Fælles fornyelse i badeværelser og køkkener

ridse silikone fuger i bruseren

forny gamle fuger - ny fuger Bad

Gamle fuger i badeværelset og i køkkenet ikke kun ser grimme, men kan være rigtig farligt. Hvis vand udslip eller lækager gennem leddene bag bruser magasinet skæmmet de forseglinger i køkkenet skimmel, er dyre og til tider skadelige konsekvenser til huset.

Udskiftningen og fornyelse af leddene er forholdsvis enkelt - hvis du medbringer nogle færdigheder og har de rigtige værktøjer.

Denne vejledning giver også lægmand hvordan at forny fuger i badeværelset og i køkkenet.

Indhold: Udskift fuger

 • Silikone fuger: Grundlæggende
 • Silicon fælles forny trin for trin
 • Materialer og redskaber
 • fjerne silikone leddene og rene leddene
 • Nye udskubning silikone samlinger og glat

Silikone fuger: Grundlæggende

udstødning vægtilslutning til badetHvor forskellige elementer ligger an mod hinanden - her et bad og væg - udsættes for en elastisk fuge betydelig stress. Trotdzem det skal forblive permanent forseglet.

Af silikone fugemasser i den sanitære sektor meget høje krav stilles. Du er nødt til at bringe held og behandling og forsegling egenskaber, samt disse fugemasser nødt til at være permanent elastisk, så de kan optage bevægelser i jorden uden de fælles pauser.

Således kan for eksempel, kan ofte konstatere, at fælles tåre i væggen etage krydset ved for tidligt disposition. Du kan forhindre dette, hvis fugning i dette område kun finder sted efter en vis ventetid, og - endnu vigtigere for succes på lang sigt - Silikone tætningsmasser bruges med en særlig høj elasticitet.

For kritiske fag, såsom terrasser, altaner eller badeværelser, er stor bevægelse kapacitet, der kræves af fugemasser. Her siliconeforseglingsmidler anvendes med en særlig høj elasticitet, således at de således anvendte samlinger forbliver permanent elastisk også under den øgede belastning og bygningen mod skader, for eksempel ved indtrængende vand kan bevare.

Tekniske krav

Ved udviklingen af ​​fugemasser silikonegummi-baserede særlig opmærksomhed brudforlængelsen, målt ifølge DIN 53504, der er ca. 400 til 600%. Desuden er behov for en høj bevægelsesoptagelse, således at den ovennævnte anvendelse i kritiske fag, såsom terrasser og balkoner, er mulig.

Grund af de høje temperatursvingninger ved direkte sollys og frost er uden for huset, kravene til fugemasse, som anvendes inden for stræk og dilatationsfuger enormt. Høj kvalitet silikone fugemasse er derfor udviklet, så de har en temperaturbestandighed på -60 ° C til +180 ° C og er modstandsdygtig over for vejrlig og ældning. På grund af UV-resistens sådanne siliconer er også egnede til denne anvendelse.

Til anvendelse i køkkenet og badeværelset på grund af den ofte anvendte der vaskemidler høj kemisk resistens af det elastiske fugemasse nødvendig.

Desuden silicone er fri for opløsningsmidler og miljøvenlig, truer med dampe under behandlingen og derefter ingen sundhed.

Silikone i praktisk anvendelse

Far og søn, når fugningI fugtige rum, såsom badeværelser, er der en øget risiko for en form. Silikone tætningsmasser med anti-svampe agenter kan mindske denne risiko.

Særlig udbredt er acetatvernetzende silikone fugemasse. I tværbindingen, så når forbinder molekyler til hinanden til en elastisk struktur, eddikesyre elimineres - således kommer til den typiske lugt af eddike hærdende silicone.

Fordelen ved disse acetat-systemer er en særlig god vedhæftning på alle keramiske belægninger i vægge og gulve - i forseglingen af ​​leddene, som forbindelse til keramiske fliser, vaske, badekar, brusekabiner, dør og vinduesrammer samt til anvendelse i dilatationsfuger. Selv for fugning glaskonstruktioner anvendes high-grade silicone. En anden fordel ved disse systemer er en hurtigt hærdende og en høj slidstyrke.

Kravene til silikone fugemasse, men er ikke begrænset til deres mekaniske egenskaber. De fleste sanitære silikoner er også indstillet til at svampe og bakterier resistente. Brusere og badeværelser er ikke desto mindre særligt sårbare over for skimmel, og risikoen for kontaminering kan betydeligt bremses af denne yderligere kemisk beskyttelse. Med korrekt rengøring og vedligeholdelse det ønskede udseende af spalten er permanent.

Uanset om der ønskes beskyttelse mod mug, men afhænger af anvendelsen. I badeværelser, vil brug være svamp-hæmmende tætningsmidler normalt i køkkener, men du bør afstå fra overalt siliconer med svampedræbende tilsætningsstoffer, hvor fugemassen kommer i kontakt med drikkevand. Årsagen: Fungicider kan delvis udvaskes af vand.

Ingen problemer opstår uanset hvilket program i optik: Silikone fugemasse fås i mange farver - herunder både klassiske og aktuelle sanitære farver og til tider meget farverige farvesammensætninger, der kan yde et bidrag til udformningen af ​​rum.

Silicon fælles forny trin for trin

Først bør du være opmærksom på, hvordan den nye fælles skal se ud, så hvor bredt det er. Det afhænger ikke kun optisk, men også ud fra et teknisk punkt. Og det er naturligvis også det materiale kravet bestemmes.

Den nødvendige fælles bredde for en tæt Sanitärfuge altid afhænger af arten af ​​materialet og fugemassen anvendes. støder op til de fælles fliser eller keramiske stykker kan helt lige, men uregelmæssige kanter har, de kan være parallelle, men også installeres noget upræcis. Simple tommelfingerregler ikke findes, derfor, den eneste sikkerhed er, det synlige fælles bredde skal være noget større end at blive fyldt hul bredde. 

I de fleste tilfælde bør omkring to og en halv gange den fælles hul være tilstrækkelig. Med en afstand på 5 mm, vil dette derfor 12,5 mm. Udendørs eller anden termisk stærkt belastede miljøer bør forventes tre til fire gange. Her, på en 5-mm hul har en spaltebredde på ca. 20 mm ville være tilstrækkelig. Dette er tilstrækkeligt til at kompensere for termisk deformation og permanent forsegle samlingen.

Ved fornyelse af leddene kan nemt tilpasses den nylige fælles man også. En eller to millimeter i tillæg kan ikke skade, fordi silikone årenes løb lidt svinder. Hvis den gamle samling er abgerisssen over længere afstande og kolonner har dannet siden af ​​materialet, skal du være sikker på opkald, men arbejder meget mere generøs.

Materialer og redskaber

 • Fugenhai
 • silicone
 • Mold
 • Svamp eller klud
 • malertape
 • fugepistol
 • Fugenglätter
 • Gummihandsker
 • sanitetssilikone

fjerne silikone leddene og rene leddene

For at fjerne gamle silicone er en såkaldt Fugenhai er med udskiftelige, faste klinger af rustfrit stål meget god. Med den skarpe ende af bladet, først fange silicone og derefter skære siliconesammensætningen af ​​den tilstødende jord, og ud af samlingen.

Arbejde omhyggeligt holde sig til det, og jo mere du fjerner silikone og i korte etaper, fordi der i dette trin klæbe mindre således, jo mindre omarbejde på et senere tidspunkt - i alt bevidst tilgang sparer tid så.

Den Fugenhai skærer på grund af sin skarphed gnidningsløst ind i fugemasse. Hvis arbejdet så besværlig, hvilket kan skyldes en sløv kniv. ikke blot lægge mere pres, fordi det kun øger risikoen for skader. En sløv kniv bør udskiftes.

Skrab ud gamle silikone fugerMed den skarpe klinge af Fugenhais så meget er fjernet fra den gamle silikone fælles som muligt. Må ikke lægge for meget kraft, ellers kan du blive såret, da glide.anvende silikoneSiliconen påføres fra patronen henhold til forskrifterne. I de fleste tilfælde kan så op til 2 mm opløse tykke lag.

Uden eventuelle rester vil du i mange tilfælde den gamle silikone kan ikke fjerne denne måde. Så hjælpe ved hjælp af en kemisk silikone. Det påføres fugemasse tilbage efter fabrikantens anvisninger og derefter også handler i overensstemmelse med fabrikantens specifikationer.

Før du anvender, kan du maskere fra jorden på begge sider af den gamle silikone fælles med malertape. Dette vil forhindre tilstødende leddene opløses, hvilket ikke bør fornyes. Desuden er ingen opløst silicium kan derefter uheld smurt i området.

Efter eksponeringen, de opløste rester og rester af remover er grundigt med en svamp eller en klud fjernet. Hvis du har tapede joint, skal du fjerne malertape tidligere.

Silikone anvende (detail)Silikone fås også i små beholdere - praktisk, hvis blot forsegle en enkelt vask skal udskiftes.Silicone tørre efter påføringEfter udsættelse for tørre de opløste silicium rester og resterne af remover grundigt med en svamp eller en klud i leddene.

Nu inspicere den rensede fælles grundigt igen. Oplev denne skimmel, så det skal fjernes, før du skubber fælles igen. Disse er udvælgelsen af ​​konstruktionen markedsfører en lang række produkter. Når du køber en Schimmelentferners, at det er foreneligt med de behandlede overflader, og anvende det nøjagtigt som angivet af producenten.

Den bedste måde for dig at arbejde med åbne vinduer med husholdningsartikler handsker og en kirurgisk maske.

Nye udskubning silikone samlinger og glat

Især ved håndtering for første gang med silikone fugemasse, kan du, dække hullet i den tilsigtede bredde igen med malerens tape.

Nu Forbered fugemasse patron. Det er skåret, så boltet til en ubrugt tud på. Herefter indsætter patronen i kalfatringspistolen og skære dysen i en vinkel. Hvor langt skal være den åbning, afhænger også af den fælles bredde. De fleste har en åbning på 2 til 3 mm burde være nok - du kan recut senere hvis nødvendigt endnu.

Udløserarmen fugepistolens betjenes derefter flere gange, indtil der mærkes modstand. Nu kan du skubbe leddet. Det burde ske gnidningsløst og om muligt i et tog. For brede fuger kan du bruge silikone forbindelse i stram, bringe tæt sammen liggende sløjfer. Dette er nogle gange lettere end gleichgmäßig at sprøjte en tyk streng.

udstødning fælles med silikoneSprøjt fælles jævnt og i et tog fra. For begyndere kan det være lettere at arbejde med en sådan dispenser som kalfatringspistolen.indsprøjtning silicone med pistolenDen klassiske metode er udstødningen af ​​patronen gun. endda så jævnt uden at stoppe i et tog Fashion.

Har du brug for at bosætte sig i mellem patronen en gang, og derefter trykke den lille udløserhåndtaget på aftrækkeren. Ellers er stadig tryk på patronen, og silikone kan ukontrolleret udslip i miljøet.

glat silikone fællesMed en Fugenglätter trække silikone nu jævnt og i et tog fra. Hvis det er nødvendigt, kan man bruge en svag detergentopløsning som slipmiddel.Silicon fælles glat (detail)Her processen på tæt hold: Sørg for at holde murske under stripning altid i samme vinkel til det fælles.

Er det fælles klar skubbet ud, vil det blive udjævnet. Således klæber til værktøj, der anvendes til dette formål så lidt silicone, kan man fugte silicone med et slipmiddel. Til dette eksempel er en svag rengøringsmiddel sprøjtes til pumpen flasken er. Det bør kun ske, men hvis fugemasse blev indført i virkeligheden jævnt og i tilstrækkelig mængde, fordi slipmiddel også gør det meget vanskeligere at tilføje til eller silikone på defekter, hvis det er nødvendigt.

Til udglatning er bedst at bruge en Fugenglätter af fleksibel plast. Med det, du kører den fælles jævnt, idet partikler af overskydende fugemasse. Resultatet er bedst, når flade sømmen uden at stoppe i et tog. Sørg også for at holde murske altid i samme vinkel. Klæber derefter silikone til glattere, kan du tørre med en tør klud det.

Under yourselfers er meget populært er den måde at udjævne en silikone fælles med den spülmittelbenetzten finger. Men det vil sjældent få nøjagtige resultater som at arbejde med plast udjævning, og ikke alle ønsker at have fugemasse rester på fingrene. Så de få euro for et sæt med flere udglattere er penge givet godt ud.

Når det arbejde, du er nødt til at lade den silikone tid til tværbinding før samlingen kan indlæses eller kan komme i kontakt med vand. Dokumentation findes på patronen. De kan dermed også have tillid til din næse: Så længe fugemasse stadig udstråler sin karakteristiske lugt, han ikke er i stand til at bære vægten.

Køb punkter på Amazon