Egg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestoffer

Egg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestoffer

Farverige påskeæg med organiske farver

En af de smukkeste påske traditioner for børn og voksne er ægget farvning. Ud over at male æggene dyppet i en kop med en speciel farve. Nedenfor viser vi dig i vores instruktioner hvordan man kan gøre fra naturlige ingredienser til Farbsud og farve med en eller flere farver farverige påskeæg. Vi afslører også, hvordan man skaber originale mønstre ved anvendelse af tape, tape eller elastikker.

Men ikke kun blæste æg er farvet. Især når kogt Morgenmad æg er at være opmærksom på ikke-giftige, organiske farver. Af denne grund også lære her, at der er brug for grøntsager, bær og andre naturlige ingredienser til hver farve.

Indhold: farve farverige påskeæg

 • Påskeæg farve - ingredienser til naturlige farver
 • Opskrifter til Farbsud
 • Madlavning metode: farvning påskeæg med naturlige farvestoffer
 • farvestof æg kold
 • dekorere farvede påskeæg med mønster
 • Instruktioner for to farvede påskeæg med takkede mønster
 • farve påskeæg med klæbefilm: æg med farverige mønstre, striber og pladser
 • farve ringed æg med elastikker

Påskeæg farve - ingredienser til naturlige farver

Farver fra naturen er sikre. At farve er rødbeder, sort te, valnød skaller, spinat, persille, kål blade og mange andre ingredienser, som du har derhjemme er.

Overalt æg bliver ofte blæst ud og tilbød farvede æg i de kølede sektion. For det er kun med farvestrålende æg til påske er færdig. Men kunstige æg farver er ikke helt uskadelige for alle mennesker.

Mad farver fra supermarkedet har tilsætningsstoffer, der er godkendt til forbrug. Men mange af disse stoffer til gruppen af ​​azofarvestoffer, som kan udløse allergilignende reaktioner hos følsomme mennesker omfatter.

påskeægPåskeæg kan farves naturligt.

Blandt de mulige allergi-lignende reaktioner omfatter rødme, kløe, og i de værste tilfælde astmaanfald. Når farvning æg tartrazine får (E 102) og Azorubin (E 122) i æg og ægget - fordi næsten hver æggeskal har små revner og sprækker. På denne måde de spises i små mængder.

Vi anbefaler derfor, biologiske farver fra naturen. De er uskadelige for sundheden og resultere i smukke farver.

 • Røde nuancer: Roer, kål blade, rød katost, solbær, æble bark, birkebark
 • Blå nuancer: Hyldebær, blåbær, blå Malvenkraut
 • Gule farver: Birkeblade, brændenælde blade, hyldebær blade, æble træ blade, gyldenris, safran, lilla blomster, kamille blomster, gule ahorn blade
 • Orange nuancer: Gulerødder, morgenfrue blomster
 • Brune nuancer: Oak bark, blade af hasselnød træer, kaffe, te, løg skind
 • Grønne nuancer: Mate te, perikon, vedbend blade, padderok, spinat, persille

Vores råd biologisk æg maleri

 1. Hvide æg tage på farven af ​​det bedste, især hvis de var godt gnedet med eddike før farvning.
 2. Farven rum kan være en smule manipuleret ved tilsætning af visse tilsætningsstoffer. Alun, potaske og kaliumcarbonat intensivere farven, jern negle og jernsalt mørkere farve og eddike lysner farven.

Opskrifter til Farbsud

Før du kan starte med påskeæg farvning, skal Farbsud blive etableret. Afhængigt af plantearter eller farvestoffer, forskellige mængder af vand, samt en kortere eller længere iblødsætning og tilberedningstid kræves. Grove materialer såsom bark eller gulerødder skal hakkes på forhånd. Den færdige Sud skal filtreres efter tilberedning.

Til fremstilling af Farbsuds følgende værdier som retningslinier:

 • Grøntsager og planter: 500 g i 2 l vand, ingen sættetid nødvendig, 30 til 40 minutter kogetid
 • Bær, blade og blomster: 30 til 100 g i 2 liter vand i flere timer iblødsætning tid, 30 til 60 minutters tilberedningstid
 • Træ, bark og rødder: 30 til 100 g i 2 l vand, 1 eller 2 dage iblødsætning, 1 til 2 timer kogetid
 • Kaffe og te: 30 til 50 g i 2 l vand, ingen sættetid nødvendig, 20 til 30 minutter kogetid

farve grønne æg med græs eller blade

Til farvning af æg i forskellige nuancer af grønne æg er kogt med frisk græs eller grønne blade. Bemærk, at bladene ikke bør komme fra giftige haven eller stueplanter.

Madlavning metode: farvning påskeæg med naturlige farvestoffer

Farvet påskeæg med pletter og striberdekoreret med dekorative teknikker påskeæg.

Efter en tilberedningstid på omkring otte til ti minutter til at give de hårdkogte æg. Efter quenching, skal de først rengøres grundigt. For det er bedst at bruge eddike vand. Derefter kan du begynde med påskeæg farvning. Æggene omhyggeligt placeret i den afkølede Farbsud. Generelt har de vedtaget en stærk farve efter cirka en halv time. Er en delikat nuance ønskes, kan ægget også bruges til at fjernes fra syd kurset. Til tørring derefter placerer dem på en køkkenrulle. I blæst æg, som flød ind i ægget farve skal lade ud umiddelbart efter farvning. Endelig kan næsten færdige æg ikke gnides med et par dråber madolie. Dette bringer farverne til at lyse op og æggene får en flot glans. Endelig kan du male æggene og pynt med farverige motiver.

farvestof æg kold

Egg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestofferfarvede æg i koldt Farbsud

I de fleste tilfælde er æggene bestemt til senere forbrug placeret i den varme Farbsud og efterladt der i nogen tid, indtil den ønskede farve er opnået. Men der er også mulighed for at farve æggene koldt. Denne fremgangsmåde er særligt egnet til farvning af æg med børn, i modsætning til den varme Farbsud er der ingen risiko for forbrændinger til børnene.

Allerede kogte og afkølede æg kan farves med denne metode uden at konsistensen af ​​ægget ændret - en vigtig faktor, hvis du ønsker at derefter spise æggene, fordi ingen kan lide at blive hårdkogte, tørre æg.

En anden lejlighed, når du skal farve æggene koldt, er produktionen af ​​såkaldte sorbiske æg. Hvis du ønsker at dekorere æg med denne traditionelle teknik er mere information se vores side på sorbisk påskeæg.

Browns med løg og kaffegrums

For kold farvning med løg, fjerne de brune skind og lad dem stå i en vandfyldt skål. Der gælder følgende: Jo mere løg hud i en lille mængde vand er, jo mere intens farve. Efter kort tid er det blevet mørkebrun i farven. Indtast nu æggene i den kolde farve bouillon, og sørg for, at det er brunt på alle sider. Efter flere minutter, er de fisket ud af skallen til tørre. Efter dette, æggene skinne i en rig brun. For andre brune kan de være farvet i vand mulled kaffegrums, selvfølgelig.

Tip: For mønstrede æg i brune nuancer wrap friske løg skind til æggeskallen og binde det forsigtigt med en tynd snor stramt. Kog æggene i mindst fire minutter i vand, indtil den er klar til indtagelse. Efter fjernelse af skind brun mønstre og forskellige farveovergange og dækker æggene.

dekorere farvede påskeæg med mønster

Efter farvning med naturlige ingredienser, kan du gøre hvidt mønster ved hjælp af en roulade spyd eller en skarp penknife linjer i overfladen. I dette tilfælde er kun det øverste lag skrabet flade af æggeskallen.

Vil Børn dekorere æg, varm før farvning voks forbliver i en egnet beholder. Efter dette, kan de bruge en træpind, z. B. et spyd, nedsænkes i den flydende voks og maling vilkårligt mønster på skallen. Efterfølgende skal æggene være farvet bare koldt, ellers flydende voks. Efter tørring af de organiske farver kan koges så at voks opløser, efterlod farverige påskeæg med hvide mønstre.

// Side: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Format: Standard Banner (under tema) 468x60
SmartAdServer (37381/278909 '16464 '');

Egg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestoffer

Andre dekorative teknikker til farvede påskeæg

For den kreative udformning af påskeæg er der nogle udsmykning teknikker, der er en engangs-udseende af æggene er ikke flere forhindringer.

 • marmorering: I en plastik handske fordelt æg farve som ønsket spredt over stadig varm æg og tillades at tørre. Dette kan gentages flere gange, indtil den ønskede farveintensitet eller farveområde er nået.
 • Blad motiv: På æg et ark placeres med den ønskede form, og dette sættes derefter i en strømpe. Dette giver mulighed for arket, der skal fastsættes på plads. nu præsenterer dig strømpen i Farbsud, hvilket skaber en smuk blad motiv på påskeæg. Det er vigtigt, at strømpen kun godkendes, hvis malingen er tørret.
 • Mønster Ornament: Før farvning ægget kan males i ønskede mønstre med en pensel, der er blevet dyppet i citronsaft eller citronsaft koncentrat. De behandlede områder så ikke tage farve.
 • Scratch teknik: I det farvede, tør æg i det ønskede mønster kan skrabes med en kniv eller en nål. Det er vigtigt, at ægget har en tyk skal og blev farvet kraftigt.
  Plettet: Her æg farve er drysset med en tandbørste eller en tesi til ægget. Efter tørring kan dette gentages flere gange, indtil den ønskede farveintensitet eller farveområde er nået.

Instruktioner for to farvede påskeæg med takkede mønster

Egg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestofferPåskeæg efter den første farvningEgg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestofferskære takkede mønstre i båndEgg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestofferpasta æg med mønster

Både kunstige og naturlige farver af æg kan designes i forskellige farver. I denne vejledning viser vi, hvor nemt det er multi-farvede påskeæg med farver og uden mønster selv.

Materialer til farvning to farvede æg:

 • Farvede æg i lyse farver
 • Färbeutensilien sådan. B. dristige farver og plastikkrus
 • isolerbånd
 • workshop saks

tinker mønster af elektrisk tape: Trin 1

Først trække et stykke tape fra rullen og skæres med værkstedet tyngdekraft i en langside en savtakket mønster. Hold dig den forsigtigt rundt i lyse påskeæg.

farve påskeæg med takkede mønster: Trin 2

Nu dyppe ægget til båndet i Farbsud. Tænderne skal være helt dækket med maling. Efter udsættelse for den farve, du udvælge ægget og lad det tørre. Først når malingen er helt tør, kan du fjerne tapen forsigtigt og få en to-farvet påskeæg med en takkede mønster.

Trin 3: Tre farve farvede påskeæg

De, der ønsker at gøre påskeæg i tre farver, følge ovenstående trin og lappeløsninger af isolerende andet mønster. Dette er limet til den anden ende af isen. Så du dyppe den med den anden side i Sud og kan indsamle de farvestoffer. Efter tørring tapen fjernes.

Efterfølgende kan de farvede påskeæg males eller indsæt over med klistermærker.

Egg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestofferdykning påskeæg i anden farveEgg farve - instruktioner til farvning æg med naturlige farvestofferTo farvet påskeæg med takning

farve påskeæg med klæbefilm: æg med farverige mønstre, striber og pladser

Farvet påskeæg med striber og firkanterGrøn og gul påske æg med striber og firkanter

Bruge denne metode til farvning kogt og blæst påskeæg i forskellige farver eller med mønstre.

Materialer til farvning æg med klæbefolie:

 • Ufarvede eller farvet æg
 • Egg farve og plastikkrus
 • klæbefolie
 • saks

Trin 1: cut klæbende film til mønster

Før farvning skære en strimmel klæbende film i forskellige former, såsom koniske striber, firkanter eller rektangler. Ensartede strimler skæres fra et stykke klæbende film og skåret i halve i længderetningen af ​​det. De klæbende filmstykker derefter limet til æggene.

Tip: For større mønstre er anbefales bred tape.

Trin 2: farve Mønstret påskeæg

Dernæst forberede farverne og farve æggene. Bemærk dog fast, at det tapede område hvide. Efter fuldstændig tørring af klæbende film fjernes. Selvfølgelig kan således også farvede æg i flere farver gør.

farve orange-gule æg med klæbefolieOrange-gule æg med flamme mønsterfarven grøn-gul æg med selvklæbende filmGul-Grøn påskeæg med en hvid vandrette striber

Køb æg fra Amazon

farve ringed æg med elastikker

Stor påskeæg du farve med hjælp af elastikker, der er gege forbundet med æggene. Dette design teknik er særlig egnet til kogte æg. På forhandlede blæste æg, båndet bør ikke være alt for bundet til skallen, ellers bryder skallen.

Materialer til stribede påskeæg

 • Kogte ufarvede eller farvede æg
 • Smalle og brede elastikker
 • Farbsud i alle farver og plastikkrus

farve Stor påskeæg

For hvidstribet farverige påskeæg på at trække en elastik forsigtigt flere gange i æg - den bredere bandet, jo bredere linjer. For bunte Ringel du farve æggene i en hvilken som helst og lad dem tørre helt. Så trække dem på båndet og farve dem i en anden farve. Tag elastikken og græsset stadig har farven først brugt.

Ufarvet æg med elastikUfarvet æg med elastikPåskeæg farvet med elastikfarve påskeæg med ringe

købe æg farver online