geplande vakantie? Dus uw tuin is mooi, totdat je terug te komen!

Tips over tuinieren en planten water geven tijdens de feestdagen

zomerse bloem bed

We hebben hem nodig om te ontspannen en tot rust komen van de stress van het dagelijkse leven - de feestdagen. Echter, tuinders moeten ervoor zorgen dat de tuin is toonbaar in de tijd van hun afwezigheid.

Het idee dat na terugkomst van vakantie de bloemen hangen onze hoofden en talrijke tuinplanten zijn opgedroogd, niet echt een bijdrage leveren in de vakantie het vooruitzicht.

Het probleem: De meeste van een langere vakantie valt in de hete zomermaanden, wanneer de tuin planten zijn bijzonder afhankelijk van een adequate irrigatie. Sommige bloemen en planten niet alleen de hoeveelheid water zaken, maar ook het juiste moment van irrigatie.

Inhoud op tuinonderhoud en planten water geven tijdens de feestdagen

 • Wanneer is het juiste moment voor irrigatie?
 • Wie bewaterd de tuin tijdens uw vakantie?
 • Tips en trucs om de tuin te maken zonder de hulp vers blijft
 • Het bad als een goedkoop irrigatiesysteem voor potplanten
 • Het aanbod via irrigatiesystemen
 • Irrigatie via keramische kegel of pompen

Easy care, echter, is de trots van vele tuinbezitters - het gazon. Een extra irrigatie is alleen nodig als het niet geregend heeft voor een lange periode. Na een regenbui, het gazon zal altijd precies de vloeistof die het nodig heeft om te groeien.

Bloemen in de bloem bed of groentegewassen in de moestuin, maar hebben niet het vermogen om water vast te houden. Ze zijn afhankelijk van een constante en voldoende water. Iets minder veeleisend zijn fruitbomen, struiken en heesters. Dit tuinplanten komen met aanzienlijk minder water in de zomer.

Wanneer is het juiste moment voor irrigatie?

Bloem in de zonsondergangPlanten worden gedrenkt in de avond, om niet te verbranden.

Cruciaal voor de toestand van de tuinplanten is niet alleen de hoeveelheid water, maar ook de timing van irrigatie. Als u uw planten water tijdens de dag, druppels water vastklampen aan de bladeren. De zon schijnt, is er de zogenaamde motion effect.

De waterdruppels kan fungeren als een vergrootglas en stralen van de zon branden donkere gaten in de bladeren van de planten. Dit ziet er niet alleen lelijk, maar wel schadelijk zijn voor de plant. De plant kan niet meer optimaal te voeden en kan uiteindelijk sterven.

Bovendien verdampt een groot deel van de vloeistof als u de hele dag giet. De zon en de hitte in de dag zijn er verantwoordelijk voor dat de tuin planten al het water niet kan opnemen. Een andere reden voor de verminderde wateropname dat veel planten metabolisme bijna volledig aan te passen in het zonlicht.

Als gevolg daarvan is het het beste het besproeien van de planten 's nachts en leg uw "tijdelijke tuinman" waarom de casting speelt een belangrijke rol in de gezondheid van planten.

Wie bewaterd de tuin tijdens uw vakantie?

Man geïrrigeerde tuinVraag uw buren om hulp. Korte afstanden vergemakkelijken de dagelijkse tuinieren.

U wilt in welverdiende zomervakantie te gaan, maar hebben geen idee wie via uw planten water geven zal niet? Om ervoor te zorgen dat uw tuin groeit en bloeit zelfs in uw afwezigheid, moet u de taak van irrigatie te geven in de verkeerde handen.

De buurman neemt irrigatie

Ze kunnen het goed met je buren? Een goede relatie is ideaal als u iemand het verzorgen van uw tuin toe te vertrouwen. De tijd die houdt hem in toom omdat de buurman heeft geen brede richtingen te nemen in het kopen.

Leg uit wat de bijzonderheden van bepaalde planten en de nodige tuingereedschap beschikbaar, waarvan de functie kunt u nog wijzen. Maak een plan samen, hoeveel water nodig is en hoe het eruit ziet met de Gießhäufigkeit op de verschillende tuinplanten.

Rijpe en onrijpe tomatenBiedt u uw werknemers om gebruik te maken tijdens uw afwezigheid bij de moestuin of berry bush.

Leer uw buurman als dank een souvenir van vakantie met of - als u fruit of groenten te bouwen - Ze bedanken in natura uit de tuin. Of u kunt regelen met de tijdelijke tuinman die hij kan gebruiken tijdens uw afwezigheid aan de groente- en planten.

Het voordeel: Als u toestaan ​​dat de buren om groenten te oogsten, zal hij nog intenser en zorgvuldige verzorging van uw tuin. zodat ze ook het risico van tomaten, bessen of andere tuinartikelen te voorkomen zijn te laat op het moment van uw afwezigheid en rot.

Betaalt u bij de eerste gelegenheid op zich over de vakantie vervanging te nemen. Of download de buren na de vakantie voor een ontspannen barbecue in uw tuin.

Voedsel op barbecueNa de vakantie, kunt u de bezige bijen uit te nodigen voor een gezamenlijke barbecue.

huren vrienden of familieleden met de irrigatie

Vraag vrienden of familieleden om hulp, als je het niet zo goed begrijpen met de buren of dit zelf is gewoon op vakantie. Idealiter deze hulpmiddelen tuinders wonen in de buurt, want je moet niet vergeten dat sommige planten elke avond moeten worden gedrenkt in droge omstandigheden.

Houd daarom de richtingen zo kort mogelijk.

Leg ook uit de familielid of vriend precies hoe de waterpomp werken, die zorg nodig hebben van de individuele tuin planten en waar ze kunnen sommige tuingereedschap vinden.

Een souvenir van vakantie, een uitnodiging voor een diner of barbecue of om wraak te nemen bij de volgende gelegenheid de belofte, zijn manieren om de betrouwbare helpers bedanken.

Tips en trucs om de tuin te maken zonder de hulp vers blijft

GißekanneDe irrigatie hoeveelheid kan worden verlaagd voor de start van de vakantie.

Ze hebben geen buren om te zorgen voor uw tuin? Je familie en je vrienden te ver weg wonen? In dit geval wordt een irrigatiesysteem zinvol. Gewoonlijk dergelijk systeem relatief hoge kosten verbonden.

Maar er zijn alternatieven die het voortbestaan ​​van uw tuin planten te waarborgen.

afzien van bemesting en water geven sterk

Refrain ervoor dat de planten te bevruchten in de voorkant van de vakantie. Er is een goede reden: De meststof stimuleert de doorbloeding van de plant en door deze verhoogde stofwisseling ook meer water nodig.

Als je op vakantie gaat en niemand geeft om het water, zogenaamde meststof zouten zich ophopen in de bladeren. Het resultaat: "branden" de plant. Doorgaan drenken bedrag terug een paar dagen voor de vakantie. Dus de planten wennen aan een kleinere hoeveelheid water en de tuin planten tonen zich beter bestand tegen drogere perioden.

Grasmaaier op het gazonHet gazon wordt niet gemaaid voor een lange vakantie.

het gras niet maaien voor de vakantie

Veel tuinders maken de fout dat ze bijzonder scherp gesneden het gazon voor de vakantie, dus het groen is niet overwoekerd overdreven.

Beter: Maai het gazon, maar u laat het op een gemiddelde hoogte. Een radicale verkorting wordt afgeraden, omdat maken vaak kale plekken op de hergroei.

Neem planten uit de zon

Voordat u uw vakantie te nemen, maakt de potplanten in een schaduwrijke plek. Hetzij kleinere plaatsen tuinplanten onder een struik of gebruik een luifel aan de planten een schaduwrijke plek te geven. Zo zijn ze optimaal beschermd tegen direct zonlicht.

Graaf potplanten rechtstreeks naar de pot in de aarde. wenk: Plaats een waterberging mat in de pot voor het planten. In kleine potten, is het voldoende als je het dopen voordat hij in het water. De aarden pot en de aarde hebben zo de mogelijkheid om verzadigd met water, waardoor de plant kan trekken tijdens uw afwezigheid te worden.

paardebloemVerwijder onkruid mogelijk voor een lange reis.

Verblühtes en verwijderen beschadigd

Neem voor het verlaten van een tour van uw tuin. Inspecteer bloembedden en planten struiken in het bijzonder grondig en beschadigde delen van planten en verwelkte bloemen te verwijderen. Door te bezuinigen de planten, de waterbehoefte afneemt.

Maak je geen zorgen, je bent niet verhinderd door deze maatregel dat de planten al snel weer bloeien in uw tuin. Integendeel, tuinplanten zal weer snel en u kunt zich verheugen op een nieuwe bloei na uw vakantie.

En nog iets: Oogst rijp fruit en groenten voor aankomst en verwijder lastig onkruid. Na zijn terugkeer, moet je slechts licht verteerd fruit en ook de wildgroei van onkruid, die inderdaad het gebruik van nutriënten maakt in de bodem, het houden van het feit in toom te elimineren.

Het bad als een goedkoop irrigatiesysteem voor potplanten

irrigatieAls alternatief voor het bad individuele kommen komen voor een indirecte irrigatie in kwestie.

Een voordelig alternatief voor een duur irrigatiesysteem is de badkuip. Vul deze tot een hoogte van zes centimeter met water en zet deze op de veeleisende potplanten binnen.

Controleer voor vertrek of de sluiting is honderd procent bewijs, zodat het water in de badkuip blijft. Om te overleven, de planten dan alleen zonlicht nodig hebben. Als u geen raam in de badkamer, houden de deur open om wat licht van andere kamers kwam de kamer binnen.

Echter, niet alle planten reageren hetzelfde op de constante toevoer van water in de badkuip. Informeer jezelf op een platform, zoals http://pflanzen.org/pflanzen/index.htm op de behoeften van individuele planten die alfabetisch hier niet worden vermeld.

Vier extra tips om uw tuin te houden is nog steeds mooi om naar te kijken, zelfs als u terugkomt:

 1. Maak kleine plant in een grote pot met nat zand.
 2. Gebruik bloembakken met een praktische dubbele bodem.
 3. Het uitstellen van de oogst door het uitbreken van de bloemen (handig voor groenten zoals tomaat, komkommer of courgette).
 4. Onderzoek uw planten voor vertrek op ongedierte en vecht ze indien nodig, zodat ze niet verspreiden.

Het aanbod via irrigatiesystemen

irrigatiesysteemDe irrigatiesystemen uit de landbouw komen in kleinere versies voor de eigen tuin.

Irrigatiesystemen zijn altijd een handige oplossing, als je grote planten in uw tuin en deze planten zijn stevig geworteld in de bodem. Voor professionele systemen in tuincentra en bouwmarkten.

het voordeelHet irrigatiesysteem zorgt ervoor dat uw planten worden geleverd met water, zonder buren, vrienden of familieleden te zoeken. Een dergelijk systeem mag slechts één keer om een ​​regel te verwerven.

het nadeelDe investering in de irrigatie van uw tuin gaat gepaard met hoge kosten.

Zogenaamde irrigatie of irrigatie-systemen worden steeds populairder. Een van de redenen hiervoor is dat de technologie is verbeterd en de systemen steeds betrouwbaarder is. Deze irrigatiesystemen werken heel effectief, omdat het water direct stroomt naar de plant. Op deze manier kunt geld besparen, omdat het waterverbruik is veel lager. Conventionele casting methoden betekenen dat verdampt veel water. De gerichte het besproeien van de planten nemen onmiddellijk de levengevende nat.

Irrigatie via keramische kegel of pompen

kamerplantenZet alle kamerplanten naar een plek die irrigatie vergemakkelijkt.

Zo divers als de behoeften van elke tuinplanten en de soorten van irrigatiesystemen. De gemakkelijkste irrigatie mogelijk is via een infuus buis oplossing. De moderne tijd, neem een ​​computer gestuurde water distributiesystemen.

Voor welk type systeem dat je kiest hangt vooral af van de tijd die je niet kan zorgen voor de tuin. Als u wilt reizen voor een week tot een maximum van 14 dagen, een low-cost model is voldoende. Dure systemen vereisen een complexe installatie - een last die niet de moeite waard voor de korte overbruggingsperiode zou zijn.

Er zijn twee veel voorkomende irrigatiesystemen. Het systeem werkt met een Tonkegeln terwijl de andere variant is gebaseerd op waterpompen.

Irrigatie op klei cone

Deze irrigatie methode gebruikt keramische holle conus die in een substraat worden gedrukt. Via een slangensysteem de inwendige kanalen ingesteld onder water. Wat is de hoeveelheid water zal falen hangt af van de specifieke eisen. Wat belangrijk is, alleen dat het niveau van het waterreservoir niet hoog genoeg zodat het water eigenlijk de planten bereikt.

Een bijzondere betekenis in casu Tonmembran dat een gedoseerde irrigatie verschaft. Het voordeel is dat je nodig hebt voor deze irrigatie methode geen elektriciteit en het intelligente systeem werkt volledig autonoom.

Het nadeel is dat u de waterstroom niet kunnen reguleren. In gebieden met hard water bestaat het gevaar dat de Tonmembran verstopt en moet worden vervangen. Maar je moet een betrouwbaar systeem om een ​​korte tijd te overbruggen, de holle keramische kegel zijn ideaal.

tuinslangMet de tuinslang die opwaarts grondwater bereikt gepompt in de patch.

Gieter via pompen

Irrigatie methode op basis van de pomp voor het planten met een constante en vooraf bepaalde hoeveelheid water.

Het voordeel ten opzichte van de methode met de holle Tonkegeln bestaat voornamelijk in het feit dat je de hoeveelheid water aan de behoeften van tuinplanten kunt aanpassen. Hard water is voor het systeem is geen probleem en het pompsysteem wordt als bijzonder stabiliteit op lange termijn.

Het nadeel: om de pomp te bedienen, kunt u stroom nodig. De volgende vijf punten kunnen nuttig zijn:

 1. Maak een debiet, zodat de planten niet in het water.
 2. Beschouw het waterpeil, garanderen u een constante irrigatie.
 3. Gebruik een timer, zodat de planten slechts eenmaal per dag worden bewaterd.
 4. Test het systeem voor de vakantie.
 5. Bereken de optimale hoeveelheid water.

Het maakt niet uit welk type van irrigatie u tijdens uw vakantie afwezigheid. Er zijn verschillende manieren om de benodigde hoeveelheid water te voorzien uw tuin, zodat u aromatische groenten en prachtige bloemen, zelfs na uw terugkeer vreugde van sappig fruit.

irrigatiesysteem

Modern irrigatiesysteem

In de zomer, bloemen, struiken en gewassen hebben veel aandacht en zorg om een ​​gebrek aan water of uitdroging te voorkomen. Lees meer informatie over het ontwerp van een effectieve irrigatiesysteem hier.

Florian Dargatz schrijft als redacteur voor het tijdschrift van de vakantie Ferienwohnungen.com GmbH.

irrigatiesystemen online