Decking winterklaar

onderhouden dek en terrasplanken

Decking winterklaar

Houten terrassen zorgen voor een natuurlijke indruk en zijn erg leuk om naar te kijken. Echter, de pracht verkeerde zorg niet erg lang: terrasplanken worden aangevallen door weer en wind, scheuren en gaten ontstaan. In deze winter trekt een regenwater bevriest deze en blaast op de planken, schimmels doordringen in de rottende vloerdelen.

Maar tot nu toe is het niet gekomen. Met deze gids, het houten dek is niet alleen volgend voorjaar, maar ook het volgend jaar mooi. 

onderhouden dek: Contents

  • Hout voor terrasplanken: Goed hout voor duurzame terrassen
  • Terras zorg begint met de selectie van hout
  • dek te beschermen tegen weer
  • Decking: beits of olie?
  • Bescherming van het hout met olijfolie: Is dat mogelijk?

Hout voor terrasplanken: Goed hout voor duurzame terrassen

Geschikt voor terrassen bijzonder Bangkirai, een Aziatisch tropisch hout dat zeer goed bestand tegen weersinvloeden en regen. Wie is er niet een fan van tropisch hout, kan ook gebruik maken van Siberische lariks of nordic vuren. maar deze moeten speciale behandeling. Zelfs druk behandeld grenen is geschikt voor de bouw van houten terrassen.

Zelfs met de schroef selectie mis kan gaan: wie maakt geen gebruik van roestvrij stalen schroeven, moet leven met later roestvlekken, in het slechtste geval, kan schroeven ook roesten en verliezen hun hoofden. Het resultaat is een los dek en soms pijnlijk valkuilen.

Terras zorg begint met de selectie van hout

Decking winterklaarBoiler druk geïmpregneerd hout

Houten dekken zijn helaas vaak gebouwd zonder grote expertise en geconfronteerd met de laagst mogelijke kosten. De aanbiedingen van de korting bouwmarkten hebben vaak meer omzet dan de houdbaarheid van hun product in het achterhoofd. Kom dan ontbrekende of slechte maatregelen hout bescherming die zal terrasplanken is wegrotten binnen een jaar.

Een bescherming van het hout in de buitenruimte en terrassen is daarom absoluut noodzakelijk.

Als de rottende te geavanceerd zijn en hebben zich verspreid naar de onderbouw, moet het gehele dek worden vervangen. Bij gedeeltelijke beschadiging afzonderlijke kaarten kan veranderen, kan de rest worden bijgesteld door slijpen.

Voor nieuwe terrassen verduurzaming van hout conserveermiddel vlek voor een winter bescherming is dus noodzakelijk!

Decking winterklaarEr is niets om op te slaan: Rotten hout (close-up)

dek te beschermen tegen weer

Al aangevallen terrasplanken die reeds grijzend, kunt u nog steeds effectief te beschermen tegen de elementen. De bestaande planken zou moeten zijn voor de verduurzaming van hout in eerste instantie zeer zorgvuldig gereinigd.

Bij kleine scheuren op het oppervlak kan worden gegeven aan een afslijpen terras, maar dit is afhankelijk van de houtsoort en moet een professionele besproken.

Attentie: Oude en rotte planken zijn vaak de oorzaak van veel ongelukken en onaangenaam splinter in de voet. Laat uw kinderen gaan op blote voeten op een dergelijk oppervlak lopen.

Decking: beits of olie?

Decking winterklaargrijzende hout

De kwestie van vernis of olie is controversieel met houten dek. In principe in de handel verkrijgbare dunne glazuren kan worden gebruikt voor het impregneren van een houten dek. Echter, vloeren Bangkirai Douglas spar of zelfs zonder een glazuur en in de winter, ook een goede hout olie kan worden gebruikt.

Het schilderij zelf is eenvoudig: Het terras is grondig gereinigd in een lange periode van mooi weer, hier kunt u ook doorgaan met de klassieke schrobben borstel of gebruik een hogedrukreiniger. Vervolgens heeft het terras volledig drogen, idealiter 48 uur.

Daarna, in de ochtend (en niet in de regen!) Begonnen naar het terras glazuur. Eén tot twee lagen moet genoeg zijn. Het gebruik van houtolie wordt op soortgelijke wijze uitgevoerd. Het is vooral belangrijk dat alle details en hoeken zijn geglazuurd, omdat sponzen en schimmels zitten op kruispunten en zichtbare randen vind vooral gefixeerd.

Bescherming van het hout met olijfolie: Is dat mogelijk?

Bescherming van het hout met olijfolie of commerciële plantaardige olie? Ja, het werkt. Echter, men moet een robuuste neus: Net als de meeste plantaardige oliën en boter olijfolie of zonnebloemolie ranzig in de zon. Beter is een houtverduurzamingsmiddel met lijnolie: Dit is verkrijgbaar in elke bouwmarkt en geeft het hout een aparte geur. U kunt ook de bescherming van een terras, uiteraard met bijenwas: De applicatie is pijnlijk en vrij duur in de vereiste hoeveelheid.

Koop beits voor gebruik buitenshuis op Amazon