bryg øl selv

Instruktioner: Brygning øl for begyndere

bryg øl selv

Brygge øl derhjemme nyder i nogen tid igen stor popularitet i Tyskland. For start som en hobby bryggerier, er det tilrådeligt at købe en såkaldt startpakke. Alt dette er i det, du har brug for at brygge din første øl selv. Ud over de to plastik skovle til mæskning, gæring og raffinering samt en Läuterblech, jod, gæring og aftapning rør du også få en koordineret "Øl Mix" til, dvs. en færdigsamlet malt-fill (Pilsner malt, Wien malt etc.). Dette er for det første øl, herunder humle og tørgær. Så du bare formår at blive deres egen brygmester.

den Würzpfanne: stadig en vigtig komponent mangler. Dette er enten en 30-liters kasserolle eller en såkaldt (marmelade) Einkocher til mæskning og kogning af urten. I slutningen vi også brug for rene flasker.

Så bare drikke to kasser med swing top eller købe tømmes i drikken markedet. Brug ikke opvaskemiddel eller eddike renere, men rene alle flasker og tilhørende strap låse pænt med kogende vand.

Med det vigtigste i ølbrygning i hjemmet er hygiejnen. Derfor skal du altid muligt at holde alt det brugte udstyr og materialer så rene som muligt, og glem ikke at vaske dine hænder. Og en sidste ting: Medbring din tid, fordi at brygge øl selv tager tid. En Brautag tager mellem fire til otte timer. Vi er kede af at brygge to dage, fordi vi ingen såkaldt "urt køler" er tilgængelig.

Indhold: bryg øl selv

 • Bill af materialer (ingredienser og tilbehør)
 • 1. Brautag
 • Mashing (ca. 2 timer)
 • Raffinering og gennembobling (ca. 1 time)
 • Hop kogende (ca. 1,5 timer)
 • Hopfenseihen og filtre (ca. 0,5 til 1 time)
 • 2. Brautag
 • Fremstilling af gær (ca. 0,5 time)
 • Fermentering (7 dage)
 • Aftapning og sekundær fermentering (3 til 10 uger)
 • Juridiske forpligtelser for hobby bryggerier

Bill af materialer (ingredienser og tilbehør)

 • Einkocher (automatisk maskine) eller 30-liters kasserolle
 • Brau pagaj (lang madlavning skeen træ eller plast)
 • Startsæt omfatter to plastik spande af en 30 liter, en Läuterblech (MatMill), påfyldningsrør fermenteringsrør
 • En malt fyld til en øl (f.eks. Kölsch), incl. Humle (pellets) og (tør) gær plus tilhørende Beer Opskrift
 • Analog eller digital termometer (10 ° C til 100 ° C)
 • Stor klud ble / gaze klud, skal du koge 3 minutter!
 • "bryggerier jod"Dvs. 1% kaliumiodid (ofte inkluderet i startsæt, ellers får på ethvert apotek)
 • nedsænkning spole
 • 5-liters bægerglas til måling af kogende vand
 • To kasser med ren skyllet 0,5 liters ølflasker - (arrangere lukninger og placere fem minutter af kogende vand) med kogt swing top lukninger

købe øl brygning kit fra Amazon

1. Brautag

Mashing (ca. 2 timer)

bryg øl selvFor at brygge en masse materialer er nødvendige

Øl brygning selv: Her går vi! Mashing malten, så frigivelse af enzymer styrke fra de faste dele af sengen ved hjælp af varme og vand, finder sted over flere temperaturniveauer, som igen er ansvarlige for komplekse kemiske reaktioner. Men forenkle vi det hele til hjemmebrug.

vi varme vores brygning vand til ølbrygning (mængde afhængigt af opskriften) ved 57 ° C og tilsæt under konstant omrøring alle malt knust i vandet. Samtidig med at røre pænt, så alt er godt i kontakt med vand og intet brænder. Det er tilrådeligt at anvende en dyppekoger til opvarmning desuden, hvis ikke opvarmes med gas, fordi det er meget hurtigere. Vi varme op til 64 ° C. Har endelig nået denne temperatur: konto komfur, ikke varme, men dækker det, og "hvile" (Rest) kan. igen se også her i opskriften - 40 minutter skulle være nok.

Før vi varme i ca. 40 minutter mere, er iod test udført: En spiseskefuld af mash-vælling (fortrinsvis uden stykker) på en plade, til at vende dribler en eller to dråber iod. Skålen gryde og se, om det bliver blå eller mørk rød, fordi det ville være dårligt! Hvis ja, så igen i ca. 15 minutter ved 64 ° C hold (snap). Efter dette, jod testen igen udføre. Nu skal intet skifte farve. Den mask er nu "jodnormal"Dvs. nedbrydningen af ​​stivelse fra malten arbejdede.

Nu kan vi fortsætte med at varme op til 72 ° C. Selvfølgelig har vi stadig brug for at røre smuk. Igen: Hvis temperaturen straks opnået fra ovnen eller gryden fra pladen, dække den og lade den hvile i 20 minutter. Så vi fyre mask en sidste gang til 78 ° C høj (mens meget vigtigt: Aldrig gå over 80 ° C). Er denne temperatur er nået igen om ti minutter "hvile" forlade og forberede alt, for eksempel, rense materialer med kogende vand i de næste trin.

Raffinering og gennembobling (ca. 1 time)

bryg øl selvHane og slukker du gå

Vi hælder mask fra gryden i en af ​​plastikspand med den indsatte Läuterblech (kvasi vores kaffefilter) og zugedrehtem hane, så det er vores Sikar. Når mæsken er ude af gryden, vi opvarme "Støbning" (Brygning vandmængden se opskrift) i nu tomme pot til 78 ° C (brug en dyppekoger) på.

Vi giver nu vores anden ren plast spand under den fyldte Lautertun. Når vores reproduktion støbt (brygning vand) opvarmes næsten færdig i Würzpfanne, vi åbner hanen af ​​Läuterbottiches og lad væsken krydderier i bunden spand. I spanden, de faste bestanddele af mask forbliver: kornene (kager). Nu bruger vi vores "Støbning" og bringe disse via målebæger i små portioner (to til tre liter) i løbet af presseresterne "på"Dvs. vi cant det varme vand langsomt over det at rauszuwaschen alle styrke enzymer så godt som muligt, så få det maksimale ud af gæringsdygtigt ekstrakt. Dette kaldes bryggeren "sparging", Denne udstrømmende urt er naturligt tyndere og tyndere. Hvis de indeholder knap nok ekstrakt, drejer vi fra hanen hurtigt. Denne generation af os panorere fuld krydderi, vi cant tilbage ind i vores gryde og varme en.

Hop kogende (ca. 1,5 timer)

Vi heppe på vores Würzpfanne og prøv så hurtigt som muligt at opvarme hele vores krydderi genvundet til 100 ° C, der er at tilberede kuperet. Det er ikke let uden gas, hvilket er grunden til vi bruger varmelegemet ud. Når urten koger, du er på cirka 30 minutters tilberedningstid bitre humle til det (enten to tredjedele af de tilgængelige humle eller anvisninger øl kits note). Bemærk: Tilberedningstiden tæller ikke fra starten af ​​madlavning, men fra den første hopping. Madlavning er fra nu 60 minutter! cirka ti minutter før udgangen af ​​madlavning, giver vi til resten af ​​humlen - vores aromahumle (resten af ​​de tilgængelige humle eller yderligere aromahumle).

Hopfenseihen og filtre (ca. 0,5 til 1 time)

bryg øl selvomrøres kraftigt med brygning pagaj

Dernæst må vi fjerne den varme pause (opløste proteiner), mash rester og humle partikler fra urten, bl.a. at forlænge holdbarheden og for at præcisere øl. Dette gøres med den såkaldte hot tub eller filter klud. Vi hælder hele varme urt tilbage til et af de to gæring tønder (på et løftebord eller sted) og begynder om meget stærk, hurtig og konstant omrøring en bryg med padle til to minutter i urten. Ideen er, at hele hot pause i midten dannes ved centrifugalkraft ind i en kegle, og du kan dræne rent krydderi forsigtigt gennem hanen. forlade det og omkring ti til tyve minutter omrøres kraftigt, så skeen ud, dækning. Vi er der næsten!

Spisning fald: For at understøtte den grønne øl senere stadium af gæring og give mad af gæren i flasken, det tager såkaldt mad. Til dette har vi fylde halvanden liter madlavning direkte fra hanen i meget rene skyllede ølflasker og forsegle det lufttæt. Da urten er varm, steriliseret flaske og ejer det. let at opbevare maden i køleskabet.

Derefter sætte vi den anden (igen) tom og ren Gäreimer under fuld spand. Vi spænding den kogt gaze på den nederste kant af den tomme beholder (tøjklemmer, gummi, reb for fastsættelse), eller vi holde det simpelt til filtrering under vandhanen. Dette åbner vi: Den varme urt strømmer fra toppen gennem klædet (desinficeres det yderligere og også fartøjet) i den nedre cylinder og bør være temmelig klart. Bemærk: Når urten kører uklar hanen lukket! Desværre er det ikke betale for at bruge resten som vores øl til at være så klar som muligt.

Endelig har vi brug for at køle ned hele urt til gæring temperatur. Men da vi ikke professionelle "plade køler" har til rådighed, giver vi krydderiet bare gå ud på altanen eller i kælderen og være tålmodig indtil næste dag. Vær venlig ikke at køle under 20 ° C. Gæren behøver ideelt 21 ° C i en god start på gæring.

Den første del er færdig. Vi renser alt vores udstyr, rydde op og drømmen om vores næsten færdig øl.

2. Brautag

Fremstilling af gær (ca. 0,5 time)

Den afkølede urt bør være ved stuetemperatur eller til fermentering guide 21 ° C ideal. Vi bruger gæren er indeholdt i øl kit, ideelt set en god tørgær. Vi åbner beholderen og drys gæren på overfladen af ​​urten. Faktisk bør man rører ved dem, men den praksis har vist, at det også bliver så går ganske godt for den første brygning forsøg. Derefter lukker låget og svinge beholderen ordentligt. Hvorfor? Urten skal være godt ventileret. Derefter indsætte over det vandfyldte fermenteringsrør og sætte det i hjørnet af rummet at gære. Efter omkring tre til otte timers Sud skulle være ankommet, at det har dannet et ensartet lag af skum og fermenteringen rør boblende pænt foran sig selv. Gæren arbejder nu for os og omdanner stivelse eller sukker til alkohol og CO2 med.

Fermentering (7 dage)

Hovedgæringen skal være helt færdig (afhængigt af gær) ved ca. 17 til 21 ° C efter fem til syv dage. Stille gange åbner forsigtigt låget og få et kig. Det har et tykt skum tæppe dannede såkaldte "Krausen", Boblingen naturligvis er normal. Efter flere dage, skumlaget sammenklappet og krydderier på overfladen skal ses mere eller mindre klar. Selv med en frisk duft bør være klart, at noget gjorde. For at være sikker på, bare vent til det næsten ikke længere boblende. Korrekt ville være at måle urten ved øl spindel og aftapning i at opnå den ønskede Platon anerkendt. Vi gør det nemt i første forsøg uden og dekanteres efter syv dage.

Aftapning og sekundær fermentering (3 til 10 uger)

bryg øl selvAlligevel er de vaskes, snart fyldt med øl

Den sekundære gæring foregår i flasken, eftersom hverken tanke eller tønder er tilgængelige, og denne type fermentering er mere kompliceret. Vi tager forsigtig gæring rør ud og åbne låget. Derefter hældes, bragt til temperatur foder rum (to til tre timer før filtrene ud over beholderen naturligvis lukket) i det grønne øl. Stir er ikke nødvendigt, da der ønskes så lidt kontakt med luft som muligt. Vi venter fem minutter, og derefter udfylde det grønne øl med påfyldningsrøret ind i de enkelte rene flasker (med kogte lukninger) fra. Nu den sekundære gæring foregår i lukkede flasker også syv dage ved en konstant rumtemperatur. Efter gæring, den såkaldte kolde modning sker: Her skal den grønne øl opbevares så køligt som muligt. Optimalt omkring to til fem grader (de sædvanlige rige kælder / køleskab temperaturer, men også fra). Selvfølgelig skal flaskerne opbevares opretstående, således at den uklare øl er klarere.

Det, vi gjort var under opsejling med, men hvornår er vores øl "klar"? Som en tommelfingerregel kan man sige, at top-gærede øl er normalt efter to til tre uger gæring ganske drikkelig, men også drage fordel af en længere modning koldt, især ved høje originale tyngdekraft og / eller mørk Malzschüttungen.

Juridiske forpligtelser for hobby bryggerier

I øvrigt skal hver brygning proces registreres af hobby bryggerier i lokale skikke (via e-mail eller telefon) mindst tre dage i forvejen. En oversigt over de lokale toldsteder kan findes her. I Tyskland 200 liter om året til personlig brug er fritaget for skat per person. Hvis bryggeren koger mere øl, selvfølgelig, fjerne øl skat.

Altid godt Sud!

artiklen "bryg øl selv" blev skrevet og leveret af Daniel Koening fra Düsseldorf.

Køb bog anbefaling på Amazon