bygge pergola

bygge pergola

De har en særlig favorit sted i haven, du ønsker yderligere at forskønne? De vil gerne bo der kun, hvis du er i haven og har allerede givet en bank der? Du mangler kun en flot afgrænsning til resten af ​​haven? Hvordan omkring med en pergola, der indrammer dit foretrukne sted og kan klatre op på Planzen?  

For en pergola er et rum-dannende forhal eller søjlegang og er meget populær siden oldtiden, især til dekoration af villaer. Det er velegnet som et gitter til slyngplanter, især vedbend, vilde vinstokke eller Prachwinde. Fordi disse vinstokke bliver tungere i årenes løb, skal de understøttende indlæg være af pergolaer fast forankrede i jorden og kan modstå kraftig vind. En pergola kan være lavet af forskellige materialer, såsom et metalnet eller træ. Enten er det gratis og kan dække over en plads, eller det er direkte knyttet til et hus, hvorved der dannes en smuk indgang og udgang til haven. Selv som en carport pergolaer kan tjene.

Indhold om Pergola

  • bygge pergola
  • Pergola bygge tid-lapse video (engelsk)
  • Pergolakonstruktion
  • træ pergola
  • sten søjle
  • Pergola metal
  • pergola planter

bygge pergola

Hvis du ønsker at oprette en pergola i haven, behøver du ikke byggetilladelse i princippet fordi pergolaer regel enten et fast tag har en brandfare. Dog bør man sikre, at den foreskrevne afstand fra andre arealer vedligeholdes således, ingen planter kan sprede sig til andre egenskaber. Desuden kan der opstå nogen visuel obstruktion i vejen exit.
Og når en pergola med sigte på, for eksempel, men at bruge carport, en godkendt byggeplan er obligatorisk.

Hvem ønsker at vide præcis, hvordan en pergola er at opbygge, som skulle se vejledningen i vores detaljerede pergola.

Pergola bygge tid-lapse video (engelsk)

Pergolakonstruktion

En pergola kan bygges med materialer i træ, natursten, kunststen og metal. Hvem ville til gengæld ikke kun bruge én af disse materialer kan selvfølgelig også kombinere dette nemt. Det er især vigtigt, at materialerne er stabile og vejrbestandig. Derfor skal man altid sørge for, at metallet er vejrbestandigt ved at være galvaniserede, og træet er imprægneret igen.

træ pergola

For den, der bruges ubehandlet træ, hurtigt vil finde, at det rådner efter en meget kort tid. Hvis du stadig ønsker at bruge træ, der ikke er blevet behandlet med en imprægnering og stadig modstå lange, så skal du ty til lærk eller eg. 

Men den bedste beskyttelse forbliver, træ kedel imprægnering. I kedlen imprægnering træbeskyttelsesmidlet tvunget ved højt tryk ind i strålen, således at den trænger dybt ind i træet og dermed gøre det holdbart. 

Påfør træbeskyttelsesmiddel i sig selv er mindre effektivt der, fordi maling farver skræl og vask pletter eller blegemiddel. Du bør også huske på, at efterbehandlingen er svært, når planterne vokser op på pergola. I dette tilfælde, malerarbejde pergola ville kun opnås på bekostning af planterne. 

Desuden skal det bemærkes, at stillingerne som pergola bør være over jorden, fordi de kan rådne meget hurtigt røre jorden. Stillingerne er derfor bedst egnet til at skrive ankre fremstillet af galvaniseret metal, der igen er enten vædret eller beton. 

sten søjle

bygge pergola

Hvis du ønsker at oprette en pergola med et rustikt udseende, især stenen kolonnen er egnet. For en pergola lavet af sten er mere holdbart end et træ pergola, især hvis det er lavet af natursten eller beton lister. Den store fordel ved stensøjler er deres lange holdbarhed, fordi de ikke kan rådne. Selv om de kan vokse med mos, men du kan bruge i haven denne effekt som en anden dekorativt element.
Desværre, natursten er dyrt, fordi det er raspe hånd på den ene og den anden forårsaget høje transportomkostninger.
Den billigere løsning konto skal være konkrete lister, hvis du ønsker at oprette en pergola lavet af sten.

Pergola metal

For dem, der foretrækker mindre pladskrævende, som bør træffe afgørelse om en pergola lavet af metal. Også de er ekstremt stabile og også lettere end stensøjler eller et træ pergola. Enten man køber pergola af metal i de færdige elementer, eller det kan tilpasse efter deres egne ønsker. 
En pergola af metal bør være en galvanisering blive rustfrit endnu bedre ved at male eller. Mere information kan være i vores artikel om Havehegn, som bør behandles på samme måde. 

pergola planter

bygge pergolaHvorfor Pileurt er hurtigt ved at blive haven-Plage, illustrerer dette: Planten breder selv under fortovet igennem.

For grønnere en pergola egnet alle slags slyngplanter. Valget afhænger primært af personlig smag, og som du ønsker at investere i haven pleje, hvor meget tid.

Sorter, der er egnede, er for eksempel, klatreroser, vedbend, vildvin, Woodbine, Kina bær, blå regn, Wall vin, kaprifolier, humle og Pileurt. I sidstnævnte dog tilrådes forsigtighed Pileurt tilgroet Etrem hurtigt. Således er pergola faktisk plantet hurtigt, men der er ikke villig til at skære ned flere gange om året, bør vælge en mindre statur Joyful sort.

Man bør også være opmærksom på planten, som Pergola design passer. En filigran Kostruktion for eksempel kan kun tolerere en svag vækst. Planterne skelnes i fire forskellige grupper om, hvor man kan mere fuldstændigt informere vores artikel om vinstokkene. Alle kan finde den rigtige form for din egen pergola.