de meiboom

de meiboom

de 1 mei is een feestdag, die traditioneel wordt gevierd in vele plaatsen. de meiboom zal - het opzetten van de avond ervoor, of direct op 1 mei ceremonie in een dorpsplein - afhankelijk van de regio. Deze grote en rechte volwassen sparren stam die nog groen aan de top, is versierd door vrouwen met rundvlees houtsnijwerk en versierd met de kuif en gilde tekenen van het dorp. Ten slotte wordt een grote, groene gevlochten ring nog steeds voorzien van gekleurde linten en hing ook rond de stam. Hier, de groene toppen en krans, de daadwerkelijke symbolen van de aangepaste en staan ​​voor de vruchtbaarheid.

Inhoud over Maypole

 • Oorsprong en traditie van de meiboom
 • up Maypole
 • stelen Maypole
 • Meiboom douane in Opper-Beieren
 • Maibäume als een teken van liefde

Oorsprong en traditie van de meiboom

de meiboom

Bomen zijn een teken van leven en staan ​​voor de groei, vruchtbaarheid en standvastigheid. Er zijn diverse veronderstellingen waarin en wanneer de meiboom voor het eerst werd gepubliceerd. Echter, de traditie gaat vele eeuwen terug en was u. a. een werkwijze dating service. De bachelors waren op avond mei Vrouwen in de veiling en dus verzekerd van de huwelijk van een stad. Maar de meiboom is ook voor de welvaart van de stad en voor de burger en voorlichting van de consument. Hoe rijker een dorp was, hoe groter en glorieuze waren de Crest en gilde tekenen. Vandaag de dag wordt veel nadruk gelegd op deze oude traditie, vooral in Hessen en Beieren.

up Maypole

de meiboom

Voor het opstellen van de boom in het midden van het dorp, wordt hij plechtig uitgevoerd door het dorp. van kijkers bewonderde en de meeste van een kapel begeleidde de jonge mannen dit boomstam zware voeren door het dorp en breng hem met veel kracht in de juiste positie. Ondertussen heeft de andere bewoners de tijd te doden met veel bier en worsten. Laat in de avond het festival zal worden opgeroepen door de Maitanz begeleidt en is meestal vochtig en vrolijk tot het ochtendgloren. De meiboom is meestal de maand.

stelen Maypole

Een populaire gewoonte is om nog niet vastgesteld meiboom om te stelen. Daarom wordt dit ook voortdurend bewaakt en niet onbeheerd. De parochie van een ander dorp kan daardoor komen met een aantal trucs om de meiboom een ​​andere gemeente te krijgen. Redeemed is de gestolen goederen, door de plaatselijke gemeente, meestal door bier en een snack voor iedereen. Echter, er zijn ongeschreven reglement, dat iedereen in stelen Maypole Note heeft:

 1. Alleen al gevelde bomen kunnen worden gestolen.
 2. De stam moet al in het dorp en mag niet worden genomen van het bos, omdat deze te hout diefstal Deze en kunnen worden vervolgd.
 3. Het mag alleen worden gestolen de meiboom van een ander dorp. De eigen meiboom is alleen om te waken en moeten ook niet zijn voor de lol weg.
 4. Met de overval moet je niet ontdekt te worden. Zelfs als je gepakt wordt, moet je op te geven zonder een gevecht belasting van de rug. Geweld in enig opzicht is ten strengste verboden en zou de douane in kwestie. Ook moet de stam geheel blijven en mag niet gezaagd, gesneden of beschadigd.
 5. Reeds gevestigde Maibäume zijn taboe.
 6. Als dat lukt, gaan de partijen diefstal gehoor en kunnen vertegenwoordigen slechts vervullen waarden en omstandigheden.
 7. maar slaagt er niet elke onderhandeling, de gestolen goederen in hun eigen dorp een paar weken als Schandbaum het opzetten en vervolgens gesneden en verkocht op een veiling. Gedurende de tijd dat een paneel is gemonteerd, waarop de werkelijke eigenaren bespot worden.
 8. De hele praktijk is om rustig zonder geweld en gedaan zonder enige moeite. Het geheel moet worden gezien als plezier en zo doorgegeven aan de generaties.

de meiboom

Meiboom douane in Opper-Beieren

Op 1 mei, wordt dezelfde scène loopt op veel plaatsen in Beieren Van: bier, snacks, muziek en veel gezelligheid - dit alles behoort tot de douane rond de meiboom. Koning Max I. Joseph in ere werden opgericht in Beieren in het begin van de 19e eeuw, de eerste wit-blauw meiboom. Kan bomen tot 40 voet lang in deze regio. Het opzetten van de meiboom neemt de hele ochtend en een groot aantal sterke mannen om te voltooien. Maar zo spectaculair als populair is de diefstal van de meiboom. Zodra een boom is gekozen in het bos, is het niet langer veilig voor de Broederschap van de naburige gemeenschap. over de meiboom Klau's, met het doel van de toenmalige eisen enorme hoeveelheden bier en snacks.


de meiboom

Maibäume als een teken van liefde

Met alle tradities is er ook de traditie om zijn liefde op 1 mei, de love interest te tonen. Meestal brengt jong ongehuwde mannen in het huis van de alleenstaande vrouwen van een dorp kleine Maibäume op. Deze blijven ongeveer een maand hangen en dan weer opgepakt door de jonge mannen, onder het verzoek van een reactie of gebaar. In veel regio's in een schrikkeljaar, wordt het geslacht rol uitgewisseld. Toen de vrouwen brengen naar de Maibäumchen. Zelfs in de steden is de geven Maibäumchen een populaire en tegelijk romantische gebaar. Veel mensen komen oorspronkelijk uit landelijke gebieden en zou ook in de stad hun tradities trouw blijven.

crafting

wilt, maar als je merkt dat je dierbaren gelukkig maken en u verrassen met een zelfgemaakte meiboom of Maiherz, we hebben de beste ambachtelijke instructies voor u geselecteerd:

tinker Maypole

tinker Maiherz

Koop producten voor handwerk bij Amazon