Een tuin huis heeft vele voordelen. Het kan dienen als een schuilplaats voor grasmaaiers en Co, of dingen die geen plaats in het huis hebben. Sommige eigenaren werken hun tuinhuisje zelfs een sauna of door te brengen in hun weekend. Daarnaast is er een tuinhuis en de plaats ideale plekken voor 's avonds feesten - vooral in de zomer. In ruil daarvoor, biedt een klein terras aan de voorzijde van het tuinhuis, op een barbecue kan worden opgezet.


Degenen die willen de droom van een tuinhuisje op het terrein te realiseren, maar moeten eerst een aantal fundamentele vragen te verduidelijken.

bouwen van nul of kopen?

Allereerst moet je een tuinhuisje in uw achtertuin kunt kiezen uit twee verschillende varianten te realiseren: U kunt dit zelf bouwen of kopen klaar. Beide hebben voor- en nadelen.

Bouw mee aan de eerste tuinhuis zelf

Wie wil zijn tuin te bouwen loods behoeften volledig te veranderen om eerst de lokale regelgeving in acht keer. Niet alles wat mooi staat is toegestaan. Vooral de wettelijke vereisten voor de afmetingen moeten worden aangehouden. Afgezien van dat, heeft het zelf bouwen van een tuinhuis verschillende voor- en nadelen:

+ U beslist - binnen de wettelijke grenzen - zelfs hoe uw tuin huis eruit ziet en kan ook dingen die je niet in de handel gedaan te krijgen te realiseren.

+ Vooral door het gebruik van materiële overblijfselen van een self-made kan veel goedkoper dan een tuinhuis dat je helemaal klaar te kopen in de handel zijn.

- Wie is niet technisch begaafd, moet eerder afzien van een self-made. Hiervoor is een kavel is noodzakelijk om te weten hoe en ervaring.

- het bouwen van een tuin zelf werpen, vergt tijd en geduld.

2. Koop Garden House klaar

De tweede variant is klaar om een ​​zomerhuis op de markt te kopen en het opzetten van te zijn. Deze werkwijze heeft voordelen en nadelen:

+ Dus zelfs leken kunnen de droom van het bezitten van een tuinhuisje te realiseren.

+ Wie kan een volledige tuinhuis bestellen en te bouwen, zorgen te maken over van alles en kunnen genieten van het resultaat na een korte tijd.

- Meestal, deze oplossing is veel duurder om te bouwen dan de tuin huis zelf.

- Bij het selecteren van je beperkt tot het aanbod op de markt. Individuele oplossingen zijn nauwelijks mogelijke manier.

Een tussenoplossing vertegenwoordigen kits. Deze zijn gebouwd door leken en relatief goedkoop in vergelijking met de totale tuinhuisje.

Welke materialen zijn interessant voor de zomer huizen?

In principe kan een tuinhuisje gemaakt van verschillende materialen worden gemaakt. Bij de keuze niet alleen het uiterlijk is van cruciaal belang:

- Hout zorgt voor een gezond binnenklimaat en straalt natuurlijkheid en warmte. Duurzaam is, maar een regelmatig onderhoud nodig. Dat hout en het weer kan weerstaan ​​tonen kariboes tuinhuizen van weerbestendig hout.

- Tuin stenen huizen zijn zeer robuust en opslaan van de warmte perfect. Ze zijn echter ook op te bouwen kostbaar.

- Tuinhuisjes gemaakt van metaal of kunststof bieden zich vooral voor kleine schuur. Ze zijn zeer stabiel en vormvast, maar aanzienlijk minder natuurlijk in uiterlijk als varianten van hout.

Voor kassen is biedt ook glas, voor een "traditionele" tuinhuis, dit materiaal is minder geschikt.

denk goed na

Wilt u een tuinhuisje op uw woning te realiseren, geeft je een bijna onbestuurbaar verschillende manieren. Neem de tijd en denk goed na over welke optie het beste voldoet aan de eisen in uw geval. Dan, een tuinhuis is een levenslange investering die u zult er geen spijt.