Foranstaltninger mod elektromagnetisk forurening

Leve uden elektromagnetisk og elektromagnetisk stråling

elektrosmog

Igen og igen, individuelle forskere, såvel som kendte institutter advare kraftigt mod farerne ved elektromagnetisk stråling. TV, PC og mobiltelefon er standard i tyske husholdninger. Men ikke kun vores hjem er fulde af elektriske apparater: mobiltelefon antenner, elledninger og transmission tårne ​​dominerer skyline.

Hvorvidt der kommer fra disse kilder elektromagnetiske felter er en fare for sundheden er kontroversiel. Den Professionelle Forening af tyske bygning biologer se i en elektrosmog "udløse stressfaktor at sove og koncentrationsbesvær, hovedpine og muskelsmerter" kan.

Desuden er der mistanke om kræft fremmes. Pålidelige undersøgelser, der viser en sådan sundhedsrisici, men der er lige som dem, der vise sig en sundheds sikkerhed elektromagnetiske felter.

Indhold: elektromagnetisk stråling kilder og udefra

 • Strålingskilder og strålingsemitter udefra
 • svaghed vindue
 • Facader med skjold
 • alternative Byggematerialer
 • Stråling eksponering i hjemmet

Strålingskilder og strålingsemitter udefra

Institut for Building Biologi + Økologi understreger, at virkningerne af elektromagnetisk forurening er meget individuelle. Så der "elektrofølsomt"Hvilket var meget følsomme, mens andre kunne se en effekt. Enhver, der føler sig ramt af elektrosmog eller frygtede sundhedsrisici, har en række måder at beskytte sig effektivt.

Mens den stigende stråling er ubestridt i vores liv, er et meget kontroversielt spørgsmål om deres indvirkning på sundheden. Kritikere af overdreven stråling advarer om risici såsom hovedpine, træthed, søvnløshed, samt depression, leukæmi, Alzheimers, kræft og hjertesygdomme.

Mange mennesker er forvirrede og i det mindste ønsker for deres hjem så lidt stråling. Vi vil forklare, hvad man skal kigge efter for at beskytte din bolig inde og ude.

Imod stråling eksponering udenfor hjælpe strukturelle foranstaltninger, ikke engang lade de elektromagnetiske bølger gennem væggene. Som regel vægge, tag, vinduer og gulv holder ikke fra elektromagnetisk forurening. Dette kræver specielle indretninger i form af byggeplader eller afskærmning stoffer, som er indbygget i vægge og tag. 

Er et tag fjernelse eller en omfattende modernisering af huset hylster til anvendelse af specielle film lamineret med isolerende måtter er kvalificeret som kan slibes i den vedhæftede fil. Dette kan i væsentlig dæmpe de belastninger af celle tårne.

Beam transmitter udefra:

 • Højspændingsledninger
 • TV og radiostationer
 • mobile systemer
 • radarer
 • Transformerstationer mv

svaghed vindue

En høj afskærmning kan opnås på grund af den Edelmetallbedampfung for vinduer med moderne varmeisolering ruder.

De væsentligste svagheder i afskærmning mod elektromagnetisk forurening er vinduer, men når de åbnes for ventilation (f.eks., Overnight). Virksomheden Neher har udviklet et tæt, metallisk skærm dør, skjolde og højfrekvent elektromagnetisk stråling i tillæg til beskyttelse mod insekter.

Den fine, knap synlig elektro-vagt opfører sig som et usynligt skjold mod højfrekvente elektromagnetiske felter. De Lad i masser af lys og luft, men skjold gennem den fine-mesh rustfrit stål beklædning af vævet kerne elektrosmog til 99% rabat.

Bør vinduesrammen at skærme, så træ anbefales aluminium kompositramme. Vindue med plastramme danne sig med vinduerne lukket en "sårbarhed"Da disse rammer tilbyder kun en begrænset beskyttende virkning mod højfrekvent stråling.

Mens moderne varmeisolering glas eller specielle solbeskyttelse film opnå en god afskærmning, mobile bjælker føres næsten uhindret af plastrammen. En nyudviklet vindue profil, "GEALAN REFLECT"Indeholder et dæmpende effektivt niveau, som især reducerer højfrekvent stråling.

Foranstaltninger mod elektromagnetisk forureningForanstaltninger mod elektromagnetisk forureningForanstaltninger mod elektromagnetisk forurening

For ovenlysvinduer der er særlige vindue afskærmning elektrosmog beskyttelse: Den glasparti lav ovenlysvinduet er belagt med ædelmetaller, som afspejler ca. 99 procent af de elektromagnetiske bølger.

Foranstaltninger mod elektromagnetisk forureningForanstaltninger mod elektromagnetisk forurening

Facader med skjold

Korrekt installeret, facaden isoleringssystem reducerer Sto Afskærmning "AES" strålingsbelastningen i bygningen med mere end 99 procent.

Afskærmning stof indsættes i en fyldstof eller flush af en termisk isolationskompositsystem. ledningsevnen af ​​systemet sikres over hele overfladen ved at overlappe individuelle strimler. For jordklemmen, en professionel elektriker er ansvarlig.

Foranstaltninger mod elektromagnetisk forureningForanstaltninger mod elektromagnetisk forurening

 1. Sto-Shield Mesh AES
 2. jordledning
 3. Jordforbindelsen (skal Elektrofachbetrieb acceptere)
 4. isolering
 5. Afskærmning - her afskærmning stof er indlejret
 6. Endelige overtræk (f.eks. B. Monomass)

alternative Byggematerialer

Der er allerede alternativer absorberende og afskærmning effekt til næsten alle almindelige efterbehandling materialer. Et par eksempler:

 • Gipsplader med kulfibre
 • Ler gips med kulfibre
 • Aluminium persienner
 • Polyamid fleece med kobberbelægning
 • glas silke afskærmning
 • Fint gauge kobbernet
 • Varmeisoleringskompositsystem med integreret afskærmning

Foranstaltninger mod elektromagnetisk forurening

Grønne tage og mudder hytter yde effektiv beskyttelse mod elektromagnetiske bølger, da de går om mobile telefon basestationer.

En all-round beskyttelse installeret, at byggefirmaet Baufritz i sin fulde værdsat boliger med en speciel beskyttende lag skjold højfrekvente elektromagnetiske stråler og lavfrekvente elektriske felter, som kommer fra uden for huset.

dette "X og e"- beskyttelsesniveau fra naturlige gipsplader med en særlig carbon-bestøvning virker som en indre muffe i huset. Beskyttelsespladen reducerer byrden af ​​teknisk stråling og felter med op til 99 procent.

Stråling eksponering i hjemmet

Den større eksponering for elektromagnetisk forurening og stråling er hovedsagelig hjemmelavede. For at opnå lidt stråling inde i huset, er det fra den letteste, som principielt meget udstyr. Som individuel strøm kabler gør lavfrekvente felter, og proppen skal trækkes eller arbejdet med afskærmede elektriske kabler.

Byggeri biologer advarer undtagen før den allestedsnærværende mobiltelefon især før trådløse DECT-telefoner. Men enheder som transformere af halogenlamper eller varmetæpper producere stærke felter. Enkleste og mest vigtige forebyggende foranstaltninger: hold afstand. Med det dobbelte af afstanden falder feltstyrken til en fjerdedel. Dette betyder for eksempel, mobiltelefonen som vækkeur har ingen plads på natbordet.

I soveværelser og børneværelser, bør de elektriske installationer generelt begrænses til det allernødvendigste. nyttigt er også omskiftelige forretninger og efterspørgsel skifte i sikringsboksen, som automatisk kobles fra el-forsyningen, når ingen af ​​de nuværende forbruges. En sag for sundheds-bevidste indretningsarkitekter er den specielle coatede Abschirmtapete: Men her jorden pligt.

Beam-sender i hjemmet:

 • Mobiltelefoner og trådløse telefoner
 • Belysning, fjernsyn, monitorer
 • Mikrobølgeovn, elektrisk komfur
 • Sockets, strømkabler
 • kabel
 • etc.

Foranstaltninger mod elektromagnetisk forureningForanstaltninger mod elektromagnetisk forureningForanstaltninger mod elektromagnetisk forurening

Som en del af en mere omfattende renovering kan anvende alternative byggematerialer og kan også forny den elektriske installation med afskærmede stik, fatninger og distributører.

Skiftende elektriske felter eksisterer som langline eller enheder til netværket, selv når der ikke strøm. Mod både efterspørgslen skifter hjælp: det reducerer spændingen til et minimum (standby-strøm) og driver dem kun tilbage op, når en enhed tændes den pågældende kreds. som er enheder med transformer forbundet, den ville timers frembringe et magnetfelt forhindres netafbryderen.

For drywall der er gipsplader med elektrisk ledende plade tilbage sider, der indeholder i det ydre lag af bagsidemargener kartoner kulfibre. De beskyttende plader er forbundet elektrisk til hinanden via metalunderkonstruktion.

Sådan gipsplader er "Knauf Lavita" og udfører som vægpaneler inde i en bygning for at reducere de bølger af fjernsyn, skærme og sendere, trådløse telefoner til beskyttelse af en sådan. Som børn eller soveværelse eller bygning lukning vægge af rækkehuse.

"Knauf Lavita"-Schutzplatten som Außenwandbeplankung forårsage en meget kraftig reduktion af bølger udefra såsom mobil radio, radar, udretning og Peilfunk, CB-radio, satellit og fjernsyn.

I betragtning af den stigende elektrosmog hverken alarmerende eller uvidenhed hjælper. Individet er fortsat kun at lade i tvivl foretage en måling af fagfolk.

De kan findes på forbrugercentre i de lande eller via internetsider som www.ohne-elektrosmogwohnen.de.

Sidstnævnte er en informationsplatform med mange fakta og klart behandlet kendskab til fagområdet "elektrosmog", Med henvisninger til eksperter og mulige beskyttelsesforanstaltninger.