Bromelia potplanten

onderhouden van de tropische kamerplant goed en vermenigvuldigen

Bromelia met rode bloemen

De zuidelijke bromelia's zijn zeer populair sier planten die goed groeien, zowel in bloem en binnenshuis. Experts schatten dat er verschillende soorten van bromelia wereld tot 3000 - en het is verre van alle exemplaren bekend. Wist u bijvoorbeeld dat de ananas plant is een van de bromelia's? We bieden populaire bromelia's plaatsen en hun specifieke kenmerken op deze pagina.

Het geldt ook voor de exotische schoonheid op een gerichte zorg - te respecteren, om een ​​gezonde plantengroei te bevorderen - met name in irrigatie. Dus neem bromelia het water is niet zoals gebruikelijk op de wortels, maar over de zogenaamde reservoirs van bladeren op.

Lees verder om feiten over bromelia's, en voor gecoördineerde zorg te leren voor het jaar van de gezondheid van planten.

Inhoud over bromelia

  • Verscheidenheid en diversiteit van bromelia
  • drenken bromelia goed en onderhouden
  • vermenigvuldigen bromelia
  • bevorderen bromelia's bloeien
  • Groen en grijs Tillandsia als kamerplant
  • handhaven Guzmania
  • Vrisea - het vlammende zwaard
  • Aechmea bromelia - Behoud de lans Rosette

Verscheidenheid en diversiteit van bromelia

De bromelia (Bromeliaceae) een plantenfamilie die 62 soorten met meer dan 3.000 soorten omvat. De bekendste vertegenwoordigers zijn de vruchten van de ananas, dat is de reden waarom men spreekt in de volksmond van bromelia's in verband met bromelia's. Vele variëteiten van Bromelia's zijn populair sierplanten die gedijen met aangepaste zorg in zowel de outdoor en indoor gebruik.

De bloemen van bromelia's presenteert zich in talloze kleuren en vormen. Sommige planten hebben het alleen door middel van een grote bloem, terwijl andere exemplaren te vormen meer bloemen. onze tipKies een kleurrijke kuipplanten verschillende bromelia's plaatsen.

De meeste soorten van bromelia bevinden zich in tropische regenwouden. Dit is waar de planten leven hoog in de bomen, wat resulteert in een aantal eigenaardige gewoonten kan worden afgeleid dat van invloed op de gerichte zorg.

drenken bromelia goed en onderhouden

potplantBromelia's zijn beschikbaar als potplanten in de handel.

Kies een mix van orchideeën en gewone potgrond als een plant substraat aan de natuurlijke groei van planten mogelijk te bevorderen en te voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Het gebied moet helder en warm, zoals een vensterbank in de westelijke of oostelijke richting. In de zomer kan de bromelia's ook tijdelijk in de tuin of op het balkon.

Over het algemeen getolereerd bromelia ontkalkt regenwater beter dan kraanwater. De ondergrond mag nooit helemaal uitdrogen en wordt regelmatig bewaterd. Tegelijkertijd trechter bromelia bovendien worden besproeid van bovenaf, wordt het water dus toegevoerd aan de trechter of het mes assen en niet op de grond geplaatst.

Deze casting methode is vooral te maken met de oorspronkelijke looptijd van de planten bij elkaar: groeien bromelia epiphytic, dat wil zeggen, ze zitten op andere planten - de wortels worden hier gebruikt in de eerste plaats om het onderhoud en niet de exclusieve wateropname. Het is belangrijk dat het centrum van de stortbak van de plant, is permanent gevuld met water. Dit wordt veranderd op een wekelijkse basis ter voorkoming van plantenziekten. Tijdens de zomer dagelijks moet worden besproeid, is de watertoevoer in de winter gereduceerd.

wenk: Bromelia's zijn bij uitstek geschikt als sierplant in de badkamer als ze zijn goed verdragen temperatuurschommelingen en een hoge luchtvochtigheid.

vermenigvuldigen bromelia

bromeliaUitgestrekte groeiende bromelia's zijn geschikt voor het grote balkon, entree of op het terras.

Bromelia's zijn veeleisend planten die niet hoeven te worden verpot, omdat ze nauwelijks vormen wortels. In het algemeen is de kluit met kamerplanten, echter, moet worden klein gehouden. de plant groeit op het balkon in een voldoende grote bak, kan het ook zeer uitgebreid zijn.

wenk: Vooral decoratieve functie bromelia op boom boards of takken. Op deze manier kunt laten exotische planten een natuurlijke habitat.

Na bloeifase oude vel trechter afsterven en vormen nieuwe zijscheuten, de experts noemen het Kindel in bromelia's. Deze kleine plant groeit op de moederplant en wordt gebruikt voor de vegetatieve vermeerdering. Als alternatief kan bromelia's groeien buiten ook verspreiding van zaden te overwinnen.

Scheid de Kindel van de oude sier bloem en plant de nieuwe vestigingen in verse, behandelde substraat. Na enige tijd zal de plant groeien en vormen een mooi gevormde, kleur-rijke bloei.

bevorderen bromelia's bloeien

Sommige bromelia soorten bloeien pas na vele jaren staan, zoals sommigen Tillandsia: Op een mooi gevormde bloei tien jaar moet men soms wachten! Om het tempo van de algemene bloei, experts raden aan om de volwassen bromelia 's nachts met twee appels in een plastic zak - dan opdagen na slechts zes weken, de eerste bloemen.

Groen en grijs Tillandsia als kamerplant

boomOorspronkelijk groeiende epifytische bromelia's, wat betekent dat schrijlings planten. Daarom wordt bevloeid door de schoep assen, die een trechter vormen.

De Tillandsien is een geslacht van meer dan 550 soorten, waardoor de vorming van de meest uiteenlopende planten familie Bromeliaceae. Ook Tillandsia leven epiphytic, dus op andere planten. Hoofdzakelijk, deze zijn door hoge bomen en cactussen. Daarnaast zijn er een aantal soorten die lithofytische leven - wat betekent dat ze groeien op stenen en rotsen. De wortels worden gebruikt als een kleefstof orgaan en niet de inname van water.

Bij aankoop van een Tillandsie etikettering "Van cultuur - niet uit wilde bestanden", Veel soorten zijn verdwenen uit het wild, maar de uitvoer uit het land van herkomst is illegaal. In planten, slaat de gecultiveerde exoten worden vaak aangeboden op boomroosters, waardoor ze een unieke look geeft.

Als u een aanvraag voor een grijs Tillandsie hebben besloten, moet u de plant te plaatsen in een lichte, warme plek, zoals het lichte vensterbank. Bovendien moet de sierplant regelmatig worden besproeid met zacht water (optimaal regenwater), omdat kleine Saugschuppen zorgen voor inname van water uit de omgevingslucht. Deze cellen kunnen wit blad tijdens droogte of hitte verschijnen, vocht bij de chlorofyl schijnt door. Zorg ervoor dat wanneer grijze Tillandsia daarom altijd bij een hoge luchtvochtigheid.

In tegenstelling tot de grijze exemplaren groen Tillandsia schaduw-liefhebbende planten, voornamelijk terrestrische, zodat de grond te gedijen. Hier vindt u tal van schaduw en een koele, vochtige klimaat dat ze nodig hebben voor een gezonde groei te vinden. Omdat deze planten aanzienlijk minder Saugschuppen op de bladeren, zult u zoals gebruikelijk afgezwakt over het blad trechter.

handhaven Guzmania

GuzmaniaGuzmania hybride vorm helder schutbladeren en bloeiwijzen. Bloom is de tijd in de late winter.

De Guzmania is een geslacht binnen de familie van bromelia's. Tot nu toe zijn meer dan 200 soorten zijn reeds bekend, die worden gepresenteerd in verschillende bloem kleuren en vormen. Deze kruidachtige planten groeien voornamelijk epifytische en vormen met hun overlappende gebladerte een trechter waarin ze water op te vangen. Terwijl sommige Guzmania species gestreepte bladeren te ontwikkelen, zijn andere soorten gekweekt vanwege hun kleurrijke bloeiwijzen - zo veel hybriden en nieuwe rassen zijn al naar voren gekomen.

De ideale locatie van de Guzmania is een heldere venster zonder direct zonlicht. Met een gebrek aan licht de plant niet bloemen te vormen, terwijl de sterke ultraviolette straling brandwonden kan veroorzaken. Giet de Guzmania met zacht, dwz kalkarm (regen) water op de rozet. Als het water niet hierin ingelast dient u regelmatig giet het overtollige water en plaats om te voorkomen vervuiling. Daarnaast wordt de plant besproeid met water om de hoge vochtigheid na te bootsen.

Aangezien epifytische planten nauwelijks wortels vormen, een kleine plant pot met een diameter van 10-13 cm voldoende. Als u wilt bloei fase te bevorderen, kunt u tweewekelijks zwakke meststof rijk over de trechter - de Aarde is niet bevrucht.

Naast de Bromelie de Guzmania voortgeplant door side sport (Kindel) die geleidelijk gevormd op de moederplant. In het voorjaar, na de moederplant is overleden, koppel de jonge boompjes en plant ze idealiter in een mengsel van teelaarde, zand en veenmos. Bescherm de jonge planten in de eerste drie maanden van direct zonlicht.

Vrisea - het vlammende zwaard

Vlammende ZwaardVrieseablüten zijn zwaard-vormig en vaak oranje - ze zijn dus "Vlammende Zwaard" genoemd.

Een andere plant soort, die behoort tot de familie van de Bromeliaceae is de Vriesea. De bekendste van de meer dan 300 soorten Vriesea splendens, die ook graag dan Vlammende Zwaard wordt genoemd. Deze bijnaam is te wijten aan de oranje-rood naar geel bloem brand die verticaal groeit van het groene gebladerte bladeren. Echter, andere soorten groeien rond of diversificatie van hun bloemen op een fontein vorm. Zoals bijna alle bromelia de Vrisea bloeit pas na enkele jaren staan. Bovendien kan de bloei optreden in verschillende seizoenen, als gevolg van specifieke rassen.

Het verzorgen van de epifytische Vrisea zoals de bovenstaande aanwijzingen: Het water wordt door de hopper gevoerd en regelmatig vervangen te voorkomen rotten. Daarnaast is de sierbloem schat een hoge luchtvochtigheid - spuit de bladeren met zachte water en maken de plant idealiter op een heldere venster met veel zonlicht in de badkamer. Midden in de zomer, moet u hen te beschermen tegen de brandende middagzon, de Vriesea.

Net als andere bromelia soorten vormt de Vriesea Kindel dat u de verbinding verbreekt na de bloei in het voorjaar van de moederplant en kalkvrij bodem als een mengsel van bladgrond en turf, flora. Enkele uitzonderingen vormen geen zijscheuten - dan vermenigvuldigen met zaad.

Aechmea bromelia - Behoud de lans Rosette

AechmeaDe bloem van Aechmea is langwerpig en meestal gekleurde roze paars.

De Aechmea behoren tot de planten familie Bromeliaceae en vormen taps toelopende bloemen waarvan de naam kan worden afgeleid: Het Griekse woord aechme middelen speerpunt - wordt daarom vaak eenvoudig uit spreekt Lanz bromelia.

De meest bekende lid van deze soort is de Aechmea fasciata (Aechmea fasciata). Dit vooral populair Trichterbromelie is een groenblijvende plant waarvan de bladeren kunnen tot 50 cm lang zijn. Daarnaast is de kamerplant is zeer robuust, zelfs droge lucht in de ruimte schaden haar nauwelijks. Na de bloei de moederplant sterft terwijl zijscheuten (Kindel) vorm die kan worden verpot zoals scheuten in het voorjaar. De gekozen ondergrond moet vrij zijn van kalk.

De Aechmea is gematigd gegoten, moet aanhoudende droogte bal worden vermeden. Vooral water door het vleugelas - het hart van de plant moet permanent gevuld met water. Om vervuiling te voorkomen, wordt het water regelmatig vervangen. Met weinig of geen kalk regenwater voor een optimale gezondheid van planten.

Exotische Aechmea nodig heeft zoals alle soorten van bromelia hoge luchtvochtigheid. Bespuiten bij hoge temperaturen regelmatig regenwater en zelfs ook in een container gevuld met keien en water coasters. Voor een veilige status zware klei potten voorzien van een diameter van ongeveer 10-13 cm, omdat de Aechmea gevoelig voor kant-zware groei. Indien nodig kunnen deze sierplanten worden getransplanteerd van maart tot juli, om de dode moeder plant van de jonge Kindeln scheiden.

Koop bromelia's op Amazon