bouwen zelf opknoping mand

Blauwdrukken voor opknoping manden, kruiden en opknoping manden

bouwen kruiden en opknoping mand

Sommige bloemen en planten hun dringt er bij zowel omhoog als omlaag en daarom zijn alleen geschikt voor vensterbanken. Beter ze gedijen in een hangende mand, die is opgehangen of door een bevestiging onder het plafond vast gemonteerd aan een wand. U krijgt ook zo planten in het appartement, is er voor het raam te veel zon, terwijl de opknoping manden zijn opgehangen op een lichte plaats zonder direct zonlicht.

Maar ook voor de teelt van kruiden en groenten leveren plantaardige verlichting is een goed alternatief. Deze verkeersinformatie is geschikt voor verschillende potten van klei, die zich ofwel naast of onder elkaar in het verkeerslicht elementen.

Laat u inspireren door onze kruiden en opknoping manden en de opbouw van hun eigen fabrieken en opknoping manden voor terras, balkon of het appartement.

Inhoud bouwen op opknoping mand zelf

 • Welke planten zijn geschikt voor opknoping manden?
 • bouwen Hängeampel
 • bouwen planten verkeerslicht metaal
 • maken macrame hanging basket zelf
 • Video instructie voor macrame hanging basket
 • Ideeën voor planten en opknoping manden

Welke planten zijn geschikt voor opknoping manden?

Opknoping manden bieden plantenliefhebbers een ruimtebesparend alternatief voor het appartement met bloemen en planten te verfraaien, als er geen vensterbanken kan worden gebruikt of de ruimte is anders bezet. De variaties variëren van decoratieve bloempotten die zijn opgehangen aan het plafond via een montage overhangende planten planken permanent aan de muur opknoping manden aangebracht.

De plantenpotten of kleine bloembakken zijn perfect voor opknoping planten waarvan de scheuten groeien zowel omhoog als omlaag en te groeien met de juiste zorg om weelderige kleine struiken. de Opknoping en opknoping planten omvatten, bijvoorbeeld: Opknoping Fuchsia (Fuchsia), schaamhaar Bloemen (Aeschynanthus), groene lelie (Chlorophytum comosum) Efeutute (aureum Epipremnum, Epipremnum pinnatum), dwerg peper (Peperomia) Baumfreund (Philodendron) straalt sense bloem (Aeschynanthus radicans) en Nephrolepis (Nephrolepis) en klimop species (Hedera).

bouwen Hängeampel

Opknoping kruiden verkeerslicht houtenDe hanging basket kan bestaan ​​uit twee of drie elementen en worden uitgerust met eventuele bloemen en kruiden.

De hangende mand bestaat uit drie houten frames die met elkaar zijn verbonden door haken en schroefogen. De informatie in de lijst van materialen die betrekking hebben op een van deze drie frames. Op deze manier kunt u de grootte van Hängeampel afzonderlijk aanpassen. Drie elementen vermenigvuldig de gegevens met 3 waarin twee beelden zij slechts verdubbeld.

Lijst van materialen (één frame)

 • Latten, ruw gesneden, 24 x 48 mm:

                    2 x lengte: 468 mm (1)
                    2 x lengte: 468 mm (2)
                    2 x lengte: 420 mm (3)
                    2 x lengte: 169 mm (4)

 • 2 x schroefhaken, verzinkt, 40 mm
 • Haak en eventueel pluggen plafondmontage
 • 2 x gelaste ketting, A3 / 3, gelieve apart invoeren length
 • 8 x Phillips schroeven 4 x 70 mm
 • 12 x Phillips schroeven 4 x 50 mm
 • 2op1 gekleurde verf, 325 ml

gereedschapslijst

 • potlood
 • heerser
 • Accuschroevendraaier
 • zinklood
 • 5 mm Holzbohrer
 • borstel
 • 180er- en 220-grit schuurpapier

belangrijk: Vergeet niet om altijd een pre-boor de houten delen, die eerst worden geschroefd. Bovendien moeten alle schroeven volledig ondergedompeld in het hout om een ​​glad oppervlak te verkrijgen.

Knutseltips

Kleipotten passen in de hanging basket met een diameter van 13 cm. Degenen die willen dat het verkeer te bouwen voor meer of minder planten, ongeveer 13,8 cm per pot berekend toegevoegd aan de bar van 1 en 3 of trekt het uit. Als grotere potten erin worden gezet, moet u de lengte van de panlatten dienovereenkomstig aan te passen.

Blauwdruk voor een kruiden- en opknoping mand

 1. Aan het begin knip je de panlatten op de juiste lengte.
 2. Dan breek je alle randen en verwijder grove fragmenten met 180-grit schuurpapier.
 3. Voor de grote, buitenframe schroef de delen 1 en 2 met acht schroeven 70. - Vergeet niet voor te boren.
 4. Vervolgens schroef je strippen 3 en 4 met acht 50-schroeven voor de kleinschaligheid van de hanging basket. Nogmaals, het eerste stuk hout moet worden voorgeboord.
 5. Breng vervolgens met een borstel een primer en laten drogen.
 6. Na drogen van het oppervlak met 220-grit schuurpapier is geslepen voor chips en stof worden verwijderd maar ook de hangende mand schilderen.
 7. Zodra de verf droog is, schroef de twee frames 50 met vier schroeven.
 8. Schakel de bovenzijde van het element 1, 2 en 3, een schroef oog en een haak onderaan 1 en 2.
 9. Bevestig ten slotte het bovenste item aan een ketting en zet de andere frames op de haak-en-eye verbindingen tussen hen. Dan kunt u planten bloemen, kruiden of groenten in klei potten en zet het in de hanging basket.

Stap 1: schroefSchroef eerst de twee frames.Stap 2: Schroef haakDaarna schroef de haak en kruiden of opknoping mand hangen.

andere varianten

De kruiden verkeerslicht kan worden aangepast aan uw voorkeuren, zodat je kunt vullen met een enkele pot of zelfs een kleine tuin met vijf kleipotten. Hiertoe zet de afzonderlijke elementen naast elkaar. Bedenk echter, dat de gevulde bloempotten en plantenbakken zijn zwaar met het tijdstip waarop de planten groeien en ontwikkelen van een rijke gebladerte. Daarom, altijd aandacht besteden aan een stabiele verankering plafond, die is ontworpen voor het gewicht.

bouwen zelf opknoping mand

Met dank aan toom

Koop opknoping mand Amazon

bouwen planten verkeerslicht metaal

bouwen planten verkeerslicht metaalPlant lichten gemaakt van metaal met klein fruit en siergewassen.

Grotere bloemen of kruiden lichten om zo meer stabiliteit wanneer ze aan de muur worden gemonteerd. In deze plant lichten klein fruit planten, kruiden of een sier- en opknoping manden kunnen worden ondergebracht. Elke reeks heeft een rek voor twee plantenbakken. Het bovenste blad decoratief metalen platen.

In dit ambitieuze project, kan kennis van metaalbewerking en lassen van aluminium gunstig, maar je het opnieuw zonder eerdere ervaring met behulp van de volgende instructies.

gereedschap

 • Compact zag Dremel® DSM20 met toebehoren:
  Bevel opzet DSM840 metalen snijschijf DSM510
 • Dremel® 3000 met toebehoren:
  Roestvast stalen borstel 530, EZ SpeedClic opspandoorn SC402 EZ SpeedClic metaal snijwiel
 • Dremel® VersaFlame

materialen

 • Lasdraad aluminium
 • Roestvrij staal lasdraad
 • Aluminium staven 14, afmetingen: 1 m x 6 mm
 • Aluminiumplaat, dikte: 1 mm
 • 4 metalen klemmen
 • 6 bloempotten
 • veiligheidsbril
 • Liniaal of meetlint
 • afplakband

De bouw instructies voor een verkeerslicht installaties

Voor een individuele stoplicht, is het raadzaam om een ​​tekening te maken, wordt het metalen frame gebouwd op de presentatie. Dit model heeft ongeveer een Breedte van 51,4 cm en Hoogte van 137 cm. Eerst knip je met de compacte zaag en het snijden van metaal schijf zes aluminium staven met een lengte van 50 cm.

In de volgende stap, de aanplant ringen aangemaakt. Hiervoor worden de staven eerste aangescherpt schroefklemmen op de werkbank en gereinigd met een staalborstel. zet ze dan in ringen met een diameter van 16,5 cm. - De ringen zijn niet op dit moment gesloten. Onmiddellijk na het verwarmen staafeinden met Dremel® VersaFlame en houdt aluminium lasdraad deze sites zodat deze past bij de staafeinden. Vervolgens zal de geoxideerde laag tussen het aluminium lasdraad en de staafeinden worden gebroken met de roestvast stalen lasdraad, zodat een stevige verbinding tussen het aluminium lasdraad en de staafeinden kan worden geproduceerd in de volgende laspassage. Verwarm de staafeinden met Dremel® VersaFlame en las met de roestvrijstalen draad in een ring.

Daarna worden de Structuur van het verkeerslicht planten gebouwd. Voor de linker, verticale rij kan een van de een meter lange aluminium staven en lassen van de bodemring om de bak op een hoogte van 6,5 cm op stevig. De tweede bevindt zich op een hoogte van 50 cm en de bovenste ring 93,5 cm. Daarna herhaalt u de stap naar de juiste planten rij van opknoping mand. De derde staaf wordt zich later tussen de twee rijen planten.

bend metalen ringenbend metalen ringen voor bloempotten en lassen.las installaties gestelDe longitudinale steunbalk aan de ringlas planten.

voor de horizontale schoren drie staven gesneden tot een lengte van 50 cm - markeren de plaatsen waar zij kruisen met de verticale staven: 12.5 cm, 25 cm en 37,5 cm. Als extra hulpmiddel, verdient het aanbeveling ook de posities van de zich verticaal uitstrekkende staven geven: 0 cm, 44 cm en 87,5 cm. Daarna worden de stangen etiketten aan elkaar gelast.

Nu na de Kader van de stand: Hiervoor neemt twee aluminium staven, die zijn gelast aan de uiteinden van de horizontale balken en vormen de verticale buitenframe van het verkeerslicht planten. Het vel omslag van een 1 m lange aluminium staaf en lassen zijn uiteinden weer tot de uiteinden van de buitenste longitudinale stutten.

Om de bouw bovenste langsprofielen knippen van een staaf met een lengte van 36,5 cm en las in het midden vast aan de verticale staander. Vervolgens worden twee longitudinale stutten voor de linker- en rechterzijde met een lengte van 32,5 cm tot 1 m lengte wijnstokken gelast.

Tip: Opslaan zelf een gedeelte van het laswerk en in plaats van de drie binnenste longitudinale stutten een aluminium staaf met een lengte van 136,5 cm en twee in 132,5 cm lang.

Zodat de bloempotten in de fabriek lampen hebben een stevige greep, te stabiliseren met twee steunbalken per ring, één aan de linker en rechterkant met een lengte van 11 cm.

Ten slotte is de hanging basket met een testament laat Ranke ingericht. Hiertoe zijn vier vellen geregistreerd op een aluminiumplaat en de Dremel® 3000, stuurde de EZ SpeedClic doorn en de EZ SpeedClic metaal snijwiel. Voor het Ranke stuurde de balk 80 cm en vormen de hart-op-één V - de twee uiteinden, om te zetten in een boog. Lassen in het bovenste derde deel van de vaste planten stoplicht en voeg er de metaalplaten.

De afgewerkte opknoping mand kan worden gemonteerd beugels of haken aan de muur. Degenen die willen en hebben de juiste vaardigheden, kan worden geschilderd in elke gewenste kleur.

Monteer opknoping mandZe bouwen de resterende geraamte van de hangende mand twee staven aan de buitenzijde, een middelste langsbalk en een boog.knipvel metaalornamentengesneden kleine metaalplaten.

Footage hoffelijkheid van Dremel®.

Koop kruiden verkeerslicht bij Amazon

maken macrame hanging basket zelf

maken macrame hanging basket zelfOpknoping mand in macrame stijl met eenvoudige knooppunten.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.deMaterialen voor macrame hanging basketeen geknoopte opknoping mand je hoeft alleen maar bands, een pot, een plant en een schaar.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.de

U kunt samen twee touwen te binden? Dan bent u klaar voor de snelste hanging basket van de wereld in macrame stijl! Herinnert u zich de ingewikkeld geknoopt macrame hangende manden van de jaren zeventig? De oorspronkelijk uit het Oosten knooptechniek die tijd was niet een integraal onderdeel van de Duitse woonkamers. Nauwelijks een huishouden waar u ten minste één hanging basket gewonden niet konden vinden en geknoopt sisal touw of macrame uil. Nu terug macramé - maar geherinterpreteerd!

Met een touw uit een ijzerhandel en smerig 13 knopen zet je kamerplanten in de schijnwerpers. En omdat dit zou kunnen DIY is snelste je ooit hebt gedaan, is het niet bepaald blijven op een enigen.

materialen:

 • Cord (kleurrijke plastic touwen zijn bij de bouwmarkt)
 • schaar
 • Metalen ring, gordijn ring of armband
 • bloempot

De klassieke macrame techniek bestaat eigenlijk uit twee knooppunten basistypen: de "Half knooppunt" en "Half-slag". Voor onze moderne hanging basket maakten we geen klassieke macrame knopen, maar de touwen eenmaal altijd gegroepeerd in paren en ze geknoopt samen met de hulp van een eenvoudige knooppunt.

cut strips

Eerst worden de kabels tot een lengte gebracht. Ik heb gebruikt voor de kleine hanging basket vier snoeren met twee voeten in de lengte.

stevige knoop aan op de ring

vatten dan de koorden in een bundel en trek met een lus door de metalen ring, dat het totaal acht einden op een hoogte.

Tip: Vanaf deze stap, de ring hangen beste op een deurknop, die maakt het gemakkelijk om de touwen knopen.

cut stripsAlle banden moeten dezelfde lengte hebben.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.devaste knoop strips op de ringBevestig de bandjes met een vast knooppunt op de ring of montage.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.de

Het eerste knooppunt

tie lintenknopen elk twee banden samen.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.de

Ik heb nu geknoopt op een afstand van ongeveer 30 cm van de ring twee naburige koorden aan twee paar. vormen Gewoon beide koorden samen om een ​​lus en knoop te vormen, zodat een totaal van vier knooppunten ontstaan ​​op een hoogte (zelfs als je kunt zien op de foto slechts drie ...).

Tip: Met kralen of verschillende grootte houten kralen die zijn gespannen tussen de knooppunten worden verkregen mooie effecten.

Vind inspirerende voorbeelden voor in de woonkamer design - op Houzz!

knooppunt netwerk voor de bloempot

Met de tweede rij knooppunt ongeveer 10 cm diep, begint de hangende mand langzaam vorm te krijgen. Hiertoe scheiden de paren onder de eerste rij knopen en de knoop weer afzonderlijk de respectieve naburige draad van het andere paar.

Afhankelijk van hoeveel afstand die je hebt gehouden tussen de rijen knopen, variëren van twee of drie rijen knopen uit een bloempot. Zet basis van de pot proces tussen de knooppunten en laat nodes zijn meer nodig is, zodat het een stevige greep op het net vindt. Blijven innemen maar zeker de koorden aan de onderkant samen, anders wordt de pot schuift door gewoon naar beneden.

Degree nodes onder de pot

Met dezelfde verticale afstand die u al tussen de rijen knopen hebben verlaten, je hebt nu houdt alle kabels in een bundel en bind het. Nu is de pot houdt!

Vind meer grote DIY ideeën en instructies - op Houzz!

maken macrame netwerkControleer tijdens het knooppunt boven de bloempot heeft een stevige greep.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.deOpknoping hanging basket in macrame stijlOpknoping hanging basket in macrame stijl.
© Catherine Hug Berlijn / houzz.de
Logo van houzz.de

De instructies voor de hanging basket in macrame stijl werd ter beschikking gesteld door Houzz beschikbaar voor ons.

Video instructie voor macrame hanging basket

Hoe werkt een gedraaide macrame knopen?

Hoe maak je knopen een rechte macrame knopen?

Ideeën voor planten en opknoping manden