bouwen houten dek zelf

bouwen houten dek zelf

Blauwdrukken voor houten terrassen

Een houten dek is allang bewezen stijlvol te zijn, zelfs in particuliere tuinen, omdat de bossen opgaan in de decoratieve karakter. In tegenstelling tot gravel, composiet of straatstenen, ze onderstrepen een warme sfeer, echter, zijn verbonden met de overname duurder. een houten dek zelf bouwen met onze gedetailleerde, geïllustreerde bouwhandleiding en een aantal tips niet langer een probleem. Waaronder home improvement kan een duurzame houten terras te bouwen en bevestig de planken met verborgen schroeven of klassieke vaste boren van boven.

Zodat ze vele jaren zal duren, het kiezen van het juiste type van hout is van cruciaal belang. Daarom hebben we vertellen welke hout bij voorkeur geschikt voor terrassen en hoe zelver beschermen tegen weersinvloeden en schimmel.

bouwen houten dek zelf: Contents

 • onderhouden meubels en vloeren van Bangkirai
 • De juiste terrasplanken
 • Bescherming en waterdicht maken van het hout in de tuin
 • Tips voor de onderbouw
 • onzichtbare schroeven
 • Het uitlijnen van de vloer
 • Instructies: bouw houten dek zelf
 • boeken kopen op Amazon

onderhouden meubels en vloeren van Bangkirai

onderhouden meubels en vloeren van Bangkirai

Als je van de zilvergrijze, verweerd ogende variant heeft slechts af en toe vegen en eenmaal per jaar schrobben. Wie wil er een houten toon hebben, gunnen de Bangkirai terras zorg met olie. onderhouden meubels en vloeren van Bangkirai

De juiste terrasplanken

Voordat u uw eigen houten dek kunnen bouwen, moeten ze beslissen over een houtsoort. Er zijn geen goed en fout hout, omdat het verschil tussen de binnenlandse naald en dure hardhout is vrij laag. Balken en planken van Spruce of grenen zijn relatief goedkoop en hebben het voordeel dat ze gemakkelijk om mee te werken. Bovendien kunnen beschadigde onderdelen snel vervangen.
Voor de bouw van het terras in dit land vooral de Douglas populair, ook wel Douglas spar. Het is beter bestand en komt uit Europese bossen, zodat u geen zorgen over ontbossing in de tropen hebben. In aanvulling op houten planken zijn verkrijgbaar in andere materialen, die het uiterlijk van hout te combineren met de gemakkelijk te onderhouden kunststof, beton of keramiek.
Naast de decoratieve aspecten, is het belangrijk dat de gekozen hout om de effecten van het weer, ongedierte en schimmels te weerstaan. Welke soorten hout hebben een natuurlijke houten bescherming tegen schimmels die bepalen Duurzaamheid klassen volgens EN 350-2:

duurzaamheidsklasse
Bescherming tegen schimmelinfectie
species
1 zeer duurzaam Bilinga, Aziatisch Teak, Robinia (1-2)
2 duurzaam Bangkirai, tamme kastanje, Europees eiken, mahonie
3 matig duurzaam Pitch dennen, douglas en lariks (3-4)
4 iets duurzaam Spruce, grenen, rood eiken, dennen, rode eik
5 niet permanent Berken, beuken, essen, kalk

Als hout wordt gebruikt met een gemiddelde tot lage duurzaamheid voor het terras, moet je behandelen met speciale houtbeschermingsmiddelen.

Bescherming en waterdicht maken van het hout in de tuin

bouwen houten dek zelfEen verf beschermt het hout van het bovendek

Het hout voor het terras moet worden geïmpregneerd, immers het is het hele jaar door blootgesteld aan het weer. Zo moet bestand zijn tegen regen en hoge temperatuurschommelingen zonlicht.
De balken gebruikt voor de constructie van het terras moet druk worden behandeld voorafgaand aan de verwerking. Hierbij wordt het hout gedrenkt in impregneeroplossing wordt ingedrukt gedurende verscheidene uren onder hoge druk. Sommige soorten hout ook een bescherming tegen schimmelinfectie, dergelijke behoeften. B. Blue bescherming tegen vlekken, kan worden toegepast als een primer. Na voltooiing van de bouw moet de olie in de boards, vernis of verf met houten kleur. Met de juiste beschermende verf, kan het gekozen materiaal ook later te verfijnen en te veranderen het uiterlijk.
Belangrijker dan gericht op optische resultaten beschermen de houten vloeren is de constructieve bescherming van hout voor de hele constructie van de terrasvloer. Dit geeft aan welke maatregelen ter bescherming van hout nodig zijn. Terras Hout valt in de 3e of 4e gevarenklasse:

gevarenklasse
Het gebruik van het hout
bescherming van het hout
3 Hout wordt blootgesteld aan de elementen, maar heeft geen direct contact met de bodem hebben Bescherming tegen schimmels en insecten moeten houtbeschermingsmiddelen niet worden uitgewassen
4 Hout heeft permanent contact met de grond en het weer is blootgesteld Bescherming tegen zacht rot, schimmels en insecten moeten houtbeschermingsmiddelen niet worden uitgewassen

Echter, een chemische bescherming van het hout is alleen noodzakelijk als het hout heeft geen overeenkomstige bebouwde duurzaamheid. Daarom wordt aanbevolen gebruik te maken van houtsoorten maken uit de genoemde in het bovenste gedeelte 1 en 2 teneinde niet tegen chemicaliën gebruiken.
Een andere belangrijke factor van constructieve bescherming van het hout is de afgeleide van de regenval. Hiervoor moet de onderbouw van het houten dek zo zijn ontworpen dat regenwater dergelijke stromen. Bijvoorbeeld met een laag grind. Op deze manier kun wateroverlast waardoor het hout permanent blootgesteld aan vocht en begint te rotten te voorkomen.

Tips voor de onderbouw

De ingebouwde hout niet mogelijk de grond in aanraking komt en moet goed geventileerd van alle kanten, zodat het snel droogt. Omdat vocht is het enige dat echt het materiaal aantasten. Daarom is een goed geplande en zorgvuldig uitgevoerde onderbouw voldoende ventilatie, A en O. Dit zou bestaan ​​uit verschillende lagen:

 • Zandbed met grind tot een verhoogde wateropname
 • Root fleece voorkomt dat planten groeien door middel van tussen de houten balken
 • betonplaten
 • structurele hout

de laatste platen worden tenslotte bevestigd aan de ondersteunende balken. Om wateroverlast en voortijdige rotten van de geïnstalleerde houten vloeren te voorkomen helpt een terras onderbouw met pads gemaakt van plasticbouwen houten dek zelf. gepositioneerd tussen de stichting en onderbouw constructieve hout bescherming kan ook worden ingesteld voor het maken en verlengen de levensduur van het terras enorm.

onzichtbare schroeven

bouwen houten dek zelfDe boor van de batterij de schroeven verzonken in het hout

Om de houten vloerdelen gewoon periodiek monteren en schroefdoppen op hetzelfde moment, veel winkeliers bieden een eenvoudige verbindingssysteem op. Dit zelfs beginners professionele resultaten te krijgen. Hoeksteen van dit systeem zijn gemaakt van plastic connectorbouwen houten dek zelf, waarmee de platen kunnen worden vastgeschroefd aan de onderconstructie. Aldus zwellen en krimpen bewegingen van het hout worden gecompenseerd, deze connectoren een breekpunt in het midden. Dit voorkomt gescheurde schroeven of scheuren in het hout bij gelijke stabiliteit. Bovendien, deze de vereiste afstand tussen de onderbouw en planken en aldus voldoende ventilatie eronder.
Via de boorhulpbouwen houten dek zelf en Schraublehrebouwen houten dek zelf continu in dezelfde positie worden gefixeerd en steek de kaart in de eerder gemonteerde connector. Voor de eerste en laatste rij zijn er speciale connectorbouwen houten dek zelf, die zelvers aan de voorzijde van de onderbouw een schone afwerking het terras slagen.

Het uitlijnen van de vloer

Tijdens de bouw van de houten dek montageklem vergemakkelijktbouwen houten dek zelf de snelle en nauwkeurige uitlijning van de vloerdelen. Samen met de afstandhouders die zes of acht millimeter breed compensatoren te bereiken, kan worden gerealiseerd schoon en zelfs gelegd. In het algemeen vloerdelen met een breedte tot 20 centimeter nauwkeurig uitgelijnd. Het maximale bereik is 45 cm en de maximale klemkracht van 120 kg.

Instructies: bouw houten dek zelf

bouwen houten dek zelfFiguur 1: Meet de lamellen van de onderbouwbouwen houten dek zelfFiguur 2: De afstand tussen de ondersteunende balken van de onderbouwbouwen houten dek zelfFiguur 3: Schik betonplaten op het grind

Voor de onderbouw is een eerste zandbedding gemaakt, moet u trek met een helling zodat regenwater. In waterdicht afgewerkt u nodig heeft, waaronder een Grove grindlaag. Daarna wordt een wortelmat geïnterpreteerd. Hoewel dit maakt het mogelijk om te ontsnappen naar beneden het water maar voorkomt planten groeien omhoog. Daarna worden de Houten latten voor de onderbouw gemeten en gesneden om de juiste lengte (afbeelding nrs. 1 en 2).

De volgende stap is de bouw van de resterende onderbouw volgt: Plaats de betonplaten Ook in een uniform smalle afstand en route kunststof pads en ondersteunende balken (foto nr. 3). de structurele hout worden gekoppeld in de betonplaten en bouten of bevestigd aan de hierboven beschreven verbindingssysteem.

de Pre-boren van de bevestigingspunten in planken wordt aanbevolen voor alle houtsoorten. - Het is bijzonder belangrijk in Bangkirai, anders bouten afbreken en de aansluitingen kan los.

bouwen houten dek zelffix loopvlak op de steun dakconstructie: Afbeelding 4bouwen houten dek zelfFiguur 5: Kleine wiggen zorgen voor de juiste afstand indraaien van de platen aan de ondersteunende balkenbouwen houten dek zelfFiguur 6: De een na de planken worden gelegd

Nu de daaropvolgende loopvlak ontstaat: doen, verplaatst het dek regelmatig (ongeveer 4-6 mm) dwars op de eerder gekoppeld balken onderbouw (Afbeelding nr 4 en 6). Besteed aandacht aan een regelmatige rechtlijnige uitlijning van de boorgaten en een schone Schraubbild, omdat de koppen van de schroeven zichtbaar blijven. gebruik roestvrij stalen schroeven voor het houten dek om toekomstige roestvlekken te voorkomen.

Nu leg je een houten vloer na het andere en ze op te lossen met een draadloze schroevendraaier. Langzaam uniforme vloerplanken (Figuur nrs. 5 en 6) wordt gevormd. Voor een groot houten dek te bouwen, moet je van plan bent voor ongeveer een dag.

Zodra het dek wordt gebouwd, is een grondige bescherming van hout is belangrijk. Daarna ontbreekt alleen het recht tuinmeubelen, omdat het houten terras is per direct beschikbaar na de bouw.

boeken kopen op Amazon