fjerne hvepsebo

Hvepseboer i huset og haven

Frithængende hveps reden

En hveps reden i din have ofte bringer mange problemer. Ofte er det vanskeligt for folk at leve sammen uden konflikt med de aggressive flyvende insekter om sommeren. Med den udendørs sæson og den frygtede hvepse begynder. Når du ønsker at nyde et stykke kage, en kølig limonade eller frisk grillet bøf i haven, er de sultne insekter tiltrukket af - også spiser kød - sammenlignet med bier.

Dog er hvepse beskyttes, uautoriseret bekæmpelse af insekter eller reagere eller flyt en hveps reden er således forbudt ved lov. Kun i akut nødsituation, når hvepsene er i umiddelbar nærheden af ​​huset og udgør en fare for mennesker, der er en afstand på filigran reden tilladt. I så fald bør du kontakte en exterminator.

Læs videre for at lære mere om lovligt tilladte og effektive måder til målrettet Wasp kontrol.

Indhold: fjern hveps reden

  • Den nesting af insekter stat
  • Den korrekte håndtering af hvepse i haven
  • Populære nesting områder i haven og huset
  • Video: Hvepse i haven
  • fjerne hvepsebo
  • Wasp Spray skum og hvepse
  • kan fjerne hiven efter exterminator
  • fjerne hvepse efter genbosættelse
  • Hvepse og bier sammenlignet
  • Humlebier og gedehamse - hyggelig eller farligt?

Den nesting af insekter stat

 Hvepse bygge reder år med en lille indgang hul, en forladt reden er således aldrig genbefolket igen. I modsætning til den gamle dronning og de forældreløse arbejdere, den unge dronning overlever vinteren. Efter sin vinter hvile i en kold-beskyttet sted flyver hun ud i foråret for at finde en egnet redeplads for den nye hveps koloni. Her begynder det at bygge reden ved stikning ud af skrabede træfibre med hjælp af hendes spyt små femkantede celler. Disse danner basiske substans udsmykkede hvepsebo.

I denne første honeycomb den unge dronning lægger sine æg. æggene befrugtes med sæd fra det foregående år, det bærer i en fyldt frø taske med ham. Er de første ufrugtbare arbejdere udklækket og opvokset, de er ansvarlige for yderligere redebygning, fouragering udendørs og larveopdræt. Dronningen dog sjældent forlader stadigt mere voksende reden og fokuserer på æglægning at øge staten.

I midten af ​​sommeren, befolkningen i sidste ende omfatter op til 7.000 dyr. Om vinteren hele folket dør, overlevede kun den nyklækkede unge dronning og grundlagde efter deres dvale i det følgende forår igen en ny koloni i et andet sted.

Den korrekte håndtering af hvepse i haven

Wasp dræbe insektHvepse er rovdyr.Wasp på træHvepse forsvare deres rede i nødsituationer og kan stikke flere gange.

De hvepse begynder i sommeren. Men en hvepserede i din have ikke at være et problem, især frithængende reder er hovedsageligt befolket af kortlivede folkeslag. En sådan en rede er i ryggen, ubefolkede del af haven, og der er en sikkerhedsmargin på mindst 6 meter til huset, skal du bare ignorere de flittige dyr.

Desuden Undgå hurtige bevægelser og vibrationer i reden i nærheden, kan dette provokere de hvepse unødvendig.

Bring generelt skærme sikkerhedsmæssige årsager på alle vinduer og døre og også drikker aldrig direkte fra åbnede flasker - Hvepse gerne kravle ind i flasken for at komme til den søde indhold. Et søm i munden eller halsen kan være farligt, se, hvis det er nødvendigt straks kontakte en læge. Når man går eller leger på græsplænen, skal du observere omgivelserne godt, fordi hvepse gerne sidde på blomster og i det våde græs.

En hveps reden ser interessant - men du bør aldrig nærmer reden, eller endda røre det, fordi hvepse forsvare deres reder og brod hurtigt og gentagne gange til. I aflevering, dyrene befri også specielle feromoner, der signalerer en alarm og tilkalde ekstra hvepse for at få hjælp. Børn leger, skal fritgående Kæledyr og Mennesker med insektgift allergi være særlig opmærksom på en beboet af hvepse haven.

Men reden er i umiddelbar i nærheden af ​​huset, den glubende hveps skaden allerede træbjælker i loftet eller naboer også truet af flyvende insekter, hvepsen reden skal være fagligt fjernes fra haven.

Populære nesting områder i haven og huset

Wasp dronninger søger i foråret for at tørre, skyggefulde og beskyttede lavninger, som de kan bruge til redebygning. Udendørs Hvepse befolker ligesom forladte Burrows af mus eller modermærker, men også gamle træstammer er ofte valgt som en redeplads.

Hvepse kan findes, men også ofte i nærheden af ​​huset, i et redskabsrum eller på loftet. Selv mindre udnyttede shutter bokse er besat af den unge dronning.

Video: Hvepse i haven

fjerne hvepsebo

Wasp indlejre med hveps ved indgangshullethveps ind i self-made reden over en lille indgangshullet.

I efteråret de hveps folk går ned og hvepse reden kan fjernes. Du kan ikke vente så længe, ​​at Wespenplage er for stærk eller befolkningen simpelthen for stor, bør du overveje at fjerne hveps reden eller at flytte.

Kontakt en hveps kæmper altid en specialist.

Passende kontakter er en lokal biavler eller en exterminator. I akutte nødsituationer, kan du også kontakte brandvæsenet. Undgå direkte kontakt med dyrene uden at bære en tilstrækkelig beskyttelsesbeklædning. Som lejer, skal du informere din udlejer om den eksisterende fare skal derefter betale for omkostningerne ved at fjerne insekter.

Wasp Spray skum og hvepse

Wasp ser på kameraHvepse er beskyttet og kan ikke løses uden videre.

Der er selvfølgelig også kemiske midler til bekæmpelse af hvepse. speciel wasp sprays men bør anvendes på grund af de giftige stoffer, der findes kun udendørs. Desuden kan disse destruktive stoffer, der ikke anvendes uden grund, fordi hvepse er beskyttet og ingredienserne er skadelige for miljøet. Anbefalet er spray med resterende handling, de forhindrer hele sæsonen befolker rederne.

Disse sprays spray med højt tryk, et biocid, der danner en stor sky af gift så det kan stadig være fokuseret på reder på afstand. Sprøjteorganerne kan selvfølgelig også anvendes mod visse insekter, der har vendt sig på terrassen eller balkon.

brugen af ​​giften, kan dog provokere de overlevende insekter i Desuden er de aggressive og attakieren brugeren. derfor absolut beskyttelsesdragt skal bæres, når der bruges hveps spray.

En anden taktik obstruerer reden indgangen med hveps skum. Så mange hjem forbedring gerne bruge en kommerciel bygning skum at proppe hullerne foran en hvepserede. I isenkræmmere for endnu speciel Wasp skum er til rådighed.

Men denne metode giver kun kortvarig succes. Inden for en kort tid hveps har spist gennem den hærdede skum og bruge det selv for yderligere udvidelse af reden.

Vi råder dig til at bruge hvepse skum kun midlertidigt, indtil en permanent fjernelse af reden er mulig.

Generelt er disse produkter er egnede til bekæmpelse af hvepse. Men, anbefaler vi forsigtighed, da både hvepse spray og Wasp skum beeiträchtigen kun hvepsen befolkning og eliminerer ikke reden selv og ikke dræbe insektlarver. Så problemet fortsætter, kan forværre endda fordi insekterne er irriteret unødvendige.

kan fjerne hiven efter exterminator

beskyttelsesudstyrNærme sig en hvepserede med en tilstrækkelig beskyttelsesudstyr. Ideelt set, du hyre en professionel.

Hvis du har vedvarende problemer med aggressive hvepse til en specialist. Dette kan fjerne hive hurtigt og nemt og har den nødvendige know-how og et specielt beskyttelsesudstyr.

Suspenderede reder fjernes fuldstændigt ved reder i fordybninger eller hulrum specielle kemikalier anvendes. For eksempel en insektdræbende pulver, der bæres af arbejderne til reden, så at senere indkommende dyr og larverne matrice.

Denne professionelle skadedyr er selvfølgelig tilsvarende dyrere end de selvtest, men det er også for en effektiv og ikke indebærer en risiko for ens egen person. Med lettilgængelige reder, omkostningerne beløbe sig til 150 € til 170 € i svært tilgængelige reder, du kan forvente til en pris på op til 250 €.

Mange exterminators tilbyde en nødtjeneste i weekenden eller om natten for et mindre gebyr. Selv en ikke-bindende prisoverslag kan fås via telefon.

fjerne hvepse efter genbosættelse

Hvepse build hvepseredeI forsommeren, bikuben er stadig lille og kan flyttes professionelt.

Hvis du ikke ønsker at dræbe hveps koloni, processen med flytningen byder sig fra april til august. På det tidspunkt hvepsene stadig bygge reden, er det tilsvarende lille og handy. Kontakt til en planlagt flytning til den lokale bevaring organisation. Her finder du professionelle kontakter, der aktivt støtter dig med dit projekt.

Men selv med et dyrevenlig genbosættelse bør blive aktiv aldrig forlade fagfolk arbejde.

Små reder er indsat fra de autoriserede fagfolk i en papirpose, klippe og derudover transporteres væk i en bi kassen. Med større populationer oprindeligt flyver arbejdere er tegnet med en speciel sugeindretning med catcher før reden tilsættes forsigtigt.

Det ideelle sted for en ny sætning af de mennesker er omkring 4 km langt væk, så at arbejderne i de hveps folk ikke finde vej tilbage til den gamle reden webstedet. Desuden skal det nye miljø være sparsomt beboet siden de genbosatte hvepse reagerer uforholdsmæssigt aggressiv og kan angribe mennesker gå væk mennesker og dyr. En forladt skov er ideel. Flytningen skal derfor godt planlagt.

omkostninger er afholdt, selv når genbosættelse, men de er væsentligt lavere end en kemisk pesticid. Prisen her er afhængigt af placeringen og tilgængeligheden af ​​reden mellem 50 € til 100 €.

Hvepse og bier sammenlignet

Sværm af bier på grenenSværme af bier på udkig efter en ny redeplads og lægger sig til hvile på grene.

den honningbier lever ikke i en rede, men i en stor bikube sammenlignet med hveps. Mens den unge dronning er en ny stat i denne bolig, den gamle dronning flyver med den anden halvdel af befolkningen i en ny region.

Disse sværme kan observeres hyppigt i gode år bier, når de flyver på jagt efter nye redepladser gennem haverne. Dyrene også ofte er tæt presset sammen i klynger for at danne filialer eller husets tag.

Hvis du ser sådan bier drue, skal den lokale biavlere foreningen underrettes. Dette vil igen, kontaktede ejeren af ​​bier sværm. Biavleren tager derefter sig af forsvarlig opsamling og skånsom flytning af hans dyr.

Vilde bier ikke danne en regering, men leve ensomt. De lægger deres æg i små rør, som de findes i væggene i bygninger eller hule træer. Det følgende år, de fuldvoksne vilde bier klækkes og forlade deres fødested.

Sådanne reder er absolut uskadelige og behøver ikke at blive fjernet eller kemisk slagsmål, fordi de vilde bier ikke vender tilbage til reden. Desuden er mange vilde bier truet og derfor er beskyttet.

Humlebier og gedehamse - hyggelig eller farligt?

Reden af humlebi er ofte placeret under jorden eller i beskyttede hjørner af terrasser eller tage. De komfortable flyvende insekter betragtes næppe aggressiv og som et tegn på en sund have. Som hvepsene henvise bierne hvert år en ny rede.

Hvis humlebien reden fjernes, vent, ideelt til efteråret, når befolkningen har bevæget sig, fordi humlebier er beskyttet. En hærværk reden eller et målrettet drab med kemiske insekticider kan straffes, og skadelige for miljøet.

Hornets Selv er store insekter, men betragtes som sky dyr, der undgår mennesker. De sjældent forekomme og dø som hvepsene i vinteren. Disse flyvende insekter er beskyttede arter og kan kun genbosat med en tilladelse, men ikke kemisk kontrolleret. Kontakt er en specialiseret skadedyr controllere her.

Bee på blomstenDen vilde bier forlader reden og vender ikke tilbage.Humlebi på blomstHumlebier bygge hovedsageligt i jord, og næppe aggressiv.gedehamsHornets er særlig stor, men også meget genert.

Uanset om hveps, honningbi, vilde bier, humlebi eller hornet - du har problemer med flyvende insekter altid konsultere en ekspert. Lokalt kan administratoren beslutte, hvilke foranstaltninger der træffes i fremtiden for at beskytte dyrene, beskytte miljøet og stadig hjælpe de lokale beboere.

fjerne hvepsebo

gøre hvepsefælden selv

I sommeren kan hvepse hurtigt blive et skadedyr, hvis du ønsker at nyde et stykke kage eller is i haven. Med den rette adfærd eller med en hjemmelavet hvepsefælden, er det meget muligt at dele haven med de sorte og gule insekter. gøre hvepsefælden selv

købe hveps fælder online