Chinese fondue en andere fondues uit Azië

Chinese fondue en andere fondues uit Azië

Aziatische fondue varianten

In Azië zijn er verschillende fondue variaties die zelfs zijn veel ouder is dan de veronderstelde origineel. In tegenstelling tot de "normaal" Vleesfondue ...

Japanse fondue: lekker en gezond

Degenen die willen waardig en uitgebreid dineren zonder verdere maagklachten, is de Japanse fondue goed geserveerd. Het is vergelijkbaar met de Mongoolse pot (brand pot) en Chinesischen fondue (fondue). In de lokale taal, we de Japanse Fondue Shabu-shabu genoemd. De belangrijkste verschillen met de andere vleesfondues liggen in de diverse ingrediënten.

In het geval van een klassieke Japanse Fondue verschillend wafel dun vlees knippen en gemarineerde 1-2 dagen van tevoren. Hetzelfde gebeurt met rauwe vis (Firm vlees variëteiten!) En diverse zeevruchten van de Crevette naar de zeeslak.

Daarnaast diverses groente, die ook gevoerd in dunne plakjes. Vooral populair worden geblancheerd rollen worden gemaakt Chinese kool evenals zeewier en champignons. Afhankelijk van de regio wasabi (Japanse mierikswortel) en sojasaus gebruikt als specerij, maar ook diverse koude, kruidige smaak gebrachte sauzen vormgegeven in de Japanse fondue. Rijst of brood wordt meestal geserveerd als bijgerecht.

Schermen vervangen stangen

Chinese fondue en andere fondues uit AziëMongoolse pot voor Japanse fondue (Foto: MasterCuisine)

Oorspronkelijk was de gerechten waren met eetstokjes aan de kokende bouillon gehouden van bouillon en groenten, maar vooral in het Westen zijn nu fonduevorkjes gebruikt. Omdat met name de groenten zoals desintegreren tijdens het koken, is het raadzaam om dit in speciale Stabsiebchen om te koken.

De Japanse fondue is een sociaal diner, bereid bij de tafel en de eters kan vrije keuze. Aangezien alle ingrediënten tijdens het koken in de hete bouillon vet te verliezen, deze fondue is ook zeer goed verteerbaar en gezond. Wie het niet overdrijven met de bedragen worden geen overmatige verzadiging zelfs na uren van feesten voelen.

Voor de Japanse fondue geschikt van Mongolen pot bijzonder goed, maar andere Fondue Sets of Wok zijn wel gewend. Wie wil er geen speciale product te kopen in ruil, is goed bereikbaar met een goede warmtegeleidende roestvrijstalen pan.

Feestelijke fondue in Aziatische stijl

Chinese fondue en andere fondues uit AziëFeestelijke New Year's Eve fondue <br />(Photo credit: Kikkoman Trading Europe GmbH)

Voor 4 personen:

Voor de fondue vlees:

 •  per 400 g vlees en Hähnchenbrust-

Voor de marinade:

 • 3 EL vloeibare honing
 • 2 eetlepels sesamolie
 • 5 eetlepels teriyaki saus
 • Vet om te frituren

Voor de knoflook dip:

 •  1 kruidnagelknoflook
 •  100 g yoghurt Mayonaise
 • 1-2 eetlepels teriyaki saus

Voor de cranberry sojasaus dip:

 •  100 g bosbessen (glas)
 •  3 eetlepels sojasaus

Voor de chili dip:

 • 2 eetlepels mangochutney
 • 1 / 2-1 TL peper vlokken
 • 4 eetlepels sojasaus

Voorbereiding voor de Aziatische Fondue

Was de kip en dep ze droog, dan dep rundvlees droog en beide snijd ze in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Meng de marinade van honing, olie en kruiden saus, plaatst het vlees erin en marineer voor ongeveer 30 minuten. Verwarm het vet voor het bakken. trekken, verpletteren en mix tot een gladde massa met mayonaise en kruiden saus voor de knoflook dip knoflook. Roer de cranberry sojasaus dip veenbessen en sojasaus. Meng de chili dip mango chutney, chili vlokken en sojasaus. Bak het vlees in de hete vet, geserveerd met dips en naar wens met geurige basmati rijst en een Chinese kool en mandarijn salade.

Tip: Om de fondue en een wasabi dip smaakt geweldig. Roer gedurende 6 eetlepels sojasaus en 1 / 2-1 TL wasabi (mierikswortel plaatsvervanger).

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten (plus. frituren)
marineren tijd: ongeveer 30 minuten

Per portie:
kJ / kcal: 1879/448
EW: 47,8 g
F: 16 ​​g
KH: 28 g

Koop hot pot bij Amazon