boom van de esdoorn in de tuin

gevarieerd Maple

Esdoorn in de tuin

De boom geslacht Acer Duitse esdoorn, is zeer divers en bevat veel mooie soorten en rassen voor de tuin. Vaak is het de bladeren dat de bomen zo interessant maakt: sommige hebben een ongewone vorm en anderen hebben een opvallende kleur. Ze zijn bijvoorbeeld rood, fel geel of zelfs in verschillende kleuren, zoals wit-groen of roze-groen. Andere Acer imponeren met een opvallende daling gebladerte of kleur van de schors.

Omdat zelfs de vormen en maten variëren, kan worden gevonden esdoorns voor veel verschillende tuin maten en ook voor grote plantenbakken. Er zijn tal van mooie maple bomen die weinig ruimte innemen, als de bal esdoorn (Acer platanoides 'Nana').

Lees verder om meer over de esdoorn als tuinplant te leren.

Inhoud: Maple - Een esdoorn in de tuin

  • De esdoorn in de mythologie
  • Gevleugelde maple zaden in de herfst
  • de plataan

De esdoorn in de mythologie

De Kelten zag in esdoorn een teken van het geheel, waarbij het wit hout te spreken voor een speciale innerlijke zuiverheid. De fünffingerige sheet verwijzen aandacht voor het verband tussen de mens en boom. In de Griekse mythologie, de boom, echter niet voor de heldere aspecten van het leven:

Ze begonnen hem Ares, de god van de betrokkenheid en oorlog. Bovendien, het Trojaanse paard te zijn gebouwd van esdoorn.

Gevleugelde maple zaden in de herfst

boom van de esdoorn in de tuin

de Zaden van esdoorn hebben kleine vleugels. Deze fungeren als propeller en leiden tot de rijpe zaden bij een val draaien langzaam. Dit maakt hen langer in de lucht blijven en de wind heeft meer mogelijkheden om de esdoornzaden vangen en wegvoeren.

Dit leidt tot een betere verdeling van de zaden en ze kunnen ontkiemen op plaatsen waar de verlichting is beter dan rechtstreeks onder de boom waarvan ze afkomstig zijn. de coulissen op de zaden zijn ook de reden dat de esdoorn soms aangeduid als "Cherubs boom" wordt genoemd. Door de Vleugels van de zaden vliegen neer als engel uit de boom.

Aan de boom zijn altijd twee Nüsschen verbonden, zij ook los (de term "splitvruchten") Voor of bij een val en dan varen-achtige helikopter op de grond. Dus bukken, oppakken en gooien! Deuropener pericarp, kunnen ze worden gebruikt met de kleverige binnen en neus- en extensie - een gevarieerde "speelgoed" de natuur.

de plataan

boom van de esdoorn in de tuin

Veel boomsoorten in de mythologie geassocieerd met taaiheid, vele met wijsheid en andere eigenschappen. wanneer esdoorn, dit is iets anders. De kleuren en het feit dat het werkt los en luchtig ondanks zijn dichte kroon, waarschijnlijk lijken niet ernstig genoeg en hebben daarom grotendeels gespaard hem van wijze uitspraken hem. "Deze boom wordt geëerd vanwege zijn grappige schaduw" schrijft Jakob Theodor - na zijn geboorteplaats Bergzabern "Tabernaemontanus" genaamd, in zijn "New Kreuterbuch" 1588 - zou de plataan als een boom die mensen depressief te troosten.

In Stand Clear van de stam van de esdoorn plataan is vaak vrij kort en takken na een paar meter. Gekenmerkt squarrose kronen opgaan goed gesloten kap. Daarom is de esdoorn werpt een sterke schaduw "talk vanwege zijn brede, volledig bladerdek de dichte vaak schaduw 'van de esdoorn dunkelm " Grimm zegt het woordenboek. Volgens de esdoorn is een populaire boom voor parken. En als de sterke schaduwen boom aangenaam koelt geweest, zal het waarschijnlijk doen de individuele vellen, zegt de volksgeneeskunde. Zelfs Egyptische priesters gebruikt bij de behandeling van ontstekingen. Hildegard von Bingen schreef in de 12e eeuw, een bad in water waar de takken en bladeren van de esdoorn werden gekookt, verwerven opluchting voor koorts - als u ook esdoornsap wijn te drinken. Verwarmde esdoorn rijden de jicht, zei ze verder. En dat is helemaal niet onwaarschijnlijk: Maple, maar vooral Noorse esdoorn, houdt lichaamswarmte beter dan de meeste andere houtsoorten - een reden om het te gebruiken voor het apparaat stelen.

In zijn slechts 16 woorden lang gedicht "Broeder Josef Guggenmos (1922-2003) beschrijft Maple"Dat hij zijn oor op de esdoorn - en: "Ik hoor bijna beat it, zijn hart", Dit is nog steeds zo: Degenen die plaatsen op een jongere esdoorn op een zonnig, licht winderige dag oor tegen de stam, hoort een gorgelend in de boom, bijna als een waterpijp.

De andere manieren om te spelen met maple, weet dat veel zeker jeugd, met name de "Helicopter Game", In september heeft de Flügelnüsschen zijn rijp, maar nog steeds een paar weken, soms tot en met december, opknoping aan de boom totdat de stormen ze af te breken en het schip meer dan 100 meter. In de bergen, is het logisch dat de boom wacht te gooien sneeuw - haal dan de nootjes op ijzige oppervlakken aan - tot een kilometer. In de dichtstbijzijnde stad park er is zeker een oefening kans, omdat de plataan is een waardevol park avenue boom. het kan worden gezien van ver in oktober en november in zijn prachtige geel in de herfst. Goed nieuws voor tuinders die willen hun eigen esdoorn in de tuin te hebben: Er zijn nu ook rassen die minder vegen zijn.

Bron: IDG

Esdoorn online bij Amazon