Fassadenputz: Minerale pleister

Natuurlijke sieraden voor de moderne gevels: Minerale pleister

Fassadenputz: Minerale pleister

De gevel is het visitekaartje van het huis. Het is goed voor de eerste en beslissende indruk. Naar aanleiding van de trend zijn effectieve gips gevels, de bouwers een bijna onbeperkte ruimte: Met een verscheidenheid aan kleuren, texturen en vormen verwerken van elk huis krijgt zijn individuele gezicht. Alleen met minerale pleisters de kleurelementen een reëel deel van het bouwmateriaal. De kleurpigmenten zijn reeds in de fabriek opgenomen en niet aangebracht als een laatste glazuur. De kristalstructuur van het oppervlak maakt het mogelijk dat kleine korrels tijdens het invallende zonlicht en breken. Dit resulteert in een warme tint van authentieke handelen levendig en is van grote weerstand.

Inhoud: Fassadenputz

  • Mineralputz: Sterk en diffusie
  • Kalkpleister gevels beschermt permanent en natuurlijk
  • pleistervoorzijde
  • verwerken Fassadenputz op cellenbeton metselwerk
  • Eigenschappen van geschikte pleisters
  • Sokkel pleister voor lagere gevelvlak
  • Instructies voor het pleisteren met externe gips
  • Stap 1: Bereid de pleisterondergrond
  • Stap 2: Bereid de stucprofielen
  • Stap 3: Breng gips

Mineralputz: Sterk en diffusie

Elk huis heeft een robuuste mantel tegen weer en wind. Maar niemand wil voelen, onder een plastic hoes om te leven. Steeds meer bouwers kiezen voor een minerale gips gevel. De beslissende factor is de natuurlijke bindmiddel kalk. Gips met kalk als bindmiddel worden niet alleen gekenmerkt door zijn veerkracht, maar het permeabele oppervlak van de wanden ademen. Een ander voordeel: Minerale decoratieve maakt zijn geschikt voor elk oppervlak.

Kalkpleister gevels beschermt permanent en natuurlijk

Fassadenputz: Minerale pleisterPleistervoorzijde met kalksteen gevel gips <br />Foto: DJD / Bundesverband Kalk

Oud gips gevels moet vóór worden hersteld vanaf onschadelijk schade tastbaar - en dure - problemen zijn. Verminderingen in de constructie kan veroorzaken scheuren, vorst en spatten ingesteld op het grondvlak, waterstroom lanen en groene vlekken bederven de gevel.

Minerale buitenkant pleisters zijn geschikt voor elk oppervlak en bieden extra voordelen. Met kalk als bindmiddel, zijn ze niet alleen gekenmerkt door resistentie, het permeabele oppervlak zorgt de wanden goed ademen.

Het ecologisch evenwicht van dit bouwmateriaal wordt gebruikt voor millennia is uitstekend: Minerale pleisters niet schadelijke additieven die aanzienlijk lagere uitstoot dan andere gevel bouwmaterialen veroorzaken en zijn volledig recyclebaar bevatten. Met betrekking Buitengevelisolatiesystemen (EIFS), kan de verwarmingskosten worden verminderd met ongeveer 50 procent.

pleistervoorzijde

verwerken Fassadenputz op cellenbeton metselwerk

minerale lichte pleisters worden nu toegepast op poreuze betongevels. Deze pleisters worden aangeboden door bijna alle bekende gips fabrikanten en zijn op elkaar afgestemd in hun fysieke eigenschappen van de poreuze beton. Minerale pleisters in geharde toestand waterafstotend en hebben - ten opzichte van traditionele mortels PII samenstelling - een lager basisgewicht.

Ze hebben ook een lagere sterkte, die minder vluchtige onder verschillende procesomstandigheden en droogomstandigheden zijn. Vanwege de lagere modulus (d.w.z. resistentie) een gereduceerde spanning ontwikkelen wanneer het vochtgehalte en de temperatuurverandering minerale pleisters. Dit maakt hen bijzonder geschikt voor thermische isolatie lichtgewicht materialen. Cellenbeton, geschikt.

Eigenschappen van geschikte pleisters

Buitenkant gips moet de verspreiding en goede hechting en uitbreidbaar. Ongeacht of een buitenwand van het weer of van het beschermde zijde: De gebruikte pleister moet altijd waterdicht en weerbestendig te zijn. Daarnaast dient de sterkte van de individuele lagen pleisteren van de metro naar het oppervlak te verwijderen.

Sokkel pleister voor lagere gevelvlak

de term "plint gips" verwijst naar een bepaald type cementgebonden pleisters, die worden toegevoerd aan de gevel. Zij sluit de grondcontact buitenoppervlakken van de wanden tegen zijdelingse vocht.
Deze afdichting moet worden uitgevoerd zoals voorzien tot 300 mm boven de grond voldoende aanpasbaarheid van het terrein oppervlak te verkrijgen. In de eindtoestand moet deze waarde niet lager dan 150 mm. Boven het oppervlak van de afdichting kan worden weggelaten als waterafstotende materialen in de wand verwerkt, bijv. B. flexibel waterdicht en een commercieel verkrijgbare afgestemd op de cellenbeton uitwendige pleister.

Instructies voor het pleisteren met externe gips

Verwerking duurt een of twee lagen als low-flush en eindlaag. De platte oppervlakken van alle wanden van cellenbeton producten maken het mogelijk om voorgefabriceerde dunne gips te gebruiken in de outdoor en indoor gebruik.
De toepassing van deze lichte pleister, zoals gipsplaat en Kalkgipsmörtel wordt beschreven in DIN 18 550 P IV, die eveneens maken dikten van meer dan 20 mm zijn mogelijk volgens, mits de fabrikanten dit in het kader van een geschiktheidsonderzoek aangetoond.
Op deze wijze kunnen alle eisen reeds voldaan met een uitwendig pleister dikte van ongeveer 15 mm. Krachten van 3-8 mm voldoende - anderzijds, de binnenste gips - afhankelijk van het gasbeton type. Voor zeer gladde oppervlakken, kan worden volstaan ​​met diepe voegen en kabel slots herzien. Dit bespaart materiaal en de kosten en vermindering van het werk of bouwfase.

Fassadenputz: Minerale pleisterVegen het wandoppervlak

Stap 1: Bereid de pleisterondergrond

Voordat de pleisters is het pleisterdrager volgens VOB deel C, DIN 18350 testen: Hij moet stevig, vorstvrij, vrij van stof en losse delen en het scheiden van stoffen. Met een commerciële straatbezem grof en los vuil van de wand kan een bezem. Afhankelijk van de instructies van de ondergrond moet worden bevochtigd kan gegrond of verschaft in sommige gevallen met een ruw gegoten, zodat de uitwendige pleister bevat. Een Spritzbewurf moet gewoonlijk in een gevel uit verschillende materialen, zoals worden toegepast. B. gebroken metselwerk. Het vermindert de zuiging van de ondergrond en verbetert de hechting.


Fassadenputz: Minerale pleisterfix stucprofielen duidelijke hoeken en kanten

Stap 2: Bereid de stucprofielen

Stucprofielen zorgen voor duidelijke graden op de hoeken en randen van de gevel en gedeeltelijk voorzien van een speciale coating of PVC. Het kiezen van het juiste profiel is afhankelijk van de gebruikte gips en moet compatibel zijn met dit zijn.

Voor het beveiligen van het gebouw randen moeten worden gehecht mogelijk Sockelabschluss- en hoekprofielen bescherming. Waaronder begrepen vaklieden corrosiebestendig metalen profielen en voorgevormd en verstevigd glasvezelweefsel. Als hoekprofielen metalen buitenkant gips alleen Drahteckwinkel worden gebruikt. Daarentegen stucprofielen komen in het bijzonder weer volgens hoeken van roestvrij staal gebruikt. Zoals in de bovenste verdiepingen, die zijn gericht op het westen en hebben geen dak overhang.


Fassadenputz: Minerale pleisterAanbrengen van de eerste laag van pleister met een troffel

Stap 3: Breng gips

In principe pleister wordt altijd toegepast van boven naar beneden en van links naar rechts. Hier, aandacht besteden aan de verschillende droogtijden van iedere verborgen plaatsen. Zo nodig heeft. B. roll en Strukturputz gestructureerd binnen 10-20 minuten na het aanbrengen. Voor pleister of mortel home improvement worden uitsluitend de bedragen als binnen een uur kan worden verwerkt produceren.

In het overgangsgebied andere bouwmaterialen en moeilijke ondergronden. B. blinderingskokers of geïsoleerde plafond fronten zijn, gips versterkingen (Ook wel gips versterken) vereist. De versterking van alkalibestendige glas gaas of fijnmazige stalen matten geplaatst ofwel in het midden of in het bovenste derde van de verse gips en geeft het een hogere treksterkte. Het helpt om scheuren te voorkomen en zorgt voor een zogenaamde. Crack distributie ,. h. als ze scheuren te doen, neem dan een paar grote scheuren vele kleine haarscheurtjes dat de functie van het reinigingssysteem visueel of fysiek schaden.