fliseklæb

fliseklæb

Omkring 60 procent af fliserne er lagt på jorden og skal opfylde specifikke krav. Især for disse påstande en speciel lim er blevet udviklet - let at anvende, meget holdbare, frost-resistente og miljøvenlige. Temperaturvariationer i det udendørs område, høj vægtbelastning på store gulvfliser og gulvvarme i stuen kræver særlige adhæsive egenskaber.

Ved lægning gulv fliser forskellige regler end vægfliser gælder. Klæbemidlet er sædvanligvis plastbelagt, fleksibel og medium afhængigt af tilsat mængde vand blev gjort til flydbart justerbar. Den variable justering giver de bedste egenskaber til den særlige lim: Selv stort format gulvfliser kan være solidt lagt. Det betyder optimal frostbestandighed, ideel varmeoverførsel i gulvvarme og ekstraordinær mekanisk styrke af flisen overflade.

Indhold: om fliseklæber

  • For alle underlag
  • Klassificering af fliseklæbere
  • C - Cement fliseklæber
  • D - dispersionslim
  • R - reaktion harpiksklæbemidler
  • Standard udpegning af fliseklæbere
  • Fliseklæbere til særlige anvendelser
  • Den korrekte primer før fliselægning
  • Tand størrelse og forbrug af fliseklæb

For alle underlag

Med de rigtige funktioner og den rette forberedelse, kan næsten alle overflader blive flisebelagt. Det er vigtigt, at det er stabilt og ikke forår eller ændrer form på en anden måde. Det skal erindres, at fliser er hårde og resultere i en skør overflade. bevæger jorden, disse bevægelser kan kun minimalt opvejet af anvendelsen af ​​fleksible fliser klæbestoffer og fugemasser. Med stærkere bevægelser fuger vil knække og pop strømmen. Hvis der ikke er nogen bevægelser til at frygte, kan underlaget også flisebelagt.

Klassificering af fliseklæbere

Afhængig af anvendelsen, substratet og krævede egenskaber, er fliseklæbere opdelt i tre forskellige grupper og karakteriseret.

C - Cement fliseklæber

fliseklæbFleksibel fliseklæber

Cementen klæbemiddel eller klæbemiddel er gebräuchliste fliseklæbere i selv-sektoren. Det indeholder en stor andel af cement og er kun godt til forarbejdning blandet med vand. Den er velegnet til montering på simple substrater, såsom pudslag, gips eller beton. Han er det perfekte valg til normal udvidelse og renovering.

Når betegnelse er mellem C1 og C2 skelnes. Dette tal siger noget om vedhæftningsstyrke. Det testes under forskellige betingelser, såsom varme, fugt eller temperaturændringer. Under C1-klæbestoffer skal / mm² fremlægge mindst klæbekraft på 0,5 N overalt, er / kræves på C2 klæbemidler 1N mm².

Fleksibel fliseklæber

Den fleksible tyndt lag klæbemiddel eller også kaldet fleksible lim danner en særlig type cement lim. Tilsætning af plast vis fleksibilitet opnås i den hærdede tilstand. Derfor er det brugt, hvor der forventes små bevægelser. Dette kan termisk induceret udvidelser på en gulvvarme eller vejrrelaterede ændring i temperaturen udendørs. Selv med let arbejdsflader såsom gipsplader eller fibercement paneler anvendes fleksibelt klæbemiddel. Den fleksible Fliseklæberen er opdelt i to klasser, som med S1 og S2 Angiv overfladisk og fleksibilitet.

D - dispersionslim

Dispersionsklæbestoffer er færdig klæbemiddel, som kan kun ikke blandes og hærde ved tørring af opløste plast. De peger også på glatte overflader en høj klæbekraft, der forbinder dem med en meget god fleksibilitet. Derfor finder de deres ansøgning primært på substrater såsom stift skum og gipsplader. En ulempe er den lange hærdetid. This fugtfølsomme underlag skal behandles og beskyttes mod blødgøring. Også finde dispersionslim kun på de flisebelagte vægge af deres brug, fordi den længere kombinationsklausuler forsinket yderligere behandling. På grund af deres følsomhed over for frost, kan dispersionsklæbestoffer ikke anvendes udendørs.

Diepersionskleber være efter deres forskydningsstyrke D1 og D2 skelnes. D2 klæbemiddel har en højere forskydningsstyrke ved forhøjet temperatur og fugtighed.

R - reaktion harpiksklæbemidler

Reaktionsprodukter harpiks klæbestoffer er to-komponent klæbemiddel på epoxy eller polyurethan. De reagerer og helbredelse ved at blande to komponenter. De danner et meget fleksibelt og modstandsdygtigt over for mange kemikalier og klæbemiddel, som også er på meget glatte overflader, såsom glas eller stål god adhæsion. Krav, der ofte kræves i den private sektor. men med korrekt bortskaffelse de udgør en absolut vandtæt, fleksibelt og kemisk resistent overflade, der anvendes i laboratorier, storkøkkener eller forretningsejendomme.

Såsom dispersion og cement lim, og reaktionen harpiksklæbemidler er inddelt i forskellige klasser. R1 og R2 medium og give mere fornemme forskydningsstyrke.

Standard udpegning af fliseklæbere

Foruden mærkerne i en anden opdeling af fliseklæbere, er der yderligere mærkning på egenskaber. Disse skal testes, og i standard DIN EN 12004 etableret.

eksempel C1EF

C 1 e F
Identifikation af klæbemidlet krav særlige funktioner
C - cementlim 1 - normal F - Hurtig indstilling (hurtig indstilling)
D - dispersionslim 2 - løftet T - thixotrop (lav glidning)
R - reaktion harpiks klæbemiddel E - Udvidet åben tid (åben lang)

Fliseklæbere til særlige anvendelser

Fluidiseret leje klæbemiddel

Fluid bed lim er en cementbaseret klæbemiddel, der støbes som en viskos masse på overfladen, der skal lægges. En kam igennem med en tandspartel er ikke nødvendig og der er en fuld-overflade installation, som er lige i udkanten af ​​fordel.

Flise klæbemiddel til natursten og glasmosaik

Ingredienser i fliseklæb kan plette natursten og glas fliser føre til uklarhed. Derfor bør anvendes disse materialer kun speciel fliseklæber.

Medium-seng mørtel

Midterste bed mørtel, som cementmørtel, hydraulisk hærdning og er egnet til meget ru overflader. kan kompenseres med andre additiver op til maksimalt 50 mm højdeforskelle.

Tyk seng mørtel

Som navnet antyder, er fliser derfor lagt i en tyk seng. Tyk seng mørtel bruges primært til æglæggende natursten og naturlige sten plader i forskellige tykkelser bruger.

Den korrekte primer før fliselægning

fliseklæbGround behandling før fliselægning

Fugt - hvad enten indendørs eller udendørs område - er den hyppigste årsag til skader på væg- og gulvbelægninger samt overfladerne nedenunder. Især i våde områder kræves et egnet tætningssystem at beskytte følsomme overflader permanent fra fugt. Stærkt sugende og ikke-sugende underlag før forsegling af en primer er påkrævet. Den lavt udgangspunkt størknede jorden, reducerer sugeevne og udligner forskellige grader af absorptionsevne fra.

Fliesengrund lukker porerne i et absorberende substrat. Dette gælder ikke kun for cellulære beton, men også for substrater såsom honeycomb mursten, letvægts mursten eller støbte gulv. Derudover Fliesengrund er også velegnet som "Aufbrennschutz" før påføring gips, kalk og cement plastre.

underjordiske
Forberedelser
primer
gluten
Beton / færdigstøbte betonelementer (ældre end 6 måneder) Fjern rene og løse dele Tiefengrund Cementholdig Fliseklæberen, dispersionslim
Gips, kalk, cement puds Single-layer gips min. 10 mm tykt, fugtindhold max. , Ikke udglattes 1% flad overflade Tiefengrund Cementholdig Fliseklæberen, dispersionslim
Syntetiske plastre grundigt rent uden Fleksibel klæbestof, andre cementholdige Fliseklæberen med Elastzugabe; dispersionslim
Gips, gips fiberplader ren Tiefengrund Cementholdig Fliseklæberen, dispersionslim
Træ / spånplader (vandafvisende) Vandindhold ikke bolt, ren mere end 6%, løse dele Holzgrund Fleksibel klæbestof, andre cementholdige Fliseklæberen med Elastzugabe, dispersionslim
Beluftet / porøs beton Fjern rene og løse dele limning emulsion Fleksibel klæbestof, andre cementholdige Fliseklæberen med Elastzugabe, dispersionslim høj kvalitet
Gamle keramiske gulve Fjerne sæbe, fedt, voks resten med intensive rengøringsmidler, vorspachteln muligvis hele vægfladen med lidt lim - lad tørre Kontakt beton - cement-klæbemiddel, høj kvalitet dispersionslim - uden primer Fleksibel klæbestof, andre cementholdige Fliseklæberen med Elastzugabe, dispersionslim høj kvalitet
Iført, vand-bevis materialer ru kraftigt med en stålbørste eller sandpapir og ren. Fjern ikke-vandtætte materialer uden Fleksibel klæbestof, andre cementholdige Fliseklæberen med Elastzugabe, dispersionslim høj kvalitet
Betongulve / betonelementer dele Fjern rene og løse dele Tiefengrund Cementholdige tynd, medium-bed mørtel
Cement afretningslag / nivellering gulve Fjern rene og løse dele Tiefengrund Cementholdige tynd, medium-bed mørtel
Opvarmede afretningslag til gulvvarme Underjordisk tør varme godt - Restfugtighed måling (1% CM) - ren og fjerne løse dele Tiefengrund Fleksibel klæbemiddel, mellem-bed mørtel eller andre cementbaserede Klæbemidler med Elastzugabe
tør undergulvet Fjern rene og løse dele Tiefengrund Fleksibel klæbestof, andre cementholdige tynd og medium seng morter med Elastzugabe
støbeasfalt afretningslag Fjern rene og løse dele limning emulsion Fleksibel klæbestof, andre cementholdige tynd- og mellemstore seng mørtel med Elastzugabe

Grundlæggende kan fliserne lægges på næsten alle overflader i tynde lag-proces, hvad enten det er afretningslag, beton, træ planker, spånplader eller gamle fliser. Men en forudsætning er altid en flad, lyd substrat, som ikke har gennemgående revner. Han skal også være fri for stoffer at være som fedt, støv, udblomstring og andre løse partikler, der påvirker adhæsion af limen. Gammel maling skal udjævnet uregelmæssigheder eller afbalanceret med selvnivellerende fyldstof fjernet. Også stærkt sugende overflader kan reducere adhæsionen af ​​limen.

Tand størrelse og forbrug af fliseklæb

Afhængig af flise størrelse, størrelsen af ​​den tandspartel afhænger af. Mens med små mosaik fliser bruges en meget lille tænder, bare moderne store fliser har brug for en tænder op til 10 mm. For en stor tandsæt endnu mere fliseklæber påføres, og forbruget kan stige betydeligt. Mange producenter til en retningslinje på emballagen. Dette kan variere afhængigt af forskellig holdning af tandspartel dog.

Edge længde af flisen anbefalede tand størrelse gennemsnitligt forbrug
til 50 mm 3 mm 1,5 kg / m2
50 mm til 100 mm 4 mm 1,8 kg / m2
101 mm til 200 mm 6 mm 2,2 kg / m2
201 mm til 250 mm 8 mm 3,0 kg / m2
251 mm til 500 mm 10 mm 3,7 kg / m2

købe fliseklæb online