bygge haven sauna selv

Sauna hus i haven med udendørs areal

bygge haven sauna selv

En sauna i haven, også haven sauna eller sauna hus kaldes, byder på en række fordele. Du kan nyde den stressede og hård dags arbejde i fred og uden nogen uden for mennesker. Kølingen er meget lettere end i en sauna i huset. Alt du behøver er en have brusebad eller en lille pool.

Også, hvis du ekstrapolere udgifterne til ugentlige besøg i saunaen, er det billigere i det lange løb at have en privat sauna. Især hvis hele familien bruger det. Men til opførelse du behøver ikke kun den plads og finansielle ressourcer, men også nødt til at overveje nogle ting. Fordi for en sauna, kun visse typer af træ er egnede. Desuden - afhængig af størrelse - en byggetilladelse påkrævet. De, der ønsker at have deres egen have sauna, oplever under hvilke muligheder yourselfers nødt til at bygge en udendørs sauna selv.

Oversigt over sauna i haven

  • Byggetilladelse til haven saunaer og haveskure
  • Hvilket sauna træ er bedst?
  • opbygge udendørs sauna med præfabrikerede kit
  • Uden for saunaen

Byggetilladelse til haven saunaer og haveskure

Før du foretager dit sauna i haven og kan have behov for at hælde et fundament, bør du finde ud af præcis, hvor den ansvarlige bygning. Som med alle større byggeri og renovering arbejdet må så også brug for en tilladelse.

Byggeri lov gælder en udendørs sauna som et havehus og dermed underlagt Construction Law i den respektive provins. Op til en vis mængde plads, du kan bygge uden at have taget livtag med bygningsmyndigheden. Hvis denne mængde overskrides uden tilladelse, så truede store bøder eller endda nedrivning af haven sauna.

men det Afstande til naboejendommen skal overvejes. Typisk skal en haveskur have et land afstand på tre meter. Men denne bestemmelse afhænger af de respektive forordninger og kan fås fra den kommunale kontor i byen.

Hvilket sauna træ er bedst?

bygge haven sauna selvFor det indre, saunaen abachi træ er

Den rigtige træ er den vigtigste komponent i en god og holdbar sauna. Fordi nogle typer af træharpikser ved høje temperaturer. En sauna træ bør ideelt have små knuder i træet og ikke splintre. Mange producenter bruger derfor kun solide og stabile træsorter fra de nordiske lande.

Det er især populært træ af Finsk polargran, også kendt som nordisk fyrretræ. Ved de ekstreme vejrforhold for polarcirklen denne Fichtenart vokser langsomt. Denne tætte vokset træ sikret så over årene god isolering og holder luften inde i saunaen stabil.

Tilsvarende træ er det Canadiske Hemlock Fir egnet, der er holdbar og nem at arbejde med.

For det indre af udendørs sauna abachi træ fortrinsvis. Selv ved høje temperaturer, det gemmer kun lidt varme, hvilket er hvorfor det er særlig velegnet til køjerne og sæder. Hertil kommer, træerne har par filialer og er blandt de hurtigtvoksende træarter i den afrikanske regnskov.

Uanset hvilken type træ, du vælger, i sidste ende, er det kun vigtigt, at den anvendte Træplanker mindst en tykkelse på 40 mm har. Ellers kan det ske, at varmen ikke er tilstrækkeligt gemt og sauna effekt går tabt.

opbygge udendørs sauna med præfabrikerede kit

Opførelsen af ​​en sauna i haven er baseret på det samme princip som for en haveskur, forudsat du bruger passende tømmer. Med et kit handyman bygge deres egen udendørs sauna. Denne funktion er tilgængelig i forskellige versioner: fra rund, tønde saunaer end små hytter til sauna huse med en entré er noget for alle her.

Men først el- og vandledninger skal lægges på, hvad du bør overveje, når man planlægger og placeringen af ​​huset.

Vinduer og døre af haven sauna

Især med en sauna i haven, er det vigtigt, at vinduerne er godt isoleret, ellers bliver for meget varme til ydersiden. Af denne grund, de fleste saunaer har få, små vinduer. Desuden bør døren til saunaen ikke føre direkte til det fri, som om vinteren er også mistet meget varme passerer ind og ud.

Derfor større udendørs saunaer har et forværelse af klæde og nogle kan endda tage et brusebad.

Uden for saunaen

bygge haven sauna selvOpvarmet pool foran sauna hus

Du bør også gøre området omkring saunaen. En brændbar vegetation eller en tør eng om sommeren kunne være problematisk i umiddelbar nærhed af saunaen. Derfor bør du rydde området og en anden Gulvbelægning Vælg omkring sauna. Til dette formål, sådan orlov. B. plader af natursten lagt. Disse er nemme at rengøre og let at rengøre.

Finske saunaer er ofte af udendørs lille pool med varmt vand. Der slappe finnerne efter saunaen og nyde aftenen i den friske luft. Især i en stor have, en lille pool er et godt supplement til haven sauna. Som et alternativ, et varmt karbad er i haven.

Selvom du er i din have, skal du beskytte dig selv fra nysgerrige blikke af naboer. Har du nogen gangen i din udendørs sauna ved kan låses op og påklædning, bør du tænke på et privatliv skærm. Dette er især nyttigt, hvis der er en lille pool på grunden.

Skærmet af en skærm du forberede i fred til saunaen og derefter slappe af uden at blive observeret af vagtsomme naboer.

Køb Sauna online