Boorhamer Test: Bosch, Makita en Black&Decker vergeleken

Bohrhamme vergelijking Bosch, Makita en Black + Decker

Drie verschillende boorhamers in de mid-range geprijsd home improvement Test: Welke biedt de beste prestaties, die de beste apparatuur en waar de meest voor uw geld te krijgen? Het hoofdstuk operatie en de behandeling worden opgenomen in onze test.

Er is bewust in deze test om de zeer goedkope en de dure high-end boorhamers; home improvement ze meestal niet in het geding komen. Wie af en toe vaak een boorhamer nodig is goed bereikbaar met deze selectie.

inhoud

  • Hoe werkt een hamer?
  • Boorhamer Black & Decker KD960 KC
  • Boorhamer Makita HR 2470
  • Rotary Hammer Bosch PBH 3000-2 FRE
  • Technische gegevens van de testapparatuur
  • Hammer drill koopadvies

Hoe werkt een hamer?

Een boorhamer en een hamer naar buiten toe vaak vergelijkbaar en hun toepassingsgebied is tot op zekere hoogte. Toch zijn er twee totaal verschillende apparaten met verschillende functionaliteit.

een klopboormachine nauwelijks afwijkt van een boor. Slechts twee tandwielen garandeert een vaste druk een kracht afhankelijke effect functie. Aangezien de fysieke kracht beperkt is, wordt het toepassingsbereik van een hamerboor ook beperkt. Gaten in massief beton zijn dan ook bijna onmogelijk om te gaan.

de pneumatische boorhamer heeft geen fysieke inspanning, en produceert de impact energie door een hamermolen. Hier wordt het toepassingsgebied beperkt door de prestaties van de machine en niet door de fysieke kracht van de operator. Boorgaten in beton vormen dus geen probleem. Een verder voordeel is dat de botsingsenergie kunnen worden opgewekt zonder rotatiebeweging van de voeding, waarbij een boorhamer en kan worden gebruikt als een drilboor.

De krachtoverbrenging vereist een speciale vormsluitende verbinding met een paar mechanische onderdelen. Hiervoor werd de SDS-voering uitgevonden, die beschikbaar zijn in verschillende maten zijn. Terwijl SDS-Quick is nog niet wijdverspreid en voorbehouden het Uneo Bosch SDS-Plus is de standaard grootte voor home improvement. Grotere apparaten hebben meestal een SDS-Max Futter. in het algemeen in SDS-voeden gereedschap met een cilindrische schacht spanning. Echter, er zijn speciale snelspanboorhouder met SDS-Up, hun toepassingsgebied is echter zeer beperkt. Door de noodzakelijke speling in de boorkop SDS geen goede loopeigenschappen mogelijk geworden en de hamer van de machine moet altijd uitgeschakeld. Een groot voordeel bieden wisselboorhouder, die kunnen worden uitgewisseld met de SDS-voering. Deze zit rechtstreeks op de aandrijfas, hebben dus een nauwkeurige concentriciteit en hamerfunctie wordt meestal automatisch uitgeschakeld.

Klik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

Boorhamer Black & Decker KD960 KC

de Black & Decker KD960 KC boorhamer is eenvoudig te doen met veel home improvement taken, maar mag alleen met voorzichtigheid worden gebruikt in de zwaardere taken.

Bij 3,2 kg, maar de boorhamer is bijna net zo hard als de vergelijking model van Bosch. maar de KD960 KC bereikt dus zelfs met dergelijke energieverbruik van 750 watt bij 2,2 J een aanzienlijk lagere eenmalige slagkracht, die hem de slechtste gewicht-prestatie verhouding verdiend.

kan hier echt overtuigen vooral de prijs, die hij zeker zijn fans zullen vinden voor incidenteel gebruik voor het boren.

per:

de Black & Decker werkt soepel en met weinig inspanning. De percussie is uitstekend, betonnen plafonds of verbrande stenen zijn geen probleem. De machine niet oververhit raakt, zelfs bij continu gebruik en is goed gemaakt.

contra:

In de Black & Decker KD960 KC werd waargenomen in het frezen outlet gaten in metselwerk met een kop zag een daling van de prestaties die 750 watt gemakkelijk overweldigd door deze taak zag. Bovendien, de spankop leek een beetje zwak gemaakt. Een tester ook kritiek op de mogelijkheid van een snelle druppel wanneer een andere stand van de machine. 

Hier kunt u Black & Koop online Decker KD960 KCBoorhamer Test: Bosch, Makita en Black & amp; Decker vergeleken

Boorhamer Test: Bosch, Makita en Black & amp; Decker vergelekenKlik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

Boorhamer Makita HR 2470

Makita is al tientallen jaren bekend om zijn elektrische gereedschappen.

Met de hamer HR 2470, het bedrijf biedt nu een 760-watt unit die betaalbaar is voor home improvement.

Makita HR 2470 is 2,6 kg van de lichtste in de test genereert 2,7 joule individuele slagsterkte.

per:

Makita is een eenvoudig vormgegeven apparaat met overtuigende eigenschappen. Boren, hameren, beitelen: alles gemakkelijk. Ze hebben ook van overtuigd met een licht gewicht, goede rijeigenschappen en een professionele uitstraling. De machine is goed gemaakt en zijn ook in zware werkomstandigheden elke zwakte.

contra:

Degenen die in kleine ruimten werken, kunnen 2470 problemen met een grote boor op de HR krijgen; de machine is relatief lang in vergelijking. Verbetering van het huis en de beperking van de SDS-plus boorkop kan een negatieve oordelen. Boren en beitels met andere opnames kunnen niet worden gebruikt in de Makita. 

Hier vindt u de boorhamer Makita HR 2470 online kopen

Boorhamer Test: Bosch, Makita en Black & amp; Decker vergelekenKlik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

Rotary Hammer Bosch PBH 3000-2 FRE

De Bosch PBH 3000-2 FRE biedt een handige ontwerp, een meegeleverde boor, en een verandering chuck. 3,3 kilogram, terwijl het bijna het moeilijkste testapparatuur, maar biedt ook meer vermogen en een twee-versnellingen. De 750 watt aan energie te produceren 2,8 joules eenmalige slagkracht. Als enige, biedt een wisselboorhouder, kan daarmee ook spanningen met cilindrische schacht en gebruiken boor. De wisselboorhouder moet door directe bevestiging goede loopeigenschappen en gecombineerd met de hoge maximale snelheid, de mogelijkheid om zeer kleine gaten in hout en staal boren. Dit maakt de Bosch PBH 3000-2 FRE meer dan alleen een boorhamer.

per:

Een apparaat zoals het is bekend door de Zwabische marktleider. Op alle gebieden van de Bosch PBH 3000-2 FRE is soeverein. Wijst hij kan met voldoende vermogen een groot omheind boor set en een uitneembare voering. Ook vermeldenswaard is niet gebruikelijk in deze prijsklasse twee-versnellingsbak, dat de beitel exploitatievergunningen alleen in de eerste versnelling. Hier, de Bosch PBH 3000-2 FRE is compact en handig.

contra:

De geleverde diepteaanslag is iets te zwak gemaakt en daarom onbetrouwbaar. Anders, de PBH 3000 FRE heeft geen zwakke punten en zelfs bij de huidige trend van de prijzen, de betere apparatuur verhoogt niet zo significant.

Hier kunt u de Bosch boorhamer PBH 3000-2 FRE kopen online

Technische gegevens van de testapparatuur

zwart & Decker KD960 KC Makita HR 2470 Bosch PBH 3000-2 FRE
invoer 
750 Watt 780 Watt 750 Watt
toerental 900 U / min-1 1100 U / min-1 3000 U / min-1
Slagen / min-1
0-4200 0-4500 0-4000
Single stootkracht
2.2 2.7 J 2.8 J
gewicht
3,2 kg 2,6 kg 3.3 kg
max. Ø beton
20 mm 24 mm 26 mm
max. Ø Stahl
13 mm 13 mm 13 mm
max. Ø hout
30 mm 32 mm 30 mm
max. Ø boor
- - 68 mm
Stage nummer
1 1 2
prijs (Manufacturer) 120 €
€ 175
€ 249.99
Prijs (online) 102,95 € 140,79 € 183,95 €

Klik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

Hammer drill koopadvies

De keuze is moeilijk: het boren en beitelen kan maar alle drie afgebeelde producten, kritisch zijn de details:

Samengevat, heeft de groene Zwabische boorinstallatie Bosch rondst de combinatie van kenmerken: Relatief compact, heeft een bepaalde faciliteit en een uitgebreid accessoire pakket PBH 3000-2 FRE neemt de leiding.

Aangezien de prijs / prestatie-winnaar contrast echter aanbevolen dat de concurrent Makita: Inrichting met absoluut semi-professional conclusie, een krachtige motor en een vast bewerkt SDS-boorkop.

Bodem van de vergelijkende test is de zwart & Decker, voornamelijk vanwege de zwakke aandrijving en het grote gewicht in verhouding tot de dienst. Voor de rode hamer, maar de goedkoopste prijs spreekt in vergelijking.

Hammer drill Marktoverzicht

Natuurlijk, de drie gepresenteerde boorhamers zijn slechts een kleine selectie. Een markt overzicht van boorhamers zijn hier beschikbaar: 

kopen boorhamer bij Westfalia