Droge mortel: de perfecte mix

Roer droge mortel met de machine

Of de muren, de tegels leggen of de stichting casting: kan Mortar worden geproduceerd door zeer verschillende recepten. Men moet niet opzoeken, noch in gedachten als een klusjesman, maar in veel gevallen kunt u gebruik maken van een droge mortel. Dat een mengsel van bindmiddelen, toevoegsels en hulpstoffen, die alleen de instructies van de fabrikant met water worden gemengd. Droge mortel - fachsprachlich: droge mortel - dat maakt het werk eenvoudiger en garandeert dat talrijke werken voor de bouw of renovatie van de perfecte mix beschikbaar die veilig werkt vertegenwoordigt.

Inhoud: droge mortel

  • Droge mortel: de perfecte mix
  • Gebruik droge mortel
  • Aanvragen voor droge mortel
  • Niet alleen voor kleine projecten

Natuurlijk kun je ook cement of kalk als bindmiddel en zand of grind als aggregaat afzonderlijk te kopen en zelfs het meten van de vereiste bedragen. Dat zou vaak goedkoper, maar bevat tal van fouten. Dit begint met onzuiverheden in het groen zandpakket heipaal over fouten en discrepanties in en en strekt zich uit tot afwijkingen van de formule die gebeurde uit onwetendheid of roekeloos.

In de droge mortel die niet kan gebeuren. Hier worden alle componenten worden nauwkeurig gemeten en veilig gemengd om met ingang van de fabriek. Omdat produceert grote hoeveelheden van de productie en in houders, kan het preparaat gemakkelijker worden geregeld dan bij kleine hoeveelheden waarbij de helft een emmer cement al min of meer significant effect op de eigenschappen van de mortel. In tegenstelling, een paar kilo meer of minder maakt geen merkbaar verschil wanneer enkele tonnen materiaal op een bepaald moment in de fabriek worden gemengd.

Gebruik droge mortel

mortelindustrie handIn het eenvoudigste geval wordt het droge mengsel in een mortier emmer, giet de voorgeschreven hoeveelheid water wordt toegevoegd en gemengd met de schep. Dit Methdoe is bijzonder geschikt voor kleinere bedragen.

De meeste interessante home improvement droge mortel worden verkocht in zakken van 15 tot 30 kg een aantal specialiteiten in plastic emmers of in kleine verpakkingen van 1 of 1,5 kg. Op de verpakking van de woningen en de toepassing ervan zijn. Ook vindt er informatie over de mengverhouding, dwz hoeveel water moet worden toegevoegd aan het droge mengsel.

Het mengsel wordt toegevoegd afhankelijk van de hoeveelheid in een grote bak of mortel trog, gieten water en meng het geheel tot een homogeen, klontvrij. Sommige mortel must na het mengen om te rijpen voor enige tijd voordat ze klaar zijn voor gebruik - merkte ook de fabrikant op de verpakking.

Mengen met de roerderwanneer menging erg handig is een elektrische mixer.

Voor het mengen van de droge mortel kunt u een schop of een roerend afhankelijk van de hoeveelheid en de fysieke kracht te gebruiken. Voor grote hoeveelheden, te verwerken in een tijd, om vrije val mixer aanbod. U kunt deze huren bij de meeste gereedschap distributeurs.

In beide gevallen moet je het water geleidelijk vrij te geven, in plaats van eerst iets minder is aangegeven in twijfel over bestaan: te stijf mortel kan gemakkelijk mengen met meer water totdat de juiste consistentie is bereikt. Als u anderzijds door een fout in het meten van teveel water hebt toegevoegd, een correctie is onmogelijk.

Op roeren in de emmer of in het bad, moet u extra zorg die niet droog, onvermengd hoeveelheden poeder in het niet blijft duren. Dit gebeurt vooral als de bodem van de overgang van Eimnerboden de muren - in deze binnenrand van de droge mortel is iets moeilijker te bereiken en blijft soms onvermengd. U kunt dit voorkomen door bewust samengewerkt met de shovel of het roerwerk deze gebieden.

Aanvragen voor droge mortel

De eigenschappen van een mortel kan zeer nauwkeurig worden geregeld door de gebruikte stoffen en de verhoudingen. Bindmiddelen, zoals kalk, cement of gips kan worden gecombineerd met een fixatief aggregaten zoals grind, kwartszand of steenslag. Lichte toeslagmaterialen zoals puimsteen of geëxpandeerde klei wijzigen van de mortel evenals adjuvantia, het instellen van de tijd, obligatie sterkte, waterafstotendheid of het vasthouden van water effect.

Is voor bepaalde transacties een droge mortel vereist die aan bepaalde standaard specificaties, kunt u richten bij het winkelen voor de juiste instructies op de verpakking. Dit geldt ook voor opname in bepaalde mortelgroepen waaruit dergelijke. B. afhankelijk van de druksterkte van de geharde mortel.

Op deze wijze worden de talrijke toepassingsgebieden die onder verschillende droge mortel. Van tegellijm voor het betegelen tot droog beton voor de productie van kleine stichtingen, de mortel in verschillende sterktes van de pleister voor decoratieve muur ontwerp ter beschikking van de processors alle producten voor de belangrijkste activiteiten in en rond het huis. Elk product is bestemd voor de betreffende toepassing en beschreven gedetailleerde gebruiksaanwijzing.

Grout uit droge mixOok de meeste van de gebruikte bouwmaterialen voor tegels als minerale tegellijm en griesmeel behoren tot de droge mortels. Shine als een droge mixwordt ook gebruikt voor het pleisteren pleister, die uit gemengde droge mengsels. Als metselwerk of beton dekvloer pleister komt vooral in zakken op het terrein en kostbare en afwerklagen er een emmer, die vervolgens wordt gebruikt om hetzelfde te mengen.

Niet alleen voor kleine projecten

Droge mortels worden ook gebruikt in commerciële toepassingen. Verbetering van het huis kunnen profiteren als ze van plan zijn grote projecten, zoals het betonneren een groot terras board.

In dit geval is het de moeite waard om in de bouwmaterialen handel met grote hoeveelheden van de zogenaamde big bags. Dus je moet ervoor grote hoeveelheden te leveren hoe dan ook, het kopen in bulk containers tot 1 of 2,5 kubieke meter van het evenement kan goedkoper geval te zijn.

Men moet nooit iets aan te doen: kopen droge mortel op voorraad, zelfs als er een speciale aanbieding is nog steeds zo goedkoop. Hoewel het mengsel onmiddellijk worden gebruikt, maar na een opslagperiode van enkele tot maximaal 12 maanden meeste droge mortel verliezen bepaalde eigenschappen en kan niet meer worden gebruikt.