bouwen dressing meubilair

bouwen verschillende stukken van meubilair voor de entree zelf

gang

De gang of hal is de verbindende kamer in een appartement. Het is vaak de woonkamer, die het meest moeilijk te versieren. Maar zijn jassen, schoenen, hoeden en vele andere dingen dagelijks gebruikt vaak achteloos in de hoek, omdat de nodige meubilair ontbreekt voor opslag.

Het resultaat is een rommelig, ongemakkelijk en verward ogende ingang van een appartement, die een harmonieus totaalconcept niet voort te zetten.

Met de juiste meubels, kunt u dit probleem te elimineren. Laat u inspireren door onze blauwdrukken voor de belangrijkste dozen, muur planken en Dumb Waiter en maak individuele dressing meubilair voor een optimaal gebruik van de ruimte en interieur design.

Inhoud: dressing meubilair - bouwen wandplank

 • bouwen aangepaste wandplank
 • bouwen key box zelf
 • bouwen valet stand gemaakt van hout

bouwen aangepaste wandplank

bouwen dressing meubilair

Materialen en gereedschappen lijst

 • 1 MDF-plaat, 19 mm, 1850 x 800 mm (1)
 • 3 legborden: gelamineerd beuken, 18 mm, 400 x 100 mm (2)
 • 8 Allzweckkiste Kiefer, 300 x 200 x 140 mm (3)
 • 1 steunpoot: gelamineerd beuken, 18 mm, 500 x 160 mm (4)
 • 1 Series spiegel 400 x 500 mm
 • Genie PRO Schultafellack, zwart, 375 ml
 • Genie PRO 2in1 clearcoat, 375 ml
 • Kruiskopschroeven 16, 3,5 x 25 mm
 • 4 Phillips schroeven, 3,5 x 35 mm
 • 9 Kruiskopschroeven, 4,0 x 50 mm
 • 1 spiegel Tape
 • 4 pluggen en schroeven voor wandmontage, S6

gereedschap

Duimstok, potlood, hoek gradenboog of set square, schroevendraaier,
Kortom Phillips schroevendraaier, decoupeerzaag, 4- en 5-mm houtboor,
180er- en 220-grit schuurpapier, verf rollers, kwasten, waterniveau

Bouwinstructies dressing meubels

bouwen dressing meubilair

eerste Geef de houtdelen (1), (2) en (4) gesneden in toom BauMarkt. De exacte afmetingen worden in het hout lijst.

tweede Trekken in de 4 hoeken van de MDF-plaat (1) met een straal van ongeveer 50 mm. Als u niet beschikt over een kompas bij de hand hebt, gewoon gebruik maken van een schotel, tin, of iets dergelijks als een sjabloon. Nu kunt u eenvoudig afzagen met een decoupeerzaag de hoeken. Round vervolgens alle hoeken met 180 schuurpapier en zand de randen glad.

derde Trek nu de positie van de planken (2) - zoals op de tekening. Boor drie 5 mm gaten voor latere bevestiging.

4e Stof van de plaat (1) en eerste hen Genius PRO Schultafellack. Wanneer de verf, zand droog met 220-grit schuurpapier gelijkmatig glad en verf de plaat een tweede maal.


bouwen dressing meubilairbouwen dressing meubilair

5e zoals - - afzagen schuin aan de zijkanten, terwijl de verf droogt, kan de steunpoot (4) gebruikt. Eindigen alle randen van de steunpoot en de planken (2) met 180 grit schuurpapier en zand glad. Nu kunt u prime deze delen met Genius PRO blanke lak. Na het drogen, kun je deze delen met 220-grit schuurpapier slijpen, dan moet je de verf tweemaal toe te passen. Als u wilt dat de all-purpose Verfmachines precies!

6e
Als alle onderdelen grondig worden gedroogd, draai eerst de planken (2) - dit werkt het beste als je de plaat op een paar geiten. Idealiter heb je een helper, die de vloeren van de top houdt op de juiste plaats, zodat u het kunt oplossen met 4 x 50 schroeven ze van onderen. De steunpoot (4) wordt uitgelijnd in het centrum en dus geschroefd, dat uitsteekt 80 mm parallel hieronder (3,5 x 35s schroeven).

7e Draai daarna aan de plaat (1). Let op: Plaats eerder dekens of karton op de dollar, waardoor de verf niet krabben! Nu, de posities van de algemene vakken (3) onder een hoek van 30 ° Mark (zie figuur). Daarna schroef de dozen (3) tot 3,5 x 25-schroeven. Voor wandmontage: Boor in de later naar de wand van de bovenste en onderste twee vakken elk een 5-mm gaten.


bouwen dressing meubilair

8ste Nu draait de plaat (1) rond en hechten de spiegel (5). Trekken wordt de exacte positie gemakkelijk met een dun potlood, vervolgens meerdere stroken gelijmd spiegel tape op de plaat (1) en vervolgens op de spiegel voorzichtig.


bouwen dressing meubilair

9de Plaats de plank bij de eindpositie. Nu instellen met een waterpas en markeer de gaten - door de achterkant van de dozen (3) - aan. Boor de gaten in de muur en schroef de plank met pluggen en schroeven aan de muur - dat is het!

Vier alternatieve Wandgarderoben

bouwen dressing meubilairbouwen dressing meubilairbouwen dressing meubilair

Met dank aan toom

bouwen key box zelf

bouwen dressing meubilair

bouwen van een sleutelkastje zelf, is het niet moeilijk met onze instructies. Eenvoudig ontwerp en praktisch, geringe omvang van de kast passen in elke hoek. De besparingen, echter een grote zeker: want minuten lang op de toets zoeken tot een einde zal komen.

Ons vak is in feite slechts acht boards (het kan ook gebruikt worden zeer goede mix van oude ambachten), houtlijm, wat kleur, haken, hang- en sluitwerk. of de gekleurde situatie in de gang - Versieren kan het sleutelkastje naar eigen inzicht zijn.

materiaal lijst

 •  Platen (32 x 32 x 1 cm)
 • 2 platen (30 x 3 x 1 cm)
 • 2 platen (32 x 5 x 1 cm)
 • 2 platen (30 x 5 x 1 cm)
 • houtkleur
 • houtlijm
 • Kleine sleutel haak gemaakt van messing
 • router
 • scharnieren
 • magnetisch slot

bouwinstructies

bouwen dressing meubilair

Allereerst boards zijn beschilderd met hout kleur - kozen we de kleur wit. Aan de achterwand (32 x 32 x 1 cm) beide cross-strips (30 x 3 x 1 cm) verlijmd. De eerste tot de bovenrand, het tweede centrum - 12 cm vierkant beneden 12 cm vierkant opwaarts (naar het eerste bar). het sleuteltje haken worden geboord messing in de klampen. Ze laten je later hangen de sleutels.

bouwen dressing meubilair

Het frame is gefertig van de andere smalle planken. Voordat de sleutelkast volledig verbonden met de voorplaat (deur) scharnieren en slot spoel gemonteerd. In de eerste plaats om de omtrek van het kasteel op de houten tekenen en gemaakt met de router een opening voor het slot in de deur van de kast. Slot en scharnieren hechten, stok frame, achterwand en deur en je hebt die zelfgemaakte sleutelkastje.

Met dank aan Dremel.

bouwen valet stand gemaakt van hout

bouwen dressing meubilair

Als je denkt dat je niet kunt, heb je het mis.

Valet is rond waanzinnig lang. Ze dienen als opslag voor kleding, kranten, sleutels, bril of iets dergelijks, waardoor orde bij de ingang.

Als u graag een burgerwacht in uw huis te hebben, lees dan hier, omdat we zal je laten zien hoe je eenvoudig een stille butler zelf kan bouwen.

1e en 2e stap

bouwen dressing meubilairStap 1: het markeren en snijden van de zijdelen op de multifunctionele tafel (MFT) van de invalcirkelzaag (TS 55).bouwen dressing meubilairStap 2: Controleer alle dimensies, het markeren van de items met driehoek van de meubelmaker

3e en 4e stap

bouwen dressing meubilairStap 3: de non-return stop op de geleiderail instellenbouwen dressing meubilairStap 4: aanslagruiter en geknipt met 2 invalzagen doorbraak van de rugleuning; in de hoeken van de gaten (d = 10 mm) boor voor decoupeerzaagblad

5e en 6e stap

bouwen dressing meubilairStap 5: het snijden van de hoeken met de puzzel (PS 300), en een conisch geslepen decoupeerzaagbladbouwen dressing meubilairStap 6: boren van de gaten (d = 20 mm) van de roestvrijstalen stangen op de MFT van de router (OF 1010)

7e en 8e stap

bouwen dressing meubilairStap 7: instellen van de boordiepte met Bohrtiefenbegrenzer. Boren van de pengaten (d = 10 mm) in de bovenste smalle vlakken van de zijdenbouwen dressing meubilairStap 8: geef lijm op de randen van de gaten en pennen lijmen

9e en 10e stap

bouwen dressing meubilairStap 9: Mark middenlijn aan de onderzijde van de plaat en stel de template. Boren van de pengatenbouwen dressing meubilairStap 10: schuren de hoeken met de hand schuurblok

11e en 12e stap

bouwen dressing meubilairStap 11: afronden van de bovenplaat met de router (OF 1010) en een snijorgaan afronding (r = 3 mm)bouwen dressing meubilairStap 12: malen van de ronding en de smalle gebieden met de kant schuurblok. Malen van de oppervlakken met de maalinrichting (RO 125). Laatste hand korrel P 180

13e en 14e stap

bouwen dressing meubilairStap 13: geef lijm in de pengaten van de plaatbouwen dressing meubilairStap 14: verschaffen lijm in de gaten voor de roestvrijstalen stangen

15 en 16. Stap

bouwen dressing meubilairStap 15: Het leggen zijde plat op de MFT en gebruik roestvrij stalen staaf en vervolgens bevestig de andere kant. Opzetten en plaat op te hangen. gespannen met klemmen.bouwen dressing meubilairStap 16: Controleer haaksheid, zo nodig door het compenseren van de ferrules korregieren

17e en 18e stap

bouwen dressing meubilairStap 17: Pak op de rugleuning Mark. Mark uitgang van het zaagbladbouwen dressing meubilairSnijd beide uitsparingen aan de afkortzaag (CS 50): Stap 18

19e en 20e stap

bouwen dressing meubilairgerund laatste snede met de verstekzaag: Stap 19bouwen dressing meubilairStap 20: slijpen van de randen met de deltaschuurmachine (DS 400)

21 en 22 stap

bouwen dressing meubilairStap 21: het schuren van de oppervlakken met de maalinrichting (RO 125). Laatste schuren korrel P 180bouwen dressing meubilairStap 22: scherpen randen hand schuurblok

23 en 24. Stap

bouwen dressing meubilairStap 23: afstand malen van het laatste watervlekken en krassenbouwen dressing meubilairhet behandelen van het oppervlak met olie, was, lak Stap 24

Frontale en Vertiakalschnitt

bouwen dressing meubilairbouwen dressing meubilair

Met dank aan Festool

boeken kopen op Amazon