Bromeliads som potteplanter

opretholde den tropiske stueplante ordentligt og formere

Bromeliads med røde blomster

De sydlige bromeliads er meget populære prydplanter, der vokser godt både i blomst og indendørs. Eksperter anslår, at der findes forskellige typer af bromeliads verden op til 3000 - og det er langt fra at være alle kopier kendte. Vidste du for eksempel, at ananas plante er en af ​​bromeliads? Vi leverer populære bromeliads steder og deres særlige karakteristika på denne side.

Det gælder også for den eksotiske skønhed på en målrettet pleje - at respektere, at fremme en sund plantevækst - især i kunstvanding. Så tag bromeliads vandet ikke er som sædvanlig på rødderne, men om de såkaldte cisterner af blade på.

Læs videre for at lære fakta om bromeliads, og for en samordnet pleje for mange års plantesundhed.

Indhold om bromeliads

  • Variation og mangfoldighed af bromeliads
  • vanding bromeliads korrekt og vedligeholde
  • formere bromeliads
  • fremme bromeliads blomstre
  • Grøn og grå Tillandsia som stueplante
  • vedligeholde Guzmania
  • Vrisea - den flammende sværd
  • Aechmea bromeliad - Opretholde lansen Rosette

Variation og mangfoldighed af bromeliads

De bromeliads (Bromeliaceae) danner en plante familie, som omfatter 62 arter med mere end 3.000 arter. De mest kendte repræsentanter er frugterne af ananas, hvilket er grunden til man taler i daglig tale af bromeliads i forbindelse med bromeliads. Mange sorter af bromeliads er populære prydplanter, der trives med tilpasset omhu i både udendørs og indendørs brug.

De opblomstringer af bromeliads præsenterer sig selv i utallige farver og former. Nogle planter har det kun gennem en stor blomst, mens andre prøver at danne flere blomster. vores tipVælg en farverig container planter forskellige bromeliads steder.

De fleste arter af bromeliad er placeret i tropiske regnskove. Det er her, planterne lever højt oppe i træerne, hvilket resulterer i nogle ejendommelige vaner kan udledes, at påvirke målrettet pleje.

vanding bromeliads korrekt og vedligeholde

potteplanteBromeliads er tilgængelige som potteplanter kommercielt.

Vælg en blanding af orkideer og almindelig pottemuld som en plante substrat til at fremme den naturlige vækst af planter som muligt og give alle de nødvendige næringsstoffer. Området skal være lyse og varme, såsom en vindueskarm i det vestlige eller østlige orientering. Om sommeren kan bromeliads også flytte midlertidigt ind i haven eller på altanen.

Generelt tolereres bromeliads afkalkes regnvand bedre end vand fra hanen. Underlaget bør aldrig tørre helt ud og vandes regelmæssigt. Samtidig hopper bromeliads yderligere være vandes ovenfra, vandet således føres ind i tragten eller til vingeakserne og ikke placeret på jorden.

Denne støbning metode er primært relateret til den oprindelige liv i planterne sammen: vokse bromeliads epifytiske, det vil sige, de sidder på andre planter - rødderne bruges her primært til vedligeholdelse og ikke den eksklusive vandoptagelse. Det er vigtigt, at centrum af cisternen af ​​anlægget, permanent fyldt med vand. Dette er ændret på en ugentlig basis for at forebygge plantesygdomme. Under skal vandes dagligt om sommeren, er vandforsyningen om vinteren reduceres.

antydning: Bromeliads er ideelt egnede som prydplante i badeværelset, som de er veltolererede temperatursvingninger og høj luftfugtighed.

formere bromeliads

bromeliadEkspansiv voksende bromeliads er velegnede til den store balkon, indgangspartiet eller terrassen.

Bromeliads er fordringsløs planter, der ikke behøver at blive repotted fordi de næppe danner rødder. Generelt rodklumpen med potteplanter imidlertid bør holdes lille. planten vokser på balkonen i en tilstrækkelig stor spand, kan det også være meget ekspansiv.

antydning: Især dekorativt er bromeliads på træ brædder eller filialer. Denne måde du tillader eksotiske planter et naturligt levested.

Efter blomstring udfase gamle ark tragt dø ud og danne nye sideskud, eksperterne kalder det Kindel i bromeliads. Denne lille plante vokser på moderplanten og bruges til vegetativ formering. Alternativt kan bromeliads vokse udendørs også overvinde spredte frø.

Adskil Kindel fra den gamle ornamental blomst og plante de nye filialer i friske, behandlede underlag. Efter nogen tid, vil planten vokse og danne en velskabt, farve-rige flor.

fremme bromeliads blomstre

Nogle bromeliads arter blomstrer først efter mange år stå, da nogle Tillandsia: På en velskabt flor ti år må man nogle gange vente! For at fremskynde den overordnede blomstring, eksperter anbefaler at sætte den voksne bromeliad natten over med to æbler i en plasticpose - så dukke op efter blot seks uger, de første blomster.

Grøn og grå Tillandsia som stueplante

træOprindeligt voksende epifytiske bromeliads, hvilket betyder overskrævs planter. derfor overrisles gennem vingeakserne, som danner en tragt.

Den Tillandsien er en slægt af over 550 arter, således at der dannes den mest forskelligartede plante familie Bromeliaceae. Også Tillandsia lever epifytiske, så på andre planter. Hovedsageligt, disse er af høje træer og kaktus. Derudover er der nogle arter, der lever lithophytic - hvilket betyder, at de vokser på sten og klipper. Dens rødder bruges som klæbemiddel organ og ikke vandindtaget.

Når du køber en Tillandsie til mærkning "Fra kultur - ikke fra vilde bestande", Mange arter er forsvundet i naturen, selv om eksporten fra hjemlandene er ulovligt. I planter, gemmer de dyrkede eksotiske tilbydes ofte på træ riste, hvilket giver dem et unikt look.

Hvis du søger et grå Tillandsie har besluttet, bør du placere fabrikken i et lyst, varmt sted, såsom den lyse vindueskarmen. Desuden skal den prydplante sprøjtes regelmæssigt med blødt vand (optimalt regnvand), fordi lille Saugschuppen sikre vandindtaget fra den omgivende luft. Disse celler kan forekomme hvide blade under tørke eller varme, fugt ved klorofyl skinner igennem. Sørg for, når grå Tillandsia derfor altid på en høj luftfugtighed.

I modsætning til grå kopier er grøn Tillandsia skygge-elskende planter, overvejende terrestriske, så jorden for at trives. Her finder du masser af skygge og et køligt, fugtigt klima, som de har brug for en sund vækst. Fordi disse planter har betydeligt mindre Saugschuppen på bladene, vil du som sædvanlig vandes over arket tragt.

vedligeholde Guzmania

GuzmaniaGuzmania hybridform lyse dækblade og blomsterstande. Bloom tid er i slutningen af ​​vinteren.

Den Guzmania er en slægt inden for familien af ​​bromeliads. Indtil videre over 200 arter er allerede kendt, som er præsenteret i forskellige blomster farver og former. Disse urteagtige planter vokser overvejende epifytiske og form, med deres overlappende blade efterlader en tragt, i hvilken de indsamler vand. Mens nogle Guzmania arter udvikler stribede blade, er andre arter dyrkes på grund af deres farverige blomsterstande - så mange hybrider og nye sorter er allerede dukket op.

Den ideelle placering af Guzmania er et lyst vindue uden direkte sollys. Med manglende lys planten ikke danner blomster, mens stærkt ultraviolet stråling kan forårsage forbrændinger. Hæld Guzmania med bløde, dvs. lavt kalk (regn) vand på rosetten. Hvis vandet ikke er inkorporeret heri, bør du hæld overskydende vand regelmæssigt og udskifte for at undgå tilsmudsning. Desuden er anlægget sprøjtes med vand for at efterligne den høje luftfugtighed.

Eftersom epifytiske planter næppe danner rødder, en lille urtepotte med en diameter på 10-13 cm er tilstrækkelig. Hvis du ønsker at fremme flor fase, du kan hver anden uge svag gødning rig over tragten - Jorden er ikke befrugtet.

Samt Bromelie den Guzmania opformeret gennem side trin (Kindel), der gradvist dannes på moderplanten. I foråret, efter moderplanten er død, afbryde træer og planter dem ideelt i en blanding af bladmuld, sand og tørv. Beskyt de unge planter i de første tre måneder af direkte sollys.

Vrisea - den flammende sværd

BLINKENDE SWORDVrieseablüten er sværd-formet og ofte orange - de er derfor "BLINKENDE SWORD" kaldes.

En anden plante art, som hører til familien af ​​Bromeliaceae er Vriesea. Den bedst kendte af de mere end 300 arter Vriesea splendens, der også kan lide at end BLINKENDE SWORD kaldes. Denne kaldenavn skyldes den orange-rød til gul ild blomst, der vokser lodret fra de grønne blade blade. Men andre arter vokser omkring eller sprede deres blomster på til et springvand form. Ligesom næsten alle bromeliads de Vrisea blomstrer først efter flere år stå. Desuden kan der forekomme de blomstrer på forskellige årstider, grundet specifikke racer.

At tage sig af den epifytiske Vrisea ligesom ovenstående anvisninger: Vandet føres gennem tragten og udskiftes regelmæssigt for at forhindre forrådnelse. Hertil kommer, at ornamental blomst anslår en høj luftfugtighed - sprøjte bladene med blødt vand og gøre anlægget ideelt på en lys vindue med masser af sollys i badeværelset. I midsommer, bør du beskytte dem mod den brændende middagssol, den Vriesea.

Ligesom andre bromeliads arter danner Vriesea Kindel at afbryde efter blomstring i foråret fra moderplanten og kalk-fri jord som en blanding af bladmuld og tørv, flora. Nogle undtagelser ikke danner sideskud - derefter gange med frø.

Aechmea bromeliad - Opretholde lansen Rosette

AechmeaBlomsten af ​​Aechmea er langstrakt og normalt farvet lyserød lilla.

Den Aechmea tilhører planten familien Bromeliaceae og danner koniske blomstrer hvoraf kan udledes sit navn: Det græske ord aechme betyder spydspids - derfor ofte taler simpelthen for Lanz bromeliads.

Den mest velkendte af denne slægt er Aechmea fasciata (Aechmea fasciata). Denne særlig populær Trichterbromelie er en stedsegrøn plante, hvis blade kan blive op til 50 cm lang. Hertil kommer, at stueplante er yderst robust, selv tør luft i rummet skade hende næppe. Efter blomstring moderen plante dør mens sideskud (Kindel) form, der kan repotted som skyder i foråret. Den valgte substrat bør være fri for kalk.

Den Aechmea hældes moderat, bør undgås vedvarende tørhed bold. Hovedsageligt vand ledes gennem bladet akse - midten af ​​anlægget skal være permanent fyldt med vand. For at forhindre begroning, vandet ændres regelmæssigt. Brug lidt eller ingen kalk regnvand til optimal plantesundhed.

Eksotiske Aechmea brug ligesom alle former for bromeliads høj luftfugtighed. Spray anlægget ved høje temperaturer regelmæssigt med regnvand og sætte det også i en container fyldt med småsten og vand coastere. For sikker stående tunge lerpotter give med en diameter på ca. 10-13 cm, fordi Aechmea tilbøjelige til side-tung vækst. Hvis det er nødvendigt, kan disse prydplanter transplanteres fra marts til juli for at adskille de døde moderplanten af ​​den unge Kindeln.

Køb bromeliads på Amazon