bekæmpe billen

Billen som rå- skadedyr

Billen på Halm

Voksen billen (Otiorhynchus) lever af knopper og unge blade og skud af markafgrøder. Betyder den lille bugs er ikke på jagt efter mad, så der er en hurtig udbredelse af snudebiller i hele køkkenhaven.

Under fodring skade af voksne dyr rent optisk natur, larver af billen spiser rødder og kan dermed bidrage til en misvækst eller død af værtsplanten. Det er derfor særlig vigtigt at holde billen eller forebyggende skræmme humant ved skadedyrsangreb.

Lær at modvirke Dickmaulrüsslerbefall og bekæmpe skadedyr.

Indhold kæmpe på billen

  • Skjult skadedyr i køkkenhaven
  • Hvordan genkender jeg en billen og dens larver?
  • At skade den sorte vin billen og dens larver
  • Kontrol af larver med nematoder

Skjult skadedyr i køkkenhaven

Den lille billen er nataktive biller, der spiser hemmeligt blade fra kanten. Hendes appetit er næsten umættelig og afhænger hovedsageligt af rhododendron, taks, urteagtige planter, og også til forskellige stueplanter.

I stigende grad møder du fra april til oktober på flyve snudebiller. Slægten af ​​billen omfatter over 1.000 arter og underarter, der er forskellige i deres kropsform og farve design såvel som i den foretrukne af disse fødekilder.

Eksperter foreslår, at billerne end potteplanter fra udlandet er blevet introduceret og fik lov til at sprede sig så hurtigt på andre værtsplanter.

Hvordan genkender jeg en billen og dens larver?

billenDen billen danner en stærk kuffert.

Som navnet antyder, er et typisk træk ved denne bille, som kraftigt uddannet kuffert. Den billen er normalt for en sort eller brun farve, nogle eksemplarer kan afhængigt af underarten dog også være farvet gul.

Voksne dyr kan være 3 til 14 millimeter i størrelse, deres krop overflade er kornet, bøjet eller rynket og har brun til gule pletter. Den billen har trænet ingen vinger og bevæge sig fremad ved langsomt falder.

Gartnere får billen sjældent set. Der er nataktive eller crepuscular dyr, der kan dækkes i tilfælde af fare og skjuler på gulvet i sprækker eller spille død.

Larver af den sorte vin billen udklækkes 2 millimeter lang og nå at forpupning en kropslængde på ca. 12 millimeter. Larverne er cremehvide og har en brun hoved kapsel, også er de benløse og hendes krop er bøjet mod maven.

At skade den sorte vin billen og dens larver

At skade den sorte vin billenDen billen feeds på bladene udefra.

Den billen er en af ​​de mest vedholdende skadedyr i haven og i huset. Den voksne bille spiser i skumringen eller om natten fra april til oktober bugter i margenen, som er gradvist stigende. Den æder blade giver en all-optisk problem for planterne repræsenterer reelle skader er ikke rettet til billen, men er gartnere om mønstret for skader utilfreds.

Mere problematisk larver af den sorte vin billen er. Først lever i jord og spise der til planternes rødder, så de væsentligt kan svække værtsplanten eller endda bringe det til døden. Desuden kan larverne blive opdaget, når planten er svækket, og de følsomme rødder blev ødelagt.

Unge og svage planter kan allerede dør under det første angreb, men også resistente planter er ofte ikke kan repareres efter angrebet gentages. Derfor er det vigtigt at stole på en forebyggende beskyttelse eller særlige bekæmpelsesmetoder.

Kontrol af larver med nematoder

nematodeNematode under mikroskop

I april og efteråret, kan de larver af den sorte vin billen med rundorme være biologisk styret. Nematoder er mikroskopiske jordboende organismer, som ikke forekommer i et omfang tilstrækkeligt til at udgøre en risiko for larver og pupper af billen.

Derfor kan gartnere købe de små gavnlige insekter online. Pakken indhold simpelthen omrøres i vand og med en vandkande på det angrebne jord. Nematoderne trænger hurtigt ind i jorden og derfra ind kropshulerne af larver. Her udskiller de en bakterie, der dræber skadedyr. Efter alle de larver dræbes, nematoderne dør tilbage, fordi deres fødekilde er elimineret.

Efter et par dage er der sat en succes. Da billen kan tage op til to år, kæmper med nematoder, men bør foregå over omkring 3 år for at sikre ultimativ succes.

købe pesticider og nematoder online