Gewrichten: tegelvoegen en siliconen gewrichten

Artikelen over het onderwerp gewrichten, tegelvoegen en siliconen gewrichten

Het plaatsen van de tegel is eenvoudig: De ondergrond - Bonding - kerving. Zo eenvoudig als het klinkt, is het dan, maar nog niet. Fouten of tekortkomingen in de gewrichten en ongelijke onaantrekkelijk en zijn moeilijk om achteraf vast te stellen. Hoewel tegelvoegen kan worden gerepareerd, maar het bespaart u een hoop werk als je het goed doet vanaf het begin. Welke voegmortel moet gebruikt worden? Waar zijn siliconen gewrichten? Hoe kun je gewrichten te beschermen? Op deze en andere kwesties en problemen gaan we in detail in onze artikelen over Fugen.

Gewrichten: tegelvoegen en siliconen gewrichten

De juiste grouts voor tegelvoegen

Het kiezen van de juiste grout voor tegelvoegen hangt vooral af van het type tegel en de breedte van de gewrichten. Voor porcellanato tegels en natuursteen tegels, zijn er speciale mortels. de vereiste flexibiliteit en verharding in de verwerking voor de selectie is ook belangrijk. Er is waardevolle informatie voor de selectie van voegmortel.


Gewrichten: tegelvoegen en siliconen gewrichten

Joint-impregneren en bescherming van de gewrichten

Oppervlakken moeten worden beschermd tegen vlekken en indringende stof. Maar welke impregnatie is het beste om te gebruiken in voegmortel of silicone gewrichten? Met ons advies over gewrichten impregneren vuil, schimmels en ziekteverwekkers hebben geen kans!
Meer daarover in onze hygiëne in de badkamer en keuken.


grouting silicone

Gewoon grout siliconenvoeg

Siliconenvoeg hebben veel voordelen: ze zijn duurzaam elastisch en kan dus niet scheuren. Daarnaast hebben de meeste siliconen nu te voorkomen dat schimmels en bacteriën in de sanitaire gewrichten. Daarom is de ideale siliconenkit voor sanitaire voegen in de badkamer: siliconenvoegen: gewrichten en afdichtingsmiddelen


Gewrichten: tegelvoegen en siliconen gewrichten

vernieuwen siliconenvoeg - met bescherming tegen schimmels

Als de schimmel eenmaal in de badkamer gewrichten heeft ingesteld, vaak helpt alleen de radicale remedie: Schraap de specie en vervang geheel compleet. Gelukkig zijn er speciale siliconen voor vocht en schimmel-gevoelige gebieden van de schimmel in de toekomst te voorkomen. Meer onder hygiënische verbindingen met schimmel blocker.


Gewrichten: tegelvoegen en siliconen gewrichten

waardoor permanente elastische voeg zelf

Elastische voeg met silicone zijn nu standaard in bouwtechniek. Dit artikel legt de eigenschappen van siliconen en siliconen gewrichten, verklaart het verschil tussen siliconen en acryl en biedt praktische verwerkingsinstructies.

De verwerking van de blijvend elastische voeg