bygge en sauna selv

Sauna bygning med sauna-kit

bygge en sauna selv

en bygge en sauna selv er drømmen om mange hjem forbedring og wellness venner. De århundreder anslået af finnerne som en sundheds springvand sveden kan ved hjælp af en sauna kit være omkostningseffektive bragt hjem. Fordi en sauna i dag ikke længere er uopnåelig luksus: Mange producenter tilbyder kompakte sveden hytter til hjemegn. Et par ubrugte kvadratmeter i hjemmets kælder er den ideel som en placering. Så du kan til enhver tid, hvis begær griber dig, gå sved en runde.

Et professionelt overvåget sauna konstruktion er garanti for, at du har over mange års sjov på produktet. Vi har set en professionel Hoesch mærke over skulderen, mens en Typehus sauna bygget professionelt. Self-konstruktion, bør du udføre for to - Her er nemmere, hurtigere og det gør dobbelt så meget sjov!

Indhold: bygge en sauna selv

 • Sauna kit og planlægning
 • Sauna Konstruktionsvejledning
 • rygrad
 • Vægge og loft
 • Tilbehør og sauna ovn i rustfrit stål
 • installation af bænke og er glasvægge
 • Saunaen bygningen er færdig
 • Sauna kits og sauna producent i referencelandet
 • Klassisk træ sauna
 • Varm luft sauna
 • tyrkisk
 • infrarød kabine
 • Fem af sauna i en sauna

Sauna kit og planlægning

Før valg af sauna kit, skal situationen ses derhjemme. Tre vigtige punkter er særligt vigtige: den placering, til sauna kit skal placeres, den størrelse, kræves til kabinen og den ventilation, kræves til udsugning og levering.

sitet

Ideelle er en plet i kælderen i en bruser facilitet og en direkte vej til haven tilbyder. I en knivspids, når også et stort vindue, der åbnes bred og kan strømme, hvorved en stor mængde frisk luft ind i rummet.

Siden Atmosfære af sauna er afgørende for den bekvemmelighed af sauna bad bør også appellere siden af ​​saunaen hvilested og en måde at køle eksistere. Hvis kun af hensyn til børnene har det sjovt på vand spil efter saunaen. gør derfor fornemmer en vandforsyning til påføring af en oversvømmelse brusebad i et tilstødende lokale. Hvis det kan anvendes til dette formål et eksisterende badeværelse, ville det være ideelt.

størrelsen

Saunaen kabinen skal være så bredt, at en voksen mand nemt kan strække på bænkene - bør derfor en bredde på to meter er under overvejelse. Som en behagelig sauna og den ideelle varme fra den ene person, der skal mærkes på anden måde, to eller tre senge i forskellige højder anbefales. Derfor bilen skal være så høj, at du kan sidde stille oprejst på den øverste bænk. Det er vigtigt, at absolut vandret overflade, som ikke nødvendigvis skal isoleres. Særdeles velegnet pudslag, klinker eller fliser.

beluftning

den Ventilation af sauna er alfa og omega i planlægning, fordi det er ekstremt vigtigt for en sund sauna. den Tilførselsluftåbningen skal resultere i et rum, der kan ventiler området - kun sikrer en tilstrækkelig ventilation kan garanteres. den Udstødning åbning skal være udendørs og kun føre til problemer i et godt ventileret rum ved siden af. til ventilation du skal planlægge et hul to til fem centimeter mellem sauna kabine og væg.

omkostningerne

Sauna kits er fra omkring 1.200 euro tilgængelig i butikkerne. Top priserne er ingen grænser. den arbejdstid til opførelse, El-installation og det krævede værktøj er ikke medtaget her.

En gennemsnitlig størrelse familie sauna forbruger omkring seks kW per time. En sauna bad koster, med en opvarmningstid på fire til fem timer, og en el-pris på 20 cent per kW / t, omkring fem euro.

Den elektriske installation

Selv som en dygtig handyman skal installere varmelegeme og kontrolpanelet udføres under alle omstændigheder af en elektriker. Alle elektriske ledninger, der fører ind i saunaen skal være varmebestandige isoleret.

Sauna Konstruktionsvejledning

rygrad

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

1. Hoesch element sauna kit er af høj kvalitet. Af enheden konstruktion, opførelse håndværkere og faglærte håndværker er ikke et problem. Efter kun tre timer saunaen er samlet og klar til brug.

2. Hvis installationen placering er valgt i kælderen eller i badeværelset, er bundrammen samlet og boltet. Alle beslag er inkluderet.

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

3. Da ikke hver etage er flad, er det saunaområde på linje med nivelleringsfødder. En bund base installeret for at beskytte mod fugt.

4. Hvis den grundlæggende struktur er, kan vægpaneler være installeret og forbundet med hinanden. Inden for et par minutter saunaen med bagvægge tilbydes.

Vægge og loft

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

5. Efter sidepanelerne er fastgjort i rammen, er input-frame forbundet med resten. Konstruktionen holder i sig selv og tilbyder fremragende dimensionsstabilitet.

6. Loftspladerne er præfabrikerede på fabrikken og er let at indsætte. Den høje montering nøjagtighed, panelerne omfatter en positiv og holde varmen i saunaen interiør.

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

7. Nu saunaen tag placeres og fastgøres med skruer.

8. sub-bank belysning til sauna bænke inkluderet og er fastgjort til sauna væg. Saunaen lampe er beskyttet mod fugt og temperatursvingninger.

Tilbehør og sauna ovn i rustfrit stål

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

9. Efter anmodning kan saunaen opgraderes med fugt og temperatur ufølsomme højttalere. Disse er indlejret i panelerne og skrues derefter.

10. Den nye farve belysningssystem af Hoesch bærer gennem en harmonisk lys til en bedre trivsel. Lysene fås som ekstraudstyr til entreprenøren.

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

11. Strålingsbeskyttelse er skruet vandret. Det beskytter træet mod overdreven strålevarme af ovnen.

12 kompakt, men meget effektiv: Den rustfri ovn leveres som en enhed, og kun skal monteres og tilsluttes. Det har en beskyttende skærm.

installation af bænke og er glasvægge

De komfortable sauna bænke må ikke glide senere. Inde i kompakt sauna bad med brede senge og en stabil præstation bænk, en komfortabel hoved kile og ryglænet skinner.

En temperatursensor beskytter mod overophedning.

Endelig anvendes glasvæggene. Serigrafi på otte millimeter ESG (hærdet) Glas er ridsefast.

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

13. Installation af brede saunabænke i det indre: det liggende indretningen sidder i en stabil monteringsrammen og ikke kan glide.

14. Inde i Hoesch Sauna er en temperaturføler med termisk overbelastningsbeskyttelse. Sensoren monteres nemt og hurtigt aktiveres.

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

15. Rammen er lavet af høj kvalitet Hemlock Wood. Før ruder nu finder sted, saunaovn, ryglæn og stole er samlet. Til rådighed, er systemet også i det nordlige gran.

16. Montering og fastsættelse af ridsefast glaselementer. Fittings er senere ikke længere synlige, fordi de er skjult under de rustfrie stål sidepaneler.

Saunaen bygningen er færdig

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

17. Det er integreret i en rustfri stål panel kontrolpanel giver brugeren den "design Sauna" en høj komfort, let adgang og nem betjening.

18. Endelig er den forreste dør hooked til sauna og justeres. Serigrafi på skiverne er helt scratch og kemisk resistente.

bygge en sauna selvbygge en sauna selv

19 Shapely og praktisk: Den overdådigt anlagte dørhåndtaget lavet af gennemsigtig akryl fuldender udseendet og funktionaliteten af ​​dette sauna systemet perfekt.

20. Den indbyggede Hoesch sauna tilbyder gennemsigtig elegance: Efter blot tre timer anlægget er klar til den første, anden og tredje af i saunaen. Hvem ville have noget ønske om at indtaste den samme?

Sauna kits og sauna producent i referencelandet

ved moderne Kompakte sauna kits det er yderst fleksibel med hensyn til plads til hjemmet sauna. Selv i det smalleste niche installere en sauna kabine er mulig. For en fire-personers sauna, for eksempel kun en minimal Et område med fire kvadratmeter nødvendig.

Selvom kabinen kan placeres overalt, hvor der er plads nok, men det skal være en måde at bestå ventilation til ydersiden (Vindue eller vægåbningen). Hvis der ikke er ventilation så kondens kan forårsage alvorlige skader.

Bekymre sig om nogen anden fugtskader, er imidlertid ubegrundet, da brand enheder altid har en damptæt lukning, der forhindrer lækage af kondensvand fra kabinen.

Klassisk træ sauna

fordele
ulemper
Træsorter at smage valgbar (skandinavisk gran, canadiske Hemlock, Douglas-gran) For risikogrupper ikke egnet (øget kardiovaskulær belastning)
Ubegrænset række figurer høje omkostninger
Plads til flere personer (social komponent) højt energiforbrug
Bevægelsesfrihed (sidde eller ligge)

Firmaet Roger sauna dedikeret siden 1950'erne dampbadet og er en af ​​de ældste repræsentanter i Tyskland. De er afhængige af høj kvalitet og omfattende rådgivning.

Udnyt den gratis telefon-hotline i Tyskland: 0800-00-72862 - eller e-mail kontakt: [email protected]

Varm luft sauna

fordele
ulemper
Meget lille fodaftryk (kan sættes op i badeværelset) Kan kun rumme to personer

Varm luft saunaer er designet specielt til den indenlandske badeværelse og passer også ind i den mindste badeværelse. Firmaet Hoesch har med deres model "Como" en to-personers sauna skabt som imponerer med sin anlagt med ahorn og gran træ interiør.

Kundeservice kan nås [email protected] i Tyskland under det telefonnummer + 49-2422-54-363 og e-mail-adresse.

tyrkisk

fordele
ulemper
Relativt lavere temperaturer (40 ° C opad) høj luftfugtighed
Dampbad og brusebad i et Kræver en anden plads til dampbehandlingen
Høje omkostninger

Virksomheden Ruku fremstillingsvirksomhed planer og redskaber tilpasset dampbade og kan trække på mange års erfaring.

Spørg en personlig forespørgsel på telefon + 49-7303-9051-0 eller via e-mail til [email protected]

infrarød kabine

fordele
ulemper
egnede på grund af den blide temperaturer for ældre og børn
Lavt energiforbrug

Når man planlægger en infrarød kabine, anbefaler vi firmaet Saunalux. Innovativ teknologi kombineret med et moderne design og de kundetilpassede produkter overbevist os.

Tag for en informations telefonnummer + 49-6644 / 86-0 eller e-mail-adresse [email protected]

Fem af sauna i en sauna

den "samarium" kombinerer fem forskellige klimaer (damp, varm luft, tropiske luft, aroma, sauna) i en enkelt enhed. Den Saunierende valgte blot at trykke på en knap den ønskede klima. Den særlige varmer indeholder op til ti gange længere end konventionelle varmelegemer saunasten.

Producent af denne sauna kit er firmaet Klafs. Du kan komme til tjeneste under kontakt nummer + 49-791-501-0 og e-mail-adresse [email protected]: //www.klafs.de/