Gazonrand en graskant-

Leg gras- stenen

Gazonrand en graskant-

Terwijl het beperken van de randen van gazons, bloemperken, paden of de tuinvijver de aanleg van stoepranden is een goede oplossing voor wildgroei van het gazon te voorkomen. Lawn laatste stenen dienen als Mähkante vereenvoudigt gazon zorg.

Bij het leggen van de gras- stenen zijn er verschillende manieren en een paar tips die u moet volgen. Men kan leggen van zand of op een fundament van cement mix graskanten stenen in een bed. Als de grond zware leemachtige zand- voldoende als basis meestal gemaakt in losse grond een goede fundering wordt aanbevolen. Het mengsel moet grof metselzand en onderdeel beton van vier delen en gemengd met een beetje water, zodat het moeilijk en gemakkelijk te verwerken.

De stichting is niet gegoten, maar aangestampt. Anders de preparaten zijn vergelijkbaar met die bij plaatsing in het zand.

Inhoud op gras- stenen

  • Lay graskanten stenen goed
  • Lay turf beperken Gebogen
  • Cascading van trottoirbanden
  • Het leggen van trottoirbanden
  • Vijver surround met trottoirbanden

Men kan het zand in de verhouding 3: mengen met cement, maar de 4: 1-cementmengsel stabiel in dit geval, en kan later eenvoudig weer verwijderen de bedden één keer worden veranderd of een tuinvijver ontstaat.

Is een waardevolle inspanning van tevoren een Beetplanung met het oog op latere werk te sparen uit te voeren.

Laat u inspireren en vindt u belangrijke informatie over de correcte installatie van trottoirbanden.

Gazonrand en graskant-

Lay graskanten stenen goed

om graskanten stenen te installeren, is niet bijzonder moeilijk: Til een kleine greppel langs de regio aan het beperken van het gazon stuk. Dit moet zo diep dat nog drie tot vier centimeter van de steen uit de grond en tegelijkertijd kan op de bodem van een ondergrond van ongeveer drie centimeter zand geplaatst kunnen projecteren.

Vervolgens de stenen positief worden ingebracht in de sloot en vastgespijkerd kort met een pleister hamer. Mits de rand te draaien op grondniveau, moet de uitlijning worden gecontroleerd met een korte waterpas.

Het uitgegraven materiaal wordt verdeeld in de resterende gaten voor en achter de trottoirbanden ook gecomprimeerd. Als u na een beetje wobble monster alles is, heb je alles goed gedaan en nu een permanent ingesloten gazonrand in uw tuin.


Gazonrand en graskant-

Lay turf beperken Gebogen

Scherpen stenen mag niet worden gelegd strikt geometrische: Met speciale installatie systemen, bijvoorbeeld, hebben een voor- en achterzijde afronding, zelfs bochten en Schlängellinien kan worden gelegd. Aldus wordt een organische vorm van het gazon geproduceerd in tegenstelling tot het strikte rechthoek.

Raadpleeg die blok maken ideaal voor het zetten van uw plannen in een tuincentrum zou zijn.

Cascading van trottoirbanden

Gazonrand en graskant-

Scherpen stenen kunnen ook worden gelegd oplopende overloop, bijvoorbeeld in een helling. Dus bodemerosie en run effectief worden voorkomen.

Voor grote afstanden tussen de afgebakende grensgebieden moet dan worden gegeven aan een captive funderingsstenen echter. Hier, ofwel vrijdragende voet structuren of in beton zijn mogelijk.

Bekijk onze artikel over verschillende Verianten de helling stabilisatie.

Het leggen van trottoirbanden

Gazonrand en graskant-Gazonrand en graskant-

Te leggen moet men een speciale patch hamer te gebruiken. Dit betekent niet de stenen en garandeert, dankzij schade aan zijn grote gewicht, voor een stabiele en veilige pasvorm van de stenen in de ondergrondse. 

Dankzij de afgeronde hoofden van de gras- stenen ook gebogen bedden of verklaringen zijn eenvoudig te maken. 

Gazonrand en graskant-Gazonrand en graskant-

De gras- stenen vormen een nette afwerking tussen bed en gazon. U moet worden gelegd 2-3 centimeter hoger dan de daaropvolgende gazon.

Met trottoirbanden uw fantasie kent geen grenzen. Laat u inspireren door tijdschriften en maak individuele tuin secties door helder of gebogen lijnen. Om tegelijkertijd structuur en een harmonieus totaalconcept te creëren.

kopen graskantensnijders op Amazon

Vijver surround met trottoirbanden

Gazonrand en graskant-

Scherpen stenen nemen bijvoorbeeld de vijver in de tuin - zodat het water in de vijver en het gras buiten blijft, waar het thuishoort. De vijverrand blijft stabiel en erosie bestendig, die de levensduur van uw vijver helder verhoogt ..

Daarom gras- stenen zijn niet alleen geschikt als een bed behuizing, maar ook voor het binden van water gebieden in de tuin. Zij zorgen voor de afbakening en dus de veiligheid in de tuin te vergroten en de invloed van de vorm positief.