deze stopt. Met aanmerkelijk aantrekkelijker motortoerental benaderen we weer het bord. Het hout is zeer, zeer snel grond, maar het aanzuigfilter werkt uitstekend. Slechts een fractie van de werkelijk gemaakte, zeer fijn houtstof vrijkomt in het milieu.

Alleen op het apparaat en in de onmiddellijke nabijheid van stof kan worden gevonden, wordt de anders ongecontroleerd vliegende spanen zeer effectief aangezogen en in het filter achtergebleven.

De stofafzuiging

Van bijzonder belang op Bosch PBS 75AE is de effectieve afzuiging: Geschikt voor grote voorraad verwijdering van de molen schone lucht is ook zeer krachtig. Het microfilter zoals een personenwagen luchtfilter geconstrueerd en bevat een verzamelreservoir, die niet kan worden afgetapt na of de onderbreking van de werkzaamheden.

Volgens de handleiding legen na ongeveer vijf minuten continue werking dient plaats te vinden. Dit is relatief kort, zou een grotere filterhuis zijn - vooral met het oog op de sterke collectieve prestatie - misschien een kleine suggestie. Wanneer een krachtige industriële stofzuiger beschikbaar is, kan deze ook worden aangesloten op de filter-poorten. Hierbij dient echter te worden gecontroleerd of de stofzuiger het gewonnen materiaal kan weerstaan. Een nadeel van deze werkwijze uiteraard uit dat naast de kabel of slang moeten worden verplaatst.

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de testBandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

Belt verandering

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

De band veranderen, zoals in de video, is zeer eenvoudig: de rode klemhendel rechts van het toestel wordt geopend, trok de schuurband en geduwd het nieuwe slijpband op de schijf. Zit gewoon alles, is de spanning hendel weer gesloten.

Speciaal voor progressieve bijslijpwerkzaamheden, waarbij het omschakelen van een grove vooraf schuren op steeds fijnere korrelgrootte, snelle snaarvervanging optie is een groot voordeel. Dit is typisch Bosch, stevig en nauwkeurig uitgevoerd en heeft geen onduidelijkheden op.

Bosch PBS 75AE: Testresultaat

Bandschuurmachines Bosch PBS 75AE in de test

Een goede, solide en sterk apparaat, de Bosch PBS 75AE. Iedereen op zoek naar een goede en vooral krachtig bandschuurmachine, zal zijn pret met dit hebben. Met de voorstelling van iets meer dan een omgebouwde PS, voorheen genoeg zelfs om een ​​bromfiets te rijden, de groene werkpaard maalt alle hobbels weg veilig en effectief.

Bosch typische opmerking is de uitstekende bouwkwaliteit, doordachte en praktische bedieningsconcept en ondanks het gewicht eenvoudige bediening. Het bijgeleverde doos staat als gebruikelijk en praktisch voor het opslaan van het gereedschap.

Van bijzonder belang is de efficiënte afzuiging, die een echte verbetering ten opzichte van eerdere perioden en concurrenten gebruikelijke met vertegenwoordigt "tassen" wonen op Ausblasestutzen. Als de capaciteit van het stof collector bit zelfs een groter zou zijn zou men het zeer goed systeem dan perfect te beschrijven.

kopen producten van Amazon