bouwen houten dienblad zelf - dienblad

Blauwdruk voor een dienblad voor drankjes en glazen

bouwen houten dienblad zelf - dienblad

In overeenstemming met de World Cup, Europees Kampioenschap, een voetbal feest of gewoon voor een avondje voetbal met vrienden laten we u zien hoe u een dienblad gebouwd van hout zelf, die je zowel drankjes en een bril veilig kunnen dragen. Voorbij zijn de dagen dat de drankjes zijn boos op het dienblad, want in dit model, u bepaalt hoe je het wilt gebruiken. Zo is het mogelijk te transporteren met het tablet alleen drank glazen, uitsluitend in flessen of leveren aan glazen en flessen dragen met hem. De praktische handgreep in het midden, kan het prettig met één hand, terwijl het gewicht is evenwichtig. Daarnaast is de gaten drank flessen en glazen geven een stevige greep.

Deze tablet zelf, 8 mm dik berkenhout en vier schroeven van de grootte van 3 x 30 mm and color noodzakelijke schilderen bouwen.

Inhoud bouwen op dienblad

 • Materialen en gereedschappen lijst
 • tooltip
 • Aan de houten lade zelf verwijderen
 • Stap 1: Record cirkels
 • Stap 2: Henkel boorgaten
 • Stap 3: gezaagde oppervlak
 • Stap 4: schetsen bodem
 • Stap 5: boorgaten drank
 • Stap 6: paselementen
 • schematische schets

Materialen en gereedschappen lijst

gereedschap

 • hamer
 • Gordelspanner of
 • pal
 • kompassen
 • hoek
 • Boor 25 mm
 • Boor 3 mm
 • Hand schuurblok
 • Hole Saw

machinerie

 • decoupeerzaag
 • Accuschroevendraaier
 • tafelcirkelzaag
 • mogelijk Handkreissäge
 • Excenterschuurmachine
Pos. Num. Omschrijving Lengte Breedte Dikte Materiaal  
eerste 1 Center panel met handvat 450 225 8 berken multiplex
tweede 2 Center partitie zonder handvat 450 225 8 berken multiplex
derde 1 Onder de grond D = 450 8 berken multiplex
4e 1 bovenste verdieping D = 434 8

berken multiplex

tooltip

De werktafel getoond op het plan is de nieuwe multifunctionele tafel MFT 3 van Festool. Deze tabel heeft als voordeel dat een verbreding zijdelings bevestigd kan in de verschillende modules worden opgenomen. In een van deze modules de Handreissäge weergegeven kunnen worden opgenomen. De tafelcirkelzaag gebruikt in het bouwplan is niets meer dan een ingebouwde van onderen in de verbreding cirkelzaag. Vooral in kleinere hobby kelders deze combinatie van werkbank en machine een zeer nuttige optie kan zijn.

Presenteren in het zwart, rood en goud

bouwen houten dienblad zelf - dienbladDranken lade in het zwart, rood en goud

In overeenstemming met de voetbal partij, de World Cup of Europese wedstrijden hebben we een tweede bak zelf gebouwd en geschilderd in de kleuren van de vlag van Duitsland. Voor het schilderen, is het raadzaam om een ​​primer toe te passen en te schilderen na het drogen in de gewenste kleur. Dit vermindert de hoeveelheid inkt nodig. Afhankelijk van de gewenste dekking van één naar twee lagen nodig zijn.

Aan de houten lade zelf verwijderen

bouwen houten dienblad zelf - dienbladRecord cirkels en halve cirkels

Stap 1: Record cirkels

1.1 In de eerste stap, de lussen (1 + 2 Pos.) Zijn (Pos. 3 + 4) en halve cirkels gemarkeerd met een cirkel of een kabel bevestigd aan een koord potlood op het multiplex en het centrum aangeduid.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladQuadrants trekken

1.2 Het middelpunt van de cirkel is aangekruist, worden gescheiden van welke kring in vier kwadranten. Dan knip je met een decoupeerzaag en een scherpe bocht zag de cirkels gelijkmatig.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladSaw cirkels

1.3 Voor de veiligheid, kunt u testen de ronde zagen van houtresten, alvorens zich te wagen om de componenten van de tablet. Als alternatief voor de bouw van de puzzel is ook mogelijk met een decoupeerzaag.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladverslag vorm van het handvat

Stap 2: Henkel boorgaten

2.1 Nu wordt de vorm van de handgreep van de halve cirkel (Pos. 1) vastgelegd met behulp van een cirkel. Omdat het centrum bevindt zich onderaan radius aan beide zijden wijze buiten het werkstuk moet een middellijn op de werktafel te trekken en er maak de halve cirkel met het middelpunt.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladMark radius en gaten op triplex

2.2 Dit hartlijn van de cirkel wordt in de middelste en de onderste radius onderscheiden. Zodat het handvat eindigt aan beide zijden van een gat, nu trekt het centrum van het boorgat op het hout.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladBoor gaten voor de handgreep

2.3 Daarna zagen van een sleuf aan elke wand helft. Deze fondsen zijkanten zijn later vast. De spleetbreedte van de materiaaldikte. De sleuf moet half zo lang als de afstand tot de onderrand van de handgreep zijn. Plaats onder een plaat of een onnodige stuk hout te voorkomen dat in de volgende boren van de gaten strijd. Vervolgens boort u aan het einde van het handvat, twee gaten (D = 25 mm).


bouwen houten dienblad zelf - dienbladZaag handvat voor de lade

Stap 3: gezaagde oppervlak

3.1 Met behulp van een curve zaagblad in de decoupeerzaag te zagen in de volgende stap van het handvat. Voor de gleuven beste weer gebruik van een breed mes voor rechte sneden en zagen van de insnijding op elke flank naar het eindpunt. sleep de puzzel ongeveer 20 mm achter en schuin gesneden aan het uiteinde van het andere deel.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladTablet kant zag uit

3.2 Het resterende materiaal kan worden herausgesägen met kleine insnijdingen. Dus een nauwkeurige pasvorm, is het belangrijk auszusägen de twee sleuven nauwkeurig mogelijk. Daarna moet je samen de middelen pagina's zetten een proef om te zien of ze passen. Onderaan een groef gesneden in halve cirkels. In deze groeven de kwartcirkels worden later gebruikt door de drank plaatsen en gelijmd.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladHoogte van het zaagblad van de groef

3.3 Nogmaals, de breedte van de groef overeenkomt met de dikte van de plaat. De diepte 2 mm. maak dan de onderste rand van de groef een stop op de tafel zag. Voor de exacte hoogte van het zaagblad, is het raadzaam om een ​​test snede te maken. De eerste snede wordt gemaakt aan elke zijde van de wanden.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladtesten met een stuk hout of de groef groot genoeg

Stap 4: schetsen bodem

4.1 Volgende vMaak het hek rond de Sägeschnittbreite en snijd de groef breder, terwijl het monster altijd wordt geregistreerd. Met het laatste deel van de groef wordt gesneden om de breedte van de materiaaldikte. stekker weer aan een stuk hout te gaan of de groef de juiste breedte.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladTeken center lijnen in de kwadranten

4.2 Vervolgens neemt u de laatste bezuinigingen op de middelste pagina's voor: Teken op de bovenste verdieping, de posities van de gaten voor de flessen en glazen op de multiplex (Pos. 4). Hiertoe het eerste wat tekenen met twee cirkels (r = 80, R = 162), de afstand van de gaten van het centrum waarna de hartlijn (deellijn) in de kwartcirkels.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladMarkeer het midden van de buitenste gaten

4.3 Deze hartlijnen vormen de kringen kruispunten. Daar worden de eerste gaten opgenomen met een kompas. Tussen de rand van de centrale gaten en de buitenranden van de kwartcirkel telkens een markering op de grote cirkel met in het midden. Dat het midden van de buitenste gaten.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladZaag gaten

Stap 5: boorgaten drank

5.1 Daarna, snijd de gaten voor flessen en glazen. U gebruikt een gat of decoupeerzaag. Om te voorkomen dat het scheurt, moet u een bord of houtafval als base opnieuw gebruiken.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladzagen cirkel in vier delen

5.2 Daarna registreert de exacte grootte van het kwartaal cirkels en snijdt de cirkel met een cirkelzaag of decoupeerzaag uit vier onderdelen.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladBoorgaten voor bevestiging

5.3 Vervolgens vier gaten (D = 3 mm) geboord in de grond. Hij zal later in het centrum naast elkaar worden geïnstalleerd. Tenslotte met een hand schuurblok of een randrouter door alle randen en maal de tabletoppervlakken met een excentrische schuurmachine. De final touch wordt uitgevoerd met een P180.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladKleurenvoorbeeld dienbladen

Stap 6: paselementen

6.1 Vóór de montage U kunt de tablet in kleur vegen. In overeenstemming met de voetbal partij, het WK of EK de kleuren van de nationale vlag zijn ideaal. Natuurlijk kunt u ook gebruik van andere kleuren. Eenmaal droog is, worden de twee middelste pagina's geschoven over elkaar. In de groef lijm wordt aangebracht en in de kwart cirkel.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladMidden-onderdelen schroef op vloer paneel

6.2 Op de bodem van de bak de exacte positie van het middenpaneel wordt nu gemarkeerd. Schroef de beide zijden van onderen met gipsplaten schroeven 3 x 30 vast. In de laatste stap draag je lijm in de groef en zet de kwadranten bepaald.


bouwen houten dienblad zelf - dienbladPlaats drankjes plaatsen

6.3 Nu de drank en glazen houders worden ingestoken in de groeven en gelijmd. Belangrijk: Moet worden vervoerd op de lade zowel flessen en glazen ook, de gaten van dezelfde diameter hebben naar elkaar gericht zijn om het gewicht in evenwicht te brengen. Dan brace je de onderdelen met een gordelspanner of een Ratchet. Na uitharden van de lijm, de bak is gereed voor gebruik.

Koop voetbal decoratie op Amazon

schematische schets

bouwen houten dienblad zelf - dienbladbouwen houten dienblad zelf - dienblad

Met dank aan Festool