Bessen van de zomer planten en plukken

Berry oogst in de zomer

Bessen van de zomer planten en plukken

De vruchten van de zomer zijn zoet en heerlijk. Van half mei tot half oktober, kunnen we genieten van de heerlijke zomer bessen, die we regelmatig onderhouden sinds het voorjaar en vrij van onkruid.

We beginnen met de aardbeien dat als gevolg van latere rassen en nieuwe aanplant mei beschikbaar zijn zelfs tot in augustus en kan vers regelmatig worden geoogst. Aardbeien toetreden tot de zomer bosbessen, aalbessen, kruisbessen, frambozen en bramen uiteindelijk. Wat is er mogelijk voor de aardbeien, geldt ook voor de frambozen: Dankzij laatrijpe rassen kunnen worden tot de eerste vorst, noch maaien frambozen.

Wie plantte de zomer bessen zichzelf en picks, kunnen ze genieten van puur of van hen heerlijke lekkernijen zoals desserts, cakes, compote of jam, koken.

We vertellen over wat te zoeken in de druivenoogst.

Inhoud: Plant zomer bessen en pick

  • Zomer bessen - lekker en gezond
  • Tips voor het kopen, opslag en verwerking
  • Zomer bessen planten en oogsten
  • aanplant bosbessen
  • proces Sommerbeeren
  • het maken van aardbeien en vanille Jam

Zomer bessen - lekker en gezond

Wie wil bessenstruiken te planten in de tuin, zijn verwend voor de keuze: het kleurenspectrum van bessen variëteiten varieert van helder groen op heldere rood naar blauw-violet tinten vullen. Eveneens rijk gevarieerde zijn hun smaak, consistentie en vorm. De plantengroei gewoonte speelt in de keuze van bessen rassen een cruciale rol: Is er voldoende ruimte voor hoog en breed groeiende bessenstruiken bestaan ​​of moet worden gebruikt op nieuwe rassen van kleine gestalte voor het houden van emmers op het terras of balkon? Als het gewas te worden geïntegreerd in het bed in de bestaande boomgaard of als een solitair voor in het oog springende?

Dankzij de talrijke bestanddelen bessen antioxidant, antivirale, anti-inflammatoire en bloeddrukregulerende effect en dus van invloed op de menselijke gezondheid positief. Ook de mede-verantwoordelijk voor de aroma fenolzuren waardevolle diensten voor het menselijk organisme. Veel van de zomer bessen bevatten pro-vitamine A, vitamine C en ijzer. Een ander pluspunt van de zomer bessen: Ze hebben weinig calorieën.

Tips voor het kopen, opslag en verwerking

bosbessenWas de vruchten vóór opslag en droog.

Alleen blauwe bessen en kruisbessen kunnen rijpen na de oogst. Daarom is het belangrijk om de zomer bessen te oogsten als het fruit rijp. Aangezien de bessen zijn zeer gevoelig voor druk en beschimmeld snel een zachte en snelle verwerking bijzonder belangrijk. Men moet dan ook kopen alleen smetteloos vruchten in droge kom en ze alleen schoon onder stilstaand water.

Drogen je ze op een papieren handdoek, zodat ze geen water absorberen en worden vochtig. Dit fysische verschijnsel concentratie egalisatie, wat resulteert in het oplossen van de vrucht is ook bekend om kersen en pruimen, die dus zelfs kort vóór consumptie moet worden gewassen.

In de koelkast, de frisse zomer bessen te houden voor 1-2 dagen. Daarom moeten ze zo snel mogelijk worden verwerkt, of genieten van verse. maar u kunt ook gemakkelijk bevriezen van de individuele bessen. Boven alles, bevroren frambozen zijn prachtig voor het maken van een sorbet of een vrucht spiegel voor een dessert. Maar geïntegreerd in een ijsblokje act bunte Früchte, net als in combinatie met kleine muntblaadjes in complementaire kleur, zeer smakelijk en decoratief.

Zomer bessen planten en oogsten

Bessen van de zomer planten en plukkenAardbeien eind mei kan al worden geoogst.Bessen van de zomer planten en plukkenIn frambozen is gedifferentieerd tussen de zomer en de herfst frambozen.

Wanneer zacht fruit veel verschillende soorten fruit zijn gegroepeerd onder een generieke term. Zo is het met aardbeien, strikt genomen, een collectief nut fruit, terwijl het gaat om met frambozen en bramen op het verzamelen van steenvruchten. Toch zijn ze allemaal te wijten aan het eten van hun kwaliteiten - zacht, klein, roundish - geteld voor zacht fruit. Hier, tuinders hebben toegang tot veel verschillende groei gewoonten en nieuwe rassen.

planten aardbeien

De oogst seizoen voor aardbeien meestal duurt van half mei tot eind juli. Men moet ook eten alleen in de zomer als aardbeien import vaak verontreinigd met verontreinigende stoffen en tegelijk beetje de smaak aromatische aardbeien. Wie wil er een heerlijke aardbeien oogst in het volgende jaar, dan dient snel te planten tot 1 augustus, uiterlijk op 10 augustus al de volgende aardbeien in het bed. Zo kan de aardbeiplanten nog steeds groeien tot de val en maak bloeiwijzen voor volgend jaar.

Voor de teelt van aardbeien in de tuin bijzonder robuust zijn rassen Darroyal, sonate, Ellianny en Florence, die moeten worden geplant in een humusrijke zanderige leemgrond zonder stagnerende vocht en verdichting. Ook belangrijk is de verandering van locatie per jaar: ideaal is een drie tot vijf jaar break over de teelt land.

plantaardige frambozen

De situatie is vergelijkbaar met de frambozen, die het best geplant in de herfst in een losse, humusrijke grond in de volle zon tot matige schaduw. de framboos zomer fruchtet tot twee jaar van hout en wordt geoogst van begin juli tot half september. Na de oogst geoogste scheuten worden afgesneden op de begane grond, zodat alleen de jonge scheuten volharden in de herfst, waar de fruitteelt in het komende jaar. Vooral populair zomerframbozen zijn over Meeker, TulaMagic of Glen Ample.

herfstframbozen vrucht dragen, echter, om een ​​jaar van hout en worden geplukt tussen augustus en oktober. Na de oogst worden alle scheuten ingekort dicht bij de grond in november tot nieuwe, gezonde groei te bevorderen. Vooral populair framboos herfst rassen zijn voor. B. aroma Queen, herfst goud en Autumn Bliss.

Tip: Voortbouwen op stingless nieuwe rassen - zodat u de oogst te vergemakkelijken.

Bramen op de busBramen behoren tot de inning van steenvruchten en rijpe niet meer na de oogst.

aanplant bramen

Bramen zijn bijzonder sappig en tel de frambozen met de inning van steenvruchten. Wanneer Brombeeranbau u kunt vertrouwen op het kronkelen of verticaal groeiende rassen die geschikt zijn voor verschillende tuinen zijn: Tijdens rechtop bramen een hoogte van maximaal vijf meter hoog worden, en vereisen ook een klim hulp, kronkelend plant kan worden goed in een pot gehouden op het balkon en de balkon voorzijde van nature aangelegd. Bijzonder geschikt voor de tuin teelt ook zijn stingless nieuwe rassen, maar hun vruchten zijn meestal minder zoet.

Bramen worden beschouwd als veeleisend en gedijen in bijna elke grondsoort. De locatie moet zonnig tot halfschaduw te zijn, tiefengelockert het substraat en voedzaam. Voor het planten, de bodem derhalve verder aanvullend bewerkt met rijpe compost.

Sinds bramen maken de vruchten van twee jaar van hout, worden alleen de staven ingekort dicht bij de grond in de herfst, die dit jaar werden geoogst. blijven de jonge scheuten en vormen de basis voor vruchtlichamen het volgende jaar. De oogst van bramen is van juli-oktober, wat kan leiden tot rasspecifieke afwijkingen. Zoals bramen niet langer rijpen Harvest alleen rijpe bessen.

Bessen van de zomer planten en plukkenEr zijn verschillen in de teelt van rode, witte en zwarte bessen.Bessen van de zomer planten en plukkenKruisbessen kan niet rijpen na de oogst.

bij blauwe bosbes, bes en kruisbes is het inderdaad zacht fruit, d. h. ze zijn zacht, klein en rond, vaste plant en zijn eetbaar.

planten aalbessen

In bessen kunnen amateur-tuinders kiezen tussen wit, rood en zwart rassen. Zwarte bessen gedijen hier in semi-schaduwrijke gebieden, terwijl de rode en witte struiken de voorkeur aan een zonnige plek. Een voedselrijke, humus bodem bevordert een gezonde groei van planten.

Bessen worden geoogst van half juni tot eind augustus. Als de vruchten niet allemaal op hetzelfde moment doen rijpen, is meerdere malen het plukken van de bessen vereist. In geen geval mag u te lang wacht om te oogsten, omdat de overrijpe vruchten zijn erg zacht en dan niet meer smaak.

Na de oogst bessenstruiken worden ingekort. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoofd- en zijtakken: hoofdtakken groeit rechtstreeks uit de grond en zijn veel dikker. Echter, wordt het fruit geteeld alleen op de dunnere zijscheuten - en vooral goede kant scheuten van drie jaar de belangrijkste takken.

aanplant kruisbessen

Zelfs kruisbessen overtuigen met verschillende gekleurde vruchten met een individuele smaak. Ondertussen, veel nieuwe rassen zijn ook beschikbaar, worden de zoeter bessen met minder Fruchtbehaarung. Zorg er ook voor dat je groeit schimmel-resistente rassen - hier heeft u toegang tot een stam of struiken die dienovereenkomstig in de bloem bed of container kan worden geteeld hebben.

De boom van het fruit geniet van warme zon, maar moet niet worden blootgesteld aan de brandende middagzon. Een goed geventileerde, voedselrijke leem winkels voldoende vocht en zuurstof en plantengroei bevordert optimaal. Droge, lichte grond, zijn echter niet geschikt voor de teelt van de kruisbes.

Tip: Een extra laag mulch, zoals van gehakte smeerwortel bladeren helpt de verdamping van water te vertragen.

Na de val planten kruisbes tenslotte gesneden in het voorjaar. Krachtige scheuten worden ingekort met een derde en oud, opknoping houten volledig verwijderd. Schuin of sterk opwaarts groeisectoren ook verwijderd om nieuwe groei te bevorderen en de volgende oogst te vergemakkelijken. Aangezien dit bij kruisbessen aan vaste planten, mag geen gerichte winter bescherming worden toegepast. Het is echter de moeite waard om potplanten in de garage te brengen en perkplanten te beschermen met herfstbladeren of een niet-geweven stof van bijzonder sterk nachtvorst.

In kleine tuinen kruispunten groeien vaak uit bessen en kruisbessen, de zogenaamde Josta- en Jochelbeeren. Ook deze bessen wordt - is het best gekweekt in het najaar - als bes en kruisbes.

bosbes

aanplant bosbessen

Sappige bosbessen worden geplukt van begin juni tot eind september. Het substraat dient zure, drassige grond, die niet gevoelig is voor wateroverlast zijn. We hebben tips samengesteld De teelt van blauwe bessen in uw eigen tuin gecompileerd.

proces Sommerbeeren

De vruchten van de zomer gaan vooral goed met suiker, melk, kwark, yoghurt of slagroom. Daarom zijn vooral populair gebak of desserts met zacht fruit. Grote traditie heeft inblikken bessen in jam. Wie is moedig en iets buitengewoons zoekt, kan meer exotische combinaties proberen, bijvoorbeeld aardbeien met groene peper of frambozen in rucola: De fruitige smaak harmonieert perfect met de scherpte en maakt een hele nieuwe smaakervaring.

Buckthorn, appelbes en Co worden dan verder verwerkt tot lekkernijen voor berry oogst in de herfst.

het maken van aardbeien en vanille Jam

Bessen van de zomer planten en plukkenZomer bessen zijn gemakkelijk om af te koken in lekkere jam.Bessen van de zomer planten en plukkenJams uit verschillende zomer bessen zijn duurzaam gesloten ongeveer een jaar.

Een fruitige aardbeienjam kan gemakkelijk en maak een paar producten zelf. Wanneer de vruchten komen uit onze eigen boomgaard, jam smaakt vooral goed op het ontbijt broodjes. Voor een speciale smaak dit recept verder verfijnd met verse vanille.

werkuren: ongeveer 30 minuten

ingrediënten:

  • 500 g verse aardbeien
  • 500 g behoud van suiker (hier: 1: 1; instructies, ga naar de fabrikant)
  • 1 vanillestokje
  • citroensap

voorbereiding:

Was de aardbeien, drogen en puree in een kom met een staafmixer tot een romige massa - de aardbeienpuree is zeer zacht, dit is volkomen normaal. Voor een perfecte mengverhouding van 1: 1 weeg nu slechts 500 g aardbeien massa (aangepast aan 500 g geleisuiker). De vanille boon knippen, schraap het merg en meng in de aardbei brij. Nu roer er de jam suiker en breng alles aan de kook, roeren, en laat gedurende vijf minuten en voeg ongeveer 50 ml citroensap - dan is de aardbeienjam is aantrekkelijker rood.

Na het vullen van de hete aardbeien en vanille massa in jampotten, sluit het deksel en laat de bril gedurende ongeveer 15 minuten op het hoofd. Wanneer de storing is afgekoeld, het is duurzaam wanneer het gesloten is ongeveer een jaar.

Tip: een voor het instellen punt helpt te schatten wanneer de storing is klaar om te worden gebotteld. Neem een ​​paar seconden voor het einde van het koken garde uit de pan en laat de aardbei massale run down het. Wanneer de laatste druppel bevestigd, de storing gereed. Anders wordt de kooktijd verlengd met nog eens twee minuten.

biertuin

Maak Naschgarten

Geïnteresseerd in een privé Naschgarten en willen meer informatie over de bessen in hun eigen boomgaard? Lees dan meer over bessen in de tuin zelf, trekken en plukken en geïnspireerd worden om een ​​nieuw tuinontwerp.

Boeken voor jam maken van online bestellen bij Amazon