Marley goten

Downspout naar de goot

het regenwater wordt vanuit de goot naar de storm riool of soakaway via de afvoerpijp systeem. Bij installatie van de afvoerpijp systeem worden de afzonderlijke delen in elkaar gestoken. Door Softigen overgangen het downspout systeem ontvangt een bijzonder verfijnde look.

Regenpijpen in nieuw design

Downspout naar de goot

Indien kunststofbuizen vaak zelfs zeer ver, gescherpt overgangen vinden, de mouwen zijn duidelijk zichtbaar. Maar er zijn leveranciers die dit ontwerp vervangen door een elegante, softiges stijl hebben.

shapely regenpijpen

Uw goot kan de zichtbaarheid van uw huis te verhogen. Shapely socketless downspout systemen Softigen overgangen zijn verkrijgbaar bij Marley. Een succesvol ontwerp dat het hele huis visueel versterkt.

Downspout naar de goot

a) op het verbindingsstuk hechten vel en meet de afstand tot de tegenoverliggende bocht. Rekening houdend met de insteekdiepte van 4 cm en de afstand tot de wand. Voor smalle dakranden 2 platen met het blad connectoren rechtstreeks verbonden.


Downspout naar de goot

b) Marley afvoerpijpen kan eenvoudig en snel worden gescheiden met een fijngetande zaag. Tip: Om een ​​rechte snede te krijgen, gebruik dan een mijter doos.


Downspout naar de goot

c) ontbramen de afgesneden einden van de valbuis schoon, vooral bij het aanbrengen van een Marley regenmeter kan aanzienlijk worden verhoogd, de val prestaties.


Downspout naar de goot

d) de bestanddelen van de valbuis systeem eenvoudig aan elkaar gestoken. Vanwege de inbrengdiepte van de vormdelen worden geen afdichtingen nodig.


Downspout naar de goot

e) De bevestiging van de leidingen geschiedt met klemmen die zijn bevestigd aan de wand met ankers uitgevoerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen "harde klemmen" en "losse klemmen."


Downspout naar de goot

f) Met een "harde klem" de valbuis is bevestigd aan het boveneinde. De oogbout is gemonteerd op het tabblad zijde. Hierdoor kan de afvoerpijp stevig op dit punt worden vastgesteld. Afstand van de klemmen: 2,00 tot 2,50 m.


Downspout naar de goot

g) Met een "losse klem" de valbuis wordt geleid in het midden of onderaan. De oogbout is aangebracht tussen de platen. Aldus kan de buis bewegen van de klem en compenseren voor veranderingen in lengte als gevolg van temperatuurschommelingen.


Downspout naar de goot

h) afvoerpijpen verbonden met een afzonderlijke huls. De valpijp einde is uitgevoerd met een Marley KG pijp voor storm riool of het eindigt in een regenwater zinkput.


Marley logo

Voor meer tips, trucs en tips over het onderwerp goten Zie www.marley.de.