Dicht de afvoerpijp

Sifon met kunststofbuizen

Muffe of onaangename geuren en sporen van water in de keuken kast of op de badkamervloer? Dit zijn typische waarschuwingssignalen dat een afvoerpijp lek zou zijn geworden. Een dergelijke indicatie wat je nodig hebt om naar de bodem te krijgen, omdat schade aan de keukenkastjes en badkamer meubels, afgezien van het riool geur bedreigen, of in het ergste geval mal.

Normaal de volledige lediging of afzonderlijke buissegmenten bij beschadiging gemakkelijk worden vervangen. Duur, het materiaal niet. Maar wat te doen als de bouwsector voor het weekend of een vakantie, of de installateur zijn gesloten niet meteen tijd? Sluit dan de buis eenmaal voorlopig zelf, zodat de lekkage minimaal is gesloten voor een paar dagen. Hoe je dit doet, leest u hier.

Je moet eerst weten om welke pijp materiaal. Oude metalen afvoerleidingen zijn van lood of ijzer, koper zeldzaam. Moderne kunststof buizen van PVC, ABS of PE. Afhankelijk van om welk materiaal het is, volg dan de instructies.

Inhoud: seal buizen

 • Metalen buizen van lood, ijzer of koper
 • Materiaal en hulpmiddelen
 • afdichten van metalen buizen
 • Kunststof buizen van PVC of ABS
 • Materialen en gereedschappen
 • seal kunststofbuizen
 • Kunststof buizen van PE, HDPE of PP

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Formaat: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer ( '37381/651157' 17861, '');

Dicht de afvoerpijp

Metalen buizen van lood, ijzer of koper

Afvoer buizen gegoten en koperMetalen buizen, hier gedeeltelijk uit gietijzer en deels uit koper, minder vaak in de keuken en badkamer direct gevonden, maar in het verdere verloop van het rioolsysteem.

Check out de beschadigde gebied en vooral de omvang van de schade in detail. Neemt weinig water, dan is de buis enige plaatsen, vochtige of ontstaan ​​slechts kleine waterdruppeltjes. In dit geval is een twee-componenten epoxy plamuur voor hulp.

Grote schade waaruit voortdurend druppelt of nog loopt, kan goed worden gesloten, zonder huismiddeltjes. Hier alleen het begin van de uitwisseling te stimuleren. U kunt slecht afdichten met het deeg dan ook, en een bakje onder het lek in ieder geval tot een reparatie mogelijk.

Materiaal en hulpmiddelen

 • Tweecomponentenepoxy putty
 • Dunne rubberhandschoenen

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/651157' 16464, '');

Dicht de afvoerpijp

afdichten van metalen buizen

Ten eerste, zorg ervoor dat er geen water in de pijp en dat niemand achterblijft. De beste manier om de bijbehorende kraan met tape te blokkeren en een briefje op. Dan draait niemand op het water, als je zelfs tijdelijk de kamer tijdens de reparatie te verlaten.

Nu veeg het lekkende gebied grondig schoon totdat het vrij is van water, stof of ander vuil, anders wordt de massa niet de leiding vast te houden. Draag bij het werken met epoxy rubberen handschoenen.

Snij een niet klein stukje van de deegstreng en masseren het door grondig, totdat de twee bestanddelen volledig gemengd. Het deeg is dan een uniform, homogeen kleureffect. Lees de instructies van de fabrikant.

Vorm van de massa een worst-vormige onderdeel en plaats het op het beschadigde gebied als dressing rond de buis. Druk vervolgens het deeg zorgvuldig luchtdicht - er mogen geen gaten of gaten. Het deeg moet nu hard worden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan gemakkelijk 24 uur - in deze tijd geen water wordt toegelaten door de buis stroomt.

Na uitharding mag draaien op experimentele basis pot en zien of er iets ze ontsnapt. Als u niet zeker bent, wikkel een papieren handdoek om de reparatie gebied - op het papier, kunt u vervolgens op te sporen sporen van water ook. Normaal gesproken nu al maar vast tot de definitieve herstellen zou zijn.

Kunststof buizen van PVC of ABS

In deze buizen wordt aanbevolen een patch of een reparatiekoker om het lek plakken. Dit is mogelijk met een budget.

Materialen en gereedschappen

 • aceton
 • Dunne rubberhandschoenen
 • Snel-tweecomponenten acrylkleefstof
 • Niet-elastische bandage (vanaf de verbandtrommel)
 • platte borstel

seal kunststofbuizen

PVC pijp lekZolang kunststof buizen - hier, PVC - werden niet door mechanische invloeden beschadigd, om lekken meestal in de buurt voegen en aansluitingen te vinden.

Ook hier mag geen water in de pijp en nalopen geen water. Is dat zorgt voor het reinigen van de buis rond het beschadigde gebied grondig met aceton. De kunststof moet dan volledig droog, schoon, olie en vet. Omdat je niet veel tijd om de lijm, moet je nu ook alle andere benodigde materialen en gereedschappen klaar plaats verwerken.

De acrylkleefstof bestaat gewoonlijk uit een poedervormig hardingsmiddel en een vloeibaar bindmiddel. Voer een totale poeder in een beker en voeg ook bindmiddelhars toegevoegd helemaal. Meng beide componenten goed oproeren hechtmiddelsamenstelling met de spatel. Nu heb je ongeveer 10 minuten te repareren.

Aanbrengen met een platte borstel lijm breedte van het gaas verband rond de beschadigde plek op. Nu wikkelen de buis op deze plaats tienmaal glad en strak met het maandverband en slijtage na elke tweede wikkeling terug lijm op de reparatieplaats. Tenslotte afgesneden van de rest van de fascia en bevestig het uiteinde met lijm.

afdichting flexibele buis met tapeTip: Een snelle alternatief dat is ook flexibel operationele en aanvoerlijnen kan afdichten worden Self agglomeratie van reparatie tapes.

Indien het lek in de nabijheid van een fitting of een huls, zij verzegelen weg. Dragen er ook ongeveer de halve breedte van bindlijm, wikkel de strook gaas ongeveer vier keer nog eens lijm op elke plaats en wikkel weer op de buis. Hier een aantal keren wordt gewikkeld - telkens weer tussen het aanbrengen van de lijm -, dan gaat het terug naar de mof of fitting en na enkele windingen naar de pijp. Er krijg je een paar lagen kaasdoek op zoals beschreven, en lijm het einde van de gaasverband.

Het repair center heeft nu te harden gedurende ongeveer 10 uur. Dan is de lijm vast, en u kunt de afvoer wederom te nemen. Na een hardingstijd van 24 uur in geval van nood even regels bij een druk tot 16 bar in bedrijf kan worden gesteld. maar controleren regelmatig en plaats ze bijvoorbeeld overnacht beste break - geïmproviseerde afdichthuls is niet bedoeld als permanente oplossing.

door de manier waarop: Hoe nauwkeuriger de door de fabrikant mengverhouding bindmiddel en hardingsmiddel voorgeschreven gehandhaafd, hoe veiliger steken van de kleefstof. Aangezien het mengsel door het gewicht in kleine hoeveelheden is iets onjuist is, stellen we hier een aanpak met het complete pakket sinds dus deze bron van fouten wordt geëlimineerd.

Kunststof buizen van PE, HDPE of PP

Het slechte nieuws eerst: polyethyleen, kan een hoge dichtheid polyethyleen of polypropyleen niet houden aan. De materialen dus niet alleen vanwege hun chemische en fysische eigenschappen niet nat, de gebruikelijke lijmen plakken.

Daarom is een snelle reparatie is nauwelijks mogelijk, de pijp in acht moet worden binnenkort vervangen in ieder geval. Tot die tijd, dus je moet het afsluiten van de afvoerpijp in kwestie en de bijbehorende feed. Stel in het geval een bak onder het lek, te informeren alle familieleden en breng een waarschuwing dat de bijbehorende waterkraan niet mag worden geopend.

Koop accessoires voor afvoerleidingen bij Westfalia