Forsythia planten en zorg

Goldglöckchen zo vroeg bloeiers in uw eigen tuin

bloeiende Forsythienstrauch

De forsythia is de volksmond bekend als Gold klokken of goud wilg, omdat ze met hun heldere gele bloemen is een hoogtepunt in de nog wintertuin in het voorjaar. Daarom is de bloeiende struik van de familie Oleaceae zal ook de komst van de lente en de paastijd.

Maar zelfs na de bloem van groenblijvende sierheester verfraaid blijven uw tuin met zijn vele rijke groene bladeren. De sobere voorjaarsbloeiende bollen, waardoor het ideaal is voor een haag planten in de tuin, maar ook een emmer houding is mogelijk met een kleine gestalte Forsythiensorten.

Lees verder om nuttige informatie op het juiste teelt en gerichte onderhoud van Goldglöckchen in uw eigen tuin te leren.

aanplant van de inhoud op de forsythia en te onderhouden

 • Forsythienvielfalt voor de binnenlandse teelt
 • Goldglöckchen voor container planten op het balkon
 • Populaire Forsythia rassen voor verwildering
 • Claims en ideale ligging van het Goldglöckchen
 • planten forsythia rechts - de perfecte grondbewerking
 • onderhouden forsythia rasspecifieke
 • Auslichtungs- en onderhoud sectie bij forsythia
 • Ziekten en plagen van Goldglöckchen

Forsythienvielfalt voor de binnenlandse teelt

De Forsythiensträucher te vinden in vele openbare parken en de binnenlandse tuinen. Ze zijn vooral populair als ze hun gele bloemen ontwikkelen al vroeg in het voorjaar en zijn zeer robuust en gemakkelijk te onderhouden.

De bloeiende bush is een van de snelst groeiende plantensoorten en kan een hoogte en breedte van 400 cm. Als de Goldglöckchen geplant als bloeiende haag in combinatie met andere sierheesters, wordt het een natuurlijk scherm.

Zelfs na de bloei van de struik blijft een centraal punt in de tuin, want vanaf mei, toen de gele bloemen geleidelijk af, de altijd groene formulieren vele bladeren.

Hobbytuiniers keuze uit dertien gecultiveerde soorten, die vooral verschillen in hun groeiwijze en derhalve in het gebruik.

Goldglöckchen voor container planten op het balkon

Forsythia op balkonMidget Forsythiensorten zijn ideaal voor container planten op het balkon.

De gouden klokken zijn niet veeleisend struiken en kan zowel buiten als in de emmer worden gekweekt. Als u wilt de bloeiende bossen op het balkon te trekken, u een beroep doen op een speciaal gefokte dwerg forsythia die een hoogte van maximaal 150 cm bereiken.

Attentie: Forsythia worden voldoende geacht, maar solitaire planten in containers houding zijn veel meer zorg dan struiken in het wild.

Voor container planten op het balkon of op het terras, zijn de volgende Forsythiensorten bijzonder nuttig gebleken:

 1. De struik van de variëteit mini goud tot 150 cm hoog en ongeveer 130 cm breed. De populaire dwerg forsythia vormen gouden gele bloemen, terwijl de bladeren in de herfst gekleurd is donkergeel. De plant is winterhard.
 2. De nieuwe fokkerij Mikador heeft een compacte groeiwijze en slechts tot 100 cm hoog. De sierheester vormt tal van vestigingen en kan oplopen tot juni bloeien. Deze dwerg forsythia is winterhard.
 3. Een bijzondere feature is de Schneeforsythie. De witte bloemen geven een aromatichen aroma doet denken aan amandelen. De struik bereikt een maximale hoogte van 150 cm, en is ideaal voor potplanten. De plant is minder robuust en vereist voldoende winter bescherming.

Populaire Forsythia rassen voor verwildering

Hedge van forsythiaForsythia kan goed worden geplant als een hedge en dus dienen als een helder gele blinds.

Met een opvallende accent plant die je verschillende stemmingen instellen. In combinatie met andere vroege bloeiers zoals krokussen of blauwe druifjes, de bloeiende struik ziet er bijzonder mooi - de kleur contrast bereikt door de sub aanplant brengen leven in de nog winterse tuin. En tussen oude bomen de forsythia in de halfschaduw doet het heel goed.

De snelgroeiende Bloeiende struiken zijn zeer hoog en breed - een hoogte van ongeveer 300 cm bereiken alle Garden forsythia. Daarom is de klassieke rassen voor een kleurrijke haag planten geschikt, omdat de groenblijvende sierheester ontwikkelt zich na de bloei in het voorjaar van rijke groene bladeren en dient nog steeds zo goed in de late zomer als een natuurlijke privacy.

Forsythia en FrühblüherDe Forsythienstrauch is een eye-catcher in de wintertuin. Plant vroege bloeiers zoals Krokousse in de directe omgeving en het bereiken van zo aantrekkelijk kleurcontrasten.

De drie populaire forsythia voor een tuin planten plantkundigen omvatten de volgende variëteiten:

 1. de goudkoorts is een klassiek Forsythia soort en is tot 300 cm hoog en breed. De opvallend grote bloemen zijn helder geel en geopend in begin maart. De struik is in de late zomer tot 12 cm lange bladeren en is winterhard.
 2. De gouden klokken variëteit weekend vertakt met een hoogte tussen 180 cm en 250 cm, een middelhoog en zeer dichte bloeiende struik. De plant is robuust en vereist geen extra winter bescherming nodig.
 3. Forsythia, variëteit spectabilis vaak 300 cm hoog en tot 200 cm breed. Kenmerkend zijn de overhangende scheuten met hun heldere gele bloemen. De plant is winterhard en ontwikkelt een opvallende daling gebladerte kleur.

Claims en ideale ligging van het Goldglöckchen

bloeiende ForsythienstrauchDe forsythia zijn vroege bloeiers en tonen hun gele bloemen van maart tot mei

De forsythia zijn niet veeleisend en toch robuust Ziersträuche en daardoor zeer populair bij onervaren amateur tuinders. De ideale planttijd is in het voorjaar als de grond niet bevroren is, maar ook een daling van het planten is mogelijk omdat de struik is winterhard.

De gouden klokken blij met voldoende zonlicht, maar ook gedijt in de halfschaduw nog steeds goed. Ook op de begane omstandigheden, is het slechts een paar eisen, een waterdoorlatende, voedselrijke en kalk-earth is ideaal.

wenk: Stel in de keuze van de locatie om de gewenste look. Of het nu in de voorkant van een hek op het terras tussen de oude fruitbomen of naast het tuinhek - de forsythia bloeien bijna overal.

planten forsythia rechts - de perfecte grondbewerking

Forsythia in de winterForsythia zijn winterhard struiken. De gele bloemen zijn al zichtbaar in het vroege voorjaar.

Forsythia zijn zeer hoog en verspreiden, is derhalve cruciaal voor correcte plantafstand. Het plannen van een haag planten, dan twee bussen worden in de grond per meter. Ze bereiken een complete haag die u het hele jaar fungeert als een natuurlijke privacy. Free-groeiende specimen planten moeten een paar voeten uit elkaar worden geplaatst om hen in staat stellen een gezonde plantengroei. De gemiddelde jaarlijkse maatregelen zijn eenvoudiger uit te voeren wanneer de ruimte voldoende was gepland.

wenk: Plant forsythia bewust wijd uit elkaar, evenals individuele struiken nemen al effect - de sierheester bewust kan worden ingesteld de toon en revitaliseren overwegend donkere tuin hoeken.

Als je hebt besloten voor een plek in de tuin, is een plantgat gegraven, dat is twee keer zo groot is als de kluit. Neigt de bodem wateroverlast, wordt een dunne drainagelaag geplaatst in het plantgat de delicate wortels tegen rotten.

wenkVoor de drainagelaag maak de bodem van het plantgat met een vork graven en bedekken met grind of kleine anschießend scherven. Over deze laag met een beetje tuinaarde die u eerder hebt gemengd met hoorn krullen.

Plaats nu de plant balen in de voorbereide plantgat, voert u de opgraving terug in het gat en druk goed te gaan. Een laatste watermonsters vergemakkelijkt de Zierstrauch de wortelvorming en een snelle ingroei.

onderhouden forsythia rasspecifieke

bloeiende ForsythienzweigForsythia zijn stevig en zuinig. Voor eenvoudiger onderhoud kunt u een zee van gele bloemen verwachten.

De gouden klokken zijn niet veeleisend planten en geen extra kunstmest nodig. Breng nog vóór de winter organische meststoffen, zoals compost of verse humus in de bodem oppervlak met het oog op de vroege bloeiers ondersteunen. In zonnige plaatsen extra mulch in het voorjaar uitdrogen beschermd.

Forsythia in de tuin zijn gegoten standaard. Maak de aarde van tijd tot tijd voorzichtig met een hark, de regen afvoer makkelijker.

In tegenstelling tot de Garden forsythia potplanten duidelijk behoefte aan meer aandacht. Irrigeren de struiken in bloempot regelmatig. Een andere drainage boven het water afvoer gat helpt om wateroverlast te voorkomen. Ook kijk uit voor wat extra winter bescherming, zoals een speciale film die is gewikkeld rond de bak, zoals sommige van de kleine gestalte rassen gevoelig voor kou reageren.

Auslichtungs- en onderhoud sectie bij forsythia

Vogel in de bushWettelijke bescherming van de vogels van maart tot september: Vogels als nestelen in dichte hagen, te beginnen met de gesneden maatregelen daarom tot begin oktober.

De gele sierheester bloeien op één jaar oude scheuten. Dit betekent dat u de jaarlijkse behoud sectie moet onmiddellijk na de bloei, zodat de bloemknoppen te ontwikkelen op jonge scheuten in de zomer, voordat het komt in de winter tot een groeistop te voeren.

AttentieDe snij hagen is wettelijk verboden vanaf 1 maart en 31 september als vele soorten vogels hun nesten in de bossen hebben gebouwd. Wacht met de gemiddelde werk aan Forsythienhecken daarom minstens tot begin oktober.

Het kan worden gezien dat nest in het specimen planten geen vogels, zijn de struiken na de bloei in juni of juli om de groei te schieten te bevorderen en de Blühfreudigkeit van de struik te behouden snijden. Er moet voor worden gezorgd dat de sterke, jaar scheuten blijven en met de helft verminderd. Om ze de zijscheuten vormen over de zomer met de vele bloemknoppen, die dan volgend voorjaar aan te kondigen de dageraad voorjaar.

Vestigingen in VaasCut takken bloeien na een paar dagen.

een extra uitdunnen Dat voorkomt dat de binnenkant van de struik die jonge scheuten zijn te lang. Oude takken worden bevrijd van sterke takken en tot een knop cut.

Forsythia zijn zeer gesneden getolereerd. Niettemin is een radicale snoeien tot aan de grond alleen aan te raden als de plant is ziek of heel oud en verkahlt. Het ideale moment voor deze cutting maatregelen is het vroege voorjaar, nu de bush kan zijn volledige kracht te investeren in de vorming van nieuwe, gezonde en rijke bloem scheuten. Echter, de bloei is dan in het tweede jaar.

Dwarf forsythia zijn duidelijk schwachwüchsiger vergeleken met tuin rassen. Een behoud snede moet elke twee tot drie jaar worden gedaan. Het is voldoende als paar scheuten worden gesneden door een derde.

In een Nachblüteschnitt is het bijzonder belangrijk dat de verkregen snijvlakken worden behandeld met was of andere wonden middelen de struiken verliest minder sap en kan sneller herstellen.

wenk: Snijd sommige takken op St. Barbara 4 december, van en plaats deze in een vaas met water. In overeenstemming met de kerstdagen, de takken ontvouwen zullen al haar bloemen.

Ziekten en plagen van Goldglöckchen

De gouden klokken worden beschouwd grotendeels robuust en resistent te zijn. Af en toe is er een bacteriële infectie kan zijn, in de vorm zoals de typische symptomen kleine plant gallen. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Rhodococcus fascians. Aangetaste struiken groeien slecht en hebben geen bloemen te ontwikkelen. Aangetaste takken behandeling met speciale sprays niet nodig.

Koop online Forsythienstrauch