Geurende planten in de winter

Geurige winter bloeiende voor de tuin

jasmijn

Als de winter komt, het wordt donker en kaal in de eigen tuin, en in stadsparken. Natuur gaat in winterslaap en de heldere kleuren van de zomer weg te geven aan de grijze tinten van de winter. Maar veel tuinders kijken uit naar de wintermaanden, want nu begint de tijd van de winter bloeien, trotseren kou en sneeuw, het maken van geurige bloemen.

Natuurlijk, de verscheidenheid van bloemengeuren deze tijd van het jaar is beheersbaar, maar elke geur wordt vertegenwoordigd door aromatisch via bloemen naar zoet. Op kale takken, elk kleurrijke bloei is als iets bijzonder voelde en dus waargenomen in dezelfde intenser. In het vroege voorjaar, zal de geur bereik uit te breiden door de vroege bloei lampen die het einde van de winter en inluiden in de nieuwe tuinieren seizoen aan te kondigen.

We presenteren een selectie van geurige intense winter bloeiende planten voor de tuin.

Inhoud van aromatische planten in de winter

  • Ideale locatie voor de winter bloeien
  • Bodnant Viburnum (Viburnum x bodnantense)
  • Oregon druif (Mahonia)
  • Daphne (Daphne)
  • Chinese Winter Hazel (Corylopsis sinensis)
  • Winter Bloeiende struiken en bloemen

Ideale locatie voor de winter bloeien

Gerichte tuinontwerp is cruciaal voor een winter geur. Plant de winter bloei ideaal op plaatsen waar je vaak wonen, zoals in de nabijheid van de terrassen tegen de muur onder het raam of langs tuinpaden. Want wat je meeneemt bloeiende geurige planten als je moet rennen rillend in de verste hoek van de tuin van de kou?

Bovendien, het weer heeft een invloed op de geur ontwikkeling. In vochtige lucht en milde temperaturen, kan de bloemengeuren perfect ontvouwen. Echter, het vegen van een droge en koude wind door de tuin blijft van hen niet veel meer over. 

wenk: Bevrijd je Winterblüter voorzichtig van de sneeuw pack, tot ten minste de kleurrijke bloemen genieten in temperaturen onder het vriespunt.

Bodnant Viburnum (Viburnum x bodnantense)

Flowers of geur sneeuwbalBodnant Snowball is ook bekend als Viburnum.

Bodnant Snowball is een grote groeiende struik die graag wordt gebruikt als een solitaire of haagplant in tuinen en parken. De hybride is een speciale stam die is ontstaan ​​rond 1935 in het centrum van Bodnant in Noord-Wales - vandaar de eigenaardige naam van de aromatische plant, die behoort tot de plantenfamilie van Adoxaceae.

De sierplant is een bladverliezende struik die kan groeien tot 3,5 meter hoog en het kan zeer expansief zijn. Jonge scheuten groeien verticaal, terwijl de oude scheuten overhangende geleidelijk gebogen. In het najaar verlaat de roodachtige roodbruine kleur tot violet.

In november is de eerste bloemen die zich verspreiden een sterke geur opdagen toen. De eerste sterke roze bloemen verandert geleidelijk aan in een delicate schaduw of kan volledig wit zijn. Echter, de belangrijkste bloeitijd is in maart en april. Persistent late vorst kan de bloemen beschadigen.

Selecteer de Bodnant viburnum volle zon met een zuur tot licht alkalische grond. Snoeien kan na de bloei wordt vermeerderd door stekken.

AttentieDe bladeren, schors en donkerblauw steenvruchten van Bodnant sneeuwbal zijn giftig.

Oregon druif (Mahonia)

MahonienblüteMahonien hebben gevederde bladeren en vormen heldere bloemen.

Mahonien vormen een aparte geslacht binnen de familie van planten Berberis. Hoewel de Mahonien nauw verwant zijn aan de berberis, ze verschillen maar door hun grootte, het ontbreken van doornen en gevederde bladeren.

Naast de vele variëteiten en gekweekte vormen gerichte trailing mahonia (Mahonia aquifolium) wordt heel vaak gekweekt in de tuin. De groenblijvende heester is aan het veranderen voortdurend vertrekt en vertakt vanaf maart bloeiwijzen met gele gloeiende bloemen. Daarom wordt de geurige planten ook vaak opgezet als sierplant struik in de eigen tuin, met een hoogte van maximaal 2 meter kan worden bereikt.

Mahonien worden geplant in het voorjaar of najaar. Water de balen van tevoren en kies een locatie met gewaaide aarden vloer. Een preparaat bodem met mulch, compost of hoorn chips optimale plantengroei. Is de Oregon druif geplant als een haag, het bezit van een een plantafstand van ongeveer 50 centimeter.

AttentieDe wortels van Mahonia zijn giftig. In andere plantendelen hoge Berberinwerte detecteerbaar. Daarom zien van de ene het eten van de bladeren en scheuten en jezelf beperken tot de gezonde bessen. De donkere bessen reeds gevormde in augustus en zijn ideaal voor het maken van wijn of jam.

Daphne (Daphne)

SeidelbastblüteHet plantengeslacht Seidelbast omvat ongeveer 92 soorten. Bloemen van sierheester is al in het najaar.

Struiken van het geslacht Daphne behoren tot de plantenfamilie van Thymelaeaceae, worden sommige soorten gebruikt als verkleinwoord sierheesters en ontwikkelen kortgesteelde veranderen voortdurend verlaat. De felgekleurde bloemen zijn meestal ongeneeslijk en vormen druifachtige bloeiwijzen van hier. De bloemkleuren van kelkbladeren varieert van lichte crème tinten om rijk roze.

The True daphne (Daphne mezereum) is een populaire winter bloeiende met roze bloemen die een aangename geur verspreid van februari is. Daarna rood steenvruchten die sommige vogelsoorten als voedsel dienen te ontwikkelen.

Plant de struik in de herfst of lente tot een schaduwrijke locatie die niet gevoelig is voor wateroverlast. In lange droge perioden wordt de plant regelmatig water. Na de bloei kan een topiary worden gedaan.

AttentieDe Daphne is zeer giftig in alle delen. Het werk aan de sierheester mag alleen worden gedaan met handschoenen, want zelfs krijgt via een contact met de huid het gif van bast in de bloedbaan. De daphne is dus niet geschikt voor in de tuin waar kinderen spelen of vrij rondlopen dieren.

Chinese Winter Hazel (Corylopsis sinensis)

winter hazelaarCorylopsis vormen steeds meer gele bloemen over de staat.

De Chinese Scheinhsel behoort tot de plantenfamilie van Hamamelidaceae en wordt vaak gebruikt als sierplant struik. In het najaar de struik hobby tuinders inspireert met zijn aantrekkelijke herfst. Bij milde temperaturen van de sierheester bloeien al vanaf het vroege voorjaar met citroen gele bloemen die racemose regelen. Een jonge Winter Hazel traint slechts een paar bloemen, terwijl oudere exemplaren veel knoppen te dragen.

De corylopsis worden beschouwd als gemakkelijk te onderhouden en te gedijen in de halfschaduw locatie. Handhaven van een uniform bodemvocht en een humoden bodem voor een gezonde plantengroei. Daarnaast moet de site worden beschermd, hoewel de winter bloeiende zijn winterhard standaard. De Chinese Winter Hazel groeit heel langzaam en moet daarom niet radicaal worden teruggesnoeid.

Voor kleine tuinen, is het planten van de nederige Winter Hazel (Corylopsis pauciflora), die nauwelijks hoger is dan 150 centimeter en weinig vegen aanbevolen. Andere variëteiten zijn tot vijf meter hoog.

wenkDe sierheester spruit laat in het jaar. Plant dus bijvoorbeeld, vroegbloeiende bolgewassen onder de struik.

Witch Hazel

Winter Bloeiende struiken en bloemen

U wilt zich verheugen op een kleurrijke bloemen in de wintertuin? Bezoek dan eens de winter bloeiende bloemen onze site. Hier geven we u een overzicht van decoratieve planten, zoals toverhazelaar of kerstroos, die reeds aan het einde in een kleurrijke blikvanger getransformeerd. Plant winter bloeiende struiken

Koop winter bloei bij Amazon