bouwen tuin bed zelf

bouwen tuin bed zelf

We hebben een multi-functionele tuin bed voor u, die veel meer dan alleen maar een zitting kan worden ontwikkeld. Als men gebruik maakt van één of meer resten, kunnen veel verschillende zit- en liggen varianten maken. vooral
verspringende rug resulteren in een zeer mooi en het bevorderen van de communicatie zitpositie. Het kan gebruikt worden op de bank bij maximaal vier rugleuningen. Voor de benen van de bank hebben we gebruik gemaakt van roestvrij staal. Dit heeft een esthetische redenen, en ten tweede heeft het voordeel dat de benen niet door vocht en plagen
rotten.

bouwen tuin bed zelf

De bank zelf is gemaakt van lariks; Alle aansluitingen hebben dezelfde doorsnede. De verbindingen tussen metaal en hout bestaan ​​uit waterbestendig houtdeuvels (8 x 50, eiken of SIPO). Voor sommige operaties, helpende handen zijn voordelig. Ook moet je wat geduld om stuk te bouwen voor stuk uw persoonlijke bank.

Inhoud bouwen op de tuin bank zelf

 • materiaal lijst
 • gereedschap
 • Stap 1: Snijd stroken
 • Stap 2: Mark en boorgaten
 • Stap 3: Schroef de ruggengraat en lijm
 • Stap 4: Bonding
 • Stap 5: Seat
 • Stap 6: Schroefverbinding frame en de zitting
 • Stap 7: rugleuning
 • Stap 8: Maak de tuin bed

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/garten_und_aussenanlagen, Formaat: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer ( '37381/278908' 17861, '');

bouwen tuin bed zelf
bouwen tuin bed zelf

Met dank aan Festool

materiaal lijst

bouwen tuin bed zelf
// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/garten_und_aussenanlagen, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/278908' 16464, '');

bouwen tuin bed zelf

gereedschap

 • metaalzaag
 • file
 • hoek
 • Iron boor 5 en 8 mm
 • kracht
 • Holzbohrer 4 en 8 mm

 

 

 • hamer
 • breekijzer
 • Hand of tafelcirkelzaag
 • Accuschroevendraaier
 • Excenterschuurmachine

Stap 1: Snijd stroken

bouwen tuin bed zelf

Alle strips de bank worden gesneden met een hand of tafel zag op het gespecificeerde niveau in het materiaal lijst. Als u een draagbare cirkelzaag met geleiderail, kunt u samen verschillende stroken met een metalen kap en de grootte ze samen Cutting trekken. De vierkante buizen van roestvrij staal gesneden met een haakse slijper of een handzaag op het juiste niveau.

bouwen tuin bed zelf

Vervolgens ontbramen de snijranden met een vijl. Snijd stroken van hout die passen binnen het profiel van roestvrij staal, op de tafel zag. Deze stroken van hout zijn gelijmd met polyurethaan lijm (polyurethaan) in de roestvast stalen buis. Bij het verlijmen een plastic dop op de bodem van de buis.

bouwen tuin bed zelf

Nadat het hechtmiddel is gedroogd, wordt de uitstekende strook van hout met een handzaag bovenop. daarna met een hand schuurblok, zand de balk boven volledig met het roestvast stalen spoelen.

Stap 2: Mark en boorgaten

bouwen tuin bed zelf

Selecteer de afzonderlijke onderdelen van het frame met driehoek van de schrijnwerker. Zo kunt u elk deel precies zijn positie aan het einde toe te wijzen, zonder enige problemen. 10 mm gaten geboord voor de deuvels in de roestvrij stalen poten. Hiervoor worden de pluggaten afgebakend en vorgekörnt.

bouwen tuin bed zelf

Eerst boorkop met een 5 mm boor, zullen de werkelijk gat met een 8 mm boorkop geboord. Zodat de gaten verticaal mogelijk, kunt u een boor of een plug sjabloon te gebruiken. Braam de gaten in roestvrij staal met een verzonken. Met behulp van pluggen die uiteinden in de openingen zijn ingebracht, de posities van de gaten in de zogenaamde. Frames worden overgedragen (Pos. 3 en 4).

bouwen tuin bed zelf

Van de kosten in het hout merken boor de gaten voor de pluggen. Om dit te doen, gebruik dan een houten boor met middelpunt en een diepte stop. Wederom is het zinvol om een ​​deuvelpin opnieuw gebruiken.

Stap 3: Schroef de ruggengraat en lijm

bouwen tuin bed zelf

Boor de pengaten voor de verbinding tussen de onderste frames (Pos. 3) en de longitudinale stutten (pos. 5). Om tekenen eerst de positie van de gaten en de schoren aan de zijkanten en boor de gaten met een houten boor met diepteaanslag. Vervolgens worden deze gaten met pluggen uiteinden worden naar de verticale steunen.

bouwen tuin bed zelf

Boor gaten in het houten kruis van de stutten. (Pos .. 5 en 6), de gaten voor de verbindingen tussen de langs- en dwarsprofielen op de
hetzelfde type vervaardigd. Rond of schuin de houten randen (randrouter
of met de hand schuurblok). Het kleefmiddel hars een verhouding van 2: 1 (hars verharder) gemengd, maar in eerste instantie slechts in zoverre dat een van beide zijden Bank
kan verstoppen.

bouwen tuin bed zelf

Het hechtmiddel is alleen aangebracht in de gaten in de lat. Daarna raakte de muurankers op de bodem van de put. Voer lijm in de gaten van de poten en zet alles samen. Door het forceren van de items zijn geschoord. Zorg ervoor dat alles staat haaks op elkaar en te corrigeren door het bewegen van het beentje.

Stap 4: Bonding

bouwen tuin bed zelf

Lijm op dezelfde wijze het tweede zijdeel en de steunen (pos. 5 u. 6) met elkaar. Wanneer de kleefstof van de items is uitgehard, worden alle modules aan elkaar gelijmd. voor onder een rechthoekige plaat die gelijk is aan of iets groter dan de bank.

bouwen tuin bed zelf

Alvorens de klemmen lijn de frame op de rand van de plaat en klem strak. Als u niet lang klemmen hebt, kun je ook samen te gebruiken twee klemmen in het midden (zie foto nr. 4.2).

bouwen tuin bed zelf

De overmaat hechtmiddel met een scherpe beitel en sommige aceton
(Lobben) verwijderd. Als een hechtmiddel sluier op de roestvrijstalen blijft, kan
deze worden verwijderd met fijne staalwol.

Stap 5: Seat

bouwen tuin bed zelf

Zowel de beelden voor de zitting (pos. 8) en de draagrail (pos. 7) met inbegrip van ongeveer afgerond of afgeschuind. Draai allemaal samen strips voor de zitting en plaats op een zijde vlak met een steunstrip erop. De supernatant van de staaf wordt gemeten en gedeeld door het aantal frames minus één staaf. Dit geeft je de exacte maatregel afstand te geven.

bouwen tuin bed zelf

Het kappen van de tafel zag twee latten met precies deze maatregel. Meten met de schuifmaat hiervoor afstandslijsten. Gebruik nu weer een rechthoekige basis (oude deur) en draai de eerste stang aan de lange zijde.

bouwen tuin bed zelf

De overige stroken worden aangebracht op de eerste en uitgelijnd. Trekken onder een hoek waarbij de lamellen geschroefd.

Stap 6: Schroefverbinding frame en de zitting

bouwen tuin bed zelf

Boor de schroefgaten (voor spax 4 x 45) voor het bevestigen van de eerste en de laatste strook in de steunstaaf en zet de strip vast. Plaats de afstandslijsten tussen boor en elk schroefgat voor bevestiging van de volgende maat. Schroef de bar na het boren.

bouwen tuin bed zelf

Het is handig als je een tweede accuschroevendraaier of een boormachine
gebruiken. Wanneer de zitting wordt geschroefd, wordt het geplaatst op het frame en uitgelijnd. Teken op het frame, de posities van de gaten voor de schroeven en boren.

bouwen tuin bed zelf

Schroefkader en zitting samen (spax 4 x 70). Nu demonteren van de bank in frame en zitting en zand ruwe plekken met een
Eccentric Molen volgens. Maskeren voor de oppervlaktebehandeling van roestvast stalen buizen met plakband, die onnodig reinigen spaart.

Stap 7: rugleuning

bouwen tuin bed zelf

De frames van de rugleuningen staan ​​onderaan afgeschuinde (20 graden). De stroken worden samengevoegd met schuin afgesneden afstandskeggen. Ten eerste, je altijd houden een afstand log en een bar. Aangezien de kleefoppervlakken relatief groot hier worden geen connectoren of schroeven nodig.

bouwen tuin bed zelf

Een stop is het nuttig om slippen van de pads op de stroken te voorkomen. Voor het binden van de afzonderlijke hoeken die de rugleuning later te vormen wordt een eenvoudige matrijs vervaardigd. Deze bestaat uit een grondplaat waarop een anzeichnet de vorm van de rugleuningdelen.

bouwen tuin bed zelf

Er zijn stopbars aan de beide buitenzijden en onderkant. De snede aan de linkerrand er kunnen de ferrule beter vast. Voor het binden van een zeer snelle, waterbestendige PU-lijm (Ponal X-PERT Turbo lijm) gebruikt om langdurige wachten vermijden.

Stap 8: Maak de tuin bed

bouwen tuin bed zelf

Lijm de stroken aan elkaar. Zorg ervoor dat de randen aanwezig zijn op de aanvallen zijn. Zodra alle driehoeken zijn vaste, worden ze vastgelijmd aan de rugleuning. Lijn de eerste driehoek loodrecht op een tafelrand en klem strak. Lijm trapsgewijs de afzonderlijke driehoeken elkaar.

bouwen tuin bed zelf

Hieronder in de rugleuning, vier 15 mm gaten geboord (boordiepte 10 mm). In deze gaten roestvrij staal of aluminium buizen worden geplakt. In deze aluminiumbuizen sluit voordat een bijpassende houten staaf. Het hout-aluminium buizen niet naar de gespecificeerde lengte vastlijmen de gaten. de pijpen
Indien mogelijk rechtop zitten.

bouwen tuin bed zelf

In de bodem van de hout-aluminium buizen, boorgaten (5 mm) en schroeven (Spax 5 x 70) vastzetten blokkeert. Aldus kan de blokken gemakkelijker in te schakelen ring tussen de mof en het blok wordt in elk geval. De zijdelings bijgevoegde klemmen voorkomen dat de schroef splitst het hout. Verwijder eventuele lijmresten en benadrukken uw tuin bed met waterdichte olie of lak.

bouwen tuin bed zelf

Met dank aan Festool