Disponere skum dåser og Bauschaumdosen korrekt

Disponere skum dåser og Bauschaumdosen korrektgenbrug PU-skum

Bortskaffelse af PU-skum dåser

Årligt sæt professionelle og DIY på dæmninger og forsegling leddene og montering af vinduer og døre rundt 25 millioner doser Montageschaum a. hærdet PU-skum opfører sig miljømæssigt neutral og derfor ikke udgør en byrde for mennesker og miljø.

den brugte PU-skum dåser men omfatter selv efter brug problematiske og skadelige rester. Det falder derfor ind under kategorien af "affald kræver særlig overvågning" og må ikke bortskaffes sammen med husholdningsaffald, beholderen byggeaffald eller emballageaffald (gul bin / gul sæk), men skal ske i såkaldte Emission køretøjer i kommunale indsamlingssteder.

Indhold: PU-skum dåser korrekt bortskaffelse

  • DIY komplicere den korrekte bortskaffelse af brugte PU-skum dåser
  • Gamle dåser med installation skum er farlige
  • Isenkræmmere nødt til at informere kunderne om bortskaffelse af bygge skum
  • Hvad gør man med de gamle bygning skum dåser?

DIY komplicere den korrekte bortskaffelse af brugte PU-skum dåser

DIY foragt lovbestemt pligt til at give oplysninger om bortskaffelse af polyurethan Bauschaumdosen - Afkast af farligt isolering forbliver nægtet forbrugere eller svært - Utilstrækkelig bortskaffelse af gamle OCF dåser på lokale indsamlingssteder - Duh offentliggjort i 2008 chokerende resultater af landsdækkende test besøg i isenkræmmere og lokale genanvendelige og forurenende gårde.

Den tyske Environmental Aid eV (DUH) har fundet åbenbare krænkelser af isenkræmmere i bekendtgørelsen igen. I stedet deres kunder af foreskrevne muligheder retur OCF dåser med forurenende indeholdende polyurethan rester at informere en masse af de undersøgte af Duh byggemarkeder ikke kommer til denne forpligtelse sager. "Afvisningen af ​​mange byggemarkeder til at opfylde deres krav til korrekt og miljøvenlig bortskaffelse af forurenende stoffer information, er en overtrædelse af miljøregler"Kritiseret DUH national leder Jürgen Resch og annoncerede samtidig at bringe fremtidige overtrædelser til visning eller til at forfølge forbrugerbeskyttelse lov.

Gamle dåser med installation skum er farlige

Disponere skum dåser og Bauschaumdosen korrekt

Gamle OCF dåser med polyurethan rester er farligt affald og skal indsamles separat fra husholdningsaffald og konstruktion vragdele. Resterne af udbredt isoleringsmateriale i byggesektoren Polyurethan (PU) indeholder forurenende stoffer og skal indsamles separat ved lov og derefter genbruges på en miljøvenlig måde. Emballageforordningen kræver, at forbrugere datoer PU-skum dåser "i rimelig afstand" skal være i stand til at vende tilbage gratis til salgsstedet.

Det betyder, at handel byggematerialer ikke må tage tilbage de tomme dåser PU selv, men er forpligtet til at give sine kunder med "klart synlig og læselig" at informere informationsskilte på de tilsvarende muligheder tilbagevenden.

Det er den teori - praksis er meget forskellig. Mere end en tredjedel (34,5 procent) af de undersøgte af DUH Hardware butikker tilfælde ikke opfylder deres informationskrav - de overtræder loven. Det svarer til et fald på næsten 30 procent i forhold til året før. I år har DUH gennemført 110 test besøg i byggemarkeder i hele Tyskland.

Isenkræmmere nødt til at informere kunderne om bortskaffelse af bygge skum

DUH sikre regelmæssig overvågning af informationspolitik af bygning markeder siden 2005. I to tredjedele af de markeder, hvor testere har fundet mangler kundeoplysninger tidligere på året, kunne de gøre konkrete forbedringer et par måneder senere.

Inspektionen på hardware butikschefer er blevet rejst i mange tilfælde, men kun én, efter at være blevet rådgivet skriftligt, at manglende overholdelse af oplysningskravene ansigt bøder på op til 50.000 euro. Især butikker i byer, hvor DUH ikke har udført nogen test besøg, skære generelt dårligt.

DUH testere har også fundet geografiske forskelle: mens sydlige tyske DIY deres kunder med bedre information, informationstavler er i de testede isenkræmmere i østlandene (f.eks Brandenburg, Sachsen og Sachsen-Anhalt) den absolutte undtagelse.

Men mange isenkræmmere, selv om de er i overensstemmelse med loven, stadig har et betydeligt potentiale for forbedringer. "Information tegn, der står bag europaller, hængende et par centimeter over gulvet eller tre meter under loftet, kan ikke betegnes som klart og tydeligt med den bedste vilje, og således klart overtræder loven", Vedrører Resch. Meget negativ, vurderede han den stigende tendens til, at PU-skum i flere steder, der sælges i isenkræmmere, men kun informeres på et enkelt salgssted om muligheden for at returnere dåserne.

Hvad gør man med de gamle bygning skum dåser?

Oplyste forbrugere, der ønsker at levere tomme dåser ordentligt stå foran det næste problem: hvor man kan sætte det? højlydt emballage bekendtgørelse skal sikre, fabrikanter og detailhandlere, der Rensede PU-skum dåser kan returneres af forbrugeren inden for en rimelig afstand gebyr. Selvom næsten 80 procent af de byggemarkeder angiver frivilligt at trække doser. Men de facto tilbagetrækning parathed er, hvordan DUH har etableret i juni 2008, kun omkring 30 procent.

I de fleste tilfælde er forbrugerne den kommunale forurening værfter instrueret. Under testen besøgene kunne faktisk blive udstedt brugte PU-skum dåser for alle forurenende stoffer yards, men det DUH har fundet betydelige problemer for separat indsamling samt kunden venlighed og rådgivning.

"I 40 procent af tilfældene blev PU-skum dåser ikke indsamles særskilt, men sammen med andre lagrede usorterede dåser og sprayflasker. Anvendelse af domstolene forurenende som tilbagevenden steder blev delvist massivt hæmmet af uvenlig personale og uhensigtsmæssige åbningstider, men også gennem ulovlig betaling for at levere doser"Kritiseret Maria Elander, direktør for cirkulær økonomi i DUH.

Ud over afkastet af de forurenende domstole blev også foretaget af Duh medarbejdere returnere brugte PU-skum dåser på kommunale genbrugspladser. Testene var dog alt forgæves.