Borehammer Test: Bosch, Makita og sort&Decker sammenlignet

Bohrhamme sammenligning Bosch, Makita og sort + Decker

Tre forskellige borehamre i mellemklassen prissat hjem forbedring Test: Hvilken giver den bedste ydeevne, som det bedste udstyr, og hvor du får mest for dine penge? Kapitlet drift og håndtering er indarbejdet i vores test.

Vi bevidst i denne test til meget billige og de dyre high-end borehamre; hjem forbedring de normalt ikke kommer i tvivl. Hvem lejlighedsvis på ofte en borehammer behov er godt tjent med dette valg.

indhold

  • Hvordan virker en hammer?
  • Borehammer Sort & Decker KD960 KC
  • Borehammer Makita HR 2470
  • Borehammer Bosch PBH 3000-2 FRE
  • Tekniske data for testudstyret
  • Hammer bore købsanbefaling

Hvordan virker en hammer?

En borehammer og en hammer er udadtil ofte ens og deres anvendelsesområde er konsistent til en vis grad. Ikke desto mindre, er der to helt forskellige enheder med forskellig funktionalitet.

en slagboremaskine næppe adskiller sig fra en boremaskine. Kun to tandhjul garanterer et fast tryk for en kraft-afhængig påvirkning funktion. Da den fysiske styrke er begrænset, er udvalget af anvendelsen af ​​et hammerbor også begrænset. Huller i fast beton er derfor næsten umuligt at klare.

den pneumatiske borehammer behøver ingen fysisk anstrengelse, og producerer den energi påvirkning af en hammermølle. Her er anvendelsen området begrænset af maskinens ydeevne og ikke af den fysiske styrke af operatøren. Boring af huller i beton repræsenterer således ikke længere et problem. En yderligere fordel er, at slagenergien kan genereres uden rotationsbevægelse af foderet, hvorved en borehammer kan anvendes, såvel som en jackhammer.

Transmissionseffekten kræver en speciel form-fit forbindelse med et par mekaniske dele. Til dette blev SDS-foring opfundet, som er tilgængelige i forskellige størrelser. Mens SDS-Quick er endnu ikke udbredt og reserveret Uneo Bosch SDS-Plus er standard størrelse for hjemmet forbedring. Større enheder har for det meste en SDS-Max Futter. være generelt i SDS-foder værktøj med cylindrisk skaft spænding. Men der er særlige nøglefri borepatron med SDS-Up, deres anvendelsesområde, er imidlertid stærkt begrænset. Ved den nødvendige frigang i SDS borepatron blevet muligt ingen gode køreegenskaber og hammer funktion af maskinen skal altid være deaktiveret. En stor fordel tilbyde selvspændende borepatron, som kan udskiftes med SDS-foring. Disse sidder direkte på drivakslen, således have en nøjagtig koncentricitet og hammeren funktionen er normalt automatisk deaktiveret.

Klik her for information om dette produkt på Amazon.de

Borehammer Sort & Decker KD960 KC

Black & Decker KD960 KC borehammer gøres nemt med en masse hjem forbedring opgaver, men bør kun anvendes med forsigtighed til tungere opgaver.

På 3,2 kg, dog hammeren boret er næsten lige så hårdt som sammenligningen model fra Bosch. men KD960 KC opnået så selv med lignende strømforbrug på 750 watt på 2,2 J en væsentlig lavere enkelt slagkraft, der gav ham den værste vægt-ydelses-forhold.

kan overbevise virkelig her primært den pris, som han helt sikkert vil finde sine fans til lejlighedsvis brug til boring.

per:

Black & Decker fungerer gnidningsløst og med lille indsats. Den slagtøj er fremragende, konkrete lofter eller brændte mursten er ikke et problem. Maskinen ikke overophedes selv i kontinuerlig drift og er godt lavet.

contra:

I den sorte & Decker KD960 KC blev observeret i fræsning outlet huller i murværk med en kop oplevede et fald i ydeevne, der så 750 watt nemt overvældet af denne opgave. Hertil kommer, at Chuck virkede en smule svag designet. En tester kritiseret også muligheden for en hastighed drop når en anden position af maskinen. 

Her kan du Sort & Køb Decker KD960 KC onlineBorehammer Test: Bosch, Makita og Black & amp; Decker sammenlignet

Borehammer Test: Bosch, Makita og Black & amp; Decker sammenlignetKlik her for information om dette produkt på Amazon.de

Borehammer Makita HR 2470

Makita har været kendt i årtier til sine elværktøj.

Med hammeren HR 2470, nu virksomheden tilbyder en 760-watt enhed, der er overkommelig for hjemmet forbedring.

Makita HR 2470 er også med 2,6 kg af den letteste i testen og genererer 2,7 joule enkelt slagkraft.

per:

Makita er en enkelt udformet maskine med overbevisende egenskaber. Boring, hamring, mejsling: alt nemt. De har også overbevist om med en let vægt, god håndtering og et professionelt udseende. Maskinen er godt lavet og er også i alvorlige arbejdsbetingelser enhver svaghed.

contra:

De, der arbejder i lukkede rum, kan få 2.470 problemer med en stor boremaskine på HR; maskinen er relativt lang i sammenligning. Hjem forbedring og begrænsningen til SDS-plus borepatron kan have en negativ dømme. Boremaskiner og mejsler med andre optagelser, kan ikke bruges i Makita. 

Her kan du købe den borehammer Makita HR 2470 online

Borehammer Test: Bosch, Makita og Black & amp; Decker sammenlignetKlik her for information om dette produkt på Amazon.de

Borehammer Bosch PBH 3000-2 FRE

Bosch PBH 3000-2 FRE tilbyder en fiks design, en inkluderet boret, og en ændring borepatron. På 3,3 kg, mens det er næsten det hårdeste testudstyr, men byder også på mere magt og en to-trins gearkasse. Dens 750 watt producerer 2,8 joule enkelt slagkraft. Som det eneste, det giver en selvspændende borepatron, kan derved også bore spænding med cylindrisk skaft og brug. Ændringen borepatron har ved direkte fastgørelsespunkter fremragende køreegenskaber og kombineret med den høje maksimale hastighed, mulighed for meget små huller i træ og stål boring. Dette gør Bosch PBH 3000-2 FRE mere end bare en borehammer.

per:

En anordning, som det er kendt af Schwäbische markedsleder. På alle områder af Bosch PBH 3000-2 FRE er suveræn. Points kan han med strøm nok en stor, lukket bore sæt og en aftagelig foring. Også værd at bemærke er ikke sædvanligt i denne prisklasse to-trins gearkasse, som mejslen opererer tilladelser kun i første gear. Her Bosch PBH 3000-2 FRE er kompakt og praktisk.

contra:

Den medfølgende dybdeanslag er en smule for svag designet og derfor upålidelig. Ellers PBH 3000 FRE har ingen svagheder og selv ved nuværende pris tendens, bedre udstyr hæver ikke så væsentligt.

Her kan du købe Bosch borehammer PBH 3000-2 FRE online

Tekniske data for testudstyret

sort & Decker KD960 KC Makita HR 2470 Bosch PBH 3000-2 FRE
input 
750 Watt 780 Watt 750 Watt
omdrejningstal 900 U / min-1 1100 U / min-1 3000 U / min-1
Slag / min-1
0-4200 0-4500 0-4000
Enkelt slagkraft
2.2 2,7 J 2,8 J
vægt
3,2 kg 2,6 kg 3,3 kg
max. Ø beton
20 mm 24 mm 26 mm
max. Ø Stahl
13 mm 13 mm 13 mm
max. Ø træ
30 mm 32 mm 30 mm
max. Ø borehoved
- - 68 mm
Stage nummer
1 1 2
pris (Manufacturer) 120 €
€ 175
€ 249,99
Pris (online) 102.95 € 140.79 € 183.95 €

Klik her for information om dette produkt på Amazon.de

Hammer bore købsanbefaling

Valget er svært: boring og mejsling kan men alle tre produkter illustreret, kritisk er detaljerne:

Sammenfattende har den grønne Schwäbische boreriggen Bosch den roundest blanding af attributter: Relativt kompakt, har en vis facilitet og med en omfattende tilbehør pakke af PBH 3000-2 FRE tager føringen.

Da pris / ydelse vinder kontrast anbefales dog, at konkurrenten Makita: En enhed med absolut semi-professionelle krav, en kraftig motor og en fast forarbejdet SDS-borepatron.

Bunden af ​​sammenligningen test er den sort & Decker, primært på grund af den svage drev og den store vægt i forhold til tjenesten. For den røde hammer dog den billigste pris taler i sammenligning.

Hammer bore Marked Oversigt

Selvfølgelig, de tre præsenterede borehamre er blot et lille udvalg. En oversigt over borehamre markedet findes her: 

købe borehammer på Westfalia