de deur Aanpassen - snel en gemakkelijk

Los scharnierbevestiging

Een deur is groter stress in het dagelijks leven, als je die normaal bewust van te doen. De scharnieren, dus de "Vissen", die soms heel zware deurblad veilig en nauwkeurig in positie te houden, ook al vele malen wordt verplaatst elke dag. De deur moet precies passen, deurklinken en sloten moeten tal van activiteiten te weerstaan. Geen wonder dat slijtage, blootstelling aan vocht of zelfs een beetje ruwer afhandeling van de deur te nemen van hun tol: lussen, clips of problemen met het sluiten kan het gevolg zijn. de functie van een deur door eenvoudige maatregelen kunnen worden gehandhaafd gedurende een lange tijd en misvormingen kan moeiteloos en zonder geweldig hulpmiddel Park geluk worden gecorrigeerd. Hoe maak je een deur goed vastgesteld en waarin verstoring helpt welke actie we hier uit te leggen.

Inhoud: de deur aanpassen

  • Olie piepende deur
  • Draai ratelende Forged
  • Raise Schurende deuren
  • Het verkorten van de deur: malen of zaag
  • Instellen van het uiteinde deur
  • Deur sluit niet strak of te dicht

Olie piepende deur

Wanneer de deur kraken bij elke beweging en piepen, de oorzaak ligt in de deurscharnieren. Er wrijft metaal op metaal en genereert storend geluid, wanneer er geen smeervet om wrijving te verminderen.

Maar het probleem is eenvoudig op te lossen: Een daling van de olie op zijn plaats houdt het rustig. De juiste plaats te bereiken voor sommige oude scharnieren op olie-opening, nieuwere deuren moeten vaak los en de olie boven op de scharnierpen van het onderste scharnierdeel.

vet scharnierEen druppel olie of vet op de scharnierpen. Van daaruit wordt verspreid in het ebweglichen banddeel. We hebben hier de weg vet voor fietskettingen gebruikt die nog goed smeert sterk onder druk.Deurslot vetBij die gelegenheid, de bewegende delen van het kasteel getolereerd smering. Toch moet het vet gebruikt voor dit doel minder viskeuze en vormen een gewoon onopvallend film.Dirt naast de bandAls je te veel van het goede in de smering van de band hebben gedaan, neemt wraak met de verontreiniging door uitgeworpen smeermiddel.

De daling is zoals letterlijk bedoeld: Als u tijdens de draaibeweging ook in de buurt teveel olie geven in de band treedt het smeermiddel gemengd met slijtage en vuil ook gemakkelijk van em tussen de bandhelften of door centrifugale kracht.

Zeer geschikt zijn vetten smeermiddelen zoals olie, vet of silicone spray. Lage viscositeit kruip of multi-purpose oliën bevatten vaak een hoog gehalte aan vluchtige componenten - ze zijn verdampt, waardoor er weinig over van de smerende werking.

Draai ratelende Forged

Optreden bij het sluiten van een deur klappergeluiden, dan is er iets is meestal los op het handvat set. De remedie is niet moeilijk: Alle gebruikte schroeven moeten worden gecontroleerd op hun stoel en aangescherpt.

Als de schroeven niet zichtbaar zijn op het eerste gezicht, zijn ze gevonden in multi-delige borden naar deurklink en lock vooral als je er los te draaien de ronde rozet. Bij de deur handvat zelf is meestal een stelschroef aan de onderkant die u kunt vast met een inbussleutel.

rozet opgelostOp de deurplaat losse schroeven worden aangedraaid. Vooral met meerdelige tekenen van een omslag moet eerst op te lossen. Op de deurklink hier nog steeds wordt samengesteld al het slot verwijderd.Stifttap in de deurkrukEen weergave van de bodem van de deurkruk: het afdichten van het deurblad is de kleine schroef te zien waarmee men een losse aansluiting weer vast.

Raise Schurende deuren

Soms is een deur hangt te laag bij de grond en vervolgens maalt bij het openen en sluiten. Als men slijpen solide, moet men eerst zien of niet een vreemd lichaam zit vast onder de deur. Is de twee zaken die moeten anders worden opgelost blijven sluiten.

Schurende deur hangt krom

Hangt een deurblad fout in de context, kan deze een deel van zijn onderrand malen op de grond. Dit is dan normaal het gebied van de rand die het verst van de scharnierzijde, dat wil zeggen vanaf de zijde waar de deur met het gestel is verbonden.

U kunt de helling controleren door een waterpas op de verticale rand aan de scharnierzijde gesloten deur.

Opknoping verkeerde deur panelen zijn gemakkelijk te verhogen met hoorn van de haak de deur en vervolgens de bovenste band met de klok mee. Het is verder geschroefd in het deurblad. Dat moet elk slechts geleidelijk worden gedaan met elke omwenteling, dan is de deur weer hangen u en controleert het succes van de maatregel. Indien nodig, dan nog een bocht volgt.

Schroef de deurscharnierDraaien van het bovendeel van de bovenband linksom, dan is hij afgeweken van het deurblad, de deur leunt meer naar lock ..Inschroeven scharnierMet de klok mee, de band draaien dieper maakt en de deur aan de slotzijde. De twee gaan makkelijker als je een dikke schroevendraaier gezet in de tape en gebruikt als een hefboom.

de bovenste band, kan het niet doorgaan met schroef in, kunt u de onderste band los te draaien. Echter, niet te ver, omdat het nog steeds veilig moeten zitten in de deur en kan zijn gewicht te dragen.

Schurende deur recht hangt

Zit een deur te laag, hoewel het recht hangt, kun je ze gelijkmatig over het algemeen op te heffen. Doen opknoping de deur en duwt afstandhouders de scharnierpennen van beide banden. Deze afstandhouders hete fachsprachlich Fitschenringe, onder deze naam je ze in de bouwmarkt. Vóór de aankoop Fitschenringen dient u de diameter van de bout te meten, zodat de ring past zonder speling.

U kunt meerdere ringen op de tap te schuiven zonder problemen. Het moet hetzelfde aantal ringen wanneer beide banden een deur. De beperkende factor bij het verhogen van de deur in deze werkwijze de sluitplaat in het frame: Natuurlijk, niet tot de deur dat geval of bout van het slot worden opgeheven kan gaan in de openingen van de houder.

Push FitschenringHijsinrichtingen van de schuifdeur een of meer Fitschenringe gemakkelijker op de scharnierpen van het onderste bandhelft. Het is belangrijk dat zowel bands evenveel gebruikt door ringen.Fitschenring tussen band helftenDus het resultaat lijkt wanneer de deur opnieuw wordt gehangen: De Fitschenring zichtbaar tussen de bandhelften, de deur wordt verhoogd met exact de hoeveelheid ringdikte.

Het verkorten van de deur: malen of zaag

de bodemstructuur, stijgt met een paar centimeter, bijvoorbeeld omdat er een nieuwe vloer werd gelegd op de oude, kan men niet verder met Fitschenringen. In dit geval is het deurblad moet worden verkort. Er zijn twee methoden: slijpen of zagen.

Bij het slijpen om heel goed te krijgen met een bandschuurmachine. Hij langsrichting geleid op het onderste deurrand. Hier is bucking de deur beste op een stabiele ondergrond. Excenterschuurmachine zijn niet geschikt omdat ze het fineer of schade aan de rotatie vooral in gefineerde deuren zou kunnen vervangen. Sanders te weinig materiaal.

Die op zijn beurt is vrij hoog bandschuurmachines. Daarom moet u altijd controleren of de mate waarin de deur te snijden, met een potlood lijn op het deurblad

Avid houtbewerker zagen een deur begint meestal schat. Met een cirkelzaag, is het makkelijker om een ​​rechte rand te bereiken als bij de molen. Opnieuw wordt de deur weer opgekrikt en snijtekens. De meest nauwkeurige resultaat wordt verkregen bij het passeren van de cirkelzaag in een vlak opgespannen rail. En nog een ding is belangrijk: De zaag moet worden aangepast zodat het vel slechts een tandhoogte bestand is tegen - het resultaat is de minst avulsion.

Instellen van het uiteinde deur

Als een deur aan het kozijn klemmen, die kan zijn omdat het afstand is gewist. Het is niet veel te veranderen. kan massief houten deuren aan een vliegtuig uit bij het slijpen afdeling van gefineerde deuren van hout materialen die u snel komen de grenzen van de haalbaarheid te bereiken. Remedie voor deze op lange termijn, enkel dat het deurblad en kozijn. Hoe u dit doet is ingebouwd in onze producten deurkozijnen. 

Een kans, maar er is nog steeds: als de terminal is te wijten aan een scheve zetel van het deurpaneel, kunt u ook door het aanpassen van de banden weer gewoon relaties te creëren. Verder zoals hierboven beschreven.

Deur sluit niet strak of te dicht

Meestal zie je dit probleem snel ondervinden na de installatie van een deurkozijn vast: Het deurblad is niet voldoende strak in het frame. Of ze zitten dicht bij, zodat het slot kan je bijna niet dicht.

Veel moderne frames maken het mogelijk om het onderste deel van de band te verplaatsen in dergelijke gevallen. In ons voorbeeld noodzakelijk schroef verborgen onder een plastic dop. het is opgelost, de bevestiging van de gordel in het frame kan worden vrijgegeven, wordt de band dan haalde iets meer of ingebracht en dan weer vast.

Bedek via bandaanpassingAchter de gewone plastic dop, die naast de band in het frame kan worden gezien, de bevestigingsbout voor de band verbergt.Draai de onderste bandhelftNa het verwijderen van de dop aan de bevestigingsstrook bevestigen, afhankelijk van het station schroeven met een schroevendraaier of een inbussleutel.