douchecabines

Verschillende modellen voor een moderne badkamer met douche

douchecabines

Douchecabines en stoomcabines een meer en meer een tentoonstellingsruimte in de bouwmarkten en de variaties die worden aangeboden zijn ook tal van. Echter, klanten niet alleen om altijd de verschillen onmiddellijk herkennen aan de kwaliteiten.

Stoom douches is gezond en een echte wellness bijdrage in het huis. We laten u zien hoe te installeren relatief kleine betekent een stoomdouche of een kleine stoombad in uw huis. Het voordeel: de cabine kan worden gebruikt als een douche op hetzelfde moment.

Leer alles over de verschillende mogelijkheden van een douche-installatie in de eigen badkamer.

Inhoud: douchecabines

 • Douche, stoomdouche of stoom douche met jacuzzi?
 • Douchecabines: in blokjes of plastic douche?
 • Dichtheid factoren voor douches afdichtingen (DF 1-3)
 • Douchecabine en douchedeur
 • Schuifdeuren en vouwdeuren
 • Openslaande deuren en draaideuren
 • Oppervlakteafdichting voor douchedeuren
 • douchewand
 • frameloze douche
 • stoomdouche
 • bouwen Turkse / stoomdouche zelf - blauwdruk
 • Woordenlijst van technische termen douchecabines

Douchen is het verkrijgen van vrienden - ook vanuit milieu-oogpunt. Daarnaast is de aankoop van een luxe douchecabine in de afgelopen jaren gunstiger geworden. Wat vroeger betaalbare alleen voor spa's en luxe hotels te zijn, is nu betaalbaar tot 1.000 euro voor elke awards worden. Maar wat de klant moet op letten dat het starten van plaats is ideaal voor hem of niet geschikt is en welke aspecten moeten worden overwogen alvorens het te kopen? Dit artikel geeft richtlijnen voor het veilig kopen van hun douche.

Douchewanden zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van entry-level versies vandaag. Eenvoudige modellen zijn beschikbaar vanaf 200 euro. Ontwerpgericht functionele douchecabines dat wellness elementen zoals massagestralen, stoomgenerator, geïntegreerde stoelen en andere details die veel grotere investeringen vereisen.

Bij het kiezen van het juiste model voor de klant, de voorwaarden in het bad zijn cruciaal: In de kleine badkamer ronde of vijfhoekige douches en Eckeinstiege zijn ideaal. In douche In de omgeving geïnstalleerd sanitaire elementen niet interfereren met toegang vanaf de hoek in de regel. Deur en zijwand combinaties zijn ideaal voor middelgrote badkamer. Vanwege beperkte ruimte rond de douche, maar itemtypen zoals schuifdeuren moeten vouwen of draaideur worden gekozen. In de ruime badkamer te nemen oplossingen effect met roterende deuren, draaiende diagonaal ingangen of rond douches met grote deurvleugels.

douchecabinesDouche met massagestralen

Douche, stoomdouche of stoom douche met jacuzzi?

Voor het kopen van uw douche, moet u de volgende vragen stellen:

Hoeveel ruimte je hebt in uw badkamer voor een douche beschikbaar is?

Een normale douche heeft de afmetingen 90x90 cm. Voor kleinere badkamers hebben ook douchecabines zijn 80x80 in grootte. Wie is echter geïnteresseerd zijn in een meer ruime en luxe stoomdouche, rekening mee te houden met een afmeting van 100x100 cm. Ook is de vrijdragende stoomdouche met geïntegreerde whirlpool. Hier zou je moeten rekening houden met tussen 150x150 cm tot 160x160 cm.

Wat entry-level moet je maximale douchen?

Zowel de normale douche en de douche geïntegreerde stoomsproeier zijn leverbaar met "vloerniveau douchebak"Alsmede rand van ongeveer 60 cm. Senior-vriendelijke is natuurlijk een douche met de laagst mogelijke vroegere. Douchewanden met geïntegreerde whirlpool, echter, hebben allemaal een stap hoogte van ongeveer 60 cm.

Hoeveel luxe / spa u wilt voor uw nieuwe douche?

Hier worden de kosten voldoen aan de persoonlijke wensen. Wilt u in het kort springen in de douche in de ochtend en niet veel waarde zijn geïnteresseerd in extra mogelijkheden zoals stoomdouche of whirlpool, genoeg voor een normale douche, die kan besteld worden op aanvraag met diverse massagestralen.

Echter, de stoomdouche is al een stap vooruit. Van geïntegreerde radio wordt stoom sauna aroma stoombaden met de lichttherapie verzorgd.

Als dat niet genoeg is, de stoomdouche met geïntegreerde whirlpool brengt absolute ontspanning effect. Deze douches zijn ontworpen, zelfs voor twee personen en hebben een overeenkomstige grote ruimte. Sommige van deze luxe douches zijn zelfs voorzien van een derde telefoon, om te telefoneren in de douche te maken. 

Hoeveel geld bent u bereid te besteden aan uw nieuwe douche?

De kosten factor neemt meestal de beslissing. Dus hier weer de ruwe kosten op een rijtje:

 • Je krijgt een normale douche voor 200-600 euro
 • een stoomdouche kost tussen de 500 - 3500 Euro
 • een stoomdouche, gecombineerd met whirlpool zijn beschikbaar voor 2000-5000 EUR

expert tip

Kwaliteitscriteria douchewanden:
De douche heeft een gehard veiligheidsglas 3, 4, 6 of 8 mm dik moet kunststoflenzen een dikte van 1,7-4 mm. Daarnaast dient de profielen zijn vervaardigd van aluminium met poedercoating, de deur een magnetisch grendelstaaf en draait op kogellagers. Daarnaast moet de plastic onderdelen van ABS zijn.

Custom-achtige deuren met korte zijwand, eventueel gesneden, vereist voor combinaties van douche en bad. Hetzelfde geldt voor de douche op de zolder - diagonale sneden op deuren of zijwanden zijn vereist. De douche kraampjes, de fabrikant, die zich specialiseren in op maat, aan deze eisen voldoen.

Douches in de badkuip is niet per se een slecht compromis. Bad met afgeschuinde of afgeronde voorzijde die taps toelopen naar het voeteneinde, voldoende vloeroppervlak voor douchen. Douche bijlagen zoals badkuipen vouwwanden, uit één stuk draaideuren of volledig gesloten systemen, zoals douche deuren of -Falttüren maken het douche plezier in het bad perfect.

Douchecabines: in blokjes of plastic douche?

Douche gemaakt van glas: Besteed aandacht aan veiligheidsglas

douchecabines

Douchecabines met veiligheidsglas geniet grote populariteit vandaag. Want het spreekt tot een hoge slagvastheid en hun weerstand tegen hitte en koude. Een verscheidenheid van lens kleuren, structuren en gewoonlijk door gezeefdrukt decors worden aangeboden.

Alle gehard veiligheidsbril zijn thermisch behandeld dat de grootste druk van de disc te weerstaan. Mocht het toch voorkomen breuk, wordt de schijf verdeeld in kleine, stompe randen stukken waar het risico op letsel is zeer laag. Een groot pluspunt van echt glas douchewanden is het relatief eenvoudig onderhoud.

Voor gehard veiligheidsglas heeft een speciale coating wordt aangeboden door sommige fabrikanten. De spatten gebeurt zo snel, kalk en water deposito's - de weinigen die zich nog steeds hechten - kan verwijderd worden met een minimum aan onderhoud.

Dichtheid factoren voor douches afdichtingen (DF 1-3)

douchecabinesDF 1 = 100% lekvrij deurprofielen met geïntegreerde magnetische stripsdouchecabinesDF 2 = 95% sluiten voor normaal dagelijks gebruik absoluut voldoendedouchecabinesDF 3 = 85% zuiver dichte glas, frameloze, passieve splash, waterafvoer mogelijk

Plastic glazen douchecabines

Minder duur zijn nog steeds Kunststoffglas- douchecabines. Ze zijn robuust en ook met verschillende decors te krijgen. Vooral populair zijn ornament structuren en neerzetten patronen, zoals water druppels en spatten niet al te vallen na het douchen visueel significant. Aangezien echter, kalk en water afzettingen te stellen gemakkelijker te ongepolijste plastic glazen douchecabines na veelvuldig douches vaak melkachtig en lelijk te zien. Bovendien zijn de plastic lenzen zijn extreem krassen gevoelig en mogen niet worden behandeld met agressieve reinigingsmiddelen. Schoonmaken is daarom moeilijk.

Douchecabine en douchedeur

douchecabinesdouchecabines

Van eenvoudige vierkante douche op designdouches douches stoom de klant kan kiezen uit een verscheidenheid van soorten en in verschillende prijs vandaag. De minimale vereiste voor een splash in de douche is natuurlijk het douchegordijn. Daarvan willen wij onszelf, maar distantiëren over deze kwestie en in plaats daarvan het adres van de "luxoriöseren" Mogelijkheden van douchewanden. Echter, het belangrijkste verschil is het gekozen type douchewand. Bij het kiezen van de juiste ontmengen mede ten gunste van (bijvoorbeeld een douchecabine van het bad) om het gewenste materiaal (glas douchewanden, douchewand van plexiglas).

Schuifdeuren en vouwdeuren

In aanvulling op de ruimtelijke condities in de badkamer, andere criteria in aankoopbeslissingen van belang:

Schuifdeuren en vouwdeuren gemaakt met kogellagers zorgen voor een vloeiend openen en sluiten. Een probleem echter, het reinigen van de onderste looprail kan worden. Hier, kalk en water zich ophopen en kan slechts moeizaam worden verwijderd.

Opgemerkt wordt bij de beslissing voor een schuifdeur dat het profiel oppervlakken zo glad mogelijk met slechts enkele krassen. Interne magnetische strips ook gemakkelijker reinigen. Bij het selecteren schuifdeuren en vouwdeuren-zelver verwachten maximale dichtheid, d vandaag. h. een wateruitlaat in de douche of de deur is praktisch onmogelijk.

Openslaande deuren en draaideuren

Zeer gemakkelijk te reinigen zijn vouwen en swingende deuren. Opnieuw echter, moet worden gezorgd voor zeer gladde oppervlakken profiel. Een ander voordeel van deze douchewanden is de handige ingang, zorgen voor een moeiteloze het invoeren van de douche. Sommige klanten voelen niet absoluut dicht vouwen en draaideuren ontoereikend en klagen ook aan de naar buiten draaiende deuren de waterafvoer na het douchen, hoewel de meeste fabrikanten bieden hier goede afdichting en drainage richels optimale preventie.

Oppervlakteafdichting voor douchedeuren

douchecabinesdouchecabines

Sommige douches glas is verkrijgbaar met speciale coating - water sneller loopt en kalk kan nog steeds nauwelijks vast te stellen.

Afgebeeld van links naar rechts coating en zonder coating.

Meer voor het afdichten van glas en plexiglas in de badkamer.

douchewand

Om een ​​douchecabine te installeren, moet u deze schroef aan de muur. Maar ongunstige lopende buizen, is dit niet altijd mogelijk. Aan de zijkant www.henkelhaus.de vindt u een handleiding over hoe Dankzij de moderne technologie, de lijm zet vinden, maar is mogelijk. Hier gaat het rechtstreeks naar de douchewand.

 

 

wenk

Omgaan met criteria douchewanden:
Een douche moeten uitzwenkbare schuifdelen voor eenvoudige reiniging, met optionele linker of rechter afsluitbare deur elementen of naar buiten of naar binnen openende deuren.

frameloze douche

Douchecabines zonder lijst

douchecabines

Ontwerp-bewuste kopers toegang tot bijna frameloze douchewanden, die worden aangeboden in 6 of 8 mm dik glas. Modellen die uitsluitend bestaan ​​uit fittingen en glas, onderscheiden zich door hun verfijnde look. Een nadeel hiervan is dat zelfs de kleinste schuine wanden maken de installatie van volledig frameloze cabines onmogelijk. Alternatieven zijn modellen met een vast deel dat is gemonteerd met wandaansluitprofiel, gecombineerd met een deur die wordt vastgehouden door middel van de uitrusting. Zelfs als u dit type kiest, de uitspraak is waar "niet 100% afgedicht",

voldoen aan de fitness- en wellnessfaciliteiten vordering douchecabines, die zijn uitgerust met handige functionele elementen zoals douchekop, waterval douche, mixer, massagestralen, stoomgenerator, douche radio, douche verlichting en andere slimme details. Hier heeft de klant de keuze tussen complete units, verkrijgbaar met acryl achterwanden en lucht en functionele douchecabines die zijn geïnstalleerd met speciale baden zoals gewoonlijk douchecabines voordat deze in de badkamertegels zijn.

Frameloze douchewanden uit de vakhandel

douchecabinesdouchecabines

In een prachtige, visueel luchtige douchewand gemaakt van glas, bijvoorbeeld, met de douche-type 260 van genezers, begint de dag voor het ontbijt met plezier. Alles is helder en sprankelend, omdat het oppervlak verzonken scharnieren van HeiLine FB 45-serie is zeer eenvoudig te frameloze glazen douche te handhaven: Sommige wisser voldoen aan de trekker en de volgende gezinslid heeft de ochtend inzicht. Echter, de nieuwe douchewand alleen worden gedaan als het Badumbau is bijna voltooid. Voor de nieuwe douchewand perfect is, moet douchebak en muren exact te weten worden gemeten. Voordeel: Omdat elke ruit in de genezer fabriek is gebouwd op lengte en rechte wanden of loodrecht verschillende hoeken van de fabrikant uit Waghäusel geen probleem.

De installatie zelf is een wetenschap op zich, is het noodzakelijk in de handen van een getrainde sanitair installateur. De tot 35 kg zwaar, moet 8mm dikke glazen ruiten van gehard veiligheidsglas de vakman in een systematische volgorde en met veel gevoel, zorg en precisie. De welgevormde gesmede hij begrijpt veilig te monteren, aan te passen en aan te passen op de millimeter nauwkeurig. In slechts twee of drie uur hij klaar is met de volledige installatie. Wanneer de siliconenvoeg na 24 uur uitgehard op de muur en douchebak, kan het doucheplezier beginnen in de nieuwe badkamer.

Afhankelijk van uw smaak, is er de moderne douchewanden in een eenvoudige, duidelijke kristallen glas in structurele beglazing in verschillende kleuren getint of staan ​​op burn-glas. Tot de standaard selectie van genezers zijn eenvoudig behuizingen voor niche douches, twee tot vijfhoekige of afgeronde douchecabines en de verschillende varianten van badkuipen. Maar ook speciale ontwerpen zijn geen probleem voor de fabrikanten uit Waghäusel.

Iedereen die geïnteresseerd is, zich rechtstreeks tot de Alois Heiler GmbH, Kirrlacher Straße 21, 68753 Waghäusel, fax 07254 / 9322-60, e-mail [email protected] of meer informatie vinden online op www.heiler-glazen douche. de. Een persoonlijk consult, zijn er ook de loodgieter op het terrein.

stoomdouche

Het stoombad voor thuis

douchecabines

Douches met stoom: Wie graag naar het Turkse bad en de vochtig klimaat kan er een stuk beter dan de droge Finse sauna te weerstaan, misschien zou kunnen denken over het installeren van een stoomdouche in zijn huis.

In tegenstelling tot een sauna stoomcabines is energie-efficiënter en vervuilt minder circulatie, ook de installatie is haalbaar in bestaande douchecabines relatief ongecompliceerd en met enkele wijzigingen.

We laten u zien hoe u een hele nieuwe stoomdouche in uw huis of een bestaand douche kan bouwen, bijvoorbeeld op de zolder of kelder, kan achteraf worden ingebouwd heel goedkoop.

bouwen Turkse / stoomdouche zelf - blauwdruk

douchecabinesFinse sauna zelf bouwen - Bauskizze

De zelfgemaakte stoomdouche en een kleine stoombad eigenlijk niet bijzonder moeilijk en verschilt weinig van de constructie van een douche.

Echter, zodat de stoom blijft in de douche en niet boven en naar buiten stijgen, de douchecabine moet op zichzelf staand. Een ontluchtingsleiding is evenwel noodzakelijk, om zuurstof te laten in de cabine. Bovendien moet een verlichting of grote delen van glas worden geïnstalleerd - Darkness en stoom kan leiden tot meer ingetogen paniek.

Volvlak herhaling met diepe grondwater en waterdicht metselwerk beschermt de wand diffundeert vocht. Om de stoom douche te gebruiken als een normale douche, de installatie van een afsluitbare ventilatierooster aan de omringende ruimte zinvol. In stoom operatie, kan het worden geopend, gesloten in de douche operatie. 

Stoomgenerator: Voor dikke lucht in de stoomdouche

De keuze van de stoomgenerator moet de afmetingen van uw stoomdouche toereikend zijn. Een te grote generator verbruikt te veel macht, te kleine generator loopt mogelijk warm en / of niet genoeg produceren stoom. Neem contact op met een dealer bij de aankoop van een stoomgenerator.

Hoe dan ook, de stoomgenerator vereist de volgende verbindingscomponenten:

 • Voeding (bij voorkeur afzonderlijk gecondenseerd)
 • Zoet water aansluiting
 • Afvalwater aansluiting
 • Stoompijp verband met de uitvoering in de stoomdouche

bouwen van een stoombad zelf

bouwen van een stoombad zelf is, natuurlijk, als de ruimte in uw eigen huis, geen probleem: De onderdelen mogen alleen worden iets groter gemaakt. 

Afhankelijk van hoe u wilt uw stoombad of stoomdouche u kunt ook accessoires installeren ontwerpen: Om een ​​(waterdicht) luidsprekers te genereren in combinatie met ambient muziek zeker pure ontspanning, een bank of een tafel voor het nodige comfort.

Het kan worden op basis van de cursus over modellen zoals de Turkse Hamam, de Russische banya of Japanse Sento-Turkse man - van toepassing zijn op het interieur en exterieur design afgezien van de stoom en warmte tolerantie van de materialen die geen creatieve grenzen.

Woordenlijst van technische termen douchecabines

ABS (acrylonitril butadieen styreen)
Het is een thermoplastisch materiaal. deze "sanitairacryl" is een hoogwaardig materiaal met een glad niet-poreus oppervlak vuil en bacteriën resistent. Acryl wordt gebruikt in de sanitaire sector douchebakken voornamelijk als een effen kleur plaatmateriaal. Douchebakken gemaakt van ABS zijn vooral in "Dieptrekken" geproduceerd.

stoomgenerator
Elektrisch materiaal eenheid die de noodzakelijke stoom levert voor de werking van een stoombad. De stoom die uit de stoomgenerator wordt toegevoerd via een toevoerleiding via een mondstuk in de cabine. De drukloos werken stoomgenerator is verbonden, of afhankelijk van het type van het verse waterleiding bediend met een waterreservoir.

douche verlichting
De verlichting wordt gebruikt om het interieur van een hut of stoombad / sauna te verlichten. De verlichting moet voldoen aan de specifieke voorwaarden voor het gebruik (water weerstand, hittebestendigheid, enz.). De nationale elektrische veiligheidsvoorschriften voor gebruik in de badkamer moet worden beschouwd.

Magnetisch slot bar

Magnetisch afdichtingsstrook is een kunststofprofiel met een bijgeleverde magnetische kern. De magnetische sluiting strips worden gebruikt voor het sluiten en afdichten van de deuren een douchecabine en altijd paren (noord en zuid) gebruikt.

massagestralen
Speciale douchekoppen (z. B. hoofd, hand en zijdouches), een gemakkelijk door zijn bijzondere sproeipatroon "masseren" effect hebben en ondersteuning van de circulatie van de huid.

mengkraan
De mixer leidt samen in afzonderlijke buizen in de wand van toegevoerde warm en koud water, en geeft het gemengde water op de respectievelijke belastingen (douchekoppen, inlaat, etc.). De belangrijkste functies van de menger, de stroomregeling en temperatuurregeling van de opkomende mengwater.

Poedercoating aluminum
Het aluminium oppervlak wordt beschermd door een kunststoflaag. De kunststof wordt aangebracht als een poeder op het oppervlak en daarna gesmolten in een oven bij ongeveer 170 tot 200 ° C

dousing
Speciale douches (meestal hoofddouches), kan lekken uit een stroom van het water. Veelvuldig gebruik van de sauna voor koud water.

speciale pannen
Douchebakken de speciale functies in combinatie met een douchecabine en / of gemaakt volgens speciaal proces of met materialen.

Wellness
Spa trend lichaamsbeeld, geschiktheid voor, is welzijn afgebakend.

Koop Douchekombinatie Westfalia