bepleistering binnenmuren met binnenpleister

Pleisters zijn wandbekledingen gemaakt van gips mortel of dergelijke bekledingsmaterialen. Er wordt een onderscheid Interieur pleisters voor het ontwerp van binnenmuren en buiten pleisters voor het pleisteren gevels. Binnenpleisters worden aangebracht op het plafond of wand oppervlakken in het inwendige en bestaan ​​uit een of meer lagen gips in verschillende diktes. De verschillende types van gips meet - afhankelijk van de samenstelling - bouwfysica in de eerste plaats en natuurlijk esthetische taken.

bepleistering binnenmuren met binnenpleister

Na het pleisteren kan worden geschilderd of behangen, maar er zijn ook sierpleisters in verschillende kleuren, die worden steeds populairder als alternatief voor behang of verf. De afwerking is aangenaam eenvoudig in de meeste gevallen: de decoratieve pleisters kunnen verschillende kleuren, aangebracht met een verfroller of troffel gekleurd en tenslotte gestructureerd met verschillende technieken worden gemaakt.

Welke soorten gips er zijn, hoe ze worden verwerkt en vervolgens gemaakt worden in detail beschreven op deze pagina.

Inhoud: gips interieur gips

 • technische principes
 • Basic gips of sierpleister?
 • Testen en voorbehandeling van de ondergrond
 • minerale gips
 • Interieur gips, exterieur gips en speciale pleisters
 • sierpleisters
 • Roll pleisters en wrijven pleisters
 • Koop Roll gips en getextureerde gips op Amazon
 • Aanwijzingen voor het pleisteren
 • Verwerking van katoen gips en muuroverdrukplaatjes
 • Breng Reibeputz
 • Roll reinigingsproces
 • Koop Roll pleistertextuur-roller op Amazon
 • Minerale gips of synthetische hars gips?
 • Dunne gips en stopverf pleisters
 • Mortel groepen en hun eigenschappen
 • professioneel advies
 • Koop Shine Abtönfarbe Amazon

technische principes

Pleisters principe moeten worden aangepast aan de bestaande ondervloer. De regel is: "zacht tot hard", De hardheid van de afzonderlijke lagen moet dus naar buiten, d.w.z. afnemen naar het oppervlak. Dit geldt met name voor minerale pleisters op vaste wanden. Als dit principe wordt nageleefd, kan drogen spanningen en thermische expansie geabsorbeerd door de tanden en er geen scheuren. In mindere mate optredende spleten soms toch niet kan worden vermeden, waardoor er geen structurele schade.

In thermische isolatie pleisterwerk op thermische isolatiesystemen de voorgeschreven regel niet van toepassing is. Hier bewegingen worden opgevangen door een zachte tussenlaag. Kleefstof, isolatieplaat, versterking en gips - - Bij gebruik van een samengestelde isolatiesysteem alle componenten moet altijd van één leverancier. Alleen als geteste producten in combinatie worden gebruikt, wordt het gebouw goedkeuring beveiligd.

Basic gips of sierpleister?

zijn in de eerste plaats basic pleisters van sierpleister te onderscheiden. Zelvers benaderen vaak het onderwerp pleisterwerk met een beetje respect. Hier, kan op zijn minst een basis gips door ervaren klussers eenvoudig worden toegepast op hun eigen prestaties. De volgorde van de sierpleister is geen rocket science.

Terwijl basic pleisters worden gebruikt om oppervlakken vrij te maken, worden sierpleisters vervolgens toegepast op de aantrekkelijke wanddecoratie. Zo moet bijvoorbeeld een gemetselde zijn voorzien van een sierpleister, moet eerst met een base coat of alle verbindingen gipsplaat een vlak oppervlak te creëren. Daarna overeenkomstig geprimed en de decoratieve pleister, zoals roll Putz of Reibeputz toegepast.

Testen en voorbehandeling van de ondergrond

De toestand van het substraat voor metalen bescherming hiervoor essentieel. Daarom is de eerste stap is het grondig onderzoek van de pleisterondergrond: het moet redelijk gewoon, genoeg droge, vorstvrije en absorbens en mag niet sanden nog krijt. Kalkaanslag zoutuitbloeï, matrijs bedekking en losse of brokkelige delen worden verwijderd. De onderdelen moeten worden beschermd tegen optrekkend en extrinsieke vocht. Minerale ondergronden zijn visuele inspectie, vegen monster en krassen gecontroleerd met een scherp voorwerp op draagkracht.

Alle losse onderdelen en schuren van oppervlakken volledig verwijderd. Om te worden gepleisterd oppervlak wordt dan grondig gereinigd met een bezem of borstel. de sinterhuid nieuwe betonoppervlakken wordt verwijderd met een staalborstel of een staalborstel. Cleaning-vriendelijke oppervlakken zijn metselwerk, Kalksandsteinwerk, holle metselsteen, alsmede absorberend beton, gips moeilijke substraten zwak zuigende, b.v. glad beton. de respectieve voorbereiding is afhankelijk van het substraat en de volgorde na reiniging. een grondverf of behandeling met een knooppunt is in veel gevallen noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer het substraat zeer absorberend, zoals gipsplaten of sterk SANDET / krijt.

minerale gips

Natural gebouw voor een comfortabele leefomgeving

Eeuwenlang, minerale pleisters dienen als een muur coating voor gebouwen en geen van hun betekenis hebben verloren aan deze dag. Integendeel, de kwaliteiten van het materiaal minerale gips zijn meer in trek dan ooit.

Volgens DIN 18550 minerale pleisters volgende aggregaten, zoals zand of bloem, kunnen verschillende bindmiddelen zoals kalk opbouw, kalk / cementmengsels, cement, gips of klei, inbegrepen. verdeeld minerale pleisters - afhankelijk van de samenstelling en materiaaleigenschappen - verschillende soorten kalk; buitenkant gips, binnenpleister, boven- en gips. Deze pleisters zijn in het algemeen geschikt voor gebruik binnenshuis en velen ook voor gebruik buitenshuis. Of een pleister geschikt voor gebruik buitenshuis, kritisch afhankelijk van de informatie bindmiddelen.

Interieur gips, exterieur gips en speciale pleisters

in de buitenshuis het gips extreme weersomstandigheden moet kunnen weerstaan ​​in het bijzonder vocht, extreme temperatuurschommelingen en harde UV-licht. Daarom externe renders hebben speciale weersbestendigheid, aangezien zij op basis pleisters op basis van kalk cement of cement, te hebben.

voor de binnenland komen andere binder systemen in kwestie, die veel milieu-gebouw voordelen met zich meebrengen. Bovenal, gips, klei, leem en gehydrateerde kalk pleisters worden hier vermeld. Pleisters kunnen worden gebruikt zeer divers. In het verborgen, ze zijn dankbaar oppervlakken voor het schilderen en behangen, zoals sierpleister vormen een aantrekkelijke visuele interface.

typisch basislak zijn Machine gipspleisters en gipspleisters de hand. Machine gipspleisters worden gebruikt in grote gebieden, want zij zijn de meest economische oplossing. Hand pleisters zijn ideaal voor renovatie of stukadoors kleinere gebieden.

Om de pleister te optimaliseren voor uw respectievelijke eigenschappen worden toegevoegd aan de zijde van de fabrikant speciale additieven. Deze geven hen in termen van werkbaarheid en functionaliteit kenmerken. een speciale afscherming gips gips kan met de krachtige materiaal koolstof, dat wordt gebruikt waar de afscherming elektrische en elektromagnetische velden nodig is, bijvoorbeeld door de combinatie van de klassieke bouwmateriaal worden geproduceerd. zijn een ander voorbeeld van functionele pleisters Pleisters aan ruimte te verbeteren, die vaak worden gebruikt als sierpleister vanwege hun uiterlijk.

sierpleisters

Roll pleisters en wrijven pleisters

Rasp pleisters hebben een grovere korrel dan de fijne roll pleisters - up meestal van 2 millimeter. Hun structuur die zij verkregen door wrijven de finale gehouden zijn op graan sterkte gips. In dat geval verkregen worden afhankelijk van de bewegingsrichting, verschillende structuren die cirkelvormig kan uitstrekken, horizontaal of diagonaal. Reibeputz op kunststof of minerale. (Hoe anders dan kunststof gips minerale pleister bechrieben hieronder nader.)

Alternatief kunnen de wanden ook troffel en roll Putz te maken. Hier wordt een troffel of een verfroller voor het structureren gebruikt. Onregelmatige oppervlaktestructuren die altijd een uniform patroon te leveren, zijn de attracties van deze pleister. bereikt het gewenste effect door het rollen gips eerst aangebracht en vervolgens bewerkt met hulpmiddelen zoals troffel, borstel, schuim of structurele rol.

Voordat bepleistering van de muur, moet je oefenen op een monster oppervlak. Voor die u gebruikt voor. B. De rest van spaanplaat of gipsplaat. Op deze manier kunt u eenvoudig bepalen of uw idee van een "ideale structuur" kan in werking worden gesteld. Hier kunt u experimenteren onbezwaard en zonder tijdsdruk. Om later te krijgen op de muur een uniforme structuur, moet u altijd alleen van toepassing zoveel reinigingsproducten kan binnen de open tijd worden verwerkt (ongeveer 15 minuten, afhankelijk van temperatuur en vochtigheid). In aanverwante gebieden moet je continu nat-in-nat werk, i de pleister wordt reeds toegepast voordat de andere laag wordt gedroogd. Het kleurenschema kan worden gedaan door daarna overschilderen met emulsie verf.

Ten eerste moet de wand met de garde gemengd klontvrij. volwassen kort en roer opnieuw. verhoging van de pleister met een troffel en pas op wil. Bij gebruik van rollers sporenstruktuur wordt gerold rail met een gelijkmatige druk door het verse gefokte gips. In ontwerp zonder eventuele patronen worden gedrukt met behulp van diverse voorwerpen op het gips oppervlak, gedraaid, enz wreef creativiteit kent geen grenzen.

de verse gipsoppervlak individueel gestructureerd door kriskras, horizontaal, verticaal of door wrijven met een glad kunststof of hout zweven. Minerale sierpleisters kan gekleurd worden met standaard effen kleuren en overschilderen. Sommige roll pleisters kan met een verfroller en aanbod worden aangebracht door het kleuren met pigmenten een eenvoudige, snelle en veelzijdige aard van de wand design.

Koop Roll gips en getextureerde gips op Amazon

Aanwijzingen voor het pleisteren

Verwerking van katoen gips en muuroverdrukplaatjes

Verwerking van katoen gips en muuroverdrukplaatjes

Katoen gips is ecologisch en biedt het gemak van de verwerking van veel meer voordelen. We leggen stap voor stap hoe het wordt toegepast en is goed te combineren met de muur stickers.

Verwerking van katoen gips en muuroverdrukplaatjes

Breng Reibeputz

De verwerking van decoratieve getextureerde gips is veel eenvoudiger dan het toepassen van een eenvoudige pleister. Als u de essentiële handvatten knie hebben - en dat duurt niet lang - dan is deze taak is niet zwaarder dan normaal home improvement activiteiten zoals schilderen of behangen.

Materialen en gereedschappen

 • Putzgrund
 • Minerale pleister droge instantmix
 • Indien nodig, Verborgen Abtönfarbe
 • Indien nodig, Repair Putty
 • mortel emmer
 • Verfroller of kwast
 • borstel
 • roestvrij staal float
 • roestvrij staal troffel
 • Boor met mengstaaf
 • plastic float
 • deksel
 • afplakband
 • werkhandschoenen

voorbereidende werkzaamheden

spackling fout in de wandEen sierpleister kan niet compenseren voor gaten, ruwe hobbels en andere onvolkomenheden. Daarom dergelijke schade moet vooraf worden afgesloten met een reparatie stopverf.

Controleer eerst de muur en problemen met de sterkte, absorptievermogen, vlakheid of schade vast te stellen - wat te overwegen en de beste manier om verder te gaan, hebben we hierboven beschreven.

Nu bestrijken het gebied grondig met folie, ongeacht of u binnen of buiten gepleisterd: bepleistering is nogal een vuil-intensief werk. Binnenshuis, is het zinvol om het deksel vast met plakband aan de plinten, zodat ze niet kunnen glijden.

U kunt dan de behandeling te worden gepleisterde muren met gips basis. Dit is een gepigmenteerde primer die een uniform gekleurd oppervlak produceert. Dit is belangrijk omdat in de structuren gevormd door wrijven een korrelige pleister kan schijnen door de kleur van de achtergrond. Veel rendering bases bevatten ook silica zand of mengsels die een ruw oppervlak te creëren. Dan is de reiniging korrel wanneer gewreven rollen aanzienlijk beter dan op een gladde wand. Bovendien, de pleisterdrager hecht aan substraten zoals hout, metaal of kunststof, dat kan zijn blinderingskokers en soortgelijke elementen in het pleisterwerk op deze manier.

De pleisterondergrond aangebracht op het oppervlak van een wals of borstel aan de randen en hoeken met een borstel. Vervolgens vertrok hij om te drogen volgens de instructies van de fabrikant. Omdat je meestal niet precies tegen het licht schakelaar en renoveren. zoom borstel ä., kunt u nu dergelijke elementen en deurkozijn plakken van een strook plakband, dat na het pleisteren wordt verwijderd.

mix Reibeputz

Roer spoelen met roerderkunnen worden bereid door de pleister met een boor en een mengpeddel. Die voorziet in de machine echter een zware last. Het is beter om een ​​speciale agitator vooruit te komen.

Een mineraal granol is verkrijgbaar als een droge stortklaar in de zak of bak die moet worden gemengd met water voor verwerking. In de praktijk, wanneer de kant-en-mix gaat recht naar beneden de afvoer, dan kun je deze gebruiken om te mixen en heeft altijd een schone mengvat. Gebruik anders een mortelkuip dat je moet reinigen voordat elke nieuwe aanpak, omdat restanten van de vorige aanpak kan leiden tot klontering en voorbarig, gedeeltelijke verharding van de pleister.

Meng water en droog mengsel volgens de instructies van de fabrikant. Voor dit doel is een boor met mengpeddel. Zowel de roerder en het apparaat moet voldoende robuust zijn, omdat de weerstand gedurende het roeren aanzienlijk kan zijn. Bij twijfel, sla uw boor en huren voor gereedschap huren van een agitator, die juist is ontworpen voor dergelijke taken.

Het bevestigen van subsets kan lastig zijn, omdat bij het transport de pleister ingrediënten kunnen zijn gescheiden. Onthouden beter voorbereid althans het droge mengsel geroerd voordat u een subset drogen door.

Doe meer dan het bedrag dat binnen de door de fabrikant opgegeven zogenaamde "open tijd" kan worden gebruikt. Heeft een kleurend pigment niet toe te voegen, indien nodig. Laat dan rijpen voor een paar minuten de pleister volgens de instructies van de fabrikant.

gepleisterd muur met Reibeputz

Nu wordt het serieus: Voornaam Gebruik de roestvrij stalen spaan een brok van gips uit de emmer naar de troffel en sleep met hellend troffel van de bodem naar de top van de muur. Als u 1-2 vierkante meter hebben gemaakt, houdt de troffel op een scherpere hoek met de wand en trek het gips scherp over de korrel bevatte uit.

Je bijna automatisch het bereiken van een uniforme laagdikte: Ze is altijd bepaald door de reiniging graan. Als u werkt met meerdere mensen, kunt u de afzonderlijke stappen met elkaar te delen en zijn aanzienlijk sneller vooruitgang.

neem gips uit de emmerDe volwassen pleister wordt genomen met een pollepel van em emmer en zijn dan loon van een troffel. Zorg ervoor dat u enige instrumenten van roestvrij staal te gebruiken.Breng de pleister op de muur deiVan schuine troffel van Reibeputz getrokken van onder naar boven in de muur. Dan scherp te trekken over de korrel.

structuur Reibeputz

Wanneer het gips aantrekt, zodat een eerste reeks, het oppervlak dof. Dit is het startsignaal voor patroonvorming. Hiertoe bewerkt Reibeputz met een plastic drijver die een enigszins ruw oppervlak heeft. De vlotter verplaatsen vlak tegen de muur met lichte druk. Door deze beweging gemaakt met grit rollen door de pleister, met achterlating van holten.

Het soort beweging bepaalt dus de pleister structuur. U kunt werken met grote cirkelvormige bewegingen, wrijf of alleen verticaal, horizontaal of diagonaal dwars. Belangrijk: Zelfs als je gips van twee of drie, mag slechts één van jullie in dezelfde kamer of op zijn minst wrijven op dezelfde muur. Iedereen vindt het zijn eigen tempo, en het toont als individu "handtekening" van de pleister structuur ook. Na wrijven eventueel verbonden maskeertapes worden afgetrokken voordat de mortel volledig verhardt.

Overigens, smeert de pleister wanneer gewreven, dan is waarschijnlijk nog te veel van het op de muur. In dit geval moet u trek weer scherp met de troffel aan de overkant van het graan om overtollig materiaal te verwijderen.

Hier is hoe: beweging creëert structuur

Door wrijven met de plastic spaan, meer bepaald door de wrijfrichting Bepaal de daaropvolgende Aussehen.Je na wrijfrichting ontstaat een decoratief patroon.

bepleistering binnenmuren met binnenpleisterround bewegingenbepleistering binnenmuren met binnenpleisterEen horizontale wrijvenbepleistering binnenmuren met binnenpleisterdiagonale wrijven

Tips voor het werken met getextureerde gips

 • Gebruik alleen gereedschappen gemaakt van roestvrij staal, anders is het gevaar te groot dat Kellen en gladder roest en sporen achterlaten in het gips.
 • Clean gebruikt instrument Vóór de pauze en aan het einde, onmiddellijk spoelen met schoon water. Later, de schoonmaak is vrijwel onmogelijk te verwijderen.
 • Werk vooral als u krassen of andere verse verwondingen aan de handen met handschoenen hebben. De verse pleister kan hier zeer agressief zijn.
 • Als u stopt met werken voor een pauze of aan het einde van de dag, moet je een onafgewerkte muur gepleisterd altijd bereid om de volgende hoek van de kamer of de volgende onderbreking door een projectie of een niche te hebben. Gips moet worden toegepast op het oppervlak altijd vers in de frisse - de vorige paragraaf is droog al (to), kunt u de aanpak zie later onvermijdelijk.
 • Als u de eerste keer zuipen of een tijdje uit de praktijk, begin je te werken in een plaats waar men niet zien op het eerste bij het betreden van de kamer. De ruimte achter de deur is geschikt voor meestal erg goed.

Roll reinigingsproces

Wie oefenen in het schilderen met de overheid moet gebruikte weinig te veranderen als hij dat wil roll gips toe te passen. Echter, in tegenstelling tot gewone muurverf dan staan ​​hier geopend tal van mogelijkheden voor het ontwerpen van het oppervlak. Meer daarover in de volgende instructies.

Materialen en gereedschappen

 • Putzgrund
 • roll Putz
 • Indien nodig, Pigmenten voor verven
 • Indien nodig, Repair Putty
 • Paint rollers voor het aanbrengen
 • roosters
 • Hulpmiddelen voor de structurering hoe afwerking roller, borstel, troffel, spons of borstel
 • deksel
 • afplakband
 • Boor en mengschoep

voorbereidende werkzaamheden

Roll reiniging, van toepassing op tegelsAfhankelijk van het product, kunt u zelfs verf over tegels met Roll gips. Hier is noeste arbeid zo bijzonder belangrijk: De voegen moet volledig ausgespachtelt zijn, een hechting bevorderende primer zorgt ervoor dat de pleister blijft goed.

Zoals hierboven is beschreven, eerst de basis voor defecten aan de zuig- en capaciteit en behandelt hij daarvan indien nodig.

Nu Bedek de vloer en in de resterende meubels met folie ruimte. Zodat de film niet kan verschuiven, zet ze het meest over de plinten met plakband. Ook, deur- en raamkozijnen moet uiteraard worden afgeplakt. Stopcontacten en schakelaar dekt opstijgen best - voordat u de stroom uit en hebben ze uitgevoerd door een elektricien werkzaamheden aan de elektrische installatie bij de geringste onzekerheid!

Nu vegen tegen de oppervlakken worden beplakt met pleisterdrager. Het zorgt voor een gelijkmatige hechting van de pleister, compenseert verschillende absorptievermogen en zorgt voor een uniforme kleur oppervlak.

Breng de pleister basis op grote gebieden met de rol, aan de randen van met een borstel. Laat de pleisterdrager, dan is volgens de fabrikant drogen. Meestal voldoende voor een paar uur.

Breng Roll Putz

Rol Putz klaar in de emmer te krijgen. Omdat afzonderlijke componenten in de opslagruimte op de bodem van de bak vallen anderen naar de oppervlakte, moet het reinigen vooraf met nogmaals grondig geroerd. In ruil daarvoor, een boormachine met mengstaaf is goed, draait op lage snelheid.

Bij deze gelegenheid, dan kunt u ook de kleur van de rollende gips. Gebruik slechts een deel van het systeem pigmenten van dezelfde fabrikant of verven kleuren die door de fabrikant van het gips worden aanbevolen. Meng lang en hard totdat een homogene massa gevormd gekleurde en ongekleurde voorbeeld reinigings- bedraagt ​​meer in de emmer zijn - vooral op de wanden van de bak langs dit gevaar.

Rol het gips, u kunt nu indienen als een meer viskeuze muurverf. Bevochtig de rol aan het begin iets op en neem roll gips uit de emmer. Roll vervolgens gevoed de pleister schilderij kort over een roosters en breng gelijkmatig aan de muur.

Zorg ervoor dat u altijd nat-in-nat en het gips toe te passen gelijkmatig mogelijk tempo en zelfs dikte. Borstel de rol op de wand niet volledig droog, maar duren weer nieuwe pleister. Voordat u een pauze te nemen, moet u altijd werken om de volgende muur grens, zodat men niet later aanpak ziet.

Breng Roll Putzde pleister kan gemakkelijk worden opgerold op het voorbereide wand. Voor hoeken en randen neem een ​​borstel.Solliciteer roll pleister voor tweeAls u werkt in paren, een persoon kan blijven het gips toe te passen, terwijl de andere al gestructureerd.

Roll bewerken flush-oppervlak

Na het aanbrengen van het gips oppervlak ziet er nogal ruw. Als u rustieke wilt, kan het zo zijn. Zo niet, echter, lenen zich voor tal van mogelijkheden om de structuur te ontwerpen op basis van uw smaak. De eenvoudigste methode is om het oppervlak te herzien een passende afwerking rol. Hier kun je nauwelijks mis gaan en er is een fijnere pleister structuur.

Andere mogelijkheden borstel, borstels of sponzen. Zelfs met een kunststof spatel kan de pleisterlagen worden verwerkt. Wees voorzichtig om te werken, omdat de rollen pleisterlaag is dunner dan de traditionele sierpleister, die kan heel veilig te structureren met gedurfde troffel momentum.

Weet u niet zeker hoe het oppervlak het beste werkt, probeer verschillende technieken die eerder gemaakt op een groot bord waarop u een pleisterlaag rol toe te passen.

Roll reinigen structuur met afwerkrolIn het eenvoudigste geval, gooi je over de pleister slechts af met een roller dat er sprake is van de fabrikant van de rol gips. Dit resulteert in een uniform fijne oppervlakte.structureren roll reinigen met een borstelCreative is het wanneer je een instrument van uw keuze te brengen hier met een platte borstel, structuren volgens uw persoonlijke smaak.

Koop Roll pleistertextuur-roller op Amazon

maken Roll Putz: Meer Ideas

Op het oppervlak glad gips, kunnen veel verschillende tools worden gebruikt om interessante en creatieve structuren te creëren. Hier zijn een paar suggesties - u lasssen uw fantasie de vrije loop!

gladde gipsgladde gipsStructuur met troffelRegelmatige troffel structuurgestructureerde pleister met borstelafvegen met een borstelStrukturputz maken met de schuimstofrollerschuren met schuimstofrollerTree ErbslochrolleRollend over de Erbslochrollete rollen gips met de structurele rolPlaats structurele rol

Tip: Roll gips aangebracht op behang

U kunt ook van toepassing op een bestaande wallpaper roll gips. Deze renovatie wordt snel later als u wilt uw muren van de grond af opnieuw te maken. Echter, musss het behang is vochtbestendig hechtmiddel. U kunt dit testen door bevochtig ze met een natte spons in verschillende plaatsen. Verhoogt het behang hier na een paar minuten van de blootstelling bellen, dan is het niet geschikt als een schoner oppervlak.

Minerale gips of synthetische hars gips?

Of u nu liever kunsthars maakt of minerale rollen of wrijven gips hangt af van of u liever een scheuroverbruggende eigenschappen en de bereidheid voor het gebruik van plastic gips, of als u meer nadruk te leggen op de hogere ademend vermogen en een natuurlijke binnenklimaat van minerale gips.

Pleisters bevatten minerale kalk en cement en zijn daarom minder gevoelig voor schimmel. Bovendien, het vocht doordringt en buiten afgevoerd. Daarom is de verscheidenheid van de ruimtes is een hoge luchtvochtigheid. Wat u ook kiest, de verwerking (behalve voor het bevestigen) is niet anders. 

Echter, je moet handschoenen te dragen tijdens de verwerking, aangezien dit pleister kan door zijn alkaline irritatie veroorzaken. Hij is ook moeilijk toe te passen dan de relatief gebruiksvriendelijke Synthetische hars gips. Dit geldt ook voor kalk en cement, maar is deels gemaakt kunstharsen, zogenaamde. Polyester harsen. Met het gemak van de verwerking is het geschikt voor home improvement zonder uitgebreide ervaring in het omgaan met gips.

Kunsthars maakt inderdaad meestal beschikbaar als witte pleisterwerk, maar kan gemakkelijk met een hoge kwaliteit dispersieverven in elke gewenste kleur geverfd of eenvoudigweg direct gekleurd met kleurpasta's. Hoogwaardige synthetische pleisters zijn zeer duurzaam. Met een korrelgrootte tussen één en vijf millimeter ze laten, ongeacht de overschilderingen vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Hoe kleiner het deeltje, hoe fijner de structuur. Door de respectieve korrelgrootte van de aangebrachte laagdikte in de aanvraag gedefinieerd.

Kunsthars pleisters zijn geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik en overtuigen met scheuroverbruggende eigenschappen en het gebruik vaardigheid. Van de open haard schort, een balkon wanden tot aan de voorzijde of aan de woonkamer aan de muur alle oppervlakken kunnen zo lekker worden gepleisterd - tegen een aantrekkelijke prijs. De kunststof pleister kan worden verwerkt als een schraaplaag, geweven gips, ontpit, spuitpleister, gips rollen, Buntsteinputz of free-style.

Hoogwaardige synthetische pleisters zijn permeabel, zodat het water dampdoorlatend. De muur is ademend, kan vocht worden geabsorbeerd en weer vrijgegeven. Het resultaat is een ideaal binnenklimaat. Voorwaarde voor een perfect resultaat bij het werken met kunsthars maakt behalve enkele vakmanschap voorbereiden van de wanden, bijvoorbeeld met primer. Zij maakt het oppervlak grip en betrouwbaar verhindert het verschuiven van de pleister.

De nieuwste generatie van kunsthars pleisters kunnen oplossen met behulp van de muur opnieuw zonder enige problemen. Gewoon met water besproeien en te verwijderen zonder lijmresten na vijf minuten. Dus zijn gepleisterd binnenmuren in appartementen geen probleem als het appartement moeten worden doorgegeven gerenoveerd in de uittocht.

Dunne gips en stopverf pleisters

dunne pleisters aangekomen in de afgelopen decennia door veranderingen in het ontwerp. Precies bemeten vlak, vlakke stenen, gebonden met dunbedmortel of zelfs prefab elementen vereisen geen dikke, ongelijkmatige compensatielaag gips meer. Een dunne pleister wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het optimaliseren van de oppervlaktekwaliteit en wordt slechts één laag.

Zelfs dunner is om het te gebruiken smoothing gips. Dit mineraal materiaal kan worden verlengd, zelfs tot nul. String pleisters zijn fijnkorrelige, wordt dun aangebracht met een kwast en een patroon met een borstel of kwast. Te rollen als pleisters hebben een fijne korrel marmer en hun structuur behouden door de respectievelijke de borstel, troffel of een bewerking met rollen of walsen.

De droge mortel op basis van gips gestrooid in schoon water en geroerd om een ​​homogene kunststof massa. Na het mengen wordt de mortel afgevuurd met een troffel of gemonteerd met de Aufziehbrett, waarbij een sterke drukt tegen de pleisterdrager het gehele vlak hechting vereist.

Vervolgens wordt het gips geëgaliseerd met een gladmakende of grapeshot en loodrecht uitgelijnd en gedistribueerd. Met het begin van verstijvende het te reinigen oppervlak kan worden bedekt met de grapeshot en troffel tekens en cijfers te verwijderen. dan is de pleister voldoende stijf is gemakkelijk angenässt, vilten met sponsstrijkbord en glad gemaakt met een troffel.

Voor de uitputting van de hoeken met behulp van een Eckspachtel of Eckhobel. Als een vilten structuur zal worden gecreëerd, nachgefilzt de oppervlaktestructuur met een fijne spons zweven opnieuw na vilten en een bepaalde levensduur. Wanneer een minerale sierpleister of keramische tegels aan te brengen op de pleister kan het oppervlak niet vervilte of afgevlakt. Het wordt alleen uitgetrokken met de Traufelrücken om een ​​steviger en ruwer oppervlak structuur te krijgen. Bij het mengen en aanbrengen van gips voor dunne pleister is analoog aan handmatige reiniging.

Mortel groepen en hun eigenschappen

mortelgroep
binder
Minimum druksterkte in N / mm
Eigenschappen en toepassingen
P1a, b kalk geen eisen Interieur en exterieur gips lichte, waterbestendig en waterafstotend alleen toevoegingen
P1 c kalk 1.0 Interieur en exterieur pleister voor conventionele spanning, waterbestendig en waterafstotend alleen toevoegingen
P2 Kalk-cement 2.5 Interieur pleister met een verhoogde weerstand tegen slijtage. Exterieur gips, waterbestendig, uitwendige pleister miterhöhter sterkte, waterdicht alleen additieven.
P3 cement 10 Buitenkant pleister voor kelderwanden, basis gips, waterafstotend.
P4 a, b, c Gips, kalk 2.0 Innenputz voor conventionele spanning
P4 d Gips, kalk geen eisen Interieurbekleding voor lage spanning
P5 Anhydriet anhydriet kalk 2.0 Innenputz voor conventionele spanning
P Org 1 synthetische harsdispersie Exterieur en interieur gips structurele pleister op voorhand ennen gladde oppervlakken.
P Org 2 synthetische harsdispersie Binnenpleister structurele pleister op bestaande vlakke oppervlakken.

professioneel advies

Verwijder direct na het opnieuw pleisteren de tapes. De nog zachte gips lost makkelijk op en de band verlaat de exacte gewenste (eventueel verschillende kleur) lijn.

gips wanden verwijderen kost tijd onnodig. Wie inkten van het gips voor de applicatie werkt niet alleen sneller, maar krijgt ook een beter resultaat. Het afgewerkte oppervlak is veel minder gevoelig voor schokken en beschadiging, want met solid-gekleurde gips kleine eigenaardigheden zijn niet zichtbaar als witte vlekken.

Gips fabrikanten bieden enigszins oplosbare granulaten kleur, ondoorzichtige hun maakt. De flush-tinten verf of pigmenten kunnen gemakkelijk worden gedoseerd zijn licht-fast, smudge-proof en geschikt voor binnen en buiten.

Koop Shine Abtönfarbe Amazon