Bygning instruktioner: gøre espalier selv

gøre espalier selv

Hvad enten på altanen eller i haven - ønsker at næsten hver gartner gøre et espalier selv før eller senere. Uanset om bønne, klatrerose eller tomat - der er mange planter, der sigter højt og har brug for støtte.

Cykel fælge og eger er lige meget populær med gør-det-selv-fællesskab. Intet er mere indlysende end for at opbygge espalier selv. De er vejrbestandig, tilbyder både slyngtråde og Spreizklimmern vedligeholdelse og er også en interessant haven dekorationer.

Kasserede cykel fælge du får på cykel butikker, online auktioner eller fra kældre og garager af venner, naboer og familie. Hvem har en losseplads nær, kan også være en succes i at finde.

Vores vejledning er ment i hvert fald som en inspiration for mange andre mulige implementeringer.

Indhold: bygge espalier selv

 • Materiale og påkrævede Værktøj
 • Trin 1: huller til espalier
 • Trin 2: skrue trellis sammen
 • Trin 3: Alt følge trop og etablere

Materiale og påkrævede Værktøj

Materialekrav:

 • 5 cykel fælge fra losseplads
 • 4 rustfrie stålskruer, maskinskruer M8 x 50 til 3,10 €
 • 12 rustfri skiver stål M8 - 3,40 €
 • 8 rustfrit nødder stål - 3,60 €
 • 2 rustfrit stål gevindskårne stænger - 4,70 €

Nødvendigt værktøj:

 • boremaskine
 • metalbor
 • kombination skruenøgle
 • metal fil

For at gøre en sådan espalier selv, behøver du ikke meget. Tiden er meget begrænset. Mulighederne er uendelige. Du kan gøre det lige så godt monteres på en væg samt forsynet med jorden pigge og mobil brug i senge til enårige afgrøder.

Trin 1: huller til espalier

Ved aluminium hjul kan være relativt let at bore. En metal bor stadig er nødvendig. Med en universel boremaskine du gør dig hårdt unødvendig. Således hele espalier i slutningen er ikke forkert, skal du identificere centrum, og der gør hullerne i alle tilfælde. Hvert hjul får et hul i første gennemløb.

De to hjul, der sidder under burde komme ud af hullet, der forbinder dem stadig et yderligere hul beregnet til at modtage et spyd lige ned. Boringerne, som er beregnet til at forbinde tre øvre kant til to lavere senere henholdsvis første boret i montering.

Center bore for forbindelserCenter bore for forbindelserVed boring skarpe graterVed boring skarpe grater

Tip: Efter boring fjerne grater med en fil grov. Fjern alle metalspåner fra boring og afgratning omhyggeligt. Modsætning til de fleste træflis fastholdes skarpe og spidse. Ikke alene er der risiko for skader. Når den er trådt en skosål, tro mod skader på skoene og gulvbelægninger.

Trin 2: skrue trellis sammen

Under montering af espalier skiver Brug altid på begge sider. Dette bidrager til stabilitet. Også, du er nødt til at stramme skruer og møtrikker efter skrue med to skruenøgler - en kombination skruenøgle holder skruehovedet, den anden drejer møtrikken.

Din skruet med vores eksempel igen de tre øverste hjul sammen, og de to også med hinanden tilbage. Disse to nedre rande hver få en spike rustfrit stål gevindstænger.

Indsætte skruer med underlagsskiverIndsætte skruer med underlagsskiversætte mor og skive på den anden sidesætte mor og skive på den anden side

Dernæst du indstille de to fælg rækker til hinanden (de espalier står på hovedet) og boret og skruet de to serier sammen. Klemmer eller to ekstra hænder er nyttige til dette formål.

og stram linje med skruenøgleog stram linje med skruenøgleJordspyd monteret på espalierJordspyd monteret på espalier

Trin 3: Alt følge trop og etablere

I slutningen igen alle skruer og placere espalier på det ønskede sted ved at offentliggøre det inficeret med Erdpießen ned i jorden. Nu planterne har brug for at vokse op alene på espalier, så du har bygget en absolut trendy espalier selv.

gøre espalier selv og bruggøre espalier selv og brugvære omfattet trellisvære omfattet trellis

Køb lave espalier