Gebouw instructies: maak latwerk zelf

maken latwerk zelf

Of op het balkon of in de tuin - wil bijna elke tuinier maken een hekwerk zelf vroeger of later. Of boon, klimroos of tomaten - zijn er tal van planten die hoge ambities en ondersteuning nodig hebben.

Fiets velgen en spaken zijn erg populair bij de doe-het-zelf-gemeenschap. Niets is meer voor de hand dan om hekjes zelf te bouwen. Ze zijn weerbestendig, bieden zowel ranken en Spreizklimmern onderhoud en zijn ook een interessante tuin decoraties.

Afgedankte fiets velgen je bij fietswinkels, online veilingen of uit de kelders en garages van vrienden, buren en familie. Wie heeft een autokerkhof in de buurt, kan ook succesvol in het vinden van zijn.

Onze gids is bedoeld in ieder geval als een bron van inspiratie voor vele andere mogelijke implementaties.

Inhoud: bouw latwerk zelf

 • Materiële eisen en Benodigd gereedschap
 • Stap 1: gaten voor trellis
 • Stap 2: schroef trellis samen
 • Stap 3: Alle follow suit en het opzetten van

Materiële eisen en Benodigd gereedschap

Materiële eisen:

 • 5 fietsvelgen uit de junkyard
 • 4 roestvrijstalen schroeven, machine schroeven M8 x 50-3,10 €
 • 12 roestvrij stalen ringen M8 - 3.40 €
 • 8 roestvrij stalen moeren - 3.60 €
 • 2 roestvrijstalen draadeinden - 4,70 €

Benodigd gereedschap:

 • boor
 • metaalboor
 • combinatie moersleutel
 • metaal bestand

Om een ​​dergelijk hekwerk zelf te maken, heb je niet veel nodig hebt. De tijd is zeer beperkt. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt dit doen het net zo goed aan de muur gemonteerd, evenals voorzien van grondpennen en mobiel gebruik in bedden voor eenjarige gewassen.

Stap 1: gaten voor trellis

Door aluminium wielen relatief eenvoudig te boren zijn. Een metalen boor steeds noodzakelijk. Met een universele boor doe je je hard nodig. Dus de hele hekwerk op het einde is niet verkeerd, je moet het centrum te identificeren en daar maken de gaten in ieder geval. Elk wiel krijgt een gat in de eerste doorgang.

De twee wielen die hieronder zitten moeten uit het gat dat hen verbindt nog een verder gat bedoeld om een ​​piek recht naar beneden te ontvangen te krijgen. De boringen, die tot doel hebben de drie bovenste rand verbinden met de twee latere respectievelijk geboord in montage.

Centrum boor voor verbindingenCentrum boor voor verbindingenBij het boren van scherpe bramenBij het boren van scherpe bramen

Tip: Na het boren verwijderen van de bramen met een vijl grof. Verwijder alle metaalspanen van boren en afbramen zorgvuldig. In tegenstelling tot de meeste houtsnippers worden scherp opgelopen en puntig. Niet alleen is er het risico van letsel. Eenmaal binnen een schoenzool, trouw aan schade aan de schoenen en vloerbedekking.

Stap 2: schroef trellis samen

Tijdens de montage van de ringen espalier Gebruik altijd aan beide zijden. Dit draagt ​​bij aan de stabiliteit. Ook moet de bouten en moeren aan te draaien na schroeven met twee sleutels - een mengsel sleutel houdt de schroefkop, de andere draait de moer.

Uw geschroefd ons voorbeeld opnieuw de drie wielen elkaar en de overige twee ook met elkaar. Deze twee onderste randen krijgen elk een piek roestvrijstalen draadeinden.

Plaats schroeven met ringenPlaats schroeven met ringenzetten moeder en de ring aan de andere kantzetten moeder en de ring aan de andere kant

Vervolgens moet de velg twee rijen elkaar zijn gevestigd (het traliewerk staat op het hoofd) en geboord en geschroefd beide reeksen elkaar. Klemmen of twee extra handen zijn nuttig voor dit doel.

en draai af te stemmen met moersleutelen draai af te stemmen met moersleutelEarth spikes gemonteerd op latwerkEarth spikes gemonteerd op latwerk

Stap 3: Alle follow suit en het opzetten van

Aan het einde nogmaals alle schroeven en plaats de tralies op de gewenste plaats door geïnfecteerde te posten met Erdpießen in de grond. Nu de planten nodig hebben om te groeien alleen op het latwerk, dan heb je een absoluut trendy latwerk zelf gebouwd.

maken latwerk zelf en gebruikmaken latwerk zelf en gebruikzijn bedekt latwerkzijn bedekt latwerk

Koop laag latwerk