bouwen kozijnen als wanddecoratie zelf

Raamkozijn als wanddecoratie

Raam biedt uitzicht naar buiten en in de wereld. Niet altijd moeten ze "echt" zijn. Gehangen zo oud raamkozijn als wanddecoratie en versierd met foto's of accessoires. Maar als je niet kunt vinden van een geschikte raamkozijn of een individuele oplossing nodig is, kan een raamkozijn als wanddecoratie zelf zijn van harte welkom te maken.

We tonen stap voor stap hoe een dergelijk kozijn zelf te bouwen en hoe het kan op veel verschillende versies. dan kun je het raamkozijn hangen als een plank voor parfums op de muur, het staat of met een witte achtergrond op het dressoir is een fantastische wallpaper als wanddecoratie is helemaal aan jou.

Als achtergrond voor uw gemak particuliere of beveiligde zelfs kleine foto's in de ruiten. Houd uw eigen creatie in een stilstaand beeld en we willen om te passen in onze voorstellen.

Inhoud: bouw kozijnen als wanddecoratie zelf

 • Materiële eisen en Benodigd gereedschap
 • Stap 1: te meten en snijden
 • Stap 2: malen van alle strips
 • Stap 3: Markeer het lijmvlak
 • Stap 4: lijmen van de stroken aan het raamkozijn
 • Stap 5: Het gebruik van een achterwand met beeld
 • Stap 6: Een witte make achterwand met kleeffolie en beitsen het gestel
 • Voorbeelden: zelfgebouwde kozijnen in verschillende ontwerpen

Materiële eisen en Benodigd gereedschap

Materiële eisen:

Toegewezen nummer Afmetingen (lengte)
Treeplank (23 x 74 mm) 1 400 mm
Zijbalk (17 x 38 mm) 2 327 mm
Dwarsstaaf (17 x 38 mm) 2 366 mm
Lijven (17 x 38 mm) 2 293 mm
Achterwand (3 mm) 1 400 x 350 mm
Zelfklevende film (optioneel) 400 x 350 mm
Vlekken, vlek, kleur (optioneel) Rustieke effect vlek
houtlijm

Vanaf dimensie voor onze zelfgebouwde raamkozijn was een bestaande bord gemaakt van gelamineerd hout, die onze wensen voldaan over. Daarom werd deze gelamineerd houten plank als referentiepunt voor het meten van de afmetingen. De toepassing vindt het niet in het voorbeeld als een eenvoudige achterwand is dunner en goedkoper.

Hoewel we alle afmetingen voor het snijden hebben gegeven, kunt u uw eigen raam zelf bouwen volgens onze instructies. kunnen gebruiken voor de dimensionering van een vloer (spaanplaat) van een oude lade of een geschikt stuk restmateriaal uit de bouwmarkt. in stap "te meten en snijden"t laten we u zien hoe om te bepalen van de omvang van de snede. Ze zijn daarom niet gebonden aan onze specificaties.

Benodigd gereedschap:

 • Verstekzaag (Saw alternatief mogelijk)
 • Slijpen gereedschap (vlakschuurmachine, excenterschuurmachines, slijpmachines ..... Delta)
 • Borstel voor verf, vernis of beits
 • klemmen

Stap 1: te meten en snijden

1. Lengte treeplank1. Lengte treeplank2. Meet zijbalk2. Meet zijbalk3. Meet de dwarsstaaf3. Meet de dwarsstaaf4. Meet banen4. Meet banen

 1. Plaats het bredere voetsteun onder je verwacht achterwand, de lengte over te dragen en snijd de treeplank op te nemen of gemeten dimensie. alternatief: Breedte van de achterwand
 2. Plaats nu het voetpaneel op het achterpaneel en meet de resterende achterwand. Dus de lengte van de zijde laatste resultaten. alternatief: Hoogte van de achterwand - plaatdikte van de treeplank.
 3. Steek de sidebars op zijn plaats en meet de ruimte voor de dwarsbalken. alternatief: Breedte van de achterwand - 2x sterkte van de zijbalk
 4. Om de omvang van de banen bepalen de voetensteun en de beide dwarsstroken zijn gesuperponeerd op de achterwand, en bepaalt de resthoeveelheid. Deze dimensie gedeeld Trog twee geeft de lengte van de banen. alternatief: (Achterwand hoogte - van de treeplank dikte - 2x sterkte van de dwarsstroken) / 2

Stap 2: malen van alle strips

Zijn alle stroken en de treeplank gezaagd en ziet de voorbeeldconfiguratie wens die strippen kan worden geslepen.

Sinds de verkoop van houten profiel 100% zelden rechthoekig, is het het beste om de stroken aan elkaar te klemmen met klemmen. Dus allemaal precies recht staat en de smalle zijde van het profiel niet loodrecht zijn, wordt deze automatisch gestrekt tijdens het slijpen. De latere faciliteert lijmen.

Maalt nu beide kanten zo gelijkmatig mogelijk. Om dit te doen, de schuurmachine met het hele gebied plat op en het voorkomen van individuele locaties gerichte bewerken. De gelijkmatiger u het hele gebied te dragen, hoe beter de strips zijn later en staan ​​recht.

steunbalken bij het slijpensteunbalken bij het slijpenZand alle strips gelijkmatigZand alle strips gelijkmatig

Stap 3: Markeer het lijmvlak

Later plaatsvindt, een kleurenschema, het kozijn moet worden gemonteerd zonder achterwand. Het gebeurt alleen met lijm en zonder schroeven, omdat ze gemakkelijk de stroken kon bewegen. Vorm lijm is het raadzaam de volgende contactoppervlakken markeren uitlijning te vergemakkelijken.

De contactvlakken van het kozijn markeren geconstrueerd en nauwkeurig uitgericht. Let nu lichtjes met een potlood waar de lijm nodig. Een aanslag hoek, kunnen de markeringen duidelijk gemarkeerd als lijnen dan.

Lijn raamkozijn preciesLijn raamkozijn preciesMark gebieden van lijm nodigMark gebieden van lijm nodig

Tip: Gebruik de lijm "Classik houtlijm en geen lijm Express. Hoewel Classik houtlijm langer duurt om te drogen, is voor, maar de mogelijkheid om de oppervlakken nauwkeurig uitlijnen. Maar zelfs met Classik lijm je moet haasten, want de lijm oppervlakken snel aan te trekken.

Stap 4: lijmen van de stroken aan het raamkozijn

Start de lijm met de innerern Kruis en de bovenste web. Zet dit op de bovenste dwarsstaaf en laat deze daarna. Daarna worden de zijbalken herkend en de onderste baan gelijmd. Ten slotte, de voet raad vindt zijn plaats.

Stel alles weer precies en vervolgens klem de raamkozijn met klemmen.

Na droging onjuiste schokken kunnen opnieuw worden gemalen en de ramen worden al gebruikt. Sample afbeeldingen voor gebruik zonder verdere verwerking aan het einde van de pagina.

Houtlijm genoeg om van toepassing op de gemarkeerde gebiedenHoutlijm genoeg om van toepassing op de gemarkeerde gebiedenkan goed strekken na het positioneren en droogkan goed strekken na het positioneren en droog

Stap 5: Het gebruik van een achterwand met beeld

Wie het raamkozijn-bouwde een "echt" wil optica te geven, kan een achterwand te gebruiken met een foto. Voor dit doel, foto's, motief behang of zelfs computer afdrukken niet goed zijn. We hebben gezocht naar een motief voor deze van het internet en verspreid deze beelden naar een A4 kleurenprinter gebruiken.

Hoewel het beeld gebruikt onder licentie "CC0 Public Domain" en vereist geen toeschrijving, maar we vinden het eerlijk om de eer aan de auteur dat hij het grote werk heeft verdiend sturen: Auteur 2221709 op pixabay.com

Plakken van de achterwand wordt uitgevoerd met spray lijm, die gelijkmatig op het oppervlak. De afzonderlijke beelden kunnen worden gelijmd. Als dat niet lukt er precies is dit niet zo slecht. Kleine openingen zijn later bedekt met bars.

Spray gelijkmatigSpray gelijkmatigOnjuiste botsingen vallenOnjuiste botsingen vallen

Stap 6: Een witte make achterwand met kleeffolie en beitsen het gestel

Wie wil er een neutrale achtergrond, kan ook de achterwand van te maken. We hebben gewoon draaide zich om en maakte met zelfklevende film voor een witte achtergrond. Aldus kan de achterwand als nodig is, en aanpassen aan hun eigen behoeften.

Het snijden van de hechtfilm kan vrij groot worden gemaakt, aangezien de supernatant gemakkelijk met een mes kan worden gesneden. Belangrijk bij het plaatsen van de film, maar de achterwand van elke kleine kruimel te bevrijden. Dit zou anders niet toestaan ​​dat de hechtfilm lie flat, die duidelijk later zichtbaar.

Voor een beter contrast, werd het raamkozijn vervolgens gekleurd iets donkerder, zodat het meer natuurlijke eruit zal zien. Wellicht wilt u het frame in het typische witte vast te houden en gebruik een lichte blauw (hemelsblauw) zelfklevende film.

roll lijmfilm gelijkmatig, maar niet trekken.roll lijmfilm gelijkmatig, maar niet trekken.Stain kan meer natuurlijk hout kijken.Stain kan meer natuurlijk hout kijken.

Voorbeelden: zelfgebouwde kozijnen in verschillende ontwerpen

Zonder achterwand zich op een kastZonder achterwand zich op een kastZonder achterwand een plank aan de muurZonder achterwand een plank aan de muurLood en afbeelding als achterwandLood en afbeelding als achterwandEn gekleurd met witte achterwand (kleefvel)En gekleurd met witte achterwand (kleefvel)

Koop online Dekofensterrahmen