bouwen van een sauna zelf

Sauna gebouw met sauna kit

bouwen van een sauna zelf

een bouwen van een sauna zelf is de droom van vele home improvement en wellness-vrienden. De eeuwen geschat door de Finnen als een gezonde fontein zweten kan met behulp van een sauna kit worden de kosten naar huis gebracht. Omdat een sauna vandaag is niet langer onbereikbaar luxe: Veel fabrikanten bieden compact zweten hutten voor thuis gebied. Een paar ongebruikte vierkante meters in de kelder van het huis zijn de ideale als locatie. Zo kunt u op elk moment als de lust grijpt je, gaan zweten een ronde.

Een professioneel begeleid sauna constructie is de garantie dat u gedurende vele jaren plezier op het product. We hebben gezien een professionele Hoesch merk over zijn schouder tijdens een Geprefabriceerde sauna gebouwd professioneel. Self-bouw, moet u uit te voeren voor twee - Hier is makkelijker, sneller en het maakt twee keer zoveel plezier!

Inhoud: het bouwen van een sauna zelf

 • Sauna kit en planning
 • Sauna Bouwinstructies
 • ruggegraat
 • Wanden en plafond
 • Accessoires en sauna oven in roestvrij staal
 • het installeren van banken en glazen wanden
 • De sauna gebouw is voltooid
 • Sauna kits en sauna producent in het referentieland
 • Klassieke houten sauna
 • Hete lucht sauna
 • Turks
 • infraroodcabine
 • Vijf van de sauna in een sauna

Sauna kit en planning

Voor het selecteren van de sauna kit, moet de situatie worden bekeken thuis. Drie belangrijke punten zijn bijzonder belangrijk: de plaats, de sauna kit moet worden geplaatst, de afmeting, die nodig zijn voor de cabine en de ventilatie, vereist voor luchtuitlaat en toevoer.

de site

Ideaal is een plek in de kelder van een douche faciliteit en een directe weg naar de tuin biedt. In een snuifje, bereikt een groot raam die ver opent en kan waardoor een grote hoeveelheid verse lucht in de ruimte stroomt.

aangezien de Sfeer van de sauna is van cruciaal belang voor het gemak van de sauna bad moet ook aantrekkelijk naast de sauna rustplaats en een manier om af te koelen bestaan. Als alleen in het belang van de kinderen zich vermaken in het water spelen na de sauna. daarom zinvol een watertoevoer voor het aanbrengen van een overstroming douche in een aangrenzende ruimte. Als het kan worden gebruikt voor dit doel een bestaande badkamer, dat zou ideaal zijn.

de grootte

Daarom moet - de saunacabine moet zo breed dat een volwassen man gemakkelijk kan uitrekken op de banken zijn een breedte van twee meter worden overwogen. Als een aangename sauna en de ideale warmte van de ene persoon op een andere manier te worden gevoeld, twee of drie bedden op verschillende hoogten aanbevolen. Daarom is de auto heeft zo hoog dat u kunt nog steeds rechtop zitten op de bovenste bank te zijn. Het is belangrijk dat absoluut horizontaal oppervlak, die noodzakelijkerwijs niet afzonderlijk. Uitermate geschikt dekvloer, klinkers of tegels.

beluchting

de Ventilatie van de saunaruimte is de alfa en omega in de planning, want het is van groot belang voor een gezonde sauna. de Toevoerluchtopening moet resulteren in een ruimte die het gebied kan ventileren - zorgt voor slechts een voldoende luchtverversing kan worden gegarandeerd. de uitblaasopening moet buiten te zijn en alleen maar leiden tot problemen in een goed geventileerde kamer naast de deur. voor de ventilatie moet een twee tot vijf centimeter afstand tussen saunacabine en wand plannen.

de kosten

Sauna kits zijn van ongeveer 1.200 euro verkrijgbaar in de winkels. Top prijzen zijn geen grenzen. de werkuren voor de bouw, elektrische installatie en de vereiste gereedschap zijn hier niet inbegrepen.

Een middelgroot familie sauna verbruikt ongeveer zes kW per uur. Een sauna bad kosten, met een warming-up periode van vier tot vijf uur en een elektriciteitsprijs van 20 cent per kW / h, ongeveer vijf euro.

De elektrische installatie

Zelfs als verwezenlijkte klusjesman moet de verwarming installeren en het bedieningspaneel worden uitgevoerd onder alle omstandigheden door een erkend installateur worden uitgevoerd. Alle elektrische lijnen die in de sauna moet hittebestendig geïsoleerd zijn.

Sauna Bouwinstructies

ruggegraat

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

1. Het Hoesch element sauna kit is van hoge kwaliteit. Door de constructie-eenheid, de bouw en geschoolde vaklieden klusjesman is geen probleem. Na slechts drie uur de sauna is gemonteerd en klaar voor gebruik.

2. Indien de montageplaats geselecteerd in de kelder of in de badkamer, het basisframe gemonteerd en vastgeschroefd. Alle armaturen zijn opgenomen.

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

3. Aangezien niet elke verdieping is plat, is de sauna in lijn met stelvoeten. Een bodembasis geïnstalleerd ter bescherming tegen vocht.

4. Indien de basisstructuur is, kunnen de wandpanelen worden geïnstalleerd en verbonden. Binnen een paar minuten de sauna met achterwand is voorzien.

Wanden en plafond

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

5. Nadat de zijwanden zijn bevestigd op het frame, is het invoerframe verbonden met de rest. De constructie houdt op zich en biedt een uitstekende dimensionele stabiliteit.

6. De plafondpanelen worden geprefabriceerd in de fabriek en zijn makkelijk in te brengen. De hoge fitting nauwkeurigheid, de panelen zijn voorzien van een positieve en houden de warmte in de sauna interieur.

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

7. Nu de sauna dak geplaatst en vastgezet met schroeven.

8. De sub-bank verlichting voor de saunabanken opgenomen en naar de sauna muur is bevestigd. De saunalamp is tegen vocht en temperatuurschommelingen.

Accessoires en sauna oven in roestvrij staal

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

9. Op verzoek kan de sauna worden opgewaardeerd met vocht en temperatuur ongevoelig luidsprekers. Deze zijn ingebed in de panelen en vervolgens geschroefd.

10. De nieuwe Kleurenbelichtingssysteem Hoesch doorvoert harmonische licht om een ​​beter welbevinden. De lampen zijn verkrijgbaar als optie op de aannemer.

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

11. Stralingsbescherming horizontaal geschroefd. Het beschermt het hout tegen overmatige stralingswarmte van de oven.

12 compact maar zeer effectief: De roestvrijstalen oven wordt geleverd als een eenheid en hoeft alleen te worden geplaatst en aangesloten. Het heeft een beschermrooster.

het installeren van banken en glazen wanden

De comfortabele saunabanken mag niet later glijden. Binnen de compacte sauna bad met brede bedden en een stabiele prestaties bank, een comfortabele hoofd wig en de rugleuning schijnt.

Een temperatuursensor beschermt tegen oververhitting.

Tenslotte worden de glazen wanden toegepast. Zeefdruk op de acht-millimeter ESG (gehard) Glas is krasbestendig.

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

13. Installatie brede saunabanken In het binnenland liggen de inrichting bevindt zich in een stabiele montageframe en kan niet verschuiven.

14. Binnen de Hoesch sauna is een temperatuursensor met thermische beveiliging. De sensor is eenvoudig te monteren en snel toegankelijk.

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

15. Het frame is gemaakt van hoogwaardig Hemlock Wood. Voordat de beglazing vindt nu plaats, sauna kachel, rugleuning en stoelen worden geassembleerd. Beschikbaar is, is het systeem ook in het noorden van sparren.

16. Montage en bevestiging van de krasvaste glaselementen. De armaturen zijn later niet meer zichtbaar, omdat ze zijn verborgen onder de roestvrijstalen zijpanelen.

De sauna gebouw is voltooid

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

17. geïntegreerd in een roestvrijstalen control panel paneel geeft de gebruiker de "ontwerp Sauna" een hoge mate van comfort, gemakkelijke toegang en eenvoudige bediening.

18. Ten slotte is de voordeur is aangesloten op de sauna en aangepast. Zeefdruk op de schijven volledig kras- en chemisch bestendig.

bouwen van een sauna zelfbouwen van een sauna zelf

19 Fraaie en handig: De weelderig aangelegd deurklink gemaakt van transparant acryl voltooit het uiterlijk en de functionaliteit van deze sauna systeem perfect.

20. De ingebouwde Hoesch sauna biedt transparante elegantie: Na slechts drie uur, de plant is klaar voor de eerste, tweede en derde in de sauna. Wie zou geen zin om hetzelfde te betreden?

Sauna kits en sauna producent in het referentieland

door modern Compact sauna kits Het is zeer flexibel in termen van zitplaatsen voor het huis sauna. Zelfs in de kleinste niche installeren van een saunacabine is mogelijk. Voor een vier-persoons sauna, bijvoorbeeld, slechts een minimale Gebied van vier vierkante meter nodig.

Hoewel de cabine kan worden geplaatst waar voldoende ruimte beschikbaar is, maar het moet een manier om bestaan ​​ventilatie naar buiten (Venster of wandopening). Als er geen ventilatie zo condensatie kan ernstige schade veroorzaken.

Maken over andere vochtschade echter ongegrond aangezien merk inrichtingen altijd een dampdichte afsluiting, waarbij de lekkage van condenswater voorkomt de cabine.

Klassieke houten sauna

voordelen
nadelen
Houtsoorten om selecteerbare proeven (Scandinavische sparren, Canadese scheerling, Douglas-spar) Voor risicogroepen niet geschikt (verhoogde cardiovasculaire belasting)
Onbeperkte variatie aan vormen hoge kosten
Ruimte voor meerdere personen (sociale component) een hoog energieverbruik
Bewegingsvrijheid (zitten of liggen)

Het bedrijf Roger sauna toelegt sinds 1950 de stoombaden en is een van de oudste vertegenwoordigers in Duitsland. Zij baseren zich op een hoge kwaliteit en uitgebreid advies.

Profiteer van de gratis telefonische hotline binnen Duitsland: 0800-00-72862 - of per e-mail contact: [email protected]

Hete lucht sauna

voordelen
nadelen
Zeer kleine footprint (kan worden ingesteld in de badkamer) Kan alleen geschikt voor twee personen

Hete lucht sauna's zijn ontworpen speciaal voor de binnenlandse badkamer en passen ook in de kleinste badkamer. Het bedrijf Hoesch heeft met hun model "Como" een twee-persoons sauna gemaakt die indruk met zijn aangelegd met esdoorn en sparren houten interieur.

Customer Service kan [email protected] worden bereikt binnen Duitsland onder telefoonnummer + 49-2422-54-363 en e-mail adres.

Turks

voordelen
nadelen
Relatief lagere temperaturen (40 ° C hoger) overmatige vochtigheid
Stoombad en een douche in een Hiervoor is een tweede kamer voor de stoom-behandeling
hoge kosten

Het bedrijf Ruku productie plannen en implementeert op maat stoombaden en kan putten uit jarenlange ervaring.

Stel een persoonlijk verzoek via telefoonnummer + 49-7303-9051-0 of via e-mail te sturen naar [email protected]

infraroodcabine

voordelen
nadelen
geschikter vanwege de zachte temperaturen voor ouderen en kinderen
Laag energieverbruik

Bij het plannen van een infraroodcabine, raden wij het bedrijf Saunalux. Innovatieve technologie in combinatie met een modern design en de op maat gemaakte producten heeft ons overtuigd.

Neem een ​​informatie telefoonnummer + 49-6644 / 86-0 of e-mail adres [email protected]

Vijf van de sauna in een sauna

de "samarium" combineert vijf verschillende klimaten (stoom, hete lucht, tropische lucht, aroma, sauna) in een enkel apparaat. De Saunierende geselecteerd door simpelweg op een knop de gewenste klimaat. De speciale verwarmer bevat tot tien keer langer dan conventionele kachels sauna stenen.

Fabrikant van deze sauna kit is het bedrijf Klafs. U kunt de dienst onder het telefoonnummer + 49-791-501-0 en e-mail adres [email protected] bereiken: //www.klafs.de/