bygge træet selv - Vejledning

bygge træet selv

Lige før jul huset er indrettet, designet vinduerne til jul og julepynt spredt på borde og kommoder. Men alt det juledekoration skal også imødekommes, og om muligt opbevares i et pladsbesparende, resten af ​​året.

Med vores montagevejledning, kan du bygge et juletræ selv, som ikke kun ser unik, men kan også stuves væk. Flad han har brug for bare en højde på 18 mm, men lagde det viser sig i sin fulde og runde form.

Gerne blueprint kan bruges til at bygge forskellige størrelser juletræer. Om ønsket kan være endnu en "real" producere store juletræ, som derefter kan være dekoreret farverigt og endda fyldt med stearinlys. For at gøre dette, skal du blot bruge forskellige længder lægter i stedet leveret sägter trælameller.

Indhold: bygge træet selv - Vejledning

 • Værktøj og arbejdsmateriale
 • Trin 1 - ridset som specificeret, eksisterende træ eller egne ønsker
 • Trin 2 - blank med mini dyksav, rundsav eller rundsav
 • Trin 3 - Boring af emner
 • Trin 4 - spidsen kræver et gevind
 • Trin 5 - former af bundpladen
 • Trin 6 - Justering af gevindstangen

Værktøj og arbejdsmateriale

Nødvendigt værktøj

 • Anreißmittel (Bleistifft og stål reglen)
 • Mini rundsav, bord sav eller rundsav
 • Tabel eller ledningsfri boremaskine
 • Orbital sander (eller andet slibeværktøj)
 • valgfri router eller fræsesål
 • Forstnerbor diameter 16 mm

Vores forudbestemte mængde refererer til en Leimholzbrett da det er til rådighed i enhver isenkræmmer, men kan også tilpasses til dine egne ønsker. et bord måler 300 x 600 x bruges i vores byggevejledning 18mm.

Brugt Materialer

 • Limet bøg eller lignende stabil tømmer 300 x 600 x 18 mm
 • (Juster huller) gevindstang M8 eller M6
 • matchende møtrik og spændeskive

Trin 1 - ridset som specificeret, eksisterende træ eller egne ønsker

Brug en mere massivt træ, såsom bøg eller eg. Den relativt bløde fyr / gran limet tendens hurtigt til afskalning og er ikke egnet. Med nogle følelse eller en tykkere materialetykkelse, men det kan også anvendes. Det er vigtigt i denne sag, i løbet af kornet. Eftersom gran limtræ let brydes langs kornet, bør det være tværgående i forhold til højden af ​​juletræet. I det viste Beech eksempel blev anvendt, og fiberretningen spiller en underordnet rolle.

Indsæt i første trin brættet oprejst foran og markere midten, som er angivet med en lodret blyant linje. Linjen skal være klart synlig, da det vil være nødvendigt senere til boring af de savede strimler. Mark er ved siden af ​​den ønskede højde af træet på midterlinien. Et godt resultat kan opnås med en bredde-højde-forhold på 3: 4th Med en 30 Leimholzbrett de således opnå en højde på 40 cm.

Med samlingen af ​​etiketten og de nederste hjørner, der allerede grundform et juletræ selvbyggede. På grund af de efterfølgende savsnit, men stadig taber højde.

Marker midterlinjenMarker midterlinjenPlacer fast højdePlacer fast højdeDen grundlæggende form er revetDen grundlæggende form er revet

Trin 2 - blank med mini dyksav, rundsav eller rundsav

Efter den skriftlærde af træet, kan det skæres ud som en trekant med tabellen sav, rundsav eller en stiksav. Hvis savning resultat ikke nøjagtige, som spiller en underordnet rolle. Det giver mening, er imidlertid at slibe de rå kanter allerede. Er kun strimlerne skåret, de resulterende små områder er vanskelige glattet.

træet er lavet over en trekanttræet er lavet over en trekant

Et juletræ senere "volumen" at give den savede trekant skal skæres i flere strimler. Hvor vi oplevede kan bemærkes, er op til dig. Men jo smallere bladet, jo mindre tab opstår, i den senere totalhøjde. Det er derfor fordelagtigt en mini rundsav med et tyndt blad. Lige så nyttigt er at bruge en side stop, hvilket sikrer en altid konstant skærebredde. Afstanden mellem snittene skal svare (18 mm) i om den valgte materialetykkelse.

Så de savede strimler kan slibes. Men sørg for, at den midterste skriveren er stadig synlige.

Tip: Start skæring med den lange side. Afvigelser krybe i og nedskæringer er forkert efter flere strimler, som næppe kan ses i toppen senere.

Save med mini rundsav og stoppeSave med mini rundsav og stoppeskære hele træet i strimlerskære hele træet i strimler

Trin 3 - Boring af emner

Boring af bestanddelene bør fortrinsvis udføres på en bænk bor eller en boremaskine presse stå, da enhver afvigelse bestemmer senere billede.

Boring med stop på boremaskineBoring med stop på boremaskine

Opsætning til dette formål et stop en, der garanterer en central boring af strimlerne. Den laterale justering er baseret på den resterende midtermarkøren. Ved boring de laterale skrå snitflader skal altid vende nedad. Dette er meget vigtigt både for at opnå en ensartet hulmønster i tilfælde af angreb ikke var nøjagtigt på linie på den anden side at være i stand til at bore i toppen i denne position. Centret skriftklog bør dette show til dig og bruges til justering. Knæk initiering og øvelser bør være i tilpasningen. Bor så - op til toppen - alle leveret savede søjler med 8 mm bor. Et hul på 8,1 eller 8,2 mm derefter lettes passagen af ​​gevindstangen, større men spillet bør ikke være.

Efter boring, kan alle dele slibes. ikke længere er nødvendig Centret skriver.

Trin 4 - spidsen kræver et gevind

Til opnåelse juletræet selv bygget senere vedligeholdelse, skal alle dele er skruet på en gevindskåret stang, der er fastgjort på toppen. De kan monteres på forskellige måder og sikkert falder den ene eller den anden ens egen eller foretrukne variant.

efterfølgende tråde i træefterfølgende tråde i træ

Sandsynligvis den simpleste form ville være at gøre borehullet lidt større i spidsen og sikre gevindstangen ved hjælp af lim. Noget mere kompliceret er at anvende en såkaldt Rampa muffe eller indpakning ærme. Til dette formål et hul på ca. 10 mm bores og en gevindmuffe skrues eller indpakkes, som tilvejebringer den krævede M8 rådighed. Her skal du på forhånd bore generøst at forhindre en byge af meget lille tip.

Som et tredje variant er det også muligt at skære gevind ind i træet. Jo hårdere træ, der anvendes, jo bedre denne version er ideelt. For at gøre dette, bore den nødvendige kerne hul på 6,8 mm, og derefter dreje på linje et hanen. På skæreolie kan undværes i dette tilfælde, selvfølgelig. Selvom tråden bestemt ikke så rentabelt som er metal, er det dog helt tilstrækkeligt for denne ansøgning. til tråden så dybt som muligt skal skæres, uden at hullet i toppen er synlig fordelagtig.

Trin 5 - former af bundpladen

Udformningen af ​​basen kan ske i henhold til deres egne ideer. Hvad enten runde eller firkantede eller terning afhænger af din smag og de tilgængelige værktøjer. kan anvendes til dette resten af ​​de eksisterende Leimholzes. Også en mørkere træsort kan være meget godt.

Vi besluttede med vores model for en lidt tykkere og rund skive med en diameter på omkring 150 mm, hvilket passer meget godt visuelt til træet. Snittet kan gøres med en stiksav eller hvis de er tilgængelige med en router og en router kompas. Hvis en router er tilgængelig, en Contour skæring fuldender det enkle udseende disken lidt.

På routeren bordkanter kan pyntesPå routeren bordkanter kan pyntesReducer til at rumme den mor ikke glemmeReducer til at rumme den mor ikke glemme

Det vigtige er en central boring på 8 mm, med en forstnerbor til en diameter på ca. 16 mm og en dybde på mindst 10 mm reduceres yderligere. Reduktionen anvendes til at modtage en skive og en møtrik med en M8 gevind. Diameter 16 mm til en kommercielt tilgængelig 13 mm topnøgle, med hvilken møtrikken kan spændes. En masse magt, men dette er ikke påkrævet, så at moderen også kan nemt holdes med fingrene.

Trin 6 - Justering af gevindstangen

I det sidste trin af juletræet kan samles og gevindstangen skal justeres i overensstemmelse hermed.

Supernatanten gevindstang skal afkortesSupernatanten gevindstang skal afkortes

Gør dette ved at dreje gevindstangen som den første i tråden af ​​træet øverst og træk den lidt. Nogle lim kan understøtte en langvarigt hold. Derefter alle træ dele er af størrelse skruet på gevindstangen. For senere let vride en skive kan anbringes mellem nogen dele. Det giver et lidt slankere udseende af træ og alle dele er let at dreje selv med en ikke så præcis skæring. Efter anbringelsen af ​​stativet og fastsættelsen ved hjælp af gevindmøtrik er. Blev hullet skåret dybt nok, kan selv en selvlåsende møtrik anvendes. Spænd møtrikken kun så stram, at alle dele af træet stadig vende nemt.

For at den nødvendige længde af den gevindskårne stang er fast, kan mærkes og skæres til. For at gøre dette, skal du bruge en nedstryger, en vinkelsliber eller lignende instrument. Dog fjerne gevindstangen fra træet eller tage de nedre trælister off for ikke at beskadige dem.

Gevindstangen omhyggeligt AfkortGevindstangen omhyggeligt AfkortMed en dyb-skæring er ikke slutMed en dyb-skæring er ikke slut

For nemt at fjerne grater dannes under skæring, kan en møtrik drejes på gevindstangen før, som skubber efter separation når dreje burr til ydersiden. En låsemøtrik bør være, men dette er ikke brugt. Varmen og kammen ville skade kunststofringen. Endelig kan træet skrues ned og sætte op igen. Sådan at arrangere strimlerne er op til dig - ujævnt i et naturligt look eller en trappe til et moderne look.

Vi ønsker en glædelig jul.

bygge træet selvbygge træet selvbygge træet selv

Køb juledekoration på Amazon.de