bouwen Besteckkasten zelf - Instructies

bouwen besteklade zelf

Bestek gevallen zijn er in vele vormen, kleuren en maten. Maar vaak zijn ze stabiel genoeg op een regelmatige basis te worden vervoerd om te kunnen of past precies in het beoogde kabinet.

Met onze montage-instructies, kunt u uw eigen bestekbak te bouwen naar uw wens. U kunt onze voorgedefinieerde afmetingen gebruiken of ze met ons advies aan uw behoeften. De zelfgemaakte bestekbak stabiel genoeg te nemen nodig van de kast en in de barbecue of tafel.

Verfraai uw barbecue met een zelfgemaakt uniek en je verbannen het saai plastic trays.

Inhoud: bouw Besteckkasten zelf - Instructies

 • Gereedschappen en materialen die nodig zijn
 • Stap 1 - Snijd de multiplex panelen
 • Stap 2 - de gleuven van de zijdelen
 • Stap 3 - boren van de schroefgaten
 • Stap 4 - slijpen en oliën
 • Stap 5 - Montage en schroeven

Gereedschappen en materialen die nodig zijn

Gereedschappen en toebehoren

 • Anreißmittel (potlood, stalen regel, hoek)
 • Tafelcirkelzaag (alternatief decoupeerzaag)
 • Lijstzaag voor groeven (alternatief router of router tabel)
 • Table of accuboormachine
 • Sander of Deltaschleifer
 • klemmen

Working Benodigdheden

 • Multiplex 2 x 460 x 80 x 12 mm
 • 5 x multiplexen 270 x 80 x 12 mm
 • 5 x pressboard 276 x 106 x 3 mm
 • 30 x 3,2 x 40 mm schroeven

Stap 1 - Snijd de multiplex panelen

Bestek doos heeft buitenafmetingen van 460 x 270 x 80 mm, hetgeen overeenkomt met de binnenafmeting van veel keukenkastjes en ook geschikt voor grotere steak mes. Vanzelfsprekend kunnen de afmetingen worden aangepast en afgestemd op hun kasten. De berekening van de nieuwe mate is dit eenvoudig.

Snijden wordt uitgevoerd op de tafelcirkelzaagSnijden wordt uitgevoerd op de tafelcirkelzaagRepetitie toont eventuele fouten in de legeRepetitie toont eventuele fouten in de lege

 • de Voor-en achterkant kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte in de kast. Merk echter op dat uiteindelijk de kastdeur of onzichtbare scharnieren beïnvloeden de speling in de kast en in mindering gebracht. Mocht de kantine later vinden plaats in een lade voldoende ruimte moet worden overgelaten aan het terugtrekken in het onderwerp.
 • De diepte van de doos bestek bepalen, kan de kast of ladediepte worden overgenomen. Ook hier is de mogelijkheid tot intrekking moeten worden genomen. Berekening van de partitie length moet 2 x de dikte van de gebruikte multiplex afgetrokken.
 • de schappen zachtboard dienen aan 3 mm in de groef worden gehouden. Hiertoe elke storting moeten dus 6 mm breed en 6 mm langer. De grootte wordt als volgt berekend:

  • Length = lengte + wand 6 mm
  • Width = Trek de lengte van de voorste en achterste 5x de dikte van de plaat, en zij delen het resultaat met het aantal geplande onderwerpen. Dit resulteert in de vrije breedte van de afzonderlijke compartimenten. voeg 6 mm voor groefgeleider teneinde de breedte van de planken te verkrijgen.

Het snijden wordt optimaal gedaan op een tafel zag met het einde, zodat alle artikelen een consistent niveau te ontvangen. Je zag dit in eerste instantie de voor- en achterkant en de zijpanelen. Er zijn kleine verschillen in de lengte die schappen dan gemakkelijk kan worden aangepast. Hiervoor is het zinvol, de vloeren tot de derde stap - te snijden - na de groeven van de multiplex platen.

Stap 2 - de gleuven van de zijdelen

Voor groeven van de planken is idealiter de tafel zag geschikt is. Als u een router tafel beschikbaar die gebruikt kunnen worden als deze cursus. Een router is alleen vanwege de bijna-edge processing.

Grooves met de tafelcirkelzaagGrooves met de tafelcirkelzaag

Als de tafelcirkelzaag gebruikt voor groeven, moet de beschermkap en het spouwmes worden ontmanteld. Let op de veiligheidsinstructies. Vervolgens het zaagblad wordt verlaagd, zodat het uitsteekt slechts iets meer dan 3 mm boven de tabel. Omdat de instelling is moeilijk te meten, te testen bezuinigingen zijn nuttig in een restmateriaal. Indien de planken later bleek ongeveer 3 mm in de zijpanelen plein, moet de groef 3,2 mm diep zijn. De hier specifieker werken, hoe nauwkeuriger de latere opbouw sinds de besteklade zelf uitgelijnd steeds loodrecht. Aangezien alle onderdelen gegroefd in deze vorm, kan de instelling van de aanslag relatief vrij worden uitgevoerd. Houden echter een minimale afstand van 5 mm te voorkomen dat het breken uit de groef.

Beide kregen twee zijelementen hebben elk een groef. Drie van de vijf zijdelen moeten groeven aan beide zijden en mocht absorberen twee pletbord.

Zijn alle onderdelen gegroefde, is het nuttig om de vrije breedte opnieuw te onderzoeken en pas daarna naar de schappen zag. Als er verschillen zijn, kunnen ze nu worden gecompenseerd. Dit helpt proef, de zijdelen waaronder rekken te zetten en de totale duur. Indien nodig de lengte van de voor- en achterkant kunnen nu nog aangepast.

Drie zijdelen aan beide zijden utesDrie zijdelen aan beide zijden utesIn de proef montage de breedteIn de proef montage de breedte

security Alert

Zullen worden ontmanteld aan een tafel zag de beschermkap en het spouwmes, het niet langer voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en mogen alleen worden gebruikt voor het groeven. Voor verdere delen van de splijtwig moet opnieuw worden gemonteerd. Indien weggelaten, kan de cut board contract aan de achterkant van het zaagblad en vastlopen in het. Aangezien het zaagblad wordt naar het achtereinde van beneden naar boven, in dit geval de plaat wordt bewogen langs weg in het ergste geval de gebruiker. Nog nooit gezien zonder het spouwmes!

Stap 3 - boren van de schroefgaten

Het boren op de bank boorHet boren op de bank boor

Bij het samenstellen, kunt u kiezen of ze willen de besteklade zelf gebouwd of lijm schroef. Betekent dit vaak bij het grillen in de zomer of buitenkeuken voor het gebruik, de schroef-on is een duidelijk voordeel. Hier worden alle items kunnen worden gedemonteerd, indien nodig, gereinigd of zelfs pas geschuurd. Watervast verlijmd en goed geolied, de zelfgemaakte bestekbak kan natuurlijk ook worden afgeveegd vochtig.

Het indraaien raden we aan extra-kleine kop zei heel dunne schroeven. Deze kunnen spoelen zonder verzinken worden geschroefd en een boorbeitel die barsten van het hout wordt voorkomen. Het litteken wordt uitgevoerd volgens de stand van de scheidingswanden en moet zeer nauwkeurig worden uitgevoerd om een ​​goede Schraubbild later verkregen. De boren grootte moet minimaal kleiner dan de schroef diameter. Dat zorgt voor een voldoende groot gat waar de bout later kan roteren, biedt nog steeds de schroefkop echter voldoende ondersteuning.

Stap 4 - slijpen en oliën

Een glad oppervlak, moeten alle oppervlakken worden geschuurd. Echter, je moet werken met een maximum van 240 graan, om ervoor te zorgen dat het hout is nog steeds in staat om olie te absorberen voordat het oliën. Indien de Leimvariante zodat voorkeur de besteklade slechts afmetingen en vervolgens geolied.

Worden alle oppervlakken geschuurd en bereidden de groeven van de eerste olie contract kan plaatsvinden. De gebruikte olie geurloos en smaakloos moet zijn en worden toegepast in ten minste twee stappen. Daartoe vermoeide plukken alzijdig met olie en absorbeert overtollige olie na ongeveer 10 minuten met een zachte doek. Drogen plassen of druppels op het hout, vormen ze kleverige plekken die moeilijk weer verwijderd moeten worden en zorgen voor lelijke verkleuring zijn.

Zand met 240 gritZand met 240 gritOlie in twee stappenOlie in twee stappen

Na een droogtijd van 12 tot 24 uur (Zoom verwerkingsvoorschrift) kan plaatsvinden andere orde. Is niet geabsorbeerd olie is hervat en het oppervlak te polijsten. Let op: vuile doeken kunnen spontaan ontbranden. Dit dus zorg altijd opgeslagen in metalen houders of gooien in een emmer gevuld met water.

Stap 5 - Montage en schroeven

vast met klemmen en schroevenvast met klemmen en schroeven

De schroef moet zeer zorgvuldig gebeuren, zodat alle schroefkoppen gelijk te trekken in het hout en niet uitsteken of veroorzaken diepe gaten. Om het gebruik van Drehmomantbegrenzung accuschroevendraaier moeten daarom verdwijnen. Vooral de zeer smalle schroefkoppen beïnvloeden het draaimoment zo minimaal dat de koppelbegrenzer niet nauwkeurig kunnen werken worden toegepast.

Na de succesvolle vergadering kunt u kijken uit naar uw eerste eigen bestek box die bij uitstek past netjes in de bestaande kasten en kan ook individueel worden ontworpen.

We hopen dat u de volgende grillen plezier.

bouwen Besteckkasten zelf - Instructiesbouwen Besteckkasten zelf - Instructies

Koop bestek dozen op Amazon.de